Muhteşem Yüzyıl Star Tv

Eski Hürrem Sultan Meryem Uzerli diziden ayrılması sizi nasıl etkiledi ?

• Bir daha bu diziyi izlemem

OY: 54 23,3%
  • Gelen gideni aratacak gibi ama izlerim

OY: 45 19,4%
  • Kimse vazgeçilmez değildir. Emeğe, ekibe saygı aynı keyifle izlemeye devam

OY: 65 28,0%
  • Kararsızım ama eski tadı kalmadı. İzlesem de olur izlemesem de.

OY: 84 36,2%

• Ankete Katılan
    232
buna benzer bişey çalıkuşunda da olmuştu ya

feridenin haberi yokken günlüğünden yazı almışlar onla nikah kıydırmışlar..

e bizde sevdiğimiz insana kıyalım öyle habersiz nikah oldu canım :)

ama sevindim erdi muradına

İyi de hürremin talebi vardı nikah konusunda..
Onun icabeti olmadan olan bişey sayılmaz yani..

bu arada hürremin babasının adı abdullah değil nikola..neden abdullah kızı denildi?

Konu hürrem olunca gerisi teferruat oluyo
yaaneee..akan sular duruyo, höttürü höttürü yürüyen hürrem için..:122::122:
ohhh kıydırdı ya nikahııııı

kıskançlık kokusu alıyorum

Boşatırız biz handan ablamla gacıyla bir olup
:13: zaten evli sayılmazlar bu biçimde kıyılan nikahla....dost hayatı yaşıyolar..
handan ablayı transfer etmişsiniz,sitenin best of ağır topunu yuva yıkmak için mi şey etceniz

gacı da var

amma biz çoğunluktayız nolcak şinci
göğsümüzü siper ederük evelallah..
maşallah 3 kişi haçlı ordusu gibiyiz..:118:
bu arada hürremin babasının adı abdullah değil nikola..neden abdullah kızı denildi?

evet babaya uyduruk bi isim vermişler... külliyen geçersiz bu nikah..
hadi hürrem müslüman oldu, babası da otomatikman müslüman olmuyor ya

İpraaaam ,sünnet düğününde oturan hatçeye, fena yalakalık yaptı..
oturmuş hatun ,gayet keyfi yerinde,
gidip elini tutup, kendinizi yormayınız istirham edicem dedi ya, koptum ipraaaama..

kadın zaten yaymış kendini oturuyor, neyini gördün yorarken..

ayriyeten, hatçe odasındayken, hürrem onun yanındayken, hatçe korkuyorum ipbaraama bişey olursa filan demişti yaaa..
yılan hürrem ,nasıl yapmacıktan elini tutuyor, hatçe sultanı teskin edercesine
yok böyle bir rol..sonra nedense o fesat kalbi, birden nurlanıyor,ipraamı vurdurmaktan vazgeçiyor..

hatçenin karnı neden öyle tuhaftı beee,sanki bulaşık leğeni koymuşlar karnına..
yaklaştı mı onun doğumu acep?:44:

nikah erken kıyıldı cocukların buyumesi lazım dı validenin ölmesi lazımdı.ama burda öle olmadı.bide harem kapatılmıyor bildigim kadarıyla cünkü süleymandan sonra gelen padişahların cariyeleri halvete girdikleri bi dünya bence sadece süleymana kapalı harem ama bu dizi olabilirde kapatılabilirde cunku bir şeyi gercege uymuyor mesela ben gülben ergenin cektigi diziyide seyrettim ordada süleyman hürremin lafından cıkmıyordu burda öle hurrem korkuyor süleymandan ama yapacagındanda geri kalmıyor ya öleceksin yada öldüreceksin mantıyla gidiyor hürrem bakalım bende merak ediyor neler olcak bu bölümde valideyle mahidevranın suratını:26:

ayyyy topiciğmizde kıskançlık havaları oluşmuş dunku bolumden sonraaa tatlıgacı ablacım valla guldurdn benıı yaa bu nıkah geçersz he miii
söyleriz bız hurremle suleymana nıkahlarnn geçersz oldugunu o vakit napalım yuzyıllar sonra ogrenıvercekler ama uzulmesnler
şaka makada zaten hurrem ın talebı oldugu ıçın vekalet alınmasn agerek yoktu hayır demıcektı kı zateno ıstedı suleymandan oy romantık hünkarrıığmmmm süprüz hazırlamış hurremıne yırımm sızııııııı
Eki Görüntüle 325461 Eki Görüntüle 325459 Eki Görüntüle 325460
haftaya kadar çatlıcam ben kesın ...bırde haftaya fınallerım başlıyo okdr sınavın arasnda nasıl ızlıcem hemde en guzel bolumu allahmm kaderımm

kız boşver 2,3 saat çalışmayı ver...ayyy bunları yerim ben yaa çok tatlılar offff keşke ozamanda yasasaydım hürrem olsaydım ama bu dizidekiler çok şanslı hele meryem uzerli kadın giyiniyo takıyo takıştırıyo saray havasını yasıyolar üstüne milyarlar alıyolar ne güzel ohhh

evet harem ve cariyelik hürrem sultanin kaldirildigi bir kurum degil cumhuriyetle beraber harem kaldirildi.
birde harem kadinlarin yari ciplak göbek attigi padisah karsisinda gerdan kirdigi bir yerden ziyade esir alinan kölelerin egitildigi saray hizmeti icin yetisirildigi yerdi. bu intiba batili oryantalistlerden kalma onlar icin harem gizemlerle dolu erotik bir mekandir :)

dizi de mustafa ile ilgili kisimlari merak ediyorum, halkin sevgisine mahzar olmus iyi egitimli bu kisiyi nasil gösterecek senarist.
kölelik demisken , pargali da devrisirilmis bir köle idi sahsen benim icin onun hikayesi daha dokunakli.

ha bide bu meseleler yalniz bizde olmamis the tudors u izleyenler bilir. bu diziyi begenenler eminim tudors dan daha cok etkilencekler

kızzz...
bak bak öyle olur mu hiç, sanki gönül nikahımız var bizim diyenler gibi..
fetva da veriyor bunlar artık ,vekalet alınmasına gerek yoktu diye..

yeminnen ,yarın alo fetvayı ararım, sorarım..:102::102:
sülüyle hürremin nikahı geçerli mi?değil mi diyeeeeee...

o zaman nikah dairesinin önüne gidelim, :123:
nikah defterini imzalamadan
eee bizim zaten kalben talebimiz var diyek..:111:
olur mu hiiiççç..
:111:

nikah geçersiiiiiz,nikah geçersiiiz..

anlamıyorum ki burda hürrem sayesinde cariyelikten kurtulduk yok şunun sayesinde kurtulduk diyorsunuz arkadaşlar siz gerçekten osmanlı çökmeseydi birer cariyemi olacağınızı kölemi olacağnızı düşünüyorsunuz osmanlının bütün hatunları saraydanmı çıkıyordu köle olarakmı satlıyordu bumudur yani yapmayın allah aşkına farkındaysanız saraydaki hatunlar savaşlarda esir olarak alınmış ve osmanlı topraklarında yaşamayan kadınlar saraya köle olarak satılmışlar ama kölelik yaptırılmamış en güzel eğitimler alındırılıp muazzam bir hayat sürmüşler saray dışındaki müslüman türk hatunları kendi evlerinde normal eşleriyle hayatlarını sürüyorllardı zaten hepimizin köle olacağı muhabbetine nerden kanaat getirdiğinizi anlamış değilim...

Ne güzel söylemişsin canım ya ben de böyle şeyler dendiğinde sinir oluyorum. Hatta o dönemin şartlarında dünyanın başka yerlerinde kadınlar daha değersiz görülüyordu.hele medeni dediğimiz avrupada.tabiki şimdiyle karşılaştırılmaz.o zaman için en medeni en büyük devlet osmanlıydı.avrupada adamlar temizlik bile bilmiyormuş.biz türk olarak osmanlı gibi bi geçmişimiz olmasıyla gurur duymalıyız.

Allahım ne tartışmalar yapmışsınız. nikah geçersiz tartışmaları falan.alemsiniz kızlar ya.bende olsaydım keşkem.ben bunları geçtim de benim aklıma başka birşey takıldı.hürreme abdullah kızı hürrem dediler farkındamısınız.niye öyle olduki benmi yanlış anladım yoksa.

evet abdullah kızı dediler..işte nikahın kabul edilmemesi için diğer bir sebep..
yanlış kimlik bilgisi
adamın dili sürçtü desem, bu kadar sürçmez..abdullah yaniii..

Muhtemelen Abdullah ısmı Allahın kulu anlamında kullanıldı nıkah kıyıldıgı zaman..
Bu yuzden nıkah gecerlı galıba.

Gözyaşlarına boğuldu

Muhteşem Yüzyıl setinde gergin dakikalar yaşandı. İşte nedeni:

'Muhteşem Yüzyıl' dizisinin 'Hürrem Sultan'ı Meryem Uzerli, saç rengini değiştirmek isteyince yönetmen Yağmur Taylan'ın hışmına uğradı. Setteki tartışma, Uzerli'nin gözyaşlarıyla son buldu

- Dizinin son bölümünde Kanuni Sultan Süleyman'ı nikah masasına oturtmayı başaran Hürrem Sultan, yönetmen engeline takıldı.

- Kızıl saçlarını başka bir renge boyatmak isteyen oyuncu, Taylan'dan "Devamlılığı olan bir projede buna izin veremem" cevabını aldı.

- Uzerli'nin ısrar etmesi üzerine sinirlenen yönetmen, "O zaman kadrodan ayrılırsın" diyerek rest çekti.

- Tartışma diğer oyuncuların araya girmesiyle yatışırken, morali bozulan oyuncu ağlamaya başladı.

- Ekip, çekimlere kaldığı yerden devam ederken, oyuncunun saç rengini değiştirme isteği şimdilik başka bahara kaldı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…