Muhteşem Yüzyıl Star Tv

Eski Hürrem Sultan Meryem Uzerli diziden ayrılması sizi nasıl etkiledi ?

• Bir daha bu diziyi izlemem

OY: 54 23,3%
  • Gelen gideni aratacak gibi ama izlerim

OY: 45 19,4%
  • Kimse vazgeçilmez değildir. Emeğe, ekibe saygı aynı keyifle izlemeye devam

OY: 65 28,0%
  • Kararsızım ama eski tadı kalmadı. İzlesem de olur izlemesem de.

OY: 84 36,2%

• Ankete Katılan
    232
kesin haticenin kabusudur bu.
herkes tarafından bilinen bir ölümü bu kadar değiştirerek vermezler.

Ölmez be tasalanmayın. Hekim başı diriltir onu kesin.

tarihte ibrahimi boğdurtması gerekiyordu hürremin doldurşuyla. çok ilginç olmuş

Evet yaa boğularak ölüyordu çünkü,rüyadır kesinnn

Ölmez be tasalanmayın. Hekim başı diriltir onu kesin.

Hekimbaşı da her derde deva sanki elini sürse herkes iyileşiyor be kuzumm

kesin haticenin kabusudur bu.
herkes tarafından bilinen bir ölümü bu kadar değiştirerek vermezler.

Bencede rüya seyredince görecez bakalımmm

Eğer ölürse pargalı çok saçma belli ki kıyamadı yine hürreme senarist

Yok yok ölmez ibo daha yaşayacak günleri varr

Zehirliymiş okun ucu bakalım nolcak

Eğer ölürse pargalı çok saçma belli ki kıyamadı yine hürreme senarist

ölmez bence,kesin rüyadır....ama kim görüyor.....:44:

.........................

Pargalı İbrahim Paşa bu büyük devleti idare eden benim; her ne yaparsam yapılmış olarak kalır; zira bütün kudret benim elimdedir. Memuriyetleri ben veririm, eyaletleri ben tevzi ederim, verdiğim verilmiş ve reddettiğim reddedilmiştir. Büyük padişah bir şey ihsan etmek istediği veya ettiği zaman bile eğer ben onun kararını tasdik etmeyecek olursam gayr-ı vaki gibi kılınır. Çünkü her şey; harb, sulh, servet ve kuvvet benim elimdedir sözlerini Kanuni öğrenmiştirVe İbrahim Paşa’nın Serasker Sultan ünvanını kullanmakta ısrar edişi de bir tür meydan okuma olarak algılanmıştır.Kanuni Sultan Süleyman, devletin en yüksek makamına çıkardığı Pargalı Damat İbrahim Paşa’nın ölçüyü kaçırdığını düşünmeye başlamıştı.Padişah bir ramazan akşamı İbrahim Paşa’yı iftara çağırdı. Tatlı bir şekilde uzun uzun sohbet ettiler.15 Mart 1536 akşamı Kanuni her zamanki gibi İbrahim Paşa’yla akşam yemeği yedi. Ertesi sabah cesedi sarayın önünde boğulmuş olarak bulundu.Kanuni Sultan Süleyman ona “Bu gece sarayda kal” dedi.Sadrazam yatmak için, hazırlanan odaya geçti, tatlı bir uykuya daldı.Aynı anda Cellat Kara Ali oraya girdi, yağlı kemendi onun boynuna doladı. Sadrazam İbrahim Paşa uyandı, bir süre direndi ama faydasız… Cellat Kara Ali çok güçlüydü.
Yan odadaki Padişah, boğuşma seslerini duyuyor ve sonucu bekliyordu.Sadrazam Damat İbrahim paşa son nefesini verdiğinde 41 yaşındaydı. (15 Mart 1536)Padişahın bir numaralı adamıydı. Saraya damat oldu “Makbul İbrahim Paşa” unvanını aldı, sonra Padişah tarafından boğdurulup “Maktul İbrahim Paşa” oldu.
Görkemli hayat acı bitti.
.................................

alıntı..

Bence de Pargalı ölmedi. Rüyadır yine.
Ben Pargalı ile Hatice`nin üç çocuğu olacak diye biliyorum.
Pargalının ölümünden sonra çocukları da öldürülüyor, soyu devam etmesin diye..

vaide sultan napıyor öle yaaa , sülüman da dinliyo yaa ağzı durmuyo hürremin ya bişi derse

pargalı ölürse ,hatçeyi malkoçoğluna versinler..
gerçi yazık olur, o yağız yağuşukluya,
hatçe kimle evlense nişanlansa, adamlar gidiyooo

pargalının ölümü frgmanda bukadar apaçık verilmezdi eğer ölseydi..

Off anlaşılan o ki Bu hafta uyuz ibo ve hatçeyi izliycezz..ben tahammül edemiyorum o ikisine yaaa..

Ama o pisin birde ikizi var değil mi?? Belki yerine geçer deeermişiiim

benim verdiğim tüyolarda valide hürreme oyun oynayacak dedi...ama hürrem onu alt edecek valide bu yıkımdan sonrada hasta olup yatağa düşecekmiş..pargalı fragmandada görüldüğü gibi kimsenin adını veremiyor.....oda kesin rüya.....kızlar tarihde açık olarak bilinen bişey böyle sonlanmaz ki meg in yazdığı sözleri dizideki pargalıdanda duyuyoruz...hatcenin rüyası kesin bu .....süloda araştırıyor neden vurulduğunu kimin yaptığını valide herzamnki gibi hürreme atıyor suçu ..hürremin gaza gelip öteceğini düşünüyor süloda arkada dinliyor...ama hürrem öyle cvplar verecekmişki...validenin hürreme iftira attığını görecek..ve inanmayacakmış artık annesine...

izabella gelirse gelsin artık nıkah kıyıldııı ne harem kaldıı ne de başka halvetlerrr gelsınde görsün olanları peeehhh
ayrıca ölmez o pargalı anacm şimdi ona bişey olmaz ruyadır o ruyaa..boğdurtcak suluman onu..
bence en buyuk gelişme leo valıde sulumana hurrem'ın ağzından duyarsan ınanırmısın dıyo demekkı anlatmış leo olayını nolcek şimdi

leo yu pargalı öldürdü...bunun şahidi nigar üstelik...benim elimi kana buladınız dedi.....ee hürroş şimdi nikahlı olduğuna göre nigarada pargalının yaptıkarıda ortada nigar gider süloya sölerr

pargalı ölürse ,hatçeyi malkoçoğluna versinler..
gerçi yazık olur, o yağız yağuşukluya,
hatçe kimle evlense nişanlansa, adamlar gidiyooo

daş gibi adamı hatce ziyan eder.o deri pantulu giyip salınnmıyo mu ortada izlerken meeşellah yivrimmmm dedirdiyo bana

yüzünü beğenmesemde fizik on nomero bence nigarı alsın yakışırlar

gül ağada daye hatunu alsın

geçersiz nikaha, halen kıyıldı diyonuz kızlar yaaa..

hürremin bu oyuna geliceğini sanmıyorum gelirse saçmalık olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…