Mustafa Kemal Atatürk Hayranlarının Kulübü

ATATÜRK VE ATLAR

Mustafa Kemal’in hayatında atların bambaşka bir yeri vardır. Mustafa Kemal için at bir hayvan değildir, bir kıymet ve değerdir, çok büyük bir varlıktır. I. İnönü savaşının nihayetinde Türk ve Yunan orduları savaşın bitiminde birbirinden habersiz olarak karşılaşır. O kadar yorgundurlar ki askerler gecenin karanlığında birbirlerini tanımazlar bile. Türk ordusundaki Süvari Birliği’ndeki bu hayvanlar tanımıştır düşmanı geçerken. Siz daha iyi bilirsiniz kişnemesi, geri çekilmesi, durması, başını sallaması gibi daha birçok vasıfları olan bu hayvan o zamanlar en büyük yardımcı olmuştur. Kurtuluş Savaşı sırasında da Dumlupınar’da, Büyük Taarruz’da, İnönü savaşlarında bir insandan kıymetlidir at. Niçin? At hem taşıyıcıdır, hem çekicidir, hem yönlendiricidir, hem koruyucudur, hem kollayıcıdır hem de ısıtıcıdır. O kadar güzel varlıklardır ki atlar, Atatürk’ün bu hayvanı sevmemesi düşünülemez. O kadar ilgi ve hayranlık duyduğu bir hayvandır. Bunun yanı sıra çok yakın arkadaşı Fikriye hanıma ilk hediyesi attır ve bu atın adı “Zafer”dir.

1yeniresimbu4gk0.jpg

Benim ihtiraslarım var, hem de pek büyükleri; fakat bu ihtiraslar, yüksek mevkiler işgal etmek veya büyük paralar elde etmek gibi maddî emellerin tatminiyle ilgili bulunmuyor. Ben bu ihtiraslarımın gerçekleşmesini, vatanıma büyük faydaları dokunacak, bana da gerektiği gibi yapılmış bir vazifenin canlı iç rahatlığını verecek büyük bir fikrin başarısında arıyorum. Bütün hayatımın ilkesi, bu olmuştur. Ona çok genç yaşımda sahip oldum ve son nefesime kadar da onu koruyacağım.
K.Atatürk..

Ne kadar harika bir takvim.Aradığın herşeyi buluyorsun.Canım Atam her rakamda karşıma çıkıyor.

slm kızlar bende yaklaşık 6 aydır kk takipçisiyim yeni üye oldum.bu bölümü de görünce dayanamadım bir ATATÜRK hayranı olarak evimin bi odasını onun resimleriyle dolduruyorum.onu çok seviyorum ve her andığımda ağlarım senağlamasenağlamabu takvimede bayıldım.nerden bulabilirim acaba yardımcı olursanız sevinirim:utangac:

2009 Takvimi - Ataturk Canakkale Takvim - 2015 2023 Yilina Dogru

Harika bir Atatürk takvimi.Her rakam üzerine tıkladığınız zaman Atamla karşılaşacaksınız.

merhaba ben takvime baktım ve çoookkkk beyendım...
önce klasıkmıs gibi gelıyor dogru soylemek gerekırse ama sonradan önemli olmayan gunleri tıkladıgımızda bile Atamızın resımlerı yada Atamızın o tarihte yapmıs olduklarını gorebılıyoruz.. bu çokk guzelll... :lepi: :lepi:
takvimi hazırlayana tşkler a.s.
vee buraya koyup bızlerı haberdar eden lereenim'ede ellerine saglık.. a.s. a.s.

tam bir Kemalistim!
Mustafa Kemal ATATÜRK aşığıyım, hayranıyım ben de bişeyler eklemek isterim

KEMAL PAŞA'YA

Yüzünü görmek istedim
Selanik' te birşey sormadan
Kuyumcularla kebapçılara
Deniz kıyısına gittim
Sesin duyuluyordu
Liman boyunca
Bütün deniz kabuklarında
Bir vapurda
Dalgalanıyordu
Adının hayali
Ne güzel şey "Türk dostuyum " demek
Samsun' a çıkacağız yarın sabah

Ord.Prof.Dr.Anna Masala (İtalyan)

Babası öldü.
> Yetim büyüdü.
> Üvey evlat oldu.
> Tutuklandı.
> Hapse atıldı.
> Sürüldü.
> İşsiz kaldı.
> (Şöyle yazıyordu o sıkıntılı günlerde kaleme aldığı günlüğüne: Harcamalarım
> fazla değil, zira gelirim hep az.)
> Hastalandı...
> Böbreklerinden.
> Vuruldu...
> Göğsünden.
> Mesleğinden atıldı.
> İdama çarptırıldı.
> Kardeşleri öldü.
> Çocuğu olmadı.
> Boşandı.
> Karaciğeri iflas etti.
> Evet...
> Mustafa Kemal Atatürk bu.
> Evladı olmayan bir yetimin, duygularını anlatın... Anlatın ki, o yetimin,
> evlatlarımıza bıraktığı hediyenin kıymetini anlasın evlatlarımız.
> Cumhuriyet, çocuklara anlatıldığı gibi, folk lorik bir müsamere coşkusundan
> ibaret değil çünkü... Anlatın ki, kökeninde barınan derin hüznü kavrasınlar.
> İşte liste yukarıda.
> Kısacık ömründe bir insanın başına ne felaket gelebilirse, gelmiş... Bunu
> anlatın.
> Direnen...
> Teslim olmayan ruhu anlatın.
> Korkmasınlar engellerden.
> Korkmasınlar yalnız kalmaktan.
> Korkmasınlar işsizlikten.
> Korkmasınlar parasızlıktan.
> Korkmasınlar alçaklardan.
> Korkmasınlar doğrulardan.
>Yürek dediğin...
> Sadece organ değil arkadaş.
> Bunu anlayın!!!
> AB Uyum yasalari geregince devlet dairelerinden Atatürk resimlerinin kaldirilmasini protesto ediyoruz ! Ulusal bilincimizi yavas yavas yok etmelerine izin vermek istemiyorsaniz; iletebileceginiz kadar iletiniz!
Izmir Kurtulmus, çok tatli bir yorgunluk, Ankara'ya hareket edecekler...Trene binerler ve kompartimana çekilirler. Ertesi gün, yaveri, Atatürk'ün kompartimaninin kapisini çalar. Atatürk, yorgun, bitkin bir halde kravatini yikamaktadir. Yaveri: 'Pasam bu ne hal, hiç uyumadiniz herhalde; niye böylesiniz', der. 'Çocuk, kompartimanima yastikla battaniye koymayi unutmussunuz, kolumu yastik yaptim agridi, setremi yastik yaptim üsüdüm, uyumadim kalktim', der. Yaveri: 'Aman Pasam! Birimize haber vereydiniz; hemen size bir yastikla battaniye getirirdik', der. Ve bir ülke kurtarmaktan dönen komutan tarihi bir cevap verir:'Geç fark ettim, hepiniz en az benim kadar yorgundunuz, hiç birinize kiyamadim. Önemli olan benim uyumam degil; milletimin rahat uyumasi'. ATAMIZ SAYESINDE NE KADAR RAHAT UYUYORUZ KI; HALA UYANAMADIK ?

yukardaki yazı bana geldiğinde çok sinirlenmiştim bana meil olarak gelmişti ..iletmek istedim..ne demek onun resimlerini resmi dairelerden kaldırmak bunu dile getirmek bile nedemek ...rahat uyu diyolar ..nasıl uyusun ....yeni mustafa kemal maharetli analar demek ...kabul ederseniz seve seve bende varım ...

Son düzenleme:
''Bilelim ki, milli benliğini bilmeyen milletler, başka milletlere yem olurlar.''

ne kadar da doğru bir cümle söylemiş Atam..
özellıkler bu zamanlarda bu cumlenın anlamını daha çok kavrıyorum...

Dün cok güzel birsey okudum. Sizinle paylasmak istiyorum:

"Bankacılar paranın sahte olup olmadığını anlamak için, parayı ışığa doğru tutup içerisinde ATATÜRK filigranı var mı, yok mu diye bakarlar. Siz de bir adamın ne mal olduğunu anlamak için, onu ışığa tutun; bakın bakalım içerisinde ATATÜRK sevgisi var mı, yok mu? İçerisinde ATATÜRK sevgisi olmayan adamlara iltifat etmeyiniz. Cumhuriyete sahip çıkınız."

Son düzenleme:
lereenim muhteşem bir paylaşım ellerine yüreğine sağlık. izninle kızıma yolladım bayılmış çok çok teşekkürler.seni yanaklarından öpüyor

lereenım ...emegıne saglık....BEN BU TOPIKI yenı kesfettım..yeşilimin sayesınde saolsun..
buraya resım ve yazılara baktım herkese tesekkur etmek ısterım ıznınle....

muhtesem ötesı...ya ızlerken dalmiş gıtmışim...
ılk acılıs muzıK cok duygusallastırdı...
sonra tango ATAYI hayal ettım...
hele ..müzedekı odalara gırdım çıktım...kımse benı görmedı acaba ATAM beni gördümü....
görmek isterdim...sanıyelikte olsa....o muhteşem eşsiz ınsanı...
yatak odasını gördum...ATANIN orda vefat halı aklıma geldi....gözlerımden bır kaç damla yaş geldi...
yemek odasını gördüm....kimbilir ne sohbetler etti....ülkeyı kurtarmak adına yada gelecekle ilgili....
konuşmalar ..yaptı....
bahcedekı ıgde agacını...ve bahce manzarasını gördum...
keske ben sokaktan gecerken...ATAYA el sallasaydım....
yeşil odayı gördüm kımbılır .na kararlar ıcın ımzalar attı o odada...
bizler için gelecegimiz ve rahat yaşamamız adına...
bana duygu gelecek sızın kızım...rahat yasayın ve hersey sız gencler ıcın bu ülkeyı yasatacak olan sızler ıcın deseydı ...ne guzel olurdu...hayal işte ne bıleyım...bende içimden geldıgı gibi duygularımı paylaşmak istedım....

ıyıkı var ...ıyıkı ..ülkemın..kuruşusu...baska bır üleknın olsaydı cok kıskanırdım...
ıyıkı yasamış...hepte yasıyacak...

RUHUN ŞAD OLSUN ATAM SAYGILAR...

Ataturk(4)%20(web)2.jpg

MAVİŞ GÖZLÜ KOCA YÜREKLİ DEV ADAM...SEVGİ VE SAYGILARIMLA....

emeğıne yüreğıne sağlık leerenım
süpersın valla hayatta ıkı kişinin adını duyunca cok ağlarım bı barışım bıde ATAM için
ıyı ınsanları RABBIM yanına tez alırmış keske azdaha bızımle kalabılseydın ATAM
süper ötesı bıseyy emeğıne yureğıne sağlık cnm ablam

Back
X