Mustafa Kemal Atatürk Hayranlarının Kulübü

ata1qe9.png

ATATÜRK'E BİR GÜN SORARLAR...

Paşam her zaman Türklük üstüne birşeyler söylüyorsunuz ancak Türk kimdir? Derler.
Ulu önder Mustafa Kemal ATATÜRK bana bir kağıt kalem verin der ve yazmaya başlar.

TÜRK KİMDİR?

BU MEMLEKET DÜNYANIN BEKLEMEDİĞİ ASLA ÜMİT ETMEDİĞİ BİR MÜSTESNA MEVCUDİYETİN YÜKSEK TECELLİSİNE, YÜKSEK SAHNE OLDU.
BU SAHNE EN AŞAĞI YEDİBİN SENELİK BİR TÜRK BEŞİĞİDİR.
BEŞİK TABİATIN RÜZGARLARIYLA SALLANDI.
BEŞİĞİN İÇİNDEKİ ÇOCUK TABİATIN YAĞMURLARIYLA YIKANDI.
O ÇOCUK TABİATIN ŞİMŞEKLERİNDEN, YILDIRIMLARINDAN, KASIRGALARINDAN KORKAR GİBİ OLDU SONRA ONLARA ALIŞTI.
ONLARI TABİATIN BABASI TANIDI, ONLARIN OĞLU OLDU.
BİRGÜN O TABİATIN ÇOCUĞU TABİAT OLDU, ŞİMŞEK, YILDIRIM, GÜNEŞ OLDU,
TÜRK OLDU.
TÜRK BUDUR
YILDIRIMDIR,
KASIRGADIR,
DÜNYAYI AYDINLATAN GÜNEŞTİR.

Atatürk ü inanılmaz büyük bir sevgiyle seviyor ve ona sonsuz saygı duyuyorum onu çok ama çok özlediiikkkksenağlamasenağlamasenağlama

slm arkadaşlar bu konuyu yeni farkettim ve bende atatütürk hayranı olarak bişeyler yazmak istiyorum ..
Kemal Atatürk' ün karakterinin bir cephesini göstermek adına hatırlatmak isterim Savaşlarından birini anlatırken . Birdenbire durup demişki ; "Görüyorsunuz ya, birçok zaferler kazandım. Fakat bunların en büyüğünden sonra bile her akşam, savaş alanlarında ölen bütün askerleri düşünerek içimde derin bir keder duyuyorum. "
Cesaret ve zekasından başka yüreği bu kadar yüce olan böyle bir Şef' in, yurdu için mucizeler yaratmış olmasına şaşılabilir mi?..
seni hiç unutmayacağız ATAM.........:çok üzgünüm:

Biliyorum bir daha Atatürk gelmeyecek.Hiç değilse onun gösterdiği yoldan dışarı çıkmamaya özen gösterelim.

ATATÜRK=TÜRKİYE

ATA'NIN CAN DÜNDAR'A MEKTUBU

Utandım çocuk

Beni anlatan bir film yapmışsın .
Kızgınım, utanç içindeyim.
Sana değildir kızgınlığım. Filmdeki Mustafa'dan da utanmış değilim.
Başaramamışım, bundandır utancım.
Komutam altında, bu vatan için kanını akıtan Türk askerlerinden utandım.
"Özgürlük" demiştim, benim karakterimdir. .
"Bilim" demiştim, tek yol göstericidir.
Sen, "Karanlıktan korkardı" demişsin benim için.
Korkardım evet. Bu ulusu boğmak isteyen karanlıklardan çok korktum.
Ama insaf be çocuk, korkup da kaçmadım ya.
Söküp atmadım mı o karanlığı bu ülkenin üzerinden?
Diktatör demişsin bir de. Hiç okumadın mı çocuk?
Nerde benim nesilleri emanet ettiğim öğretmenler?
Anlatmadılar mı sana?
Başkomutan olarak cepheden cepheye koşarken ve bütün kararları tek başıma alabilecekken neden bir meclis kurdum ben çocuk? Böyle diktatör olur mu?
Ah be çocuğum.
Neden, nasıl düşman ettiler seni bana?
Baktım aşktan, sevgiden, aileden bahseden güzel şeyler yazmışsın bugüne kadar.

Belli ki,çalışkansın, zekisin. Kara cüppeleri ile milletin ümüğüne çökmüş olan yobazları çok iyi anlarım da çocuk, seni anlayamıyorum.

Onlar zaten hiç sevmedi beni. Yüzyıllardır süren iktidarlarını çekip almıştım ellerinden.

Sevmeyecekler beni elbette..
Peki sen çocuk, sen neden kol kola girdin bu kara kalplilerle?
Dedim ya, sana değil kızgınlığım.
Başaramamışım.

Anlatamamışım demek ki özgürlüğün kıymetini, bağımsız bir ulusun, onurlu özgür bireyi olmanın ne büyük bir nimet olduğunu.
Yazık olmuş, onca vatan evladının kanına, onca ananın göz yaşına. Veremem ki şimdi hesabı, ne o gencecik bedenlere, ne de gözü yaşlı analara.
"Bu muydu uğruna bizi ölüme gönderdiğin vatan?" derlerse,
"Bu nesiller miydi,ölen evlatlarımızın kanıyla kurduğun ülkeyi emanet ettiğin?"

diye sorarlarsa ne derim ben onlara be çocuk?

Olmadı be çocuk...

Olmadı.

M.Kemal

Mutlaka bu filmi seyretmek istiyorum en kısa sürede
Atamız'ın ne kadar yanlış tanıtıldığının bir kanıtı bu film herhelde

Mustafa isimli filme kesinlikle ama kesinlikle gidilmesini tavsiye ediyorum. İnanın o gerçekten ayakta alkışlanacak Ulu bir Önder...

Back
X