Mükemmel Pilavın Sırları

yarım bardak pirinç bir kase pilav oluyor. 10 yada 11 bardak pirinçle yaparsan yeterli olur bence. :42:

teşekkür ederim; şükürler olsun atlattım bugünü 12 bardak prinçle yaptım, sıcak suda falanda bekletmedim, yalnız 4 ayrı teflon tencerede yaptım ve hiç pilavım kalmadı, herkes bayıldı, 2. tabağı verdim herkese ki toplamda 40 porsiyon çıktı diyebilirim...Ölçü olarak kullanabilirsiniz tecrübeyle sabittir...

arkadaşlar ben genillikle güzel pilav yaparım ama bazen de tutmaz her şey aynı olduğu halde bunu bi türlü anlayamam.

pilav konusunda üstüme kimseyi tanımıyorum:)
eşim,ailem,arkadaş dostlarımız bayılırrr:nazar:

yarin pisircem ,onerilerinizi uygulicam ,bakalim ne cikicak meydana :p normalde hamur gibi ouyorlar benim yaptiklarim

bolca kavurmak...su oranini iyi olcup bicmek...

buarada gecenlerde bi yemek programinda kadinin biri pilav yapti ve pirinci kavurmanin zararli oldugunu soyledi :44:

şehriyeleri tereyağında kavurup suyunu verin kaynatın sonra pirinci dökün karıştırıp altını kısın süper oluyor deneyin benim pilavlarım buşekilde harika oluyor

bizede anlatsana tatlım bende güzel yaparım ama öğrenmekte yarar var (:

canım tabikii:))
ben pilav yapacağım gün princi sabahtan sıcak ve bol tuzlu suya bırakıyorum bekliyor akşama kadar..
akşam eve geldiğimde bol suda yıkıyorum princi,nişastası tuzu tamamen arınıyor prinç berrak kalıyor,süzüyorum..
teflon tencerede yaparım ben pilavlarımı sürekli..
tereyağlı yapacaksam yağı tencerede ısıtıyorum erir erimez şehriyeli olacaksa şehriyesini,olmayacaksa direk princi ekliyorum ve prinçler beyaz beyaz kavruk olana kadar yaklaşık 6-7 dk kavuruyorum...sonra üzerine sıcak suyu veya tavuk suyumu ekliyorum...ardından çeyrek limon suyunu katıyorum,tuzunuda ekleyip 1 kez karıştırıp çok çok kısık ateşte içini çeke çeke pişmesini sağlıyorum..limon suyu princin kar gibi bembeyaz olmasını sağlıyor,anneciğimden öğrendim seneler önce :))
suyunu tamamen çekince üzerine bir sofra bezi örtüp dinlenmeye bırakıyorum ve servis etmeden önce şşööyylee bir güzel 1 kez karıştırıyorum....inanılmaz lezzetli ve tane tane oluyor..
ayyy ne güzel anlattım çok hoşuma gitti paylaşmakkk:)))
hayat paylaşınca güzel la la la la la la laaaaaaaaaaaa
☺☺☺

Son düzenleme:
ben pilavın suyunu koyduktan sonra bir paket knorr jel tavuk suyu ekliyorum. o paketi tencerenin tüm kısımlarına eşit olarak parça parça koyuyorum. kaybolana kadar da karıştırıyorum. çok lezzetli oluyor, ekstra tuz koymama da gerek kalmıyor. tavsiye ederim:)

Pilava su eklemeden önce yaklaşık on beş dakika yağda kısık ateşte kavurmanızı öneririm. bu pirinç içerisindeki nişastanın kaybolmasını sağlayacaktır.bu da pirincinizi tane tane yapacaktır.hatta imkanınız varsa daha fazla kavurun.koyulaşırsa rengi limon suyu ekleyerek açabilirsiniz.
bunu bana aşçı bir arkadaşım söylemişti.

ben pilavın suyunu koyduktan sonra bir paket knorr jel tavuk suyu ekliyorum. o paketi tencerenin tüm kısımlarına eşit olarak parça parça koyuyorum. kaybolana kadar da karıştırıyorum. çok lezzetli oluyor, ekstra tuz koymama da gerek kalmıyor. tavsiye ederim:)

canım ben aslında bulyon,tuzot pek kullanmam orjinal tavuk suyu et suyu daha çok tercihim..çünkü haftada 2 gün mutlaka evde tavuk veya et haşlıyorum ve suyunu değerlendiriyorum mutlaka..dün evde olmadığından mecbur bulyon kullandım..jel olanlarıda bikaç kez kullanmıştım sonuç gayet başarılı.:)
çok tşekkürler bilgilendirmen için:16:

Pilava su eklemeden önce yaklaşık on beş dakika yağda kısık ateşte kavurmanızı öneririm. bu pirinç içerisindeki nişastanın kaybolmasını sağlayacaktır.bu da pirincinizi tane tane yapacaktır.hatta imkanınız varsa daha fazla kavurun.koyulaşırsa rengi limon suyu ekleyerek açabilirsiniz.
bunu bana aşçı bir arkadaşım söylemişti.

canım benimde pirinç pilavım harika oluyor tane tane..tıpkı sen gibi suyunu koymadan önce pirinçler beyaz renge dönene kadar kavuruyorum suyunu öyle ekliyorum..ama benim dün eklediğim pilavda pirinç yok tamamen arpa şehriye ve ben onuda kavurdum tadı harika bir pilav kesinlikle öneririm..
limonun suyunu ben pirinç pilavı pişerken damlatıyorum..bikaç damla ve pilavın kar gibi beyaz olmasını sağlıyor,bende annemden öğrendim bu yöntemi:)

yanlış yere yazmışım cevabımıı,kendi topiğim diye:))) kusura bakmayın bi yandan da benim sayfam açıktı,birbirine karıştı mesajlar..:)

Son düzenleme:
Kizlar ben Baldo Pirinc aliyorum, bunun dogru ölcüsü nedir?

1/2 cok fazla geldi.

eşimin kardeşi tuzlu suda bekletilen pirinçte daha fazla kalori olduğunu bunun kimyasal bir reaksiyon olduğunu söyledi.artık ne kadar doğrudur bilmiyorum ama kavurmadan da lezzetli olmuyor ki pilav.bu akşam deneyeceğim ben de salma yöntemini.suda bekletmeden. kavurmadan.bakalım neye benzeyecek :)

Bende çook güzel yaparım pilavı.

Benim püf noktam , suda çok bekletiyorum çok kavuruyorum, ve orta ateşte 19 dakika da pişiyor.

Azcıkçiğ bile kalsa gazateyle demini aldırırken yumuşuyor tane tane beyaz beyaz oluyor :)

Back
X