Muhteşem Yüzyıl Star Tv

Eski Hürrem Sultan Meryem Uzerli diziden ayrılması sizi nasıl etkiledi ?

• Bir daha bu diziyi izlemem

OY: 54 23,3%
  • Gelen gideni aratacak gibi ama izlerim

OY: 45 19,4%
  • Kimse vazgeçilmez değildir. Emeğe, ekibe saygı aynı keyifle izlemeye devam

OY: 65 28,0%
  • Kararsızım ama eski tadı kalmadı. İzlesem de olur izlemesem de.

OY: 84 36,2%

• Ankete Katılan
    232

ayy valla güldürdün beni. bir gülüşüne dünyalar verilen kadın nasıl olur bilmezdim,avatarına resmini koymuşsun da gördüm yani.sağol

Son düzenleme:
Hürremim, masumum, anaların anası,güzellerin güzeli,zeka küpüm,sülümanın biricik eşi

merhaba canım aynen öyle valideninde gözünde artık hürrem mahi hanıma kaldı ya saray şimdilik kendini valide sanıyor galiba

Son düzenleme:
Bir zamandan sonra,Hürrem de saray entrikalarına uyum sağladı mı???
evet.. (baktı ki bu işler böyle oluyor,yapıcak bişey yoktu)

Ancak bu durumda dahi,mesela Efsun gelip de,'ben şehzadeye aşık oldum,onu öldüremem' dediğinde,Hürrem gülümseyerek ona hak vermişti (hatta demişti ki; allah kahretmesin seni )
ve gül ağaya; 'kız aşık olmuş yapıcak bişey yok' demişti..
Efsunun kellesini almadı,karnında bebesiyle öldürtmedi! (birisi gibi)
Yine de vicdanlı,aşka hürmetli.. Aşkın ne olduğunu gayet iyi biliyor yani..

Çocuklarının can güvenliği için ne gerekiyorsa yapıyor ve yapacak da..
Çünkü saray yaşamında güçlü olan hayatta kalıyor...

................................................

Eğer “Veliaht” gözüyle bakılan Şehzade Mustafa Bey, bundan fazlasıyla etkilenip, “Babam kocadı, dedem Selim Han’ın yaptığı gibi yapıp yerine geçme vakti geldi” türünden, Safevi Şahı Tahmasb’a mektuplar yazmasaydı ve bunlar bir şekilde Kanuni’nin eline geçmeseydi, Hürrem Sultan’ın oğlunu tahta geçirme çabası sonuçsuz kalabilirdi.

Şehzade Mustafa bunları yapmakla da kalmadı, valilik yaptığı Amasya’da kendi adına “tuğra” da çektirdi...

Osmanlı’da yalnızca padişahların tuğrası olur. Tuğra, sadece bir “imza” değil, aynı zamanda gücün, yani saltanatın da sembolüdür.
Bu yüzden hiçbir şehzade ya da sadrazam, kendine tuğra çektiremez...

Bunu göze almak, padişaha rakip olmak anlamına gelir ve ölümü göze almakla eşdeğer sayılır.

Şehzade Mustafa, kim bilir hangi dürtü ile (belki de çevresinin teşviki olmuştur) böyle bir işe girişmiş, Padişah babasına rakip olarak ortaya çıkmıştır.

Bu durumda Kanuni açısından iki yol kalmaktadır: Ya iki başlı, iki parçaya bölünmüş, dolayısıyla zayıf düşmüş bir devlete razı olacak (ki o takdirde de kardeşler birbirlerine saldıracağı için yine iç savaş kaçınılmazdır), ya da saltanat iddia edeni (oğlu bile olsa) “izale” edecektir (öldürecektir).

Bölünme-parçalanma ihtimalini hiçbir padişah göze alamayacağından dolayı, geriye kala kala ikinci şık kalıyor...

Kanuni de çaresizlik içinde ikinci şıkkı seçti ve ağlaya ağlaya oğlunun idam hükmünü imzaladı.

alıntıdır..

acaba kanuninin gerçekten artık yaşlandım diyerek tahtı mustafaya bırakmak gibi 3. Bir seçeneği yok muydu? mustafanın illa ki ölmesi mi gerekiyordu? Madem aglayarak böyle bir karar vermiş,buna mecbur muydu gerçekten.

Kızçelerim öncelikle tüm Galatasaray'lıların şampiyonluğunu kutluyorummmmmmmmmmmmmm Cimbom için çıldırınnnnnnnnn
Sonraa tüm KK annelerinin anneler gününü kutluyorummm ve anne adayalarınınnn ve geleceğin annelerininnnn iyki varsınızzzzzzzz

eveet tüm annelerin, anne adaylarının, anne olmak isteyenlerin anneler günü kutlu olsun.. bir de hürroşun anneler günü kutlu olsun. anne olmadığı halde "evlatlarım" kelimesinin bu kadar yakıştığı kimse görmedim ben..

galatasarayın da şampiyonluğu kutlu mutlu olsun, kıskananlar çatlasın :)

Mahi'nin ve Valide Sultan'ın Anneler Günü'nü de kutlayalım bence. Ayrıca, bizlere şampiyonluk sevincini yaşattın, teşekkürler Galatasaray

muhteşem topiğin muhteşem kadınları

anne olan, olmayan herkesin anneler gününü kutlarım

3. bir seçenek evet yoktu gücü kuvveti yerindeyken avrupayı ele geçirme hayallerini tamamen gerçekleştirmeden tamda deneyiminin başarısının zirvesindeyken yerini bir çaylağa bırakamazdı kanuni en uzun yaşayan 70 yaşında sefere giden bir padişah kendini erken emekli eder mi hiç bu kararı almak zorunda kalmış demek ki

gülşah yine paçasını kurtardı galiba siniiiiir gülağa diziden ayrılırsa çok üzülürüz çok seviyoruz onu

Valide Sultan 'Ölüm' Tarihini Açıkladı!

Les Ottomans'da önceki akşam gerçekleştirilen bir defilede, Nebahat Çehre'de katıldı...

Gecenin konuklarından Nebahat Çehre; iki bölüm sonra rol aldığı 'Muhteşem Yüzyıl' adlı diziden ayrılacağını açıkladı. Çehre; canlandırdığı 'Valide Sultan'ın öleceğini, dizinin de tatile gireceğini belirtti. Oyuncu; üç ay dinleneceğini, sonrasında ise gelen teklifleri değerlendireceğini söyledi.

Alıntıdır...

ayyy teşekkur ederım hurremın bır roportajını okumuştum kızçeler en çok korktunuğuz şey nedir sorusuna burda çok eleştri alıyorum kilo almak demiş bızımkı yazık ya kıyamam

Yazık yazık demi çok üzüldüm reyizinize az yesin oda demi :125::125: katana gibim oldu çatlayacak yakında

Fıstık gibisin maşalllahhhh

:13::13::13:

Galatasaraya çokkkkkkkkkkkkkkkkkkk teşekkürlerrrrrr ediyorum bizi şampiyon yaptılar bu sene

Senınde anneler günün şimdiden kutlu olsun fıstığımmm

Çatlasınlar demiiiii şampiyon bizizzz en büyükkkk cimbommmmmmmmmmmmmmmmm

Mahi'nin ve Valide Sultan'ın Anneler Günü'nü de kutlayalım bence. Ayrıca, bizlere şampiyonluk sevincini yaşattın, teşekkürler Galatasaray

Daye hatunu unutmayalım lütfennnnnn hükümet gibi hatun zaten

Cimbomumuzaaaa çokkkkkk teşekkürlerrrrr

muhteşem topiğin muhteşem kadınları

anne olan, olmayan herkesin anneler gününü kutlarım

Zeboşummmmmmm yafruuuuu kuzummmmm seninde anneler günün kulu olsunnnn şimdidiennnnn

Herkesin anneler gününü kutluyorummm arkadaşlarrr iyiyki varsınızzzz seviyorum hepinizi her ne kadar didişsekte seviyorummmmmm sizleriiiii

kardeş katlinin yasal olduğu bir dönemden bahsediyoruz,yapılan her şey mübah malesef, mecburdu ki kanuni bu kararı verdi tabi dış etkenler de var bu kararda...kendisinede babası zehirli kaftan göndermemişmiydi?

bütün annelere sevgiler Allah çocuklarınızın başından eksik etmesin hepinizi

bu da demek oluyor ki çarşambaya ölmüyor.teşebbüs anında baskın yapıyor hatçe.çok merak ediyorum bu iş nasıl oldu diye.acaba fatma gülşah gibi kendi başına bi iş mi çeviriyor?mahi güme gidecek valla

Yasak aşkı öğrenen Gülşah, bu bilgiyi kime aktaracak? İbrahim Nigar’dan kurtulacak mı? Mahidevran, Hürrem’in kurduğu tuzağa düşecek mi? İbrahim’in İskender Çelebi hakkında verdiği karara Sultan Süleyman nasıl bir tepki verecek? Gülşah, İbrahim ve Nigar’ın konuşmasına kulak misafiri olur. İbrahim ve Nigar geç de olsa dinlendiklerinin farkına varır. İbrahim kendilerini dinleyeni bulmak için Nigar’ı​
görevlendirir. Gülşah ise vakit kaybetmeden bu bilgiyi Hürrem’e ulaştırmak ister. Hürrem ve Mahidevran arasındaki iktidar savaşı hızla büyür. Nigar, Hürrem’in arzularını yerine getirmek için harekete geçer. Bunu öğrenen Mahidevran, Nigar’a karşı cephe alır. İbrahim bu fırsatı değerlendirip Nigar’dan kurtulmak ister. Fatma, Şehzade Mustafa’nın kalbine girmek için yeni yöntemler aramaya başlar. Sonunda Şehzade’nin kalbinde kendisine bir yer açar. Hürrem, Mahidevran’ın haremdeki gücünü gitgide artırmasından rahatsız olur. Mahidevran’dan sonsuza dek kurtulmaya karar verir. Mahidevran’ı haremden göndermek için yeni bir plan kurar. İskender Çelebi, İbrahim üzerindeki baskısını arttırır. İbrahim, İskender’in hesaplarını kontrol ettirir. İskender Çelebi durumu kabullenmez. İkili arasındaki tartışma hızla büyür. İbrahim, İskender Çelebi’yi görevinden azleder. Sultan Süleyman bu karara sert bir tepki gösterir.

fatma mustafayı kafaladıysa kimseye gerek kalmadı demek ki. fatma mustinin sonunu hazırlar hürroş yorulmasın boş yere.. hamam sahnesi gözümün önüne geldi bir an yahu ıyyyyyy..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…