Tatlım diziyi eksik izledin sanırım. Mahi daha hürrem hamileyken tatlısına zehir atmadı mı?
Yani hem kendi canına hem de daha doğmamış çocuğunun canına kast etti. Ayrıca geçen
bölüm Hürrem'i tehdit ederken ne diyordu? "Sana ölüm yok. Yaşa ki evlatlarının hazin sonunu gör"
Bunu dile getirmeseydi bile ilerde çocuğu padişah olunca Hürremin çocuklarını yok edeceği aşikar.
reyize ne kaaa çok çamur atılmışohhh olsn her şeyi parmağındda döndermiş bi sözüyle devleti yönetmiş
amannnn meyveli ağacı taşlarlar bu da o hesap. ayrıca osmanlıyı hürroş yıkmamış sadece yardımcı omuş
toparlasaydı kendiini devlet baba engel mi oldukohhh olsun diyorum başka bi şey demiyorum hazır gelmişkenn anti hürremcilerri çatlatam dedim
2 haftadır yoktuum özlediniz mi beni
Zebosssssnerdesin sen bakalımmmm anti hürremcilerr haaaa babaabbba
reyize ne kaaa çok çamur atılmışohhh olsn her şeyi parmağındda döndermiş bi sözüyle devleti yönetmiş
amannnn meyveli ağacı taşlarlar bu da o hesap. ayrıca osmanlıyı hürroş yıkmamış sadece yardımcı omuş
toparlasaydı kendiini devlet baba engel mi oldukohhh olsun diyorum başka bi şey demiyorum hazır gelmişkenn anti hürremcilerri çatlatam dedim
nokta.
zeboşum merak ettik seni,ömürde seni soruyordu geçenlerde
anacummmbi ara anlatırım ablam:2: sen hariç ablam reyizi çok karalamışlar abla yaaa
accuk çatlatam dedimm
abla kankammmmçok hastayım nete bile giremedm diyeyim anla gelcem topiğe en kısa zamanda,herkese bu smilden
abla kankammmmçok hastayım nete bile giremedm diyeyim anla gelcem topiğe en kısa zamanda,herkese bu smilden
Kimse mahiye melek demiyo ki peki hürrem melek mi sizce??
Valla dizinin her bölümünü izlerken objektifliğimi kaybediyorum yavaş yavaş,
Gerçekten Hürremi pürü pak süt gibi tertemiz,bir bebek kadar saf göstermeleri ve fanlarının da onu desteklemesini anlamakta zorluk çekiyorum,
Mustafa güçlenmesin diye Bali beyi resmen ölüme gönderdi,Aybigeyi de kullandı,(herkesi kullandığı gibi)
Mustafanın merhameti olmasaydı Bali bey ölüydü şimdi,
Tamam sarayın belli kuralları var ama Validenin düşündüğü gibi o bebeği taht için değil kıyamadıkları için öldürmediler,
Valide Sultan Mahinin gözündeki intikam ateşini gördü ya artık hayatta inanmaz ona,herşeyi intikam ve güç için kullandığını düşünüyo,
Bi arkadaş Mahinin bebeğinin de Hürrem yüzünden düştüğünü hatırlattı,iyi oldu unutmuşuz,
Prensese yaptıklarını da es geçelim hadi,
Hünkara aşkım sevgilim diyo ama en sevdiği oğluna kıyabiliyo Hürrem,doğmamış bebeğe de kıyabiliyo,
Ne kadar masum ve aşık kutsal bi kadın gerçekten...
Hayır Mahiyi de savunmak değil amacım ama o eline güç geçseydi yapabileceklerini hayal etti çünkü yılların birikmişliği var,aşkını almış
elinden Hürrem,herşeyini almış,intikam almak istemesi normal,ama hiçbir zaman Hürremin çocuklarına küçükken öldürmeye falan
çalışmadı,Mehmeti havuza düştüğünde o kurtardı,isteseydi hiç kılını bile kıpırdatmazdı yani,ama Hürrem elinde güç olduğu her an
herkesi kullanmaya ve öldürmeye devam ediyor,
Ve bunun bedelini ilerde çocuklarının ölümüyle ve hiçbirisini tahtta göremeyerek ödeyecek bence,
Elinden gelse Hünkara her istediğini yaptıracak ama bakalım ilerde devlet işlerine karışmasıyla da görürüz bunu,
Dedim ya artık tarafsız olamıyorum yorumlarken,ama Hürrem gerçekten hiç ama hiç masum aşık bir kadın değil...
Ne Hürrem ama!
Ayrı bir kutu açmazsam olmazdı!
Meryem Uzerli! Meryem Uzerli!
Ve bir kere daha Meryem Uzerli!
Vay vay vay, Hürrem'e bak hesabı.
2011 Ayaklı Gazete Televizyon Yıldızları Ödülleri tam başlarken salonda bir dalgalanma oldu, bir kadın geldi ve bizim masada tam karşıma oturdu. Artık salonun kalbi bizim masada atıyordu.
Adeta Tarkan efekti.
Ancak Tarkan değil; Hürrem Sultan, yani Meryem Uzerli'ydi karşımdaki.
BÜYÜLENDİM!
Bakakaldım diyorum. Şoka girdim diyorum. Resmen kadın halimle büyülendim.
Gözümü diktim, bakıyorum.
Bakıyorum ki size de anlatayım, değil mi ama.
Bir kere kafadan söyleyeyim; öyle kilolu değil, balık etli. Fıstık gibi, lokum gibi.
Suratı bir acayip; sanki gerçek değil, oyuncak bebek gibi.
Gözleri kocaman, yaramaz kız çocukları gibi.
Bakışları masum, tatlı, 'pardon anlayamadım' der gibi. Gizemli, hani Marilyn Monroe gibi.
Enerjisi öyle yüksek ki, arkanızda dursa o enerji sizi dürter, dönüp bakarsınız. Konuşmayı pek seviyor, tatlı dilli. Hatta komik.
Bayıldım ben bu kadına. Seviyordum daha çok sevdim, hemen Top 5'imde bir numaraya yerleştirdim.
Siz de sevin, tamam mı?
Ay ay ay ne güzel anlatmış öyle,oyuncak bebek gibi
Canım Peki bu güne kadar hürremi kimler ispiklediler söylermisin?farkındaysan hürremin yanındaki cariyelerin hepsi öldü,peki gülşah çok mu masumdu,yada senin dediğin gibi adam gibimiydi?zamanında gülşah mahidevranın haberi olmadan,hürrem sanarak hürremin cariyesini defalarca bıcakladı,ayşe diye bir cariye vardı onu ötmesin diye boğazını kesti sonra suçu hürremin üstüne attılar,menfati olmasa mahirdevranın efsunun da boğazını kestirecekti gülşahçığına..değilmi?ama bak gülşah fatma hala hayattalar,neden sence???adam gibi cariye olduklarındanmı???bence yanılıyorsun çünkü mahidevranın arkasında simdiye kadar hep valide vardı,ayrıca ibrahim paşada..hepsi hürremi bir kaşık suda boğmaya çalıştı,hürrem akıllı olduğundam bunlarla mücadele etmek zorunda kaldı,kötü olmasından değilBen de bir anne olarak doğmamış bebeğim öldürülmesine çok üzüldüm,benim asıl üzüldüğüm mustafaydı,çünkü mustafa hem aşık olduğu kadının hürremin maşası olduğu öğrendi, hemde bebeğini kaybetti varm daha ötesi Ayrıca mustafa yetişmeseydi hiç acımadan mahidevran torunu halledecekti orayı kaçırdın galiba
Hürrem'e kızmayın kızlar teamüller böyle o napsınn
Sümsük sümsük oturup Mustafa'nın padişah olup çocuklarına
kıyışını mı izlesin? Bir kedi yavrusuna dokunduğunuzda bile
annesi boyuna bakmadan sizi parçalayabiliyorsa bir annenin
bunları yapmasından doğal ne var? Mahinin yaptıkları daha
mı kabul edilebilir?
Olayları bugünün şartlarıyla değerlendirmeyin. Bir babanın oğluna
zehirli kaftan gönderdiği bir dönemden söz ediyoruz. Hayatta kalmak
için öldürüyorlar, onların kuralı bu...
Muhteşem yüzyılMuhteşem _andromeda_
Malesef senin tarafsız olduğunu kesinlikle düşünmüyorum,o biri mahidevranın bebeğini düşürürken sinirinden üzüntüsünden düşürdüğünü söylemedi galiba,yani hürremin en ufak bir müdahalesi bile olmadı,oda aklını kullansaydı hamileliğinde hünkarı kendine çekseydi ama o hayin planlar yaparak düşürdü bebeğini,ayrıca sabahıda hürremi öldüresiye dövdü,hürrem o sehzade annesi diye en ufak karşılık bile vermedi..acaba bunuda hatırladınmı??Ama bu hep böyle güçlü bir kadın gördüğümüzde hiç bir kadın çekemiyor malesef ne çamur atacaklarını şaşırıyor..günümüzde böyle osmanlıda bile böyleymiş demek ki...
Tatlım diziyi eksik izledin sanırım. Mahi daha hürrem hamileyken tatlısına zehir atmadı mı?
Yani hem kendi canına hem de daha doğmamış çocuğunun canına kast etti. Ayrıca geçen
bölüm Hürrem'i tehdit ederken ne diyordu? "Sana ölüm yok. Yaşa ki evlatlarının hazin sonunu gör"
Bunu dile getirmeseydi bile ilerde çocuğu padişah olunca Hürremin çocuklarını yok edeceği aşikar.
hürrem melek olmayabilir ama hürrosumu bu hale getirenler utansin
hürrem nasil almis elinden herseyi,süleyman mahiyi gercekden sevseydi gözü hicbirseyi görmezdi,sülüman hürreme asik oldu ask bu ask
hürrem dogmamis bebege kiydiysa bunlari fazlasiyla mahide yapmak istedi ama hersey kendi kafasinda patladi becereksiz mahi
hürreme yapılanlar ne çabuk unutuldu hayret yani hem bebeğe hürrem bişey yapmadıki neden onun üzerine kaldı
İnanılmaz gerçekten sırf hürrem yaptı diye bir bebeğin göz göre göre öldürülmesini de normal ve sıradan karşılıyorsunuz ya pes....
Hani sadece diziydi, dizi gibi yaklaşmak lazımdı???
Ne çamur atması hatun çamurun ta kendisi, Mahiden ne farkı kaldı???
Hürrem mustafayı kurtarmışmış, mahi de mehmeti boğulmaktan kurtardı...
Hürremin insan sevgisi sarayda yangın çıktığında 5 yaşındaki mustafayı süleymanın yanında sen çıkardın de mi yangını çocuklarıma kastettin diye çimcirmesinden belliydi...
Azıcık, zerre kadar insani duygular taşısaydı, kendi evladının acısıyla tehdit edilmiş biri olarak o bebeğin öldürüleceğini bile bile gidip valideye yetiştirmezdi....
Sırf hürrem şirin sempatik diye yaptığı ne varsa mübah...
Hürrem süleymanla halvet oldu diye arkdaşını zehirledi, kızın yüzü yandı resmen bunu aşktan yaptı
ama mahi hürremi dövdü, sinsiliğinden, pisliğinden yaptı...
Hürrem mustafayı zehirletti (efsunun aşkı sayesinde kurtuludu ama) mahi çocuklarının ölümünü göreceksin dedi ve en pis mahluk oldu...
Ki bu söze en başta mustafa karşı çıktı kardeşlerim diye...
İşinize geldiği gibi yorumlayıp, işinize geldiği gibi görüyorsunuz....
Leo meselesi örneğin, nasıl balibey ve aybige sadece sevdikleri için neredeyse ölüyordularsa, hürremin de leo ile münasebeti (ozamanların durumuyla değerlendirin deniyor madem o dönemler bunun karşılığı ölüm olurmuş aşikar) ortaya çıktığında kendinden önce evlatları ölürdü... Beğenmediği pargalının sayesinde kurtuldu....
Yok aşktı yok bilmem neydi geçin bunları...
Kadının gücüymüş, padişah arkasında olmasın bakın nasıl mahinin bin beter durumuna düşmüyor mu?
kadının gücü değil adamın bağlılığından başka şey değil bu??
Kadın bir bebeğin ve bir kadının ölümüne bile isteye sebep oldu...
Ama tabi herkes hak etti bunu, kadına çok çektirdiler değil mi?
Kadın oğlu cihangir hastalıkla boğuşur acı çekerken, bir yandan da aybige-balibey olayını alevlendirme çalışmalarına devam ederken, diğer yandan da mustafayı zehirletme çabalarına hız vermekten geri kalmıyordu....
Asil, insanlı kabidesi, sevgi kumkuması, aşkından başka derdi olmayan hürrrroooşşş...
efsun yaşasa ve rüzgar ondan yana dönse, farzedin ki mustafa padişah olsa, hürreme çektirirse bu da ona hak olmuş oluyor değil mi???
Bakışaçınıza, sırf hürreme dönük yufka yüreğinize sağlık...
Azıcık objektiflik değil mi???
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?