Muhteşem Yüzyıl Star Tv

Eski Hürrem Sultan Meryem Uzerli diziden ayrılması sizi nasıl etkiledi ?

• Bir daha bu diziyi izlemem

OY: 54 23,3%
  • Gelen gideni aratacak gibi ama izlerim

OY: 45 19,4%
  • Kimse vazgeçilmez değildir. Emeğe, ekibe saygı aynı keyifle izlemeye devam

OY: 65 28,0%
  • Kararsızım ama eski tadı kalmadı. İzlesem de olur izlemesem de.

OY: 84 36,2%

• Ankete Katılan
    232
“Sana, beni bana anımsattığın için binlerce kez teşekkür ederim.” fakat burası biraz farklıydı
evet geçti

evet ya o ne laftı öyle....

aybike mustafanın akrbası

cnm akraba ama baya uzakki o zamanda bu zamandada var akraba evliliği artık bilemeyeceğim durum ne

buna benzer bişey söylendi cnnm

kızlar benim bilgisayarım videoları açmıyoda

dün akşamki bölümde sultan süleymanın pargalı için yaptıgı o duygusal konuşmayı buraya yazarmısnız rica etsem hepsini ama lütfen

evet bu konusmalar geçti :)))

hasekinin anlamı osmanlıda erkek evlat veren cariyeller için kullanılmıştır. yani ilk erkek doğuran flan değil erkek çocuk doğuranların hepsi hasekidir

[SUB][/SUB] aynen böyle bir konuşma geçti hatta sülüman iboya çokakıllıca bir cevaptı dedi.

şans meleğimi yarın için saaa verdim.bol şan can

yarın meleğimi geri isterm onna göre

bebeğimm çok teşekkurler meleğin için şey yarında bende kalsın mı yarında sınavlar var can
Yalnız biseyi atlamıssınız
bugun hürreme haseki dediler

ivitttttt dediler zati haseki hürrem sultaaağnnnn hatta artık o kraliçeeee anacım kraliçeeee
sultanın eşi ilk ve tek nıkahlı padişah eşiii vay vay çok havalı olduuuu
pargalı tam komedıydı yaaa cakuzide sankimmmm yayılmış adam can derdinde nıgarın eli işte gözü oynaşta
hatçe bunu görse 100 yıl bunalımdan çıkmaz valla zaten hep bunalımda
hürrem akşam çok güzeldi tacını yaptırsa taksa şööyle bi salınsa sarayda bızde mest olsak
sultanların ennnnn nikahlısı

kızlar bişey sorucam bu gülfem hatun ne iş yani ilk bölümlerde rolü var mıydı padişahla birlikte olduğu zamanı falan gösterdiler mi ben o bölümleri izlemedim de

kızlar bişey sorucam bu gülfem hatun ne iş yani ilk bölümlerde rolü var mıydı padişahla birlikte olduğu zamanı falan gösterdiler mi ben o bölümleri izlemedim de

dizideki gülfemle gercek gülfem hatunun yasam hikayeleri farkli , gösterilen kisi ayni mi bilmiyorum ama gülfem hatun hürrem den sonra gelmis yani hüürem sultanin vefatindan sonra

evet ben de öyle duymuştum

Kanuni, Hürrem Sultan'ı öyle bir aşk ile sevmiş ki, Hürrem yaşadığı sürede nerede ise başka bir kadına bakmamış. Padişah, Hürrem sultanın 1558 yılında ölümü ile içine kapanmış, bu durumu fark eden saray görevlileri her gün yanına bir cariye göndermiş ise de hiçbirini kabul etmemiş, ta ki Gülfem Hatun’a kadar.

Gülfem Hatun da birçok cariyenin olduğu gibi, Ukrayna taraflarından küçük yaşta saray haremine getirilip, burada saray adabını ve İslâm’ı öğrenir. İlk zamanlar, geceleri rüyasında hayal meyal hatırladığı köyünü görerek uyanır ve haremin katı düzenine uymakta zorlanır; ama zamanla ortama alışır.Güzelliği,zarifliği ve yeni dinine bağlılığı ile haremdeki tüm kadınların göz bebeği olur. Kalfa denen yaşlı cariyelerden birini de anne olarak beller. Kanuni kendisine sunulan Gülfem Hatun’u, belki güzelliği, belki zekâsı, belki de Hürrem Sultan’a benzetmesinden çok beğenir.

Akşamki bölümde Sülümanın Hürrosa okuduğu şiirin tamamı rumantık hunkaaağrrr yazmış yine

Kanuni Sultan Süleyman'ın Eşi Haseki Hürrem Sultan için yazdığı şiir;
''Benim birlikte olduğum, sevgilim, parıldayan ayım. Can dostum, en yakınım, güzellerin şahı sultanım..
Hayatımın, yaşamımın sebebi cennetim, kevser şarabım. Baharım, sevincim, günlerimin anlamı.Gönlüme nakşolmuş resim gibi sevgilim.
Benim gülen gülüm, sevinç kaynağım, içkimdeki lezzet, eğlenceli meclisim, nurlu parlak ışığım, meşalem.
Turuncum, narım, narencim, benim gecelerimin, visal odamın aydınlığı.
Nebatım, şekerim, hazinem, cihanda hiç örselenmemiş, el değmemiş sevgilim.
Gönlümdeki Mısır’ın sultanı, Hazret-i Yusufum,
Sebebi varlığım.
İstanbulum, Karamanım!
Bütün Anadolu ve Rum ülkesindeki diyara bedel sevgilim..
Değerli lal madeninin çıktığı yer olan Bedahşanım ve Kıpçağım, Bağdatım, Horasanım.
Güzel saçlım, yay kaşlım, gözleri ışıl ışıl fitneler koparan sevgilim, hastayım!
Gönül pür gam..Gönül pür keder..
Kapında sen diye ağlarım.
Eğer ölürsem benim vebalim senin boynunadır, çünkü bana eza ederek kanıma sen girdin.
Bana imdat et, ey güzel sevgilim. Kapında, devamlı olarak seni methederim, seni överim,
sanki hep seni övmek için yaratılmış köleyim..''
Muhibbi (Kanuni Sultan Süleyman)

Hürrem reisin verdiği civaap :
''Ömürümün sonunda. Son nefesimi verene kadar.. Senin ve aşkının kölesiyim Süleyman..''
''

Eki Görüntüle 329894 Eki Görüntüle 329893 Eki Görüntüle 329869 Eki Görüntüle 329895 Eki Görüntüle 329888 Eki Görüntüle 329889 Eki Görüntüle 329890 Eki Görüntüle 329891 Eki Görüntüle 329892 Eki Görüntüle 329871 Eki Görüntüle 329873 Eki Görüntüle 329876

Tamam da Mustafa Aybikeye nasıl aşık olacak. O daha çocuk şu anda Aybike'yi de Gizem canlandıracağına göre baya büyük olacak ondan yani platonik olacak. Tabii ileri de ne olacağı belli olmaz.

1512 ile 1515 yılları arasında Şehzade Murad'ı doğurduğu söylenen Kanuni Sultan Süleyman'ın 3.eşidir.Saray cariyelerinden geldiği söylenmektedir.Kanuni aynı Mahmud'da olduğu gibi bu çoçukla da ilgilenmemiş olduğu sanılabilir.Lakin bu küçük şehzade 1-2 yaşlarında hastalanıp vefat etmiştir. Gülfem Hatun 1-2 yıllık sultanlığından sonra da yaşamına sarayda hareme yardım ederek devam ettirmiş ve yine gözlerini sarayda kapamıştır.

Mahidevran'dan önce ki cariye Gülfem Hatunmuş yani ki dizide de öyle.
Hürrem in ölümünden sonra Süleyman baya bunalıma gırıyomuş kendını kapatıyomuş fılan öyle okumuştum.

Dizi de Gülağa'nın sultanların en nikahlısı demesine koptum adam nereden buluyor bu sözleri. Sümbül yalaka, önceleri Gülağa'nın da yalaka olduğunu düşünüyorum ama bence gerçekten seviyor Hürrem'i. Bu arada bir de Hatice tamam çok ağladı, üzüldü falan ama Nigar'ın üzüntüsü, Pargalı'ya bakması, iyi etmek için çabalaması çok başka. Yani bir de Nigar'ı götürmüşler mağaraya neden Nigar onu da anlamadım bir sürü adamlar var ilgilenemiyorlar mı. Nigar'ın Hatice'nin yanında kalması gerekmez miydi ayrıca Hatice buna nasıl izin verdi. Ama elbette Nigar'ın sevgisini daha üstün görüyorum. Bir de ne cesaret o kadar insan var etrafta ve Nigar öpüyor pargalıyı. Acaba bu Nigar'ın bakımından sonra İbrahim'den bir yaklaşma olur mu ama sanmam evlenecek o matrakçıyla. Gerçi matrakçının kulağına bu olayın gitmesi ve matrakçının vazgeçmesi muhtemel midir ya da vazgeçemeyip o şekilde kabul edip kardeş kardeş mi yaşarlar bilmem orasını.

anaaa bu nası bişiir öldüm bittim süper yaa ağlıycam şimdi vallahi ayy gerçek hürremi çok merak ettim yaa okadar mı güzelmiş ki baksana adamı kendine kul köle mecnun etmiş nası becermiş yaaa bravo haaa!!!!!

ayy kızlar şu gizemi oynatmasınlar yaaa mail attın ne bileyim kanala yapımcıya birine ulaşabilen bu işlerden anlayan mail atsın istemiyorum gizemi yaavvv iyi bi oyuncu tecrübeli birini görmek istiyoruzzzzzz

ayyy bende o sözü duyar gibi oldum, mutfaktaydım doğrumu duydum acaba dedim kendi kendime..

ayy kızlar şu gizemi oynatmasınlar yaaa mail attın ne bileyim kanala yapımcıya birine ulaşabilen bu işlerden anlayan mail atsın istemiyorum gizemi yaavvv iyi bi oyuncu tecrübeli birini görmek istiyoruzzzzzz

belkide gizem şu validenin yiğeni rolunda giricek diziye:44:

Yeni bölümlerden tüyo : okla vurulan İbrahim Paşa hızla iyileşir eski haline döner Ok işinin Hürreme ait olduğunu düşünür lakin kimin yaptırdığı ortaya cıkcaktır ve bütün ağazlar kapatılacaktır .. Haremde herkes Hürremle iyi geçinme derdine düşmüştür.. Kötü davranan kimse kalmamıştır.. Valide ve Mahidevran bu durumu kabullenememiştir.. Hürrem gittikçe büyüyordur. İlerki bölümlerde hürremin Kutsal topraklarda yaptırdığı hayır işleri bitecek ve bütün İstanbul ve diğer osmanlıya ait topraklar ve diğer ülkelerde Hürrem Sultanın adı konuşulacak.. MAhidevran Mustafayı hırsla doldurduğu için Mustafa kardeşlerine daha farklı davranmaya başlayacaktır.. ♥

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…