Muhteşem Yüzyıl Star Tv

Eski Hürrem Sultan Meryem Uzerli diziden ayrılması sizi nasıl etkiledi ?

• Bir daha bu diziyi izlemem

OY: 54 23,3%
  • Gelen gideni aratacak gibi ama izlerim

OY: 45 19,4%
  • Kimse vazgeçilmez değildir. Emeğe, ekibe saygı aynı keyifle izlemeye devam

OY: 65 28,0%
  • Kararsızım ama eski tadı kalmadı. İzlesem de olur izlemesem de.

OY: 84 36,2%

• Ankete Katılan
    232
:13::13: şiir gibi sözler..
zebuş dikaaatttt gacı gelmiişşşş
gacım

at gibi kadın, bin üstüne dıgıdık dıgıdık git, o kaaa yanii...
Gel TatlıGacım gel.....
Hürroşcular bastı burayı.........
yettim yettim, yalnız değilsiniz..

3-4 çocuklu kart hürrem taze gelin gibi ,bi de kırmızı duvak takıp zifaf a girdi..

sülü,hürreme nikah kıydım derken saray ahalisine, hürrem nerdeyse totosundan bile gülecekti, zor tuttu kendini..
yıldızlı pekiyi alan çocuklar gibiydi yaaa,pek sevindirik oldu...:119:
naparsa yapsın,ister nikah kıydırsın ister nikah böldürsün,haseki sultan mahi dir..
tuğla suratlı Daye de,hürroş severlerin gözüne daha bi şirin geldi bu bölüm

nigar neydi öyleeee..hasta adamdan faydalanmaya çalışıyoduuu..çok tacizci gördüm nigarı:86:

valide nin kuzeni gizem mi olacak acaba?sörvayvırın bütün kızlarını diziye sokuyolar..
at suratlı asena da girerse hiç saşmam..

haseki sultan mı kaldı ya

andromeda
yorumuna yine bayıldım ama bişey merak ediyorum,hürremciler genelde ibrahimi sevmiyor ama sen pek ona bişey demiyosun?sebep??

hasekiye gerek yok artık adamın karısı var
gerçi hasekinin anlamına baktım şimdi netten mahi olsun bencede...haseki; osmanlı devletinde bir görevde eskimiş olanlara verilen san.

kızlar ortadan daldım konuya ama bayadır takipteyim sizi...

bu aybükede var bi halt...önümüzdeki fragmanda görürüz...aklımıza direk uçkuruna düşkün sülüman geliyor..
önceden sefere çıkmasın die dua eden hürrem şimdi sefere gitsinde meydan bana kalsın diye bakar

haseki sultan mı kaldı ya

Yalnız biseyi atlamıssınız
bugun hürreme haseki dediler

dese dese yandaşları der

ilk erkek veliahtı doğuran hasekidir..:87::87:

hürrem çakma haseki olur ancak..

Çok süper bir bölümdü. O Valide, Mahi,Gülşah nasıl oldular ama.Hatice de dediklerini yuttu. Neler demişti Hürrem'e. Mahidevran hala Hürrem üzerinden siyaset yapma derdinde.Mahi anla artık nikah Hürrem'de. Taç ta yaptırır, su yolu da. Mustafa üzerinden saldırıyorsun ama çocukları buna alet etmenin ne anlamı var. Hürremim ne akıllı kadınsın sen ya.. Çaktın mevzuyu anında ki bence sana eşlik eden kız söyledi Sultanın içeride olduğunu. Nitekim Valide'ye beni gözünüzde fazla büyütüyorsunuz demen açık vermeyeceğinin ispatıydı artık bu saatten sonra Valide istediği kadar çamur atsın inandıramaz amaa bu gelecek olan Aybüke den kesin birşey çıkacak ama ayaklarına dolancak yine. Nigar sen nasıl aşıksın öyle yaa adam sana neler etti senin için parçalandı adama ama Sümbül'e yakalanmasaydın iyiydi bari Gülağa görseydi o bişi demezdi. Ya Matrakçı görseydi amanın.. Bir de halvete giderken giydiği elbise Hürrem'in saraya ilk geldiğinde ilk halvette giydiği elbise değil miydi.

Haseki Sultan dediğin cesur olmalı, tuttuğunu koparmalı, padişaha yakışmalı.
Mahi eziği gibi ona buna yakalalık edip küçücük çocuğa bel bağlamamalı.
Has Haseki Hürrem Sultannnnn
Yarın bigün Valideyle Mahiye eteğini öptürünce tam olucakkkkk

Haseki Sultan, Osmanlı padişahlarının cariyeleri arasında çocuk doğuranların ulaştığı unvandı. Padişahların birden fazla hasekisi olabiliyordu. Bu hasekilerden en gözdesi genellikle en büyük erkek çocuğun, yani veliahtın annesi oluyordu.(İstisna Hürroş kaideyi bozmaz :) ) Haseki'nin anlamı padişah'ın en gözdesi anlamına geliyordu. Yani şehzade doğurmayan cariyelerde haseki olabiliyordu. Hasekiliğe yükselen cariyelere samur kürk giydirilirdi. Ayrıca kıymetli taşlardan yapılmış taç da takarlardı. Bundan sonraki yaşamı için ayrı bir oda tahsis ediliyor, hizmetine cariyeler ve silahtar tayin ediliyordu. Padişah öldüğünde erkek çocuk doğuran haseki eski saraya gönderilirdi. Kız yada çocuk doğuran ya da çocuk doğurmayan hasekiler ise devlet kademesindeki yüksek rütbelilerle evlendirilirdi. Kanuni Sultan Süleyman ve Sultan İbrahim'in hasekileri Hürrem Sultan ile Şah Sultan (telli haseki)Hasekiler arasında en meşhur olanlarındandı.

bende gizemi bülent ersoya benzetiyorum yanaklarını filansorvariver değilde varmısın yokmusun yarısmacıların gecide oldu muhtesem yüzyıl onlara gün doğdu bu dizi çıkmaklabu neye onlar yakışmıyo bu diziye ünlü oyuncular yakışır

kızlar şimdi hürremle süleyman karı koca olduğuna göre hürremin süleymanın odasında kalması gerekir bakalım neler olucak bu bölümde

gülfem çok tatlıydı akşam mahiye nasıl dokundurdu kendini bilmez mahi hasetinden çaylıyacak

ayy evet güzel yapıştırdı lafı ama şimdi mahiyede acıyorummm yaa yazık kadına onun yerinde kimse olmak istemezdi...kendimi onun yerine koyuyorumda off çok kötü ve üzücü bi durumallah göstermesin şeytan kulağına

Hürrem Validenin tuzağna düşmüştür.Daye Hatun'un işaretini anlayan Hürrem Sultan tedbirli davranacak. Süleyman'ı derinden vuran sözler söyleyecek (iyi anlamda).Süleyman bu sözlerle Hürrem'e daha da aşık olacak !

‎-hürrem çok zeki bir kadın bu oyundanda kurtulacak. ibrahim ölmeyecek.. sümbül gördklerı karşısnda ne yapcğnı şasrmış durumda ama bu olayı açığa cıkarır mı bilinmez. hatice sultan'n bir kızı olacak.. saraya valide sultanın yeğeni aybike gelecek ve şehzade mustafa aybikeye aşık olacak. aybikeyi survıvor gizem canlndıracak

Ayyy aksam neydı öylee hürrosss cuk guzeldın hatun oldum halde senın sarılar ıcınde gorunce agzımın suları akdı bırden asık oldum . ah mahı ahh valıde ıle nasıl morlara burundunuz hıc gulcegım yokdu o tıpınıze helekı valıdem sızın bayılma sahnenız aynı mahmut tuncer showda bı ara unlu olan kadına benzedı bayılsammı bayılmasammı dıe dusundun dedım ahan sımdık felc ındı hatuna emme ınmedı keske ınseydı az cenen kesılırdı ama bosuna ugrasma valıde huros senın tuazgına dusmıcek yenı yenı bebeler dogurcak hıı bu arada kız hatıce o karnın ıkı haftadır top yutmus gıbı duryor oyle doguramdın gıttı az yengenı ornek al hurosu yanı bak hatun 1 haftada pırtlatıor ustuen yenıden hamıle kalıor ahh ahh senı beklersek bebe ıcınde 15 yasında cıkıcak
muhteşem yüzyıl dan çıkan tarihi ders:
erkek her zaman iki kadın arasında kalmıştır.annesi ve eşi
kaynana her zaman kaynanadır ve iyisi yoktur sultanda olsa:)))
ve kadın her daim kazanır:)))yaşasın gelinlerin zaferi hürrem anamız sen çok yaşa:))))))

akşam diziyi izleyip üstüne de sizin yorumlarınızı okumak süper oluyo dizi güzel yorumlar ayrı güzel zevkle okuyorum ağzınıza sağlıkk kızlar.

gülfem çok tatlıydı akşam mahiye nasıl dokundurdu kendini bilmez mahi hasetinden çaylıyacak

ben en çok gülfeme üzülüyom canım ya çocuğu yaşamamış ama hala mahinin yanında mahi çok ayıp ettin gülfeme

nigarada şok oldum ya naptın öyle

Pargalı İbrahim ve Hatice sultanın düğünleri
Hatice sultan ve pargalı ibrahim paşa düğünü
Pargalı ibrahimin hatice sultanla olan evliliği

22 Mayıs 1524’te Kanuni Sultan Süleyman, kız kardeşini Sadrazam İbrahim Paşa’yla evlendirirken, 8 gün süren görkemli bir şenlik düzenlemişti. Şenlik sürerken 28 Mayıs’ta Kanuni’nin adını Selim koyduğu bir oğlu oldu. Bu şenlik için At Meydanı’na çadırlar kurulurken, Sultan için de büyük bir taht konuldu.

27 Haziran 1530’da ise Kanuni Sultan Süleyman’ın dört oğlunun sünneti için üç hafta süren görkemli şenlik yapıldı.

Kanuni, damadı Sadrazam İbrahim Paşa’ya sordu:
“Sence en güzel şenlik hangisiydi? Senin düğünün mü, yoksa oğullarımın sünnet düğünü mü?”
İbrahim Paşa yanıtladı: “Benimki kadar güzel düğün ne şimdiye dek oldu, ne de olacak.” Süleyman, “Nasıl?” diye, bozularak sordu.

İbrahim Paşa: “Hiçbir şenlikte sizinki gibi bir konuk yoktu, benim düğünümü varlığı ile onurlandıran Mekke ve Medine’nin Padişahı çağımızın Hazret-i Süleyman’ıdır” dedi.

Bu pohpohlanmadan hoşnut kalan Kanuni dedi ki, “Sana, beni bana anımsattığın için binlerce kez teşekkür ederim.”

Alıntı

merak ediyorum dizide böle bir konuşma geçtimi

evet ya o ne laftı öyle....

aybike mustafanın akrbası

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…