- 18 Ağustos 2009
- 5.500
- 4.639
- 698
bebege hürrem kiymadiki kanunlar kiydivalidenin emriyle oldu hürrem sade citlatti isteseler bebegi yok etmezlerdi
hem ayrica ilk mahi bebege kiyiyordu oglu gelip durdurunca bebise degil ogluna kiyamadi yoksa mahinin cokda umrunda noranin bebegi
eeee padisahin nikahli esi kocasina cilvede yapar fingirdeklikde
mahi gibi odun olcana tatlis olsun böyle
mahide hürremden birazcik kadinlik dersi ögrensin nora gibibak noraya aldi taktigi hürrosdan kapti misti
ozman hürremde mahide hakliikiside evlatlarini koruyor ozman niye hürremi sevmiyorsun hürremde kendi evlatlarini koruyor
Real Madrid'in yıldızı Cristiano Ronaldo'nun eski sevgilisi Rus Model İrina Shayk "Türk kadınları çok güzeller, güzel bir karışımları var" dedi. Buna hep 'erkek' eksenli liste soruları sorduğumu hatırlattı. Türkiye'nin en güzel kadını desek sizin aklınıza kimler gelir?
Hürrem Sultan Meryem Uzerli'den başkası gelmez. Çünkü en son onu gördüm ve çok beğendim. Müthiş bir havası, elektriği var. Kadın gibi kadın yani. Güzellik 34 beden olmak değil, kendine güvendir güzellik, kendini sevmektir, bakımlı olmaktır. İşte ispatı da Meryem Uzerli.
İnanılmaz gerçekten sırf hürrem yaptı diye bir bebeğin göz göre göre öldürülmesini de normal ve sıradan karşılıyorsunuz ya pes....
Hani sadece diziydi, dizi gibi yaklaşmak lazımdı???
Ne çamur atması hatun çamurun ta kendisi, Mahiden ne farkı kaldı???
Hürrem mustafayı kurtarmışmış, mahi de mehmeti boğulmaktan kurtardı...
Hürremin insan sevgisi sarayda yangın çıktığında 5 yaşındaki mustafayı süleymanın yanında sen çıkardın de mi yangını çocuklarıma kastettin diye çimcirmesinden belliydi...
Azıcık, zerre kadar insani duygular taşısaydı, kendi evladının acısıyla tehdit edilmiş biri olarak o bebeğin öldürüleceğini bile bile gidip valideye yetiştirmezdi....
Sırf hürrem şirin sempatik diye yaptığı ne varsa mübah...
Hürrem süleymanla halvet oldu diye arkdaşını zehirledi, kızın yüzü yandı resmen bunu aşktan yaptı
ama mahi hürremi dövdü, sinsiliğinden, pisliğinden yaptı...
Hürrem mustafayı zehirletti (efsunun aşkı sayesinde kurtuludu ama) mahi çocuklarının ölümünü göreceksin dedi ve en pis mahluk oldu...
Ki bu söze en başta mustafa karşı çıktı kardeşlerim diye...
İşinize geldiği gibi yorumlayıp, işinize geldiği gibi görüyorsunuz....
Leo meselesi örneğin, nasıl balibey ve aybige sadece sevdikleri için neredeyse ölüyordularsa, hürremin de leo ile münasebeti (ozamanların durumuyla değerlendirin deniyor madem o dönemler bunun karşılığı ölüm olurmuş aşikar) ortaya çıktığında kendinden önce evlatları ölürdü... Beğenmediği pargalının sayesinde kurtuldu....
Yok aşktı yok bilmem neydi geçin bunları...
Kadının gücüymüş, padişah arkasında olmasın bakın nasıl mahinin bin beter durumuna düşmüyor mu?
kadının gücü değil adamın bağlılığından başka şey değil bu??
Kadın bir bebeğin ve bir kadının ölümüne bile isteye sebep oldu...
Ama tabi herkes hak etti bunu, kadına çok çektirdiler değil mi?
Kadın oğlu cihangir hastalıkla boğuşur acı çekerken, bir yandan da aybige-balibey olayını alevlendirme çalışmalarına devam ederken, diğer yandan da mustafayı zehirletme çabalarına hız vermekten geri kalmıyordu....
Asil, insanlı kabidesi, sevgi kumkuması, aşkından başka derdi olmayan hürrrroooşşş...
efsun yaşasa ve rüzgar ondan yana dönse, farzedin ki mustafa padişah olsa, hürreme çektirirse bu da ona hak olmuş oluyor değil mi???
Bakışaçınıza, sırf hürreme dönük yufka yüreğinize sağlık...
Azıcık objektiflik değil mi???
Doğru onlar da oldu de mi?
Ya işte dediğim gibi kim gücü eline geçirirse nefretiyle intikam alıyo istediğinden,
Zaman onu gerektiriyomuş demek ki,
Validenin dediği gibi Hürrem her işini gizlice yapıyo Hünkar falan duymadan,
Mahi ne yaparsa eline yüzüne bulaştırıyo herkes öğreniyo işte,
Herneyse bu bir dizi öyle çok kaptırmamak gerek,sebepsiz yere kimsenin kalbi kırılmasın karakter insanlar yüzünden...
Yazdıklarınızı hatırlamanız için yeniden alıntı yaptım,ayrıca siz kendinizi kaptırıp birşeyler yazmışsınız ki bende hatırmadığınız şeyleri hatırlatmak istedim.Mahinin bebeğinide hürrem yüzünden düşürdüğünü hatırlatmış ve sizde unutmuşsunuz hatırladık demişsiniz..Bende olayın öyle olmadığını hatırlatmak istedim. Hem ben size bire bir sert bir uslupla,yazımın neresinde karşılık vermişim anlamadım doğrusu..((Ama bu hep böyle güçlü bir kadın gördüğümüzde hiç bir kadın çekemiyor malesef ne çamur atacaklarını şaşırıyor..günümüzde böyle osmanlıda bile böyleymiş demek ki))...Bu cümlede ben size birşey demişliğim varmı lütfen daha dikkatli okuyun,ondan sonra cevap verin..Ayrıca dizi olduğunu çok şükür bende biliyorum,hatta osmanlıdan esinlenilerek kurgulandığını söyledim hep yazdım burada yorumlarımda...Siz bence dizi izlediğimizi, buradada espirili bir dille yorum yapıp eylendiğimizi düşünerek herşeye alınıp parlamayın bence...Valla dizinin her bölümünü izlerken objektifliğimi kaybediyorum yavaş yavaş,
Gerçekten Hürremi pürü pak süt gibi tertemiz,bir bebek kadar saf göstermeleri ve fanlarının da onu desteklemesini anlamakta zorluk çekiyorum,
Mustafa güçlenmesin diye Bali beyi resmen ölüme gönderdi,Aybigeyi de kullandı,(herkesi kullandığı gibi)
Mustafanın merhameti olmasaydı Bali bey ölüydü şimdi,
Tamam sarayın belli kuralları var ama Validenin düşündüğü gibi o bebeği taht için değil kıyamadıkları için öldürmediler,
Valide Sultan Mahinin gözündeki intikam ateşini gördü ya artık hayatta inanmaz ona,herşeyi intikam ve güç için kullandığını düşünüyo,
Bi arkadaş Mahinin bebeğinin de Hürrem yüzünden düştüğünü hatırlattı,iyi oldu unutmuşuz,
Prensese yaptıklarını da es geçelim hadi,
Hünkara aşkım sevgilim diyo ama en sevdiği oğluna kıyabiliyo Hürrem,doğmamış bebeğe de kıyabiliyo,
Ne kadar masum ve aşık kutsal bi kadın gerçekten...
Hayır Mahiyi de savunmak değil amacım ama o eline güç geçseydi yapabileceklerini hayal etti çünkü yılların birikmişliği var,aşkını almış
elinden Hürrem,herşeyini almış,intikam almak istemesi normal,ama hiçbir zaman Hürremin çocuklarına küçükken öldürmeye falan
çalışmadı,Mehmeti havuza düştüğünde o kurtardı,isteseydi hiç kılını bile kıpırdatmazdı yani,ama Hürrem elinde güç olduğu her an
herkesi kullanmaya ve öldürmeye devam ediyor,
Ve bunun bedelini ilerde çocuklarının ölümüyle ve hiçbirisini tahtta göremeyerek ödeyecek bence,
Elinden gelse Hünkara her istediğini yaptıracak ama bakalım ilerde devlet işlerine karışmasıyla da görürüz bunu,
Dedim ya artık tarafsız olamıyorum yorumlarken,ama Hürrem gerçekten hiç ama hiç masum aşık bir kadın değil...
Ben zaten tamamıyla tarafsızım diye bir şey yazmadım,tarafsız olarak olayları yorumlamaya çalışıyorum ama artık zorlanıyorum dedim,
Doğrudur o günün şartlarında herkes gücü eline geçirdiğinde sınırsızca kullanma eğiliminde olmuştur,
Ayrıca neden bu kadar kendinizi kaptırdınız da sert usluplarla mesajıma karşılık verdiniz anlayamadım,
Bu bir DİZİ hatırlatayım,gerçek hayatta olmayan GÜÇLÜ ! bir kadını neden kıskanıp çekemeyeyim çamur atayım,aklım yerinde çok şükür!
Tekrar edeyim bu bir DİZİ ve onlar da bir KARAKTER,gerçekleriyle kıyaslanmayacak kadar da sahte oldukları için böyle dizinin esiri
olunmasına anlam veremiyorum...
İyi yaptı mı dedik, ellerine sağlık mı dedik... Alıntıladığınız cümlelerde var mı öyle bir ibare...
Öldürmek iyi bir şey mi, bu mutlulukla karşılanabilir mi?
Ayrıca tek öldüren mahi mi, hürrem pürü pak mı?
Ben birini görüyorsam diğerini de görüyorum, sizin belirttiğiniz gibi takım taraftarlığı yapmıyorum....
Muhteşem aşktan akıllarda kalan sahnelerden
"Anlamadım ne dedin sen şimdi ?" "Ayı aç oynamak ister" "Nerden öğrendin sen bu ayı mevzunu ?" "Süklüm Ağa" "Sümbül Ağa! Duymasın ona Süklüm dediğini" "Demek ayı aç oynamak ister ha Hürrem Sultan""Alay ediyor benle ben sultan değil" "Olur mu sen benim gönlümün sultanısın Hürrem" "Ben kalıcı mı oldum şimdi?""Yavaaş! O kadar değil." "Gel bakayım. Al ye şunu aklın başına gelsin" "Bu ne güzellik bu ne yüz ne kokudur. Aklım saçının kokusuyla doludur. Muhibbi ansızın divane oldu. Bu ne aşk ne dert bu ne huydur" "Güzel. Ne bu ?" "Şiir. Buna şiir denir. Muhibbi'nin şiiri""Muhibbi kim ?""Bilmem kim ? "
"Fazla soru şiiri bozar"
Yazdıklarınızı hatırlamanız için yeniden alıntı yaptım,ayrıca siz kendinizi kaptırıp birşeyler yazmışsınız ki bende hatırmadığınız şeyleri hatırlatmak istedim.Mahinin bebeğinide hürrem yüzünden düşürdüğünü hatırlatmış ve sizde unutmuşsunuz hatırladık demişsiniz..Bende olayın öyle olmadığını hatırlatmak istedim. Hem ben size bire bir sert bir uslupla,yazımın neresinde karşılık vermişim anlamadım doğrusu..((Ama bu hep böyle güçlü bir kadın gördüğümüzde hiç bir kadın çekemiyor malesef ne çamur atacaklarını şaşırıyor..günümüzde böyle osmanlıda bile böyleymiş demek ki))...Bu cümlede ben size birşey demişliğim varmı lütfen daha dikkatli okuyun,ondan sonra cevap verin..Ayrıca dizi olduğunu çok şükür bende biliyorum,hatta osmanlıdan esinlenilerek kurgulandığını söyledim hep yazdım burada yorumlarımda...Siz bence dizi izlediğimizi, buradada espirili bir dille yorum yapıp eylendiğimizi düşünerek herşeye alınıp parlamayın bence...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?