“Sana, beni bana anımsattığın için binlerce kez teşekkür ederim.” fakat burası biraz farklıydıPargalı İbrahim ve Hatice sultanın düğünleri
Hatice sultan ve pargalı ibrahim paşa düğünü
Pargalı ibrahimin hatice sultanla olan evliliği
22 Mayıs 1524’te Kanuni Sultan Süleyman, kız kardeşini Sadrazam İbrahim Paşa’yla evlendirirken, 8 gün süren görkemli bir şenlik düzenlemişti. Şenlik sürerken 28 Mayıs’ta Kanuni’nin adını Selim koyduğu bir oğlu oldu. Bu şenlik için At Meydanı’na çadırlar kurulurken, Sultan için de büyük bir taht konuldu.
27 Haziran 1530’da ise Kanuni Sultan Süleyman’ın dört oğlunun sünneti için üç hafta süren görkemli şenlik yapıldı.
Kanuni, damadı Sadrazam İbrahim Paşa’ya sordu:
“Sence en güzel şenlik hangisiydi? Senin düğünün mü, yoksa oğullarımın sünnet düğünü mü?”
İbrahim Paşa yanıtladı: “Benimki kadar güzel düğün ne şimdiye dek oldu, ne de olacak.” Süleyman, “Nasıl?” diye, bozularak sordu.
İbrahim Paşa: “Hiçbir şenlikte sizinki gibi bir konuk yoktu, benim düğünümü varlığı ile onurlandıran Mekke ve Medine’nin Padişahı çağımızın Hazret-i Süleyman’ıdır” dedi.
Bu pohpohlanmadan hoşnut kalan Kanuni dedi ki, “Sana, beni bana anımsattığın için binlerce kez teşekkür ederim.”
Alıntı
merak ediyorum dizide böle bir konuşma geçtimi
evet ya o ne laftı öyle....
aybike mustafanın akrbası
Pargalı İbrahim ve Hatice sultanın düğünleri
22 Mayıs 1524te Kanuni Sultan Süleyman, kız kardeşini Sadrazam İbrahim Paşayla evlendirirken, 8 gün süren görkemli bir şenlik düzenlemişti. Şenlik sürerken 28 Mayısta Kanuninin adını Selim koyduğu bir oğlu oldu. Bu şenlik için At Meydanına çadırlar kurulurken, Sultan için de büyük bir taht konuldu.
27 Haziran 1530da ise Kanuni Sultan Süleymanın dört oğlunun sünneti için üç hafta süren görkemli şenlik yapıldı.
Kanuni, damadı Sadrazam İbrahim Paşaya sordu:
Sence en güzel şenlik hangisiydi? Senin düğünün mü, yoksa oğullarımın sünnet düğünü mü?
İbrahim Paşa yanıtladı: Benimki kadar güzel düğün ne şimdiye dek oldu, ne de olacak. Süleyman, Nasıl? diye, bozularak sordu.
İbrahim Paşa: Hiçbir şenlikte sizinki gibi bir konuk yoktu, benim düğünümü varlığı ile onurlandıran Mekke ve Medinenin Padişahı çağımızın Hazret-i Süleymanıdır dedi.
Bu pohpohlanmadan hoşnut kalan Kanuni dedi ki, Sana, beni bana anımsattığın için binlerce kez teşekkür ederim.
Alıntı
Pargalı İbrahim ve Hatice sultanın düğünleri
22 Mayıs 1524’te Kanuni Sultan Süleyman, kız kardeşini Sadrazam İbrahim Paşa’yla evlendirirken, 8 gün süren görkemli bir şenlik düzenlemişti. Şenlik sürerken 28 Mayıs’ta Kanuni’nin adını Selim koyduğu bir oğlu oldu. Bu şenlik için At Meydanı’na çadırlar kurulurken, Sultan için de büyük bir taht konuldu.
27 Haziran 1530’da ise Kanuni Sultan Süleyman’ın dört oğlunun sünneti için üç hafta süren görkemli şenlik yapıldı.
“Sence en güzel şenlik hangisiydi? Senin düğünün mü, yoksa oğullarımın sünnet düğünü mü?”
İbrahim Paşa yanıtladı: “Benimki kadar güzel düğün ne şimdiye dek oldu, ne de olacak.” Süleyman, “Nasıl?” diye, bozularak sordu.
İbrahim Paşa: “Hiçbir şenlikte sizinki gibi bir konuk yoktu, benim düğünümü varlığı ile onurlandıran Mekke ve Medine’nin Padişahı çağımızın Hazret-i Süleyman’ıdır” dedi.
Bu pohpohlanmadan hoşnut kalan Kanuni dedi ki, “Sana, beni bana anımsattığın için binlerce kez teşekkür ederim.”
Alıntı
aynen böyle bir konuşma geçti hatta sülüman iboya çokakıllıca bir cevaptı dedi.Pargalı İbrahim ve Hatice sultanın düğünleri
Alıntı
şans meleğimi yarın için saaa verdim.bol şan can
yarın meleğimi geri isterm onna göre
Yalnız biseyi atlamıssınız
bugun hürreme haseki dediler
kızlar bişey sorucam bu gülfem hatun ne iş yani ilk bölümlerde rolü var mıydı padişahla birlikte olduğu zamanı falan gösterdiler mi ben o bölümleri izlemedim de
Hürrem Validenin tuzağna düşmüştür.Daye Hatun'un işaretini anlayan Hürrem Sultan tedbirli davranacak. Süleyman'ı derinden vuran sözler söyleyecek (iyi anlamda).Süleyman bu sözlerle Hürrem'e daha da aşık olacak !
‎-hürrem çok zeki bir kadın bu oyundanda kurtulacak. ibrahim ölmeyecek.. sümbül gördklerı karşısnda ne yapcğnı şasrmış durumda ama bu olayı açığa cıkarır mı bilinmez. hatice sultan'n bir kızı olacak.. saraya valide sultanın yeğeni aybike gelecek ve şehzade mustafa aybikeye aşık olacak. aybikeyi survıvor gizem canlndıracak
Tamam da Mustafa Aybikeye nasıl aşık olacak. O daha çocuk şu anda Aybike'yi de Gizem canlandıracağına göre baya büyük olacak ondan yani platonik olacak. Tabii ileri de ne olacağı belli olmaz.
Akşamki bölümde Sülümanın Hürrosa okuduğu şiirin tamamırumantık hunkaaağrrr yazmış yine
Kanuni Sultan Süleyman'ın Eşi Haseki Hürrem Sultan için yazdığı şiir;
''Benim birlikte olduğum, sevgilim, parıldayan ayım. Can dostum, en yakınım, güzellerin şahı sultanım..
Hayatımın, yaşamımın sebebi cennetim, kevser şarabım. Baharım, sevincim, günlerimin anlamı.Gönlüme nakşolmuş resim gibi sevgilim.
Benim gülen gülüm, sevinç kaynağım, içkimdeki lezzet, eğlenceli meclisim, nurlu parlak ışığım, meşalem.
Turuncum, narım, narencim, benim gecelerimin, visal odamın aydınlığı.
Nebatım, şekerim, hazinem, cihanda hiç örselenmemiş, el değmemiş sevgilim.
Gönlümdeki Mısır’ın sultanı, Hazret-i Yusufum,
Sebebi varlığım.
İstanbulum, Karamanım!
Bütün Anadolu ve Rum ülkesindeki diyara bedel sevgilim..
Değerli lal madeninin çıktığı yer olan Bedahşanım ve Kıpçağım, Bağdatım, Horasanım.
Güzel saçlım, yay kaşlım, gözleri ışıl ışıl fitneler koparan sevgilim, hastayım!
Gönül pür gam..Gönül pür keder..
Kapında sen diye ağlarım.
Eğer ölürsem benim vebalim senin boynunadır, çünkü bana eza ederek kanıma sen girdin.
Bana imdat et, ey güzel sevgilim. Kapında, devamlı olarak seni methederim, seni överim,
sanki hep seni övmek için yaratılmış köleyim..''
Muhibbi (Kanuni Sultan Süleyman)
Hürrem reisin verdiği civaap :
''Ömürümün sonunda. Son nefesimi verene kadar.. Senin ve aşkının kölesiyim Süleyman..''
''
Eki Görüntüle 329894 Eki Görüntüle 329893 Eki Görüntüle 329869 Eki Görüntüle 329895 Eki Görüntüle 329888 Eki Görüntüle 329889 Eki Görüntüle 329890 Eki Görüntüle 329891 Eki Görüntüle 329892 Eki Görüntüle 329871 Eki Görüntüle 329873 Eki Görüntüle 329876
Hürrem Validenin tuzağna düşmüştür.Daye Hatun'un işaretini anlayan Hürrem Sultan tedbirli davranacak. Süleyman'ı derinden vuran sözler söyleyecek (iyi anlamda).Süleyman bu sözlerle Hürrem'e daha da aşık olacak !
‎-hürrem çok zeki bir kadın bu oyundanda kurtulacak. ibrahim ölmeyecek.. sümbül gördklerı karşısnda ne yapcğnı şasrmış durumda ama bu olayı açığa cıkarır mı bilinmez. hatice sultan'n bir kızı olacak.. saraya valide sultanın yeğeni aybike gelecek ve şehzade mustafa aybikeye aşık olacak. aybikeyi survıvor gizem canlndıracak
Dizi de Gülağa'nın sultanların en nikahlısı demesine koptum adam nereden buluyor bu sözleri. Sümbül yalaka, önceleri Gülağa'nın da yalaka olduğunu düşünüyorum ama bence gerçekten seviyor Hürrem'i. Bu arada bir de Hatice tamam çok ağladı, üzüldü falan ama Nigar'ın üzüntüsü, Pargalı'ya bakması, iyi etmek için çabalaması çok başka. Yani bir de Nigar'ı götürmüşler mağaraya neden Nigar onu da anlamadım bir sürü adamlar var ilgilenemiyorlar mı. Nigar'ın Hatice'nin yanında kalması gerekmez miydi ayrıca Hatice buna nasıl izin verdi. Ama elbette Nigar'ın sevgisini daha üstün görüyorum. Bir de ne cesaret o kadar insan var etrafta ve Nigar öpüyor pargalıyı. Acaba bu Nigar'ın bakımından sonra İbrahim'den bir yaklaşma olur mu ama sanmam evlenecek o matrakçıyla. Gerçi matrakçının kulağına bu olayın gitmesi ve matrakçının vazgeçmesi muhtemel midir ya da vazgeçemeyip o şekilde kabul edip kardeş kardeş mi yaşarlar bilmem orasını.
ayy kızlar şu gizemi oynatmasınlar yaaa mail attın ne bileyim kanala yapımcıya birine ulaşabilen bu işlerden anlayan mail atsın istemiyorum gizemi yaavvv iyi bi oyuncu tecrübeli birini görmek istiyoruzzzzzz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?