Mükemmel Pilavın Sırları

hımm benimde pilavlarım güzel olur çeşit çeşit pilav yaparım dolapta kaç gün kalırsa kalsın ne tadı değişir ne görüntüsü.

bendende bir öneri ; şehriyeli pilav yaparken şehriye kavrulduktan sonra hemen princi atmayın atınca zaten bi cazzz sesi geliyor ve şehriye kokusu yayılıyor böylelikle şehriye yanık tad veriyor pilavda, bunun olmaması için şehriyeyi soğutun biraz sonra pirinci ekleyin sonra ısıtılsada kötü kou olmuyor.

benim yemek yapmada çok bir tecrübem yok
ama tavuk suyu koyduğumda çok lezzetlii oluyor

18 yaşımda yapmaya başladım pilavı ilk günki gibi hala mükemmel.dikkat ettiğim noktalar;nişastası gidene kadar bol suda yıkamak(8 kere bile suyuyunu değiştirdiğim oluyor) , 1-2 damla damlattığım limonlu ılık suda bekletmek ve çok iyi kavurmak.bide pişerken bi tane karanfil atmakta güzel bi tad veriyor

benimde pilavım harika olur herkes söyler bunu
ben princi en az yarım saat sıcak ve bol tuzlu suda bekletir sonra bolca yıkarım iyice süzer sonra kavururum
birde ben az bişey tereyağı ve mısırözü kullanırım

arkadaşlar benim için pilav yapmanın birkaç detayı vardır.öncelikle ben pilavı ölçülü yapanlardanım.standart su bardağı ile 3 bardak pirince 3.5 bardak kaynar su koyarım eğer daha az yapmam gerekirse 2 bardaga 3 bardak su koyarım çünkü pirinç az gibi olsada o suyu çeker.öncesinde pirinci nişastası gidene kadar soğuk su ile yıkar ve sıcak su ile ıslatırım.(ıslanmış pirinci yıkamak pirinçlerin kırılmasına neden olabilir o nedenle önce yıkamak lazım) daha sonra pirinçleri şeffaflaşana kadar kavurur,(kısık ateşte)tuzunu ve suyunuda koyup kısık ateşte suyunu çekmesini beklerim.pişen pilavı sarıp dinlenmeye bırakırım.daha sonra açıp karıştırırım.eşim pilavımın herzaman güzel olduğunu söyleralkisalkisalkis

Benimde pilavımm her zaman cok guzel olur.Bende 1bucuk bardak pırınce 3 bardak su koyarım.Pirinci 3 kere yıkarım.Yağla şehriyeleri iyice kavurduktan snra pırıncı doker kavurmaya devam ederım.Helva kıvamı gibi olunca suyunu ve tuzunu eklerim.Hiç karıştırmadan suyunu çektiğinde altını kapatır ustune havlu kagıt koyar bekletirim.Her seferinde miss gibi oluyor:nazar:

18 yaşımda yapmaya başladım pilavı ilk günki gibi hala mükemmel.dikkat ettiğim noktalar;nişastası gidene kadar bol suda yıkamak(8 kere bile suyuyunu değiştirdiğim oluyor) , 1-2 damla damlattığım limonlu ılık suda bekletmek ve çok iyi kavurmak.bide pişerken bi tane karanfil atmakta güzel bi tad veriyor

karanfil hiç denemedim..enteresan..beğeniliyor mu kii?

bnmde acılen yemek yapmayı ogrnmem lazımm esım askerden gelene kadar ogrenmelıyım ne yapmam geerekır szcee

Ben özenince pilavı güzel yapamıyorum özenmediğim alelacele yaptığım zamanlar güzel oluyor bende anlayamadım ya :1:
Bide ben pilav ve makarnalarda tereyağını hiç sevmiyorum ya kokusu miğdemi bulandırıyor üzerinize afiyet :25:

bnmde acılen yemek yapmayı ogrnmem lazımm esım askerden gelene kadar ogrenmelıyım ne yapmam geerekır szcee

Tariflerden bolca deneyerek pratik yapman lazım canım.Sonuçlar kötü olsa da moralini bozmadan denemeye devam et.Bende evlenirken hiç bilmezdim ama deneye deneye şimdi yenilebilecek şeyler yapıyorum:9::9: Hatta eşim de bayılıyor yemeklerime ''40 yıllık ev kadını gibi yemek yapıyorsun aşkım''diyor.:38::48::73:

pirinçleri ıslatın sıcak suyla 2-3 saat önceden
sonra sıvıyağ koy tecereye pirinçleri yıka içine koy
kavurmaya başladığm zaman biarzda tereyağ ilave ediyorum
kavurduktan sonra tuz ve tevuk bulyon atıyorum 1-1 su koyuyorum ıslattığım için
kaynadığı zmana kısık ateşte pişiriyorum tamamdır :56:

Evlenmedn önce her zman göz kararı yapardm gayet güzel olurdu ama evliyken pirincin cinsinden midir nedir ayrı başarıyı yakalayamadm.artk herşeym ölçülü ve çk güzel oluyo pilavm.pirinci ıslayp içerisne 2-3 damla limon sıkıyorm rengi bembeyaz oluyo 15-20 dk bekletmenz yeterli.şehriyeleride kavurup pirinci ekleyp 1 dk kadrda pirinci-şehriyeyle kavurup pirincin 2 katı kadr su ekleyip altına tam açıyorm kaynamaya başlaynca altını en kısığa getirp suyunu tam olarak çekmesini bekliyorm.isteğe göre en son bi parça tereyağı ekleyp demlendiriyorm sonuç muhteşemm..:56:

benim pilavım tane tane olur fakat anneminki kadar lezzetli olmuyo tereyağ ve sıvı yağ karışık kullanıyorum. bulyon kullanmıyorum. annem bazen de kaynayan suya atar.

mükemmel pilavın birinci şartı mükemmel pirinç :) ben pirinci sıcak suyla ıslatırım en azından 20 dakika , sonra sıvıyağ ile tereyağ alırım tencereye , pirinci ve tuzunu ekleyip kavururum, bulyon kullanacaksam az su ile eritip pirinci kavururken eklerim tencereye , sonra 1 e 1 ölçü ile suyunu eklerim ( genellikle sıcak su ekliyorum ) bu arada haşlanmış nohutunu da unutmamak lazım ki bizim evde nohutlusu tercih edilir , kapağı kaparım , su iyice kaynayınca açar karıştırır ocağı iyice kısar kapağı kapatırım, üstü göz göz olunca ocağı kapatıp demlenmeye bırakırım ... 10 dakika sonra açar bi karıştırırım ...tane tane olur

valla pilavım idare ediyo, tavuk bulyon katarım tadı çok güzel oluyo. suyunu çekmeden karıştırmazsanız birde sıvı yağda katarsanız lapa olmuyo

wallaha ben guzel pilav yaparim basmati kirik pirincle suda bekletirim biraz siviyag ile sehriyeyi kavururum sonra fazla svii yagi dokup tereyaglaaa birdahaa pirinci eklerrrr pisiriirm

Back
X