Mükemmel anne olamadım...

5 aylık kızım var 2.5 aydan sonra meme reddi yasadık emmedi asla.Zaten öyle cıkar balkon yıka tarzında aman aman bi sütüm olmadı.Kısmet bu is.
İlkinde emmeyip 2.de emziren cok anne var.
Damla bile olsa sagıp veriyorm suan.
Cok istedim emsin ama olmadı.
Oturup ona aglıcak zaman yok vala.
Sizde kapatın kapınızı,kimsenin cocugu emmiyor diye eksik kalmıyor görüyoruz.

Olur da kızınızda sütünüzün yetmediğini hissederseniz bunu söyleyenlere " Sütüm varsa da sizin saçma sapan sözleriniz yüzünden kesiliyor. Oğlumda yaptınız ama kızımda izin vermeyeceğim. KESİN ARTIK SESİNİZİ !!! " diyin lütfen. Bunu çekmek zorunda değilsiniz. Hiçbir şey siz, eşiniz ve çocuklarınızın mutluluğundan önemli değil. Bu laflara izin vererek kendi mutluluğunuzla beraber çekirdek ailenizin mutluluğuna da engel olursunuz. Herkes durması gerektiği yeri bilecek. Benim de aynı çekincelerim var ama komşu ne bileyim akraba, iş arkadaşım falan saçma sapan konuşursa da vericem cevabını. Kimsenin benim moralimi bozmaya hakkı yok. Hele ki yeni doğum yapmış bir anneye bunu yapmak resmen düşmanlık. Size bunu yapanların da yanınızda durmasına çok gerek olduğunu düşünmüyorum. Boşuna demiyorlar düşmanı uzakta arama diye...

Evet sütünü varsa emzirmek gerekiyor. Ama süt yoksa da bir anne çocuğu için her şeyin en iyisini düşünür ve yapar.
Hiç üzülmeyin iki kardeşin yaşları da yakın olacakmış Allah kendiliğinden vermiş.
Kapınızı kapatıp umursamaz olum insanlara karşı.

Hayir gerekmiyor. Bunu iyi niyetle demis olabilirsiniz fakat bunun karar mercisi siz degil, daima bebegin annesidir. Her kadin için kolay degil emzirmek. Az gelebilir, yada fazla yorucu olabilir, çoçugu yeterici kadar doyurmuyor, her saat emzirmek zorunda kalmak,.. Bunu her kadin kaldirmayabilir. Ki kaldirmak zorundada degil.

Bir kadin hem kendi fizksel ve psikolojik sagligi için, hem bebegin sagligi için en iyisini yapar zaten. Sizin gibi cümleler kuran asil lohusa kadinlari üzendir.

41ask_derin 41ask_derin Ne demek istedigini çok iyi anliyorum. Bende kizimi 1.5 ay felan emzirebildim. Sütüm fazla yoktu. Herseyi denemistim oysa. Hem mama hem süt vermeyide denedim ve olmadi. Cok üzülmüstüm. Dedigin gibi yetersiz anne his etmistim. Simdi kizim neredeyse 3 yasinda.

Bosa üzüldüm diyebilirim. Kizim çok saglikli, herseyi yer. Hani bu "emzirdim ve hiç hasta olmadi" olayi sanki mama kullananlar sürekli hasta kaliyormus gibi bir izlenim uyandiriyor. Öyle birsey yok canim. Için rahat olsun.

Ve evet ikinci çoçuk erken geldi. Simdi ilk çoçugun daha küçük diye his etmezsin, ancak dogum zamani, tam hareket ettigi zamana denk gelecek. Ilk adimlarini atacak,... Cok zorlanacaksin. Bu bir gerçek, yani buna psikolojik olarak hazirlan. Annenler yada kv'denlerden destek al.

Ancak tabiki yapacak birsey yok. Hiçbir korunma yöntemi %100 korumuyor. Saglikla gelsin kizin. Ve endise etme, her bebek farkli. Kim bilir kizini emzirebileceksin. Kim bilir emziremiyeceksin. Önemli olan huzur, sevgi. Gerçekten. Zaman geçtikçe, oglundaki o ilk zamanlari huzurlu degil, üzülerek geçirdigin için pisman olacaksin. Aynisini kizin için yapma. Ne olursa olsun, üstünden gelecem diyeceksin.

Evime gelirken kimse sormuyorki çat kapı müsait miyiz değil miyiz soran yok gelen eleştirir durur karnını doyurmadan gitmez mutfağa gelip yardım eden olmaz ben bıktım bu insanlardan arayanlara bahane buluyorum ama çoğı zaman aramadan geliyorlar kaynanamın eleştirleri zaten susmaz kabullenemz sadece kendisi bilir iş arkadaşlarım en iyi onlar doğurmuş zaten en güzel onlar emzirmiş doğumdan önce cam bile silmişler öyle süper güçleri var. Gebe okulundan grubumuz var herkes bildiğiniz yarış halinde en iyi anne benim modunda. Normal doğuran mama vermeyen diğerine acımasızca laf sokabiliyor. Gruptan çıktım ama yine aynı ortamda çalışıyoruz birşey farketmedi yani.

Ben de ikizlerime 5.aydan sonra mama takviyesine başladım..
Milletin lafı bitmedi içinde şu var bu var..
ne yapayım yani?
İnsanlar konuşacak bir şey mutlaka buluyor.. Siz çocuklarin annesisiniz en iyisini siz bilirsiniz

Bence etrafınızdakileri susturun bir daha böyle şeyler soramazlar. Kesin net cevaplar bence tatmin olmuyorlar verdiğiniz cevaplara sürekli üsteliyorlar bu kadar kendini bilmezlik fazla insanlar doguran anneden daha çok biliyorlar.

İçimi dökmelik konu biliyorum çözümü yok çünkü. Akrabalık, arkadaşlık, aile ilişkileri dinimizcede emredilen korunması gereken bağlar ama ben yıldım, tükendim. Artık taşıyamıyorum insanlara tahammül edemiyorum sürekli beni iğnemelerinden laf sokmalarından eleştirmelerinden çok yıprandım hemde çok.

Oğlumu çok emziremedim birkaç ay falan o zamanda da sütüm yoktu mama veriyorduk. Memede süt bitmez sen beceremiyorsundurcular bitmedi tepemde. Mama verirken görenler neden emzirmiyorsun emzir sen gelir mama verme içinde ne olduğu belli değil bla bla içimi delip geçen kendimi dünyanın en kötü en beceriksiz insanıymışım gibi eksik hissettiren cümleler hala içimde yara. Oğlum 2.5 kilo doğdu minyon bir bebek mamasını da ek gıdasını da çok güzel yiyor kansızlığı falanda yok her sabah kan damlasını kahvaltısında keçiboynuzunu eksik etmiyorum ama görenler yok göz altları mor yok çok küçük güzel besle bilmem ne.

Şimdi hamileyim oğlum 10 aylık. Tahmin edersinizki yine eleştiriler. Oğlumun bebekliğinden çalmışım çok küçük çelimsizmiş neden beklememişim yazıkmış bana da bebeklerede. Hayatımı yaşasaymışım bu devirde tek bebek iyiymiş. Bu arada neden yaptın diyenler için ilk oğlum tüp bebek. Çok fazla ilaçlar hormonlar kullandım midem rahatsızlandı doktor bir yıl doğum kontrol ilaçlarını yasakladı hamile kalmam çok çok zordu ama yinede korunuyorduk Ben neden oldu diye kendimi üzmüyorum eşimde bende memuruz çocuklarımıza bakacak gücümüz var. Mesele işin manevi kısmı. Sizce ben haksızlık mı yapmış oldum? Doğunca yetemeyecek miyim? Tekrar aynı şekilde kızımı da emziremezsem diye üzülüyorum neler yazdığımı bile bilmiyorum şuan çocuklarımıda alıp kimsenin olmadığı dağ evinde yaşamak istiyorum birileri sırf akrabam komşum iş arkadaşm diye katlanmak istemiyorum artık 😢
Bu laflar asla bitmez emin olun , çocuğunu 2 sene emzirmiş ve ek gıdalarla çok güzel beslemiş bir anne olarak , kayınvalidem bir keresinde sütün var mı ki diyip inanmaz bir bakışla mememi sıktı ben çocuk kucağımda pozisyon değiştirirken odaya dalmıştı ,daha da birşey söylemeyim...

Biliyorum etrafa kulak tıkamak zor olsada tıkayin Derim rabbim size bı evlat vermiş şimdi ugrsssz bı kere daha vermiş mükemmel anne olmaya çalısmayn zaten kim mükemmel anne? Maddi durumunuz iki çocuk için yeterli sevginizde öyle ise dbaşka ne lazım çocuk büyütmek için? Millet zaten emzirincede laf ediyor merak etmeyin o millet herşeye edecek laf buluyor mottonuz her zaman sizene olsun. Ben yapıyorum vallahi cok rahat edersiniz 😊 misal erken yapmssn ikincisini diyenlere sizmi bakacsksnz niye bukadar ilgileniyorsunz diyebilirsiniz. Kime ne ya.

İçimi dökmelik konu biliyorum çözümü yok çünkü. Akrabalık, arkadaşlık, aile ilişkileri dinimizcede emredilen korunması gereken bağlar ama ben yıldım, tükendim. Artık taşıyamıyorum insanlara tahammül edemiyorum sürekli beni iğnemelerinden laf sokmalarından eleştirmelerinden çok yıprandım hemde çok.

Oğlumu çok emziremedim birkaç ay falan o zamanda da sütüm yoktu mama veriyorduk. Memede süt bitmez sen beceremiyorsundurcular bitmedi tepemde. Mama verirken görenler neden emzirmiyorsun emzir sen gelir mama verme içinde ne olduğu belli değil bla bla içimi delip geçen kendimi dünyanın en kötü en beceriksiz insanıymışım gibi eksik hissettiren cümleler hala içimde yara. Oğlum 2.5 kilo doğdu minyon bir bebek mamasını da ek gıdasını da çok güzel yiyor kansızlığı falanda yok her sabah kan damlasını kahvaltısında keçiboynuzunu eksik etmiyorum ama görenler yok göz altları mor yok çok küçük güzel besle bilmem ne.

Şimdi hamileyim oğlum 10 aylık. Tahmin edersinizki yine eleştiriler. Oğlumun bebekliğinden çalmışım çok küçük çelimsizmiş neden beklememişim yazıkmış bana da bebeklerede. Hayatımı yaşasaymışım bu devirde tek bebek iyiymiş. Bu arada neden yaptın diyenler için ilk oğlum tüp bebek. Çok fazla ilaçlar hormonlar kullandım midem rahatsızlandı doktor bir yıl doğum kontrol ilaçlarını yasakladı hamile kalmam çok çok zordu ama yinede korunuyorduk Ben neden oldu diye kendimi üzmüyorum eşimde bende memuruz çocuklarımıza bakacak gücümüz var. Mesele işin manevi kısmı. Sizce ben haksızlık mı yapmış oldum? Doğunca yetemeyecek miyim? Tekrar aynı şekilde kızımı da emziremezsem diye üzülüyorum neler yazdığımı bile bilmiyorum şuan çocuklarımıda alıp kimsenin olmadığı dağ evinde yaşamak istiyorum birileri sırf akrabam komşum iş arkadaşm diye katlanmak istemiyorum artık 😢
Ben de ilk cocugumu hic emziremedim ikinciyi güç bela emzirmeye calisiyorum bende şu oldu ilk bebegim ben ilac kullanmak zorunda kaldigim icin anne sütü alamadi yani ben iyi olsaydim cocugum emiyordu bir sucluluk duygusu bunu cok düşünüp üzülmüştüm ama gecti herkesin nasbini Rabbim veriyor

Bu laflar asla bitmez emin olun , çocuğunu 2 sene emzirmiş ve ek gıdalarla çok güzel beslemiş bir anne olarak , kayınvalidem bir keresinde sütün var mı ki diyip inanmaz bir bakışla mememi sıktı ben çocuk kucağımda pozisyon değiştirirken odaya dalmıştı ,daha da birşey söylemeyim...
🙈😒 Oda nesi yaa tövbe sonrada kvlere laf edince biz suçlu oluyoruz kendini bilen insan olsunlar da etmeyelim. Meme sıkmak ne 🙄 valla deliriyorum böyle insanları duydukça.

Bakın hanımefendi herseyi abartıyorsunuz. Hayatınızda sizden başka herkes karışabiliyor. Neden buna izin veriyorsunuz? Verin ağızlarının payını. Sen yapamazsın mi dediler sen yapıyorsan bende yaparım deyin. Maddi gücün yetmez mi diyorlar. Ee sen bize yardım edersin artık bu kadar düşüncelisin deyin koşa koşa kaçarlar zaten. Lütfen kimseye açıklama yapmayın. Verin cevapları susturun. Dini, akrabalığı, bilmem neyi bahane etmeyin. Bir insan eğer sizin enerjinizi düşürüp mutsuz ediyorsa iletişimi sohbeti en aza indirin. Kendinize değer verin

Korunduğun halde hamile kalmışsın. Nasıl bir haksızlık yapmış olabilirsin ki? Allah nasip etmiş olmuş. Mamayla ilgili söylenenleri ciddiye alma. İnsanlar da kendilerini böyle tatmin ediyorlar. Başka bir anneye kendini kötü hissettirerek. Ben ilk aylar minimum şekilde mama veriyordum bana da kendi annem diyordu ki senin sütün yaramıyor çocuk ondan kusuyor daha çok mama ver 🙄 sütün yetmiyor, doymuyor emerken cokur cokur ses gelecek gelmiyor... Bir sürü zırıltı. Evet o yetmiyor dedi sütle 2. yılı devirdik mamayı 4 aylıkken filan bıraktık . Yani bilen de konuşuyor bilmeyen de, ağzı olan konuşuyor. Doğuran herkes çocuk gelişimci çocuk doktoru emzirme danışmanı kesiliyor başımıza

Bunları diyenler kimler? O kadar hadsiz şeyler ki okurken benim bile canım sıkıldı. Neden izin veriyorsunuz size bunları söylemlerine. Aynen karşılık verin. Sen emzirmişsim görüyoruz emzirdiğin çocuğu deyiverin. Birinin kalbini sağlamca kırmadıkca anlamazlar böyle tipler.

Bunları diyenler seni mutsuz etmek için diyor zaten. Bir örnek vereyim. Bir kv var bir gelini seviyor diğeriyle çok kavgali. Araları 1 yaş bebekleri var gelinlerin. Birine ay bu çocuk obez olur çok kilolu derken, diğerine ne güzel sütün yarıyor tombik bebek emzir emzirebildigin kadar diyor. Sana kendini yetersiz hisset diye yapıyorlar o yüzden takma bu insanları. Senin iyiliğini isteyen seni destekler. Sana mama verme demek yerine hangi mama daha iyiymiş oturur onu araştırır. Ben de mamayla büyümüşüm annemin ilaç tedavisi olması gerekmiş. Ablamdan çok daha uzun boyluyum daha iri yapiliyim. Bu işler beslenme ile o kadar da alakalı değil bebeğin senin rahmine düştüğü anki genetigiyle alakalı biraz da varsın zayıf olsun sağlıklı olsun. Mutsuzluğunu isteyen insanlara inadına onları ne kadar takmadığını, ne kadar mutlu olduğunu göstermelisin ve sınırlarını cizmelisin ki duracaklari yeri bilsinler...

İnsanları neden bu kadar dinliyorsunuz
Çok üzerinize gelenler için sanane diye bir sözcük var, kullanın çekinmeyin

Hic kimseyi dinleme bile demiyorum, hic duyma.. it ürür kervan yürür... bana da cocuk her ağladığında ay senin sütün yok emziremiyorsun çocuk ac kaliyor ondan ağlıyor mama vermek lazim diyordu bu çokbilmiş(benim deyiminle bokbilmiş) grubu... onlari dinleseydim ben de sütüm olduğu halde mama verecektim... çocuğuna en iyi sen bakarsin onu herkesten cok sen düşünürsün, sen çok iyi bir annesin... Bunu kimsenin sorgulamasina izin verme

Bebeklerim arasinda 18 ay var. Bazen ben de onlara haksizlik mi yaptim diye düsünüyorum. Büyük kizimla aralarinda birkac ay olan bebeklere bakiyorum. Sanki ben onlarin anneleri gibi ilgilenemiyormusum gibi hissediyorum 😢 çünkü bir kücük bebegim daha var. Daha 6 aylik ve tamamen bana bagimli. Ben de mükemmel anne olamadim. Cok istedim ama basaramadim. Bebeklik dönemlerini onlar ve kendin icin en az hasarla atlatmaya calis. Bazi rivayetlere göre kücük olan 3 yasina geldiginde her sey daha güzel olacakmis.

Back
X