Musa'ya uygun ikici isim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Eğer yurtdışında yaşıyorsanız bir Türk bir yabancı isim koymanızı öneririm çocuk isminden dolayı sıkıntı yaşamasın..Musa peygamber düşünülerek isim konuluyorsa anlamlı isim yalnız Zeyd falan koyarsanız yurtdışında terörist ismi gibi düşünebilirler. Ayrıca bacımsular her arapça isme de kutsallık yüklemeyin yahu

Ama artık yani oda bizim suçumuz olmasın yani .. ne yapalım saçma gurup insanların adlari güzle dini isimlerde veya kötü insanların işte yani onlar utansın değil mi

Ah ne alaka terorist diye dusunsunler o zaman araplarin cocuklari tum terorist
Okuldaki musliman cocuklarin yuzde yirmisinin ismi muhammed ve bundan hic bir yabanci sikayet edemez yanlis bir bakim tarzi oldu bu
Ayrica neden yurtdisinda diye yabanci isim koysunki Tuhaf

Neden tuhaf olsun ki isim anlamlı güzel çağrılması kolay olsun yeter. Almanya'da yaşayan arkadaşım Almanların Gürkan diyemedigini Gurki dediğini söylemişti onun anlamı da salatalıkmıymış neymiş.

Ama artık yani oda bizim suçumuz olmasın yani .. ne yapalım saçma gurup insanların adlari güzle dini isimlerde veya kötü insanların işte yani onlar utansın değil mi
Tabi öyle ancak Avrupa veya Amerika'da durumlar öyle olmayabiliyor ,11 Eylül'ü görmüş birine ya da charlie hebdo saldırısına tanık olmuş birine bunları anlatmak zor olabilir . Bu yüzden herşeyi geçtim ülkemizde bile en küçük örnek Ermeni olduğunu saklayan arkadaşlarım oldu veya alevi vs isimlerle de yadirganma olayı olma ihtimali yüksek .

Evet doğru gurke bildiğimiz hıyar demek anlıyorum ben nedemem istediğinizi.. malesef şu durumda iatedkifmiz gibi isim bile vermeyecek hale geldik okulda ne derler işte yok böyle zannederler.. çocuk Or duruma düşmesine diye işte dikkat edilmeli ona sözüm yok ah ah.. ne gunlere kaldık.. şöyle olabilir ama mesala Musa ismi koyarisn yazar nüfusda gecer aranızda ikinci ismi olur yazmais şart değil ya ona da Mesala zayd konur yad aabska bir isimm. Resmiyete geçmez yani aralarinda kalır

Şimdi şurda yeni nesil modern isimlerden alternatif sunulsaydı ve bu derece begenilmeseydi kimse sesini çıkarmayacaktı.
Niye Musa begenilmeyince farklı yerlere çekildi?

Anlamından ve kimin adı oldugundan tamamen bagımsız Musa kötü bence. Diğer alternatifler daha da kötü.

Amanıııııııııın oralara girme vallaha çikamamyayik kaçalım hemen

Evet anlıyorum zaten az önce de yazdım bu konudaki düşüncemi ikinci isim kendi aralarında kalabilir resmiyete geçmeden boyelikle zor durumda kalmaz çocuk

Amberluna ayy kusura bakmayın konudan sanirim telefon da bıktı bahahaha yazarken saçmalamiş bin tane kelime hatasi

Gece bilmem kaç olmuş konu sahibi musa ismini koymuş zaten ikinci isim istiyor
Halen isim kötü deniyor kime göre kötü neye göre kötü
Bize ne ayrıca eleştirmek yargılamak sorgulamak
Herkesin özgür iradesi milletin çocuğunun ismine karisilmamisti.oda oldu
Konu sahibine gire belkide sizin çocukların yada yeni nesil isimler kötü
Hay allahım ya
Özgür insanlar her konuda özgür
Konu sahibi bak buldum

Musa özgür koy...

Hahhhhhhhhh işte bu süper oldu gerçekten

Bı isim üzerinden ne çok tartismissiniz yahu.
Birde konu sahibi bombayı atıp gitmiş
Yorumları okudum da Musa ismine sadece ağır değil mi,sanki dededen miras gibi ağır isim denilmiş.
Evet anlamı güzel olsun, inançlarımıza uygun olsun,sonuçta o bebek o adı ömrü sonuna kadar taşıyacak,mezar taşında o isim olacak değil mi.
Bana Musa ismi ağır geldi yanına ister mert ekleyin ister rüzgar yine ağır bence
Ben kızıma 2 isim koydum 15 yıldır kimse doğru düzgün 2 ismi söylemedi.
Çocuk büyüdü istediği adı kullanıyor biz neye alistiysak onu söylüyoruz.
Keşke tek sade,duru,anlamlı isim koysaymisiz çok pişmanım.

Çevremde 7 göbek isim taşıyanlar var o da bana normal gelmiyor.
Babaannenin adı 5 torununa da veriliyor gibi hiç hoslanmiyorum şahsen.

Yağız Musa veya Yiğit Musa
Allah analı babalı sağlıklı büyütsün.ismiyle yaşasın heep güzen anılsın.
Musa güzel isim.. Musa Peygamber as gibi biri olur inşAllah
Geçen bı yerde daha konuşuldu bu yağız ismi de
Yagizlar biraz fazla yaramaz oluyo dedik,çevremizden gördük çok korktuk.
Uyarmak istedim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…