iyi madem cnm seni mi kırcam maksat gülşahın canını actmak olsunHayır efendim
Fikir benden çıktı
önce muhtesemi izle al cekirdekilerinide yanina
kizlar ne duydum bu sezonda hürremin cocuklari gösterilmicekmisbu sezonun bitmesinede daha coook var :26:
gel dagit stresini at güzelce rahatla
ama cok eski bu daha dizi filan yoktu ortada yani sultan süleymanla alakasi yok
evet yaadüşünsene sakallı birinin çorba içtiğini ya da öpüştüğünü:120: yediğim tüm abur cuburlar çıkcak şimdi:122:
Nora: Ay, artık Efsun diyecektik değil mi? Dur alışamadım henüz. Hürrem'in dizinin dibinden ayrılma. Ondan öğreneceğin çok şey var. Mahi'yi de ciddiye alma. Kaynanalık taslıyor aklı sıra. Böyle cins cins konuşur o bazen. Biz alışığız, sen de alışırsın merak etme.
Daye Hatun: Görevine iade edilmene çok sevindim yahu. İade-i itibar niteliğinde de oldu aynı zamanda. Seviyoruz seni.
Mahidevran Sultan: Bir işi de kendin becersen adımı değiştireceğim Mahi. Mustafa cumaya gitmeyeceğim dedi, hop, validemizin yanındasın. O yetmedi, bu sefer İbrahim Paşa'nın sarayında gördük seni. Allah aşkına, sen valide sultan olsan -ki olamayacaksın o ayrı da- nasıl sözünü dinleteceksin şehzademize? Daha şehzadeyken dediğini yaptıramıyorsun, padişah olsa ne yapacaksın? Validemizden beter olur senin sonun yahu. Daha önce bir şey demiştim sana hatırlarsan. Gayrı resmi bir Hürrem çıkar karşına, morarana kadar ağlarsın demiştim. Bak, çıktı işte. Sen daha dur, Hürrem nasıl eğitecek Efsun'u. İbrahim Paşa olmasaydı görürdüm ben seni. Sakın Mustafa için endişelenmiştim deme, ben bu yolları yemem Mahi. Gidiyordu valide sultanlık hayalleri, ondandı bu milletin kapısını aşındırmalar. Ucuz kurtardın paşanın sayesinde.
İbrahim Paşa: Matrakçı ile olan mevzuya bir çare bulun paşam. Adamcağız ölmekten beter oldu. Bence görev bahanesiyle İstanbul dışında bir yere gönderebilirsiniz. Ama o zaman Nigar'ın da gitmesi gerekir, malum herkes onları evli biliyor. O hiç olmaz, vazgeçtim. Bakalım sizin düşünceniz ne olacak... Mustafa ile olan konuşmanızı da çok takdir ettim bu arada söylemem lazım.
Valide Sultan: Validem, şehzade ile Aybige'yi boşuna evlendirmeye kalkışıyorsunuz. Bir kere akrabalar. Çok da uzak değil üstelik. Bir kuşak farkla kuzen oluyorlar sanırım. Hem evlenseler bile, Mustafa unutacak mı bir çırpıda Efsun'u? Bırakın bu bayat numaraları validem. Ayrıca Aybige'ye de yazık, Malkoçoğlu'nu seviyor o.
Hürroş: Canımcım, hünkarımız şimdilik haklı. Sen bu sancak meselesine çok kafa yorma. Yani yor da, kimseye belli etme. Zamanı gelince ana-oğul gidecekler nasıl olsa. Şu aralar Efsun vasıtasıyla Mustafa'nın iplerini elinde tutman yeterli gibi geliyor bana. Biraz sabırlı olmak lazım. Zaten arada hünkarımızı huylandıracak potlar da kırıyor Mahi ile Mustafa. (Bu da Edi ile Büdü gibi oldu he.) Arada hünkarımızı fiştekle yeter.
Aybige: Aybige, Hürrem'e gidip bu evliliği istemediğini söyle bence. O hünkarımızla konuşup bu meseleyi halledebilir. Zaten Mustafa da istemiyor. ama senin gidip Hürrem'le konuşman daha iyi olur. Panik yapma hemen, sakin ol.
harikasın cnm yinee mahiye iyi laflar etmişsin hatçemiz hakkında yazmmaışsın cnm
şu hürremin kendi aklıyla, nora ya ders vermeleri ne basittiii
şehzade sana isim verince, müslüman olmayı iste falan..
ay ay dejavu yaani, dejavuu..
bi de padişaha alttan alttan mustafa sancağa çıksın demeler..
iyi bari ,zannettiğim kadar barzo değilmiş sülüman,
az tersledi hürremi,iyi oldu..
boynuz olayı çok fenaydı..matrakçının yerinde olmayı kimse istemezdi eminim..
ama olayı kendi lehine çevirebilirdi matrakçı;
boynuz ;güç,kudret timsali filan diyeeee..
adamım sümbül ağaya, bu bölüm de bittim..
el hareketleri,mimikleri,aralarda arapça replikler atması, çok hoştu..
zehirli kaftan olayı şöyle bir olaymış.....
Şehzâde Ahmet (d. 1465 - ö. 1513) II. Bayezid'in büyük oğludur.
Beyazıd'den sonra tahta çıkması beklenen Veliaht şehzade Ahmetdi, kardeşi Şehzade Selim'in yoğun çalışmaları sonucunda ordu Selim'i padişah olarak görmek istiyordu, Padişah beyazıd'de Selim'e destek veriyordu ve onu başara geçirdi, babasının Şehzade Selim'i başa geçirmesi neticesi sonucu, Ahmed Konya'da padişahlığını ilan etmişti, bundan haberdar olan Yavuz Sultan Selim kardeşini zehirli kaftan ile öldürtmüştür.
Yavuz Sultan Selim, zehirli kaftan'ı Şehzade süleyman'a da manisa'da vali iken göndermiş, Pargalı kaftanın zehirli olduğunu anlayarak Süleyman'ı ölümden kurtarmıştı. Sultan Selim, Süleyman yerine kendisine benzerliği ile bilinen başka bir cariyesinden olan oğlunun padişah olmasını istiyordu.
Ne yazık ki, Yavuz Sultan Selim kardeşinin katili, oğlu Kanuni Sultan Süleyman ise kendi öz oğlunun katilidir.
pargalı,sülüyü ölümden kurtarmış ama,sülü maşallah hürrem sayesinde, pek te güzel pargalıya kıymış.
Gacıııı destekliyom bacım seni
Kesin o ejderha büyü yaptırmıştır
Yüzü de hemen iyileşiverdi nasıl oluyosa
Zaten fetihi seyrettikten sonra soğudum bu diziden
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?