Muhteşem Yüzyıl Star Tv

Eski Hürrem Sultan Meryem Uzerli diziden ayrılması sizi nasıl etkiledi ?

• Bir daha bu diziyi izlemem

OY: 54 23,3%
  • Gelen gideni aratacak gibi ama izlerim

OY: 45 19,4%
  • Kimse vazgeçilmez değildir. Emeğe, ekibe saygı aynı keyifle izlemeye devam

OY: 65 28,0%
  • Kararsızım ama eski tadı kalmadı. İzlesem de olur izlemesem de.

OY: 84 36,2%

• Ankete Katılan
    232

eeee padisahin nikahli esi kocasina cilvede yapar fingirdeklikde

mahi gibi odun olcana tatlis olsun böyle

mahide hürremden birazcik kadinlik dersi ögrensin nora gibi bak noraya aldi taktigi hürrosdan kapti misti

ozman hürremde mahide hakli ikiside evlatlarini koruyor ozman niye hürremi sevmiyorsun hürremde kendi evlatlarini koruyor

katılıyorum bebeğimmmm hurrem tam bir cilveli yerim ya çok tatlı odun değil mahi gibi, hürrem işini biliyo aşk kadınım
hem zaten hurrem ne yapıyosa evlatları ıçın yapıyo..duşunsene o donemde..goz gore gore evlatlarının oleceğini biliyo..mustafa tahta çıkar çıkmaz diğer şehzadeleri öldürcek..
bukadar katı ve cani ozamanki dönemde..sonuçta suleyman'ı da babası öldürmeye çalışmış valide sultan engellemiş mesela..süleyman tahta çıktığında kardeşini öldürtmüş..
yani hurrem ne yaptıysa 'oğulları' için..ve çok güçlü, ve çok akıllı, ve vicdanlı...ve aşık

aslanım meryemmm
kızlar haseki hastanesinin poşetlerinde hürrem sultan'ın resmi var vuhuuu zaten hurrem sultan yaptırmış işte haseki hastanesi ama resmini yeni gördüm
birdee kanuni sultan süleyman hastanesi var..içerisinde devasa hurrem resmi var güzel olmuş beğendim

''Cihana padişah iken, senin kulun kölen olmak en büyük şereftir bana Hürrem'im..''
Sultan Süleyman

'' Şehzadeler güzidesi Mehmet öldüğünde Kanuni Belgrad seferindeydi.Kanuni İstanbul'a dönmek üzere hazırlanırken oğlunun ölüm haberini almıştır ve rivayet odur ki :Başını toprağa gömüp saatlerce ağlamıştır. Hürrem sultan günlerce kimseyle konuşmamış, dairesinden çıkmamış oğlu Mehmet'in ölümünün suikast olduğunu düşünmüştür. Sultan Süleyman'da böyle düşünüp araştırsada bir sonuç elde edememiştir.

Sultan Süleyman İstanbul'a geldiğindeyse oğlunun tabutu ile karşılaşmıştır.Kanuni Şehzadesinin Cenaze Namazını "Bizzat" kıldırmıştır.Halk 3 gün kepenklerini açmamış sadece İstanbul'da değil Osmanlı'nın hakim olduğu her yerde Matem havası esmiştir.

Kanuni zaten sonra Şehzade Camii'yi ona adamış ve oğlunun türbesine Taht koydurtmuştur.Şehzadenin ölümü herkes için kasvetli bir dönemin başlangıcı olmuştur.Kanuni oğlunun ölümüne bizzat tarih düşmüştür :
"Şehzadeler güzidesi Sultan Mehmed'im ,
Merkadi Sultan Mehemmed bad Firdevsi ebed"...
Sultan Süleyman

Şehzade Mehmet vefat ettiğinde ise arkasında sadece yetim bir kız çocuğu bırakmıştı...''

Son düzenleme:

Canım bu kadar kızacak ne var? Alt tarafı bir dizi bu. Dizide yansıtılan şeylerin hepsi doğru değil ki.
Biz diziyi sadece eğlenmek için izliyoruz ve yorumlarımızı da buna göre yapıyoruz.Ne bizim ne kitapların
ne de tarihçilerin o dönemde yaşananları %100 bilmesi zaten mümkün değil. Gerçek Hürrem'in de Mahi'nin
de günahları kendi boynuna, biz sadece fikirlerimizi paylaşıyoruz o kadar Olaya böyle bakarsan eğlenirsin.

Tabiki canımmm sonuç olarak bu bir dizi. Eğleniyoruz, Mahiciyiz Hürremciyiz diyoruz ama
bu sadece dizideki olaylardan yola çıkarak ve esprisine
Hem gerçekte o dönemde Mahi de Hürrem de hayatta kalmak için bunları yapmak zorundaymış
bu da bir gerçek yani. Ben diziyi izlemeden önce de Hürreme ve aklına hayran kalmıştım ama
bu demek değildir ki Mahi yaptıklarında haksız. O da haklı elbet Hürrem kadar. Ama dizide kendisini
sevmediğim için malesef hak veremiyorum

Yazdıklarınızı hatırlamanız için yeniden alıntı yaptım,ayrıca siz kendinizi kaptırıp birşeyler yazmışsınız ki bende hatırmadığınız şeyleri hatırlatmak istedim.Mahinin bebeğinide hürrem yüzünden düşürdüğünü hatırlatmış ve sizde unutmuşsunuz hatırladık demişsiniz..Bende olayın öyle olmadığını hatırlatmak istedim. Hem ben size bire bir sert bir uslupla,yazımın neresinde karşılık vermişim anlamadım doğrusu..((Ama bu hep böyle güçlü bir kadın gördüğümüzde hiç bir kadın çekemiyor malesef ne çamur atacaklarını şaşırıyor..günümüzde böyle osmanlıda bile böyleymiş demek ki))...Bu cümlede ben size birşey demişliğim varmı lütfen daha dikkatli okuyun,ondan sonra cevap verin..Ayrıca dizi olduğunu çok şükür bende biliyorum,hatta osmanlıdan esinlenilerek kurgulandığını söyledim hep yazdım burada yorumlarımda...Siz bence dizi izlediğimizi, buradada espirili bir dille yorum yapıp eylendiğimizi düşünerek herşeye alınıp parlamayın bence...

Son düzenleme:

Peki benim yorumlarımda varmı öyle oh iyi yapmış demişliğim,hiçbir zaman bir insan olsun, bebek olsun,hatta kötü birisi olsun ölümüne sevinmişliğim olamaz,,gercek hayattada olamaz,film olsada olamaz,hürremin yaptığı kötü birsey ise onaylamam asla..Benim sevdiğim ne biliyormusun hürremin mücadeliciği taa ilk başından beri mahinin entirikalarına,validenin,ibrahimin onu ortadan kaldırma geldi güclü durdu..onun gücüne duruşuna hayranım... sizin dediğiniz gibi takım taraftarıyım

ya Allah aşkına şu şeytan mahiyi tutan arkadaşları anlamıyorum ben,
kadının o pis çirkef yüzü ortaya çıktı,süleyman hasta yatağındayken bile şeytan kadın planlar yapıyordu kendi çıkarları için,
kötülüklerini ise saysan bitmez şeytan mahinin,halen şu şeytan mahiyi savunuyorsunuz ya pes diyorum...
ohhh be döktüm içimi rahatladım

Hürroşumuz bitane aşkların aşıkların en güzeli en tatlısı en lokumu...

Bu nasıl muhteşem bir hatun,
Bu nasıl eşsiz bir aşk ama ya

fragman çıkmış hanımlar star tv sitesinde efsun ölüyor sülüman hürreme zehir veriyor

Muhteşem aşktan akıllarda kalan sahnelerden

"Anlamadım ne dedin sen şimdi ?"
"Ayı aç oynamak ister"
"Nerden öğrendin sen bu ayı mevzunu ?"
"Süklüm Ağa"
"Sümbül Ağa! Duymasın ona Süklüm dediğini"
"Demek ayı aç oynamak ister ha Hürrem Sultan"
"Alay ediyor benle ben sultan değil"
"Olur mu sen benim gönlümün sultanısın Hürrem"
"Ben kalıcı mı oldum şimdi?"
"Yavaaş! O kadar değil."
"Gel bakayım. Al ye şunu aklın başına gelsin"
"Bu ne güzellik bu ne yüz ne kokudur. Aklım saçının kokusuyla doludur. Muhibbi ansızın divane oldu. Bu ne aşk ne dert bu ne huydur"
"Güzel. Ne bu ?"
"Şiir. Buna şiir denir. Muhibbi'nin şiiri"
"Muhibbi kim ?"
"Bilmem kim ? "

"Fazla soru şiiri bozar"

Muh-te-şem Aşkkkkkkkkkkkkk !... HürremSüleymannnn

Son düzenleme:
inanmıyorum kızlarrrrrrrrrrr inanmıyorummmmmmmmmmmmm

efsun mıstığa yumurtladıktan sonra mıstık hürreme gidiyor....hata yaptın hürrem sultan diyor...mahi süleymana hürrem mıstığı zehirlemeye çalıştı diyor efsunun dediklerini anlatmış sanırım.....

süleymanda hürreme zehir uzatıyor ya bunu içer benim yanımda ölürsün diyor yada bensiz hergün ölürsün diyor....

ve hürrem içiyor zehiri (tabi zehirse, süleyman yalanmı değilmi anlamak içinde yapabilir)

sonucta efsun haremde atıp tuttu hürrem sultanın tacından daha büyük tac yaptıracağım söle olacağım böyle olacağım dedi......iftira attı diyebilir ...haremdeki kızlarda biliyor........

[video=youtube;sKHGkNRo3sl]http://www.youtube.com/watch?v=sKHGkNRo3sl[/video]

Son düzenleme:
bence sülüman hürremi denemek için yaptı...şişedeki zehir değil bence...ama hürrem şişedekini içince hürreme inanıcak sülüman...bence böyle olucak....offfff ya da ben öyle olmasını istiyorum :18: ...çarşamba olsa da izlesek ya ....

Süleymannnn sen hürrem'e gerçekten zehir verebilir misin hacı ya blöf yapiysin hürrem reis onu bi dikişte içer gururlu ve asil

ya süleymanda hiç akıllanmadı hee..
güya deneyecek hürremi..
ama böyle yapa yapa en sonunda soğutacak kendinden benden demesi..
2.fragman çok daha kuvvetli olucekkk

bence o zehır degıl ya vıtamın yada hurros sulumanla halvetten cıkmaısn dıe bıtkı surubu oda onu denıor ıste ahh mahıı ahh sen daha ogrenmedınmı suluman ıle hurrosu ayıramzsınnD:

Benim yazdıklarımda herhangi bir alınma ve parlama yok,parlasaydım farklı şeyler yazardım ki kurgulanmış bi dizideki karakterler yüzünden sinirlerimi bozacak değilim aklım var yani,

Parlayıp da kendini kaptıran siz olmalısınız ki sürekli Hürrem karakterini savunma eğilimindesiniz,neyse beni ilgilendirmez istediğiniz kadar savunun yani,

Kendini kaptırma alınma olsaydı yazdıklarım çoğu dizi fanatiği gibi yılan Mahi,şeytan Hürrem bebek katili sultan vs. olurdu sanırım,

Ayrıca tuttuğum tarafı-ki bir taraf tutmuyorum- över,tutmadığım tarafı da yerden yere vururdum bazı arkadaşların burda yaptığı gibi,

Yazımı tekrar okusaydınız izlediğim kadarıyla olayları objektif bir şekilde yorumlamaya çalıştığımı anlardınız,

Tabi artık bu konuda zorlandığımı da yazmıştım çünkü olaylar tek olarak bir zalim bir de mazlum etrafında toplanmıyo,

Dün acıdığımız Mahiye ya da Hürreme başka gün kızıyoruz,dün Valideye küfürler ederken bugün Hürreme sahip çıktı diye tebrik edebiliyoruz,

Yani olaylar ve kurgular çok farklı gelişebiliyo,ve insan kime hak vereceğine şaşırıyo ve tarafsız olmakta zorlanıyo,

Bu da o zamanın şartlarının kurallarının öyle olduğunu kabul etmekten başka çaremiz olmadığını gösteriyo bize,

Yani sonuç olarak sizin sandığınız gibi bir Dizi yüzünden ben ne parlarım,ne alınırım,ne de bazılarının yaptığı gibi kalp kırarım.

Anladınız umarım,size iyi seyirler...

Son düzenleme:
Ne yani fragmana gel, hürrem zehri içince o olayları yapmamış mı olacak???
Elbette içecek o zehri standart hürrem taktiği onlara inandın mı diyor bir de yüz sıfır kadında yaaa..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…