Muhteşem Yüzyıl Star Tv

Eski Hürrem Sultan Meryem Uzerli diziden ayrılması sizi nasıl etkiledi ?

• Bir daha bu diziyi izlemem

OY: 54 23,3%
  • Gelen gideni aratacak gibi ama izlerim

OY: 45 19,4%
  • Kimse vazgeçilmez değildir. Emeğe, ekibe saygı aynı keyifle izlemeye devam

OY: 65 28,0%
  • Kararsızım ama eski tadı kalmadı. İzlesem de olur izlemesem de.

OY: 84 36,2%

• Ankete Katılan
    232
yaa şu hürrem mi melek mahimi melek tartışması ellikere oldu artık yeter yaaa

hürremi sevmemin tek sebebi sülo ile aşkı gerisi teferruatt

valla bende aşkı için seviyorum ama arada oluyo öle savunma mekanizması

Ne kadar manasız bır tartışma ..
Ortada bir güç var ve herkez ( kölelerden , gözdelere , valide sultana kadar ) bu güce sahip olmak için insanlığa ve adalete uygun olmayan bir savaşa girmiş.. Tarihte ..
Herkez eline alabildiği güç kadar kötü veya iyi olmuş zamanında ..

Bu dizinin gercekten tarıhı yansıtmadıgını bıldıgım halde aslında cok onemlı bır mj verıyor anlayabılen ınsanlara..
Hırs insanı yok eder.. Buna padışahta dahil , kölede ..
İnsanoğlunun eline güç ve iktidar geçtiği takdirde ne hale gelebilceği çok güzel aktarılıyor..
Bu doğrultuda baktıgımızda tarihin belirli yüz karası vakaları var bana köre Osmanlı için bu isim Hürrem'dir..
Evlat katili Padişah Süleymandır ..
Bu hikayede masum olan birtek kendi seçimleri ellerinde olmamasına ragmen o gücün içine atılan canından olan çocuklardır..

İsabellayi da öldürmeyi yavas yavas aci çekerek öldürmeyi planlamis , hatta hastalik kapsin diye çöpten kanli bez toplatmiştir.

Sankim farkli bir dizi izleriz.

Hatirlamorsunuz ben oluyorum kötü

İsabellayi da öldürmeyi yavas yavas aci çekerek öldürmeyi planlamis , hatta hastalik kapsin diye çöpten kanli bez toplatmiştir.

okadar olcak...Haticeye değil neticeye bakcan...öldürmedi sonuçta

bizi kınamışlar kızlar

vallahi seyrettiğim tek dizi...eskiden seyretmezdim dizileri...artık yorum yapar oldum galiba yaşlanıyorum ...annanemde böyle izleyip sinirlenir yorum yapardı:)))))

kınanalım fark yapmaz....hatun sevdiriyo kendini:))))))))))))

30/09/1520 - Devlet-i Âliyye-i Osmâniyye'nin 10. Padişahı Kanuni Sultan Süleyman Han Tahta Çıktı.

Kanûnî Sultan Süleyman Han

Dünyanın muhteşem, biz Türklerin ise Kanûnî adıyla andığımız ünlü Osmanlı İmparatorluğu padişahıdır. 27 Nisan 1495 günü, babası Yavuz Sultan Selim'in vali olarak bulunduğu Trabzon'da doğdu. 1520 yılında tahta çıktı ve en uzun süre saltanat süren Osmanlı padişahı oldu. Kanûnî'nin tahtta kaldığı 46 yıl içinde Osmanlı İmparatorluğu en yüksek noktasına ulaştı. Kanûnî, torununun oğlunu gördükten sonra 7 Eylül 1566'da Zigetvar muhasarası sırasında harp meydanındaki otağında öldü.

Osmanlı İmparatorluğu'nun en yüksek devrinde hükümdar olan Kanûnî Sultan Süleyman, cihangir bir padişahtı. İmparatorluğunun bir ucundan güneş doğar, öbür tarafından batardı. Türkiye bir “güneş ülkesi”idi. İmparatorluğun içinde yaşayan Müslüman ve Hıristiyan tebaalar tam bir hürriyet ve saadet içinde yaşamakta idiler. Müslümanlar camilerinde ne derece hür ibadet ederlerse, Hıristiyan tebaa da aynı derecede serbestçe ayin ve ibadetlerini yaparlardı. Ticaret serbestti, en yüksek derecesini bulmuştu.
Kanûnî’nin saltanat sürdüğü XVI. yüzyılda Osmanlı İmparatorluğu’nun nüfusu 110 milyondu. O devirde bu kadar büyük bir nüfusa sahip bir imparatorluk yoktu. İmparatorluğun yüz ölçümü sekiz milyon kilometre kare olup imparatorluk, Avrupa Türkiye’si, Asya Türkiye’si ve Afrika Türkiye’si olmak üzere üç kıtaya hakimdi. Sınırlarımız Viyana kapılarından Kafkasya’ya, buradan da Fas’a kadar devam etmekteydi. İmparatorluk tam otuz sekiz devleti idaresi altına almıştı. Böylesine haşmetli bir devirde Osmanlı tahtında bulunan Kanûnî Süleyman’a Avrupalılar Muhteşem Süleyman, Türkler de bir kanunname meydana getirdiğinden dolayı Kanûnî unvanını vermişlerdir.

bugün sülümanın tahta çıkışının yıldönümü

Aman bre kinamiyorum aldim geri

Ama gene karşiyim Hürreme

Cadidir işte bütün imparatorluk biliyor.
istersen kına biz alınmayız ki didişiriz böyle tatlı tatlı geç antihürremciler tarafına geç. senle de kapışcaz

o pörtlek prenseste elin evli erkeğiyle oynaşmasaydı ohhh

aynen canım ya bi bakıyorum delirmişimhadi delirmek neyse de sülü, reyizle aşk yaşarken bi fark ediyorum ki ben de sırıtıyorum:101: bana noluyosaaa

hatırlatırım...
hürrem daha hamileyken mahidevran onu ve bebeğini zehirlemeye çalıştı.....!!!
zehirleme ve boğdurtmaları hürrem öğrendiyse mahidevrandan öğrenmiştirrr

Son düzenleme:
[video=youtube;ttXYcIEW16c]http://www.youtube.com/watch?v=ttXYcIEW16c[/video]

Fesatlar sultanı Hatice'nin bebeğini Hürrem kurtarıyor ama gene yaranamıyor sonuç itibariyle..
Sanki İbrahimin koynuna Hürrem soktu Nigar kalfayı..

Herkes cephe aldı.. Mahi değil sadece..
İbrahim,valide vs..

ELALEM NE DERSE DESİN HADİ HADİ HADİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİ seviyoruz işte varmı diyeceğiniz HÜRREMİMİZZZZZZZ

BENİ HİÇ BİR ATEŞ YAKAMAZ , NEDEN BİLİYORMUSUN ;

ÇÜNKÜ BEN ATEŞİN TA KENDİSİYİM.
...........Helal sana Hürremmmmmmmmmmmmmm

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…