- 22 Ocak 2017
- 2.819
- 4.748
- 83
- Konu Sahibi kurk mantolu madonna
Kuzu milyon işe başvuruyorsun birisi oluyorHerkese merhabalar,
Şu aralar gerginliğin dibini yaşıyorum. Sureci anlatayim.
Şuan ben son sınıf mühendislik öğrencisiyim, ders cakismasi yüzünden bir senem alamadığım bir dersten uzamıştı. Ben de boş durmamak adına bu dönemde bir iki vasıfsız işe girdim, çalıştım. Şimdi de bir çağrı merkezindeyim. Kendi meslegimle ilgili cok iş aradım mezuniyetimi iviri ziviri bahane ettiler olmadı. Ben de mayısa kadar iş aramayı askıya almıştım. Üç gün önce telime bir mesaj geldi iskurdan. Bir firmanın iş ilaniydi ve benim bölümümle ilgili. Once firmayi arastirdim, benim ilgi alanim ve calisma alanimla cok alakaliydi. Hemen tele sarıldım oradaki irtibat noyu aradım açmadilar. Mesaj yazdım, irtibat kurabilcegim bir no verdiler. Aradım ve benim birkac bilgimi aldıktan sonra mülakata davet edildim. Mezuniyet durumumu söyledigimde ise, görüşme sağlansın yardımcı olunur dedi görüştüğüm ik'cı hanım.
Sonraki gün görüşmeye gittim. Görüşme ilk ik'cı hanım ile oldu, baya guleryuzluydu onunla görüşme olumlu geçti. Son olarak bitirme projemi CV me yazmam cok dikkatini çekmişti, projem De bu firmanın üretimiyle ilintili bu arada aldığım dersler vs bunu da dile getirdim. "Bak bu ayrıntı seni on adaydan öne mi geçirdi ne öyle birşey dedi." Ayrıca mezuniyet durumumu telefonda soylememle ilgili bir uyarıda bulundu birdaha yapma fırsatları kacirirsin gibisinden birşey söyledi. Sonra üretimi gezdirdi tüm adaylara gezdiriliyormus. Dışardan bir göz olarak yorum alabilmek ve tanıtma amaçlı. Ben gitmeden zaten firma hakkında araştırma yapmıştım. Tak tak ne sordularsa söyledim.
Sonra tekrar yukarı çıktık ofise. Bu sefer CV ile içeri gitti bir beş dakika falan. Bir adam geldi irtibat nosu olan kişi, sanırım üretimden. Bu sefer de onla mülakat gerçekleştirdik. Ailemle ilgili okul meslek vs baya bir soru sordu. İngilizcem cok iyi seviyede CV ye de öyle yazmıştim, "ingilizcen çok iyi öyle mı diye sordu". Evet öyledir dedim egitim aldigim kurumu soyledim guveniyorum dedim onayladim.Yapacağım isi getirdigi sorumlulukları anlatti. Öyle bir konuştu kı ulan dedim ilk günden ilk görüşmeden ise mı aldılar diyeo gittiğim bir dersin hangi gün hangi saat olduğunu sordular ve ne kadar surecegini. Ben de sadece bir ay kaldı, okul bitiyor zaten dedim gulumsedim. yaklaşık bir saat on dakika civarı sürdü. Sonrasında "ayağınıza saglik, düşünmek için müsade istiyoruz, pazartesi olumlu ya da olumsuz bir cevap için aranacaksiniz, olumlu olursa zaten neler yapmanız gerektiği herşey anlatılacak" sonrasında pekala öyleyse görüşmek üzere deyip gulumsedim ve el sıkışıp ofisi terkettim.
Sonrasında kafamı düşünceler sarmaya başladı. Görüşme genel itibariyle çok çok olumluydu. Ama sonrası ya benden daha etkileyici daha kalifiye biri gelmişse? Ya okuldan mezuniyetten elerlerse, ya da başka bir nedenden dolayı elerler mı diye çok düşündüm. Olumlu düşünmeye çalışıyorum ama bir yandan da çok gerginim.
Hanımlar yorumlarınızı bekliyorum. Sizce bu süreci nasıl atlatabilirim stres yapmadan, aynı şeyleri yaşayanlar varsa dinlemek isterim.
olmazsa hiç olmadı diye üzülme ummadığın fırsat da karşına çıkabiliyor
bence bu iş işi de aynı eş gibi kısmet tamamen
inşallah güzel seveceğin işe girersin mutlu mutlu çalışırsın:)
işi olanların yüzde 80i de mutsuz çünkü
o yüzden olmayınca çok da üzülme iyisi olsun az bekletsin boşver

haa bu arada bence de olacak gibi çok olumsuz yorum yazmışım yaw aslında olumlu geçmiş görüşmen yanlış anlama sakın:)
Son düzenleme: