Mükemmel iilşki vardır(flört), mükemmel evlilik yoktur..
kızlar belki henüz karşınıza çıkmadığı için yada etrafınızda omadığı için mükemmel bir ilişki yok diyorsunuzdur.tabi bir de mükemmellikten ne kastettiğinize bağlı.karşı taraftan beklenti fazla ise bunu yakalamk zor.olduğu gibi benimsiyorsanız gerisi zaten geliyor.ben öyle pollyannacı biri değilimdir mesela.hatta ayrıntılara çok takılırım.ama şanslıymışımki karşıma eşim çıkmış.eğer sabah uyandığımda onu uyurken izlemek gözlerimi dolduruyorsa,o hasta olacağına ben olayım diyorsam,canım sıkıldığında annemden bile daha çok ona ihtiyaç duyuyorsam,en pasaklı bakımsız halimde bile bana dünyalar güzeli karım benim diyebiliyorsa,hasta olduğumda deli gibi koşturup beni iyileştirmeye çalışıyorsa,söze gerek kalmadan bakışlarımızdan anlıyorsak ne düşündüğümüzü,tam 7 yedi yıldır hiç aksatmadan ayda bir kendimize vakit ayırıp bir şişe şarap eşliğinde muhabbet edebiliyorsak ve herkesin çocuk olunca bak nasıl sevgi bölünüyor demesine inat biz oğlumuza kavuştuğumuzda daha da güçlendirdiysek sevgimizi benim için bu mükemmel.fazla söze gerek yok aslında o olmasa ben , ben olmasam o mutlu olmaz.bir elmanın iki yarısı misali.herkesin kendince mükemmel bir ilişki yaşaması dileğiyle..Dilerim Allah çok daha iyililerini,güzellerini yaşamayı nasip etsin.herkse iyi bayramlar:)
cıkss
mükemmel bi ilişki yoktur
her insanın kusuru olduğu için her ilişkinin de kusuru vardır
ama niye yalan söyleyeyim ki ben mükemmel olduğumu düşünüyorum şu sıralar
sürekli merak ettigim bişey var bir ilişkide erkegin istedigi nedir bu sürekli aklıma takılıyor hem kıskanılmak hem rahat bırakılmayı istemek erkeklerin hepsimi böyle bilmiyorum ayrı hayatları mı olmalı bi noktada birleşen ? yada hep gördügüm birbirine aşkla bakan çiftlerin sırrı ne çok merak ediyorum:)
mrb, basligini cok sevdim fakat konuyu acmak icin yazdiklarini basligini onemseten ve tercumesi olan birseylar yazsaydi tam olurdu.
Dogrusu bence, mukemmel iliski diye birsey yok. Mukemmel olmasi ne demek? yani hergununu toz pembe yasamak mi demek? hergun siir, guzel sozl, ilgi, pohpohlanmak mi? Bence mukemmel dgl de mutlu bir iliski icin yazsaydi daha guzel olurdu cunku hayatta mukemmel olan hic birsey yok, eger bir sey cok ama cok guzel gidiyorsa bil ki o iste aslinda yolunda gitmeyen birsey var. Her cift'e ya partnerler ayni karaktere sahip olurlar ve anlasabilecegi konulari oldugu gibi hic anlasamadigi konulari da olur fakat diger taraftan ise karakterleri birbirine tam zit olan ciftler de var mesela biri sinirli digeri sabirli bu zit karakterler iliskini dengesini koruyor peki ya ikisi sinirli olsaydi? biri digerini dinlemezde her ikisi "ben hakliyim" diye uste ciksa.. hmm ... bu dogru dgl! Bence karakter ve dusunce zenginligi biryerde iliskinin "mukemmel" olmasinda pay bicer. Bir nevi uyum saglamak..
ya aslinda bu konuya roman yazilir, senin sordugun daha cok genel bir cvp ister sanirim.. "mukemmel" yani mutlu (desek daha iyi olur) iliski kurmak icin bence bunlar gerekir:
- Iletisim kurmak ve kurmasini bilmek
- Herezman dinlemek, onyargi yapmadan sonuna kdr dinlemek, ve sonunda kendini fikrini de ortaya koymak (cok onemli ve ihmal ettigimiz bir sey)
- Sakin savranmak, fevri cikislara sebep olmamak, ofkeyi kontrol etmek
- SOn soyleyecen sozu ilk soyleme, kalp kirma
- Sevgilini/Esini yaninda bir cop veya kopek gibi dgl de insan gibi davranmak, saygili olmak
- Verdigin saygiya saygi saglamak- Vs
mükemmel aşk var tabiki.örnek benimsadece erkeğin değil kadınında bu yazdıklarına ihtiyacı var.yani kendi özeline.ama benim ilişkimde kendi özeli diye birşey yok.bizim özelimiz var.herşeyimi bilir eşim bende onunkini.ama bu demek değilki yapışık ikiz gibi sürekli beraber olacaksın.aşk sadece ateşleyen bir kıvılcım ama sevgi ateşi sürekli yanık tutan tahtalar.erkeği yada kadını anlamaya çalışmayacaksın bence.anlayamayız çünkü tam anlamıyla.onların bakış açısıyla bizimki çok farklı.örneğin bir tartışma olsa erkek hemen unutur konuyu kapatır ama kadın en ince ayrıntısına kadar konuyu didikler.yaradılışımız böyle.kabullenmek zorundayız.kabullendiğimiz noktada zaten ilişki daim olur.yoksa kavga falan derken biter.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?