Muhteşem Yüzyıl Star Tv

Eski Hürrem Sultan Meryem Uzerli diziden ayrılması sizi nasıl etkiledi ?

• Bir daha bu diziyi izlemem

OY: 54 23,3%
  • Gelen gideni aratacak gibi ama izlerim

OY: 45 19,4%
  • Kimse vazgeçilmez değildir. Emeğe, ekibe saygı aynı keyifle izlemeye devam

OY: 65 28,0%
  • Kararsızım ama eski tadı kalmadı. İzlesem de olur izlemesem de.

OY: 84 36,2%

• Ankete Katılan
    232
cnm sevıyor dıye admaa butun sülalesini öldürtmeseyaa hiçmi sevmedik kızlar tarıh kıtaplarındada var bu hurrem gerçekten ölürken kanuniye senı hiç sevmedim dıyormuş yaaa

Hürrem ölünce Hürreme çok benzeyen bir başka kadınla evlenmiş ama daha sonra.....

nedi öle diyon canım hürreme yazık değilmi süleymanı çok seviyor gerçekten seviyor yazıl ya deme öyle

süleymanı sevdiğinden aşkından öldüğünden falan değil yaptıkları,geçmişini unutamıyor ailesinin sevdiğinin katledilişinin ve zorla saraya getirilişinin öcünü alıyor yavaş yavaş,bu yolda ilerlemek için de süleymanın zaaflarını kullanıyor işte:)
ama hakkı da yani,ben olsam onun yerinde ben de acımazdım kimseye..

cnm sevıyor dıye admaa butun sülalesini öldürtmeseyaa hiçmi sevmedik kızlar tarıh kıtaplarındada var bu hurrem gerçekten ölürken kanuniye senı hiç sevmedim dıyormuş yaaa

ben intrrnetten baktım öyle birşey göremedim ölemi demiş demez canım çook seviyooorrr

evet intikam için yapmış ama aşık olunca herşeyi bırakmışş

ay çıldırcam şu haticeye allahım yarapppimmmmmmmmmmm keşke gıtmeseydı korkak ibo anacım ya hatice ıyce manyaklaştı bunalım karı ya sardı hurreme delı mıdır nedır..kocası piiiiru pak oldu hürrem soktu sanki nıgarı koynuna olaya bakın ya

cücük hatceeee kendi asildi tutamadı kocasınıı elinde oda biliyor gerçeği ama

cücük beyinliyim hakettim diyemedi işteee

şimdide hatce mahi gülfem üçlüsünün entrikaları varr rahat nefes yokkk hürroşaaa

çokkk efkarlandım hürroş sülo halvetiii versinlerr:82:

kendi mutsuz oldu ya,hürremde olsun istiyor.. çatlak hatice

kızlar bu uyz harce benide deli ettiiiii

Sıkıldım gerçekten Bu nedir yani..
Nerden çıktı Süleyman'ın aşık olacağı kadın bulma fikri..
Ne saçma,ne gıcık,ne sinirrrrrrrrrr
Bakarsınız Süleyman da olur aşık maşık

Ben bu diziyi çok izlemem bundan sonra sanırım..

hürrem son eşi yazıyordu kalp kırizinde ölmüş selimin tahta çıktığını göremeden

Kanuni, Hürrem öldükten sonra yaşlı olmasına rağmen yeni cariyeler ile ilgilenmeye başladı. Gülfem Hatun adındaki bir Haseki Padişahın yeni gözdesi olmuştu. Harem’in yeni gözdesi Gülfem Hatun’un günlük aldığı akçe 6’dan 150 akçeye çıkarılmıştı. Gülfem Hatun yıllarca para biriktirmiş, Üsküdar’da bir cami yaptırmaya başlamış, fakat parası yetmediği için cami inşaatı yarım kalmıştı. Çaresizlikten saraydaki diğer Hasekilerden yardım isteyen Gülfem’e, bir Haseki, Padişah ile birlikte olma sırasını kendisine vermesi karşılığında yardım edeceğini bildirmiştir. Padişah ile birlikte olmak, onun gözüne girmek önemli idi ama Gülfem Hatun yaptırdığı camiyi bitirmek için teklifi kabul etti. Gece olduğunda odasında gözdesi Gülfem’i hayal ederek bekleyen Kanuni, karşısında başka bir Haseki’yi görünce şaşırdı. Gülfem’i sordu. Gülfem’i kıskanan Haseki, cami inşaatından bahsetmeden Gülfem’in yatak sırasını kendisine sattığını söyledi. Kanuni, önemsenmediğini düşünerek çok kızmış, hemen Harem Ağalarını çağırıp; “Benim yatağımı satıp sırasını başkasına verenden hayır gelmez, kellesini hemen vurun!” diye emir vermişti. Emir hemen uygulanmış, Gülfem Hatun ne olduğunu anlamadan idam edildi. Gerçeği çok sonra öğrenen Kanuni, duruma çok üzülecektir. Kanuni, Mimar Sinan’a Gülfem’in yarım kalan camisini tamamlattı. Yanına da medreseler yaptırdı. Gülfem Hatun yaptırmaya çalıştığı caminin bahçesine gömüldü. Mezar taşına “şehide” yazıldı. Gülfem Hatun’un talihsizliği mezarında da onu takip etmişti. 1850 yılındaki semt yangınında camisi de yanmıştır. Camiyi, mahalle halkı 1868’de tekrar yaptırmıştır. 1930’larda Üsküdar caddelerinin genişletilmesinde bu defa caminin medresesi ve Gülfem’in türbesi yıkılmıştır. Mezarı caminin yanına taşınmıştır. ..
alıntı...

plan bu mu hatice halvete direk birini yollamak mı ben de akıllıca birşey yaparsın sanmıştım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…