Meral Okay ne yapmaya çalışıyor, hiç bilmiyorum ve böyle giderse diziyi izlemeyeceğim sanırım.
Nedir bu Hürrem'i melek gösterme çabası? Saraya geldiğinden beri itilip kakmalar, türlü türlü kötülük görmeler, Hürrem Sultan değil de Küçük Emrah sanki! Tabii tüm bunlar olurken, alttan alttan bile değil doğrudan bir şekilde Şehzade Mustafa'yı, Mahidevran Sultan'ı ve Pargalı İbrahim Paşa'yı kötülemeler! Gerçekten izlerken sinirleniyorum, bu nedir ya? Mustafa'nın Hürrem'e bakışlarında bile bir nefret göstermeye çalışıyorlar. Hele Mahidevran'ın Nigar'a yaptıkları ne? Kadını resmen yılan gibi gösteriyorlar. Gösteriyorlar ki, 30 yıl sonra Osmanlı'nın gördüğü en iyi şehzadelerden biri olan Şehzade Mustafa öldüğünde "hak etmişti ona o kadar şey yaptılar Hürrem'in hayatta kalmak için öldürmes, gerekiyordu bik bik bik"'çilere gün doğsun. Pargalı'nın dans eden cariye mi, artık her neyse ona bakışlarında bile bir mesaj vermeye çalışılıyordu. Evet, Pargalı'nın Hatice'yi aldatacağını ben de biliyorum ama bu kadar basit değil! Meral Okay Hürrem'in soyundan falan mı geliyormuş, büyük büyüük dedesi Pargalı'nın düşmanı mıymış, yoksa Gülşah'ın boğduğu cariye aslında onun akrabası mıymış bilmiyorum ama artık bu saçma Hürremcilik bitsin!
Evet 14 yaşında saraya gelmiş. Evet tabii ki haremde kötü şeyler görmüştür. Ama ortada başka bir kadın var. Süleyman Hürrem'i isteyebilir, koynuna girebilir -çok değişik oldu bu laf ahaha-, ona şehzadeler doğurabilir ama her şeyin bir sınırı var. Geleceğin padişahının -tabii Hürrem'in ne entrikalar çevirip canına kıyacağı o zamandan belli değil- annesi, bir Haseki Sultan böyle psikopat olamaz, mayrıca bu kadar ezilemez! Hayır, her şeyi geçtim izlerken insanın Kanuni'den bile soğuyası geliyor. Mehmet'in annesi Hürrem'i al ama Mustafa'nın annesi Mahidevran'ı alma. Neden? Neden oğlunu Hürrem gibi bir kadına emanet etsin Mahidevran? Hürrem 'oğlumu bana viriiiieeen' diye bas bas bağırmasını biliyor, Mahidevran'ın ne eksiği var? Dizide gösterilen Hürrem de çoğu şeyi Mahidevran'ı ezmek için yapıyor şu an. Tabii Meral Okay hepsi için mantıklı(!) vve gerçekçi(!) gerekçeler sunuyor.
Ne yüzükmüş şu Hürrem'inki! Sırf Altınbaş'ın reklamını yapacaklar diye Mahidevran'ı bir kez daha o yüzüğü çalmakla suçladılar ya, gerçekten saçımı başımı yolasım geliyor artık

Tam yeniçeri isyanı'nı izliyoruz, ohhh işte tarih işte gerçekler diyoruz, Hürrem 'cee eee' yaparmış gibi duvarın arkasından kafasını çıkartıp 'eflatlarım ordaağğ' diyor. Yani yeniçeri isyanını anlatırken bile Hürrem'in evlatlarına düşkün, mükemmel, melek bir anne olduüunu unutmamalıyız çünkü, yes.
Eğer Meral Okay'a ya da dizi ile ilgili herhangi birine ulaşma, eleştiri bildirme gibi bir şansımız varsa lütfen biri beni bilgilendirsin. Çünkü bu kadar büyük bir bütçeyle, bu kadar iyi oyuncularla çekilen dizinin bu kadar saçma amaçlar-Hürrem Reyiz sen çok yaşa- uğruna mahvedilmesi gerçekten sinir bozucu. Lütfen, bilgisi olan varsa mesaj atsın.
* Ama bu dizide tarihten ilham alınıyor belgesel değil bu çünkü falan filan, değil mi? Yok öyle! Tarihi karakterler anlatılıyor. Eğer Selim Leo'dan olsaydı herkes ayağa kalkacaktı 'Hürremimiz sultanımız nasıl gösteriliyor' diye, ama Hürrem bir melek(!) bir huri(!) gerçek bir sultan(!) olarak gösterilince ve kalan herkes yılanpiskakaşeytan olunca, kimsenin ağzı açılmıyor. Tarihten ilham alınıyor, değil mi? O zaman Kanuni Sultan Süleyman Daye Hatun'la evlensin, Hürrem'le Pargalı arasındaki büyük nefret aşka dönüşsün boy boy çcukları olsun, Gülşah ve Mahidevran Sultan dudaklarını büzüp poz versinler Leo da onları çizsin, Hatice Sultan haremdeki bir cariye olsun. Olmadı mı? Olmadı. Eğer tarihi karakterlerin ismi kullanılıyorsa, tarihe uygun olmalı. Çünkü hayatında Osmanlı'ya dair tek bir kitap okumamış insanların 'rosalinda' dizisini konuşuyormuş gibi 'ayyy kız o hürrem ne kadar güzel ayy o mahidevran tam bir yılan ne kadar pis çirkin bir kadın o pargalı da az değil hürrem mustafa'yı öldürecekmiş ama benim canım sultanım güzel sultanım iyi ki öldürtmüş çünkü onun yüzüğünü çaldılar' türü yorumları çok iğrenç.