Mükemmel Pilavın Sırları

hiiiiiçç özenmiyorum sadece yıkıyorum tereyağı+sıvıyağ 2çeviriyorum yarım çay kaşığı toz tavuk bulyon ekliyorum kafama göre su ekliyorum tane tane bembeyaz mis gibi oluyo
ayrıca ben şehriyesiz pilav asla yemem 1su bardağı pirince rahat 1çay bardağı tel şehriye kavururum

Yok valla yapamıyorum, keşke yapabilsem. zaten kayananamı kıskanıyorum kadın nasıl yapıyorsa hep tane tane pilavı. Zaten bebelerde anladı artık yemiyorlar pilavımı:Roflol:

:) Kuzummm pilavı baştan sona nasıl yaptını paylaşırmısınn merak ettim neyi tutturamıyosun evet pilav zor derler benimde en iyi yaptığım şey pilav ama aceleye getirmemeliyim 10 dakka içinde koşturmaca yapıosam hem ortalıı dağatıyorum hem kendim dağalıyorum :)

pirinç pilavını ikinci kez ısıtmak çok zararlıymış kızlar. artanı ya soğuk yiyin ya çorbalarda falan kullanın.

birazdan yapiciiimm kızlarr bakalım nasıl olcakkaydirigubbakcemile3
annem şehir dışında olunca bi haftadır bana kaldı yemekler..daha önce bi kaç kez yaptım, pek güzel olmadı..nasıl olsa annem yapıyo diye zorlamadım ama iş başa düştü.:hulya:tarifleriniz için teşekkürler..hepsinden bi parça bişiler uygulucam..

bol yağda kavururum rengi sararmadan ve soğuk su kullanırım mükemmel olur .sıcak su koymak yada sıcak suda bekletmek bence pirincin iyi kavrulmasını engelliyor.limon suyu ve şeker bende kullanırım.

ben hep göz kararı yaparm.şimdiye kadr hiç ölçü kullanmadm tamda tuttururum yanee :kedi:

kızlar pirincin kalitesi çok önemli pilavı yapamıyorm diyenlere duyurulur bunuda göz ardı etmeyn derim :içelim:

bende önceden yapamıyodum yani binde bir tutardı şimdi yapınca herkez bayılıyo valla tane tane ve harika tadı oluyo...... pirincleri 2 yada 3dk suda bekletiyorum sonra beyaz su şeffafa dönene dek yıkıyorum şehriyeyi kavurup sıvıyağ+çok az tereyağıyla sonra suyunu ilave ediyorum çok az su kalınca ufak parçalarla bir kaçtane tereyağ koyuyorum o şekilde pişiyo denemenizi tavsiye ederim

Geçen bir yemek programında Kars'ta pirinci haşladıktan sonra süzüp içine tereyağı ilave ederek demlemeye bıraktıklarını ve bu şekilde pilavın tane tane olduğunu söylediler.Bu şekilde pilav yapan var mı?
Çok değişik geldi bu tarif..

aşçı babamdan aldıgım tüyolara göre,kendısı harika pilav yapar
pilavın yagını biraz bol koymak lazım.pirinci yagda iyice kavurmak lazım .. sonrasında kaynar suyu bir parmak gececek şekilde (bizim memleketin pirincinde pirincin üzerine gecmemesine dikkat ediyoruz cunku lapa oluyor ,pirinc cinsi yüzünden)orta ateşte pişecek.. sonra demlenmeye bırakınca .. tane tane dokumlu pilav cıkıyor ortaya.

ben pirinçleri kavurmadan yapıyorum süper oluyor. önce 1 kase pirinci(miktar size bağlı tabi) sıcak suda biraz da tuz atıp bekletiyorum 15 dakika. sonra sıvıyağda şehriyeleri kavuruyorum en son tereyağını koyuyorum az bişey. sonra soğuk suyu koyuyorum 2 kase. et bulyon atıyorum içine. su kaynayınca pirinçleri koyuyorum biraz şeker ve limon da sıkıp kapağı kapatıyorum. altını da kısmak önemli tabi. piştikten sonra kağıt havluyla kapatıp dinlendiriyorum. herkes çok beğenir benim pilavımı.hihoyyyt

ben pirinçleri kavurmadan yapıyorum süper oluyor. önce 1 kase pirinci(miktar size bağlı tabi) sıcak suda biraz da tuz atıp bekletiyorum 15 dakika. sonra sıvıyağda şehriyeleri kavuruyorum en son tereyağını koyuyorum az bişey. sonra soğuk suyu koyuyorum 2 kase. et bulyon atıyorum içine. su kaynayınca pirinçleri koyuyorum biraz şeker ve limon da sıkıp kapağı kapatıyorum. altını da kısmak önemli tabi. piştikten sonra kağıt havluyla kapatıp dinlendiriyorum. herkes çok beğenir benim pilavımı.hihoyyyt

etsu koyunca benim pilavım rengi sarıya kaçıyor seninki de öylemi oluyor yada beyaz olması niçin ne yapıyorsuna.s.

aşçı babamdan aldıgım tüyolara göre,kendısı harika pilav yapar
pilavın yagını biraz bol koymak lazım.pirinci yagda iyice kavurmak lazım .. sonrasında kaynar suyu bir parmak gececek şekilde (bizim memleketin pirincinde pirincin üzerine gecmemesine dikkat ediyoruz cunku lapa oluyor ,pirinc cinsi yüzünden)orta ateşte pişecek.. sonra demlenmeye bırakınca .. tane tane dokumlu pilav cıkıyor ortaya.

sizin memleketin pirinci sinop pirinci yani degilmi :)
tamda adamımı buldum eger öyleyse sositososito
şimdi benim esimde sinoplu pirincide özellikle sinoptan getirtiyolar a.s
ama ben bir türlü bu pirinçle pilavı tutturamadım :1no2:
ben 1 bardaga 1 bucuk su bardagı koyuyorum evlenmeden önce güzel yapardım ama artık yapamıyorum anladım ki pirinçten kayınvalidem bizim princler cok su ister suyunu fazla koy dedi ama ölcülü yapmadıgı için ne kadar koydugunu sölemedi yada sölemek istemedi oglu beyenmesin benim pilavımı die herhalde aklinialirimsmileaklinialirimsmile saka tabi öle huyları yoktur sükürki. uzun lafın kısası ben bu pilav işinden cakamadım evlendigimden berii :bbo:

Hepinizin ellerine sağlık bayanlar.
Her ne kadar makarnayı bile güzel yapamasamda pilavımın çok güzel olduğunu söylerler. Birde pilavı güzel yapan diğer yemekleride güzel yaparmış alakası yok o ayrı ohaoldumsmilesenağlama

_Ön hazırlık; musluğun altında pirinçleri 7-8 defa süzgeçte yıkayıp tek damla su bırakmamak.(püf bir hatta en önemli püfkaydirigubbakcemile3)

_1 bardak pirince 1,5 su bardağı ılık su. Yalnız şehriye falan atılacaksa buçuğun az üstünde olmalı(püf iki kaydirigubbakcemile2)

_Yüksek ateşte hızlı hızlı karıştırarak iyice kavurmak ve tuzunu bu arada atmak (önemli püflerden biri sempatiksalakcinni)

_Pişirirken kısık ateşte pişirmek

_Şehriyesiz vede sade yapmak :D

Ben de pilavım tane tane olsun diye en az 5 dakika kavururum pirinçleri.Suyuna 1 kesme şeker birkaç damlada limon sıkarım.en son altını kapattığımdada yarım kaşık tereyağı koyarım üzerine demlendikten sonra karıştırırım.Deneyin enfes oluyor.Tereyağının süt kokusu pilava siniyor,limon suyu pilavı parlak ve daha beyaz yapıyor ,şeker ve tuz da birbirini dengeliyor.

kızlar bende size kendimce iyi yaptığımı düşündüğüm pilavımı anlatıyım.
herşeyden önce pirincin cinsi çok önemli markatlerde değişik pirinç çeşitleri oluyor, pilavlık pirinç yazanı asla tavsiye etmem ne kadar su koysanızda lastik gibi birşey oluyo sonra bir çeşit daha var ismini bilmiyorumda küçük küçük olanı oda hamur oluyo.en güzeli baldo pirinç özelliklede gönen baldo.bende pirinci önce ılık suda 1 çay kaşığı tuz ekleyerek yarım saat bekletirim.sonra bol suyla yıkarım.yağı mutlaka bol olmalı kavurup bire bir buçuk ölçü su ekleyip pişiriyorum.limon şeker falanda eklemem. tuzunu kavururken eklerim.bulyonla pişen pilavı pek sevmiyoruz sanki tadını bozuyor gibi geliyor bize ama gerçek tavuk suyuyla çok lezzetli oluyor.

birde pilavı ertesi günde yemeyi planlıyarak yapıyorsanız kesinlikle şehriye kullanmayın şehriyeli pilav ısınınca gaz yağı gibi kötü kokuyor.

benimde pilavımı çok beğenirler. ben sadece bimden aldığım efsane pirinç kullanıorum. biraz tereyağ ve sıvıyağ ile pilavı kavuruyorum güzelce. sıcak suyunu ekliyorum. bi tanede tavuk bulyon. çık kısık ateşte pişiriyorumm. ohhh afiyet olsun...

Back
X