Müstakbel eltimle (!) tatil

Fazla muhabbet tez ayrılık getirir derler, daha elti adayı olan biri ve eşi ile ( evli değilsiniz diye aday dedim) bir ay içinde tatile gitmek bana çok hızlı geldi. Ne kadar mesafe o kadar iyi olur sizin açınizdan. Erkek arkadaşınıza başbaşa gitmek istediğinizi söyleyin, o da düzgün bir dille karşı tarafa aciklasin durumu anlayış göstereceklerdir diye düşünüyorum.

İkinci konuya gelirsek, fazla abartılı davranmış ama kötü bir niyeti olduğunu düşünmüyorum. Size yardımcı olmaya çalışıyordur ama gerçekten itici bir durum. Bu konuda da kesin sınırlarınızı çizin, hoşlanmadığınızi belli edin. Kendi paramı kazanip , kendi kendime idare etmek ayaklarım üzerinde durmak beni mutlu ediyor , sen müdahale edince kendimi kötü hissediyorum diye dile getirebilirsiniz.

Böyle sahiplenici tavırlar,ben hallederimler falan boğa gibi geldi yanılmamışım. Mükemmel erkekler bu burçtan çıkarmış öyle diyolla astrologlar :) Hayırlısı olsun.

Ay mükemmel olmasın, denk olsak olmuyor mu ya mükemmel erkek istemem :/ Teşekkür ederim. :)

Vallahi bu kadar lüks takıldığını bilmiyordum ben, kötü niyetle yaptığını düşünmüyorum da galiba acıyor bana Astoria da gitsin görsün istiyor ehehe :/

Ama Astoria burada para telaffuz etmeyi sevmem

Yaşım senden büyük gelirim birikimim de var çok şükür ama bir hafta 13000 vermem mesela

benim ölçüm sakinlik az kişi vs

Aç kalmayız ultra her şey dahil tatilde de yediğimiz içtiğimiz belli

Haziran da okul kapanınca ultra herşey dahil tatil yaptık ağustosta da ilk defa yazlık tatili demeyeceğiz

İki ayrı uç ama deneyimler güzeldir

Sevgiline güzelce söyle ilerde gideriz birlikte ama bu aşamada beni rahatsız hissettiriyorsun diye

Sonra sen de eksik kalmayayım onu Mutlu edeyim istediklerini yapayım esnek olayım moduna girersin bu da ilişkiyi yıpratır

Son düzenleme:
Tatil için orta yollu bir otel seçin kesinlikle ne çok pahalı ne de çok ucuz olsun. Ama abisi ve eşiyle gitmek istemediğinizi açıkca belirtin. Ben olsam kesinlikle bu kadar erken bir ilişkide kabul etmezdim. Daha birbirinizi tanıma aşamasındasınız onların ne işi var. Abisine başbaşa gitmek istediğinizi söyleyebilir bence.

Fazla muhabbet tez ayrılık getirir derler, daha elti adayı olan biri ve eşi ile ( evli değilsiniz diye aday dedim) bir ay içinde tatile gitmek bana çok hızlı geldi. Ne kadar mesafe o kadar iyi olur sizin açınizdan. Erkek arkadaşınıza başbaşa gitmek istediğinizi söyleyin, o da düzgün bir dille karşı tarafa aciklasin durumu anlayış göstereceklerdir diye düşünüyorum.

İkinci konuya gelirsek, fazla abartılı davranmış ama kötü bir niyeti olduğunu düşünmüyorum. Size yardımcı olmaya çalışıyordur ama gerçekten itici bir durum. Bu konuda da kesin sınırlarınızı çizin, hoşlanmadığınızi belli edin. Kendi paramı kazanip , kendi kendime idare etmek ayaklarım üzerinde durmak beni mutlu ediyor , sen müdahale edince kendimi kötü hissediyorum diye dile getirebilirsiniz.

O da başbaşa gitmek istiyor sadece kırmadan nasıl açıklayacağını bilemiyor. "Daha yeniyiz abi, daha sonra gideriz de" diyorum bozulmazlar mı diyor. Biraz daha bastıracağım artık nasıl söylerse söylesin. İkinci konuda çok konuştum inanın ki aramıza soğukluk girdi konuşmaktan. Aynı şeyleri söyledim, bozuluyor ne varmış bana destek olmasında, sevgililik zaten buymuş o zaman ben ona niye sevgilim diyormuşum, maddi manevi her koşulda destek olmasını gerektirirmiş.

Selam kızlar, umarım gününüz güzel geçiyordur.

Bilenler biliyor ama bilmeyenler için kısa bir özet geçeyim. Epey sancılı ve yıpratıcı geçen 4 yıllık bir ilişki sonrasında aniden birisiyle tanıştım. 4 yılın enkazı varken birdenbire ortaya çıkan bu kişiye başta karşı koymayı denedim ama duygularıma söz geçiremedim. İyi ki de geçirememişim, Daha 1 ay doldu dolmadı ama gerçekten şimdilik çok mutluyum. Allah bozmaz inşallah diyeyim, konuma geçeyim. Birden fazla sıkıntım var aslında.

Yıllık iznimin tamamını kullanmadım, Eylül'de de bir kısmını kullanmayı düşünüyorum. Erkek arkadaşım da anca Eylül'de izin alabiliyor o yüzden birlikte bir tatile çıkalım dedik. Erkek arkadaşım da abisine söylemiş "Biz Astoria'yla tatile çıkacağız sanırım Eylül'de" diye. Oradan abisinin eşi hemen "Aaa biz de gelelim hep birlikte olalım" demiş. Ben erkek arkadaşımın abisi ve eşiyle Haziran sonunda buluşmuştum ilk kez, orada da eşi yine tatil muhabbeti açmıştı. Tamam iyi hoş da daha biz daha "cicim aylarında" sayılırız; abisinin eşinin sürekli tatil tatil diye darlaması cidden bana itici gelmeye başladı. Anlam da veremedim bu kadar ısrara, çok sevdi falan desem samimi değiliz ki öyle. İlk buluşmamızda yuvarlak cevaplarla geçiştirmiştim ama bu fikre isteksiz olduğumu anlamamış sanırım. Şimdi daha yeni sayıldığımız için erkek arkadaşıma da şimdiden dırdırcı gözükmek istemiyorum, erkek arkadaşım da isteksiz gibi ama abisini kırmak istemiyor. Ne yapsak bu konuda bilemiyorum. (Kızlar bu arada onu düzelteyim hava atarak, ezerek, hmmm paramla döverim seni haaa şeklinde yaklaşmıyor kesinlikle. Ama nasıl desem sanki garibanmışım gibi, durumu yok oraları da görsün, kardeşi öğrenci dur benzinini ben koyayım da cebinden para çıkmasın. Bu stil davranıyor ama saçma ve rahatsız edici oluyor. Yoksa asla hakimiyet kurma gibi bir düşüncesi yok öyle olsa zaten ilişkiyi bitiririm ben)

İkinci durum, erkek arkadaşım her şeyi cebinden karşılamak istiyor, istisnasız her şeyi. "Ne var bunda Astoria çocuk centilmen sen de hava mı atmaya çalışıyosun ne yapıyosun" diyebilirsiniz ama vallahi durum öyle değil. Tatil için yerler beğeniyor ama benim maaşımla karşılayabileceğimin çok çok üstü yerler, kendi maaşımla gidebileceğim yerleri de beğenmiyor; "Astoria cebinden bir şey çıkmayacak lütfen istediğin yeri seç" falan diyor ben çok bozuluyorum. Benim onun parasına ihtiyacım yok. Kiramı ödemeyi dahi teklif etti, hayır uzaktan bir gold digger, bir para avcısı gibi falan mı görünüyorum anlam veremedim. Gitmiş arabamın deposunu fullemiş gelmiş geçenlerde, araba benim değil çalıştığım iş yerinin arabası. Düşünün durumu, niye böyle hallere giriyor anlamadım. Bunları niye yaptığına anlam veremediğini, beni çok üzdüğünü söyledim; "Sana değer verdiğimden yapıyorum, tek başına hem ev geçindiriyorsun hem kardeşine bakıyorsun destek olmak istiyorum" deyip bozuluyor. Ama cidden rahatsız edici olmaya başladı şimdiden. Gerçekten onun parasına ihtiyacım yok, çok lüks tatillere gitmesem de olur ben kendimi idare edebiliyorum ama bunu bir türlü erkek arkadaşıma anlatamıyorum. Bunun için de bir öneriniz olursa çok mutlu olurum. Çünkü net bir şekilde yüz yüze konuşmam işe yaramadı, tersine bozuluyor, suratını asıyor.
Elti adayı, Belki canayakın biridir, çünkü gerçekten bazıları hemen samimi oluyor ve iyiniyetli de olabiliyor. Beraber gitmek istemiyorsanız bunu e.arkadasiniza kibarca ve açıkça belirtin. Hatir için tatile gidilmez istemediğiniz kişilerle.
Erkek arkadaşınızın tavrı da, aslında gayet samimi geldi bana, burda çok okuyoruz evlenmeden kızların maaşına göz koyan tipleri.

Ama Astoria burada para telaffuz etmeyi sevmem

Yaşım senden büyük gelirim birikimim de var çok şükür ama bir hafta 13000 vermem mesela

benim ölçüm sakinlik az kişi vs

Aç kalmayız ultra her şey dahil tatilde de yediğimiz içtiğimiz belli

Haziran da okul kapanınca ultra herşey dahil tatil yaptık ağustosta da ilk defa yazlık tatili demeyeceğiz

İki ayrı uç ama deneyimler güzeldir

Sevgiline güzelce söyle ilerde gideriz birlikte ama bu aşamada beni rahatsız hissettiriyorsun diye

Sonra sen de eksil kalmayayım onu Mutlu edeyim istediklerini yapayım esnek olayım moduna girersin bu da ilişkiyi yıpratır

Ya ben ileride de veremem ki, yani yurt dışı tatilimde otobüste uyudum yeri geldi mi ne bileyim lüks arayan bir insan olmadım hiçbir zaman. Erkek arkadaşım da "Ayy gitsin görsün, benimle yaşasın her şeyi" falan stili yaklaşıyor duruma. Rahatsız olduğumu söyleyince de bozuluyor, çok konuştum inanın ki konuşmaktan soğukluk girdi araya. Benim için önemli olan senin rahat etmen, bir durum olursa sen de bana yaparsın diyor ama öyle bir durum hiçbir zaman gelmez zaten.

Tatil için orta yollu bir otel seçin kesinlikle ne çok pahalı ne de çok ucuz olsun. Ama abisi ve eşiyle gitmek istemediğinizi açıkca belirtin. Ben olsam kesinlikle bu kadar erken bir ilişkide kabul etmezdim. Daha birbirinizi tanıma aşamasındasınız onların ne işi var. Abisine başbaşa gitmek istediğinizi söyleyebilir bence.

Bence de söyleyebilir, ama çok kibar insanlar bozulmalarından çekiniyor. Nasıl söyleyeceğini bilemedi o da.

Çalışıyoruz da onun maaşı falan benden daha iyi tabi. Ya kötü niyetli, ezmeye çalışır bir tavırla yaklaşmıyor burada biraz onu yanlış anlayanlar oldu. Hava atmıyor. Biz kardeşimle ikimiz bir evde yaşıyoruz, kardeşim öğrenci. Ailem para göndermek dışında bizimle fazla iletişim kurmuyor. Her şey benim üstümde kardeşim öğrenci olduğu için. Erkek arkadaşım da muhtemelen halime üzülüyor, ondan böyle davranıyor ama ben rahatsız oluyorum bundan.

Anlıyorum ama henüz erken bunlar için. Biraz geride dursun. O olmadan önce de idare ediyordunuz sonuçta.

Şu anda asıl sorun elti bence. Çok sinir bir mevzu. İnşallah engel olursunuz valla ben gerildim burada :)

Benim beğendiğim otel ikimiz 5 bin liraya geliyoruz onun beğendiği otelde
Sizin begemdiğiniz de gayet iyiymiş bence kabul etmeyin 13 bin neredeyse üç katı. Kibarca reddedin kısmetse balayında gideriz o otele falan deyin. Ben de kendimi kötü hissederdim.

Astoria 2 cocuklu biri olarak eltimle tatil dusunuyorum. Onun da iki cocugu var, cocuklar icin daha keyifli olur diyoruz. Ama bu hali bile beni geriyor. Hesap odemesi, kahvalti saati, osu busu hep sorun olurmus gibi geliyor ki cocuk olunca zaten insanin cok secme sansi da olmuyor.
Aman diyorum tatil icin, yakma basini.

Erkek arkadasinin tavri kendince centilmence olabilir. Ama boyle devam ederse sorunlar yasarsiniz.bunu ona guzelce anlatman lazim. Sen rahat edemezsin ki bu kadar maddi olarak verici biriyle, kimse edemeZ. Dengeyi kurmali, yoksa bir sure sonra sen borc oder gibi gereksiz gereksiz seyler almaya baslarsin ona. Bu da hic keyifli olmaz.

O da başbaşa gitmek istiyor sadece kırmadan nasıl açıklayacağını bilemiyor. "Daha yeniyiz abi, daha sonra gideriz de" diyorum bozulmazlar mı diyor. Biraz daha bastıracağım artık nasıl söylerse söylesin. İkinci konuda çok konuştum inanın ki aramıza soğukluk girdi konuşmaktan. Aynı şeyleri söyledim, bozuluyor ne varmış bana destek olmasında, sevgililik zaten buymuş o zaman ben ona niye sevgilim diyormuşum, maddi manevi her koşulda destek olmasını gerektirirmiş.
Çok kazanıyorsa size yardımcı olmak istiyordur, fazla abartmasa iyi ama kendi kendine " yaa ben onun iyiliğine yapıyorum yaranamiyorum" tarzında düşünüyor olabilir. Bırakın yapsın o zaman diyeceğim de ben de hiç hoslanmazdim düşünüyorum da. Ayy bilemedim karşı taraf da kötü niyetli gelmedi , size de hak verdim arada kaldım.

Eltiyle tatil istemedigini cok net sekilde dile getir
Daha 1 aylik iliskide ilk tatilde baskasinin ne isi var hemde akraba yok artik

Para mevzusunda ise rahatsizligini kesin bir dille belirt , bundan hoslanmiyorum lutfen bir daha dile getirme de

Doktorun kotu niyetli oldugunu dusunmiyorum ama tavir yanlis , bastan net davranman lazim kuzum

Çok erken değil mi ailesinden insanlari yakindan tanimak için daha çocuğun tüm huylarini bilmiyorsun üstelik tatilde insanlar kafa dinlemek ister kisa süreli bir sey neden maaile gidilmek zorunda çok yenisiniz biraz gereksiz geldi bana ... kontrolcü bir yapi sezdim karşi taraf ve ailesinde aşırı meraklilik...

Birde tatil konusunda benim aklima baska sey takildi , ikinizin zevki bu karar farkli mi ?
Bana gore bir cift arasinda tatil konusunda anlasmazlik varsa hayata baska acilardan bakiyorlardir , bu durum uzerinde de dusunmeni tavsiye ederim

Ben olsam beni paranın görkeminden havalara uçacak kadınlardan mı saniyorsun derdim sanırım.
Kira odeme teklifi falan abartı buldum..

Yani senin tatil tercihin iki kişi 5bin gayet makul görünüyor.

13 bin falan 1 aylık ilişkide beni de kötü hissettirecek bir tercih olurdu.

Allah yokluk göstermesin böyle insanlar yokluk durumunda delirir gibi geliyor bana.

Bence açıkça ilişkide istediğin düzeni konuş. Zengin olması farketmez. Ben arada benim de harcamalar yaptığım ilişkide rahat hissedebilirdim ancak. Aksi hiç bana göre değil. .

Elti ile tatil için ise çok çok erken. Neden böyle uçuyorlar anlamadım.

Mutluluklar dilerim..

Ya ben ileride de veremem ki, yani yurt dışı tatilimde otobüste uyudum yeri geldi mi ne bileyim lüks arayan bir insan olmadım hiçbir zaman. Erkek arkadaşım da "Ayy gitsin görsün, benimle yaşasın her şeyi" falan stili yaklaşıyor duruma. Rahatsız olduğumu söyleyince de bozuluyor, çok konuştum inanın ki konuşmaktan soğukluk girdi araya. Benim için önemli olan senin rahat etmen, bir durum olursa sen de bana yaparsın diyor ama öyle bir durum hiçbir zaman gelmez zaten.

İşte sen o bir durum olmayacağı için gerileceksen

Mesela bu sefer olmasa da bir başka sefer elti ile gitmeyi kabul edeceksin

O para verip tatile götürüyor kaç seferdir ben bir Eltime olur demedim deyip vicdan yapacaksın

Bu daha beter

Onun para ile yaptığı cömertliği diyeyim sen hep psikolojik olarak ödeyeceksin zira sende o kadar para olmayacak

Bu da yıpratacak seni

Tereciye tere sattım ama buradan böyle görünüyor

Ay seninki daha fenaymış, öyle bir durum olursa ben de çemkirirdim de ailesinden yüz yüze bakacağımız insanlar tabi ciddi bir durum olursa. Bir de cidden çemkirebileceğim bir şekilde yaklaşmıyorlar, çok kibarlar. İnsan nasıl kırmadan söylesem diye düşünüyor. Erkek arkadaşım da kötü niyetli değil, muhtemelen senin sevgilin gibi bir bakış açısında ama o bizim maddi durumlarımızı denk görmüyor denk de değil zaten :) Onların durumu daha iyi, erkek arkadaşımın maaşı, statüsü benimkinden kat kat iyi.

ha bak ben o "zaten kardeşine bakıyorsun,ev geçindiriyorsun, kiranı ödeyeyim" kısmını kaçırmışım. bak açık konuşayım belki tepki alırım ama ailesinden bunları gören, yani o "zenginlik" olayını hamuruna iyi yediren adamlarda kötü niyet olmuyor. yani şahsen ben de erkek arkadaşın olsam bozulurdum acaba bana güvenmiyor ileride lafını edeceğimi mi düşünüyor derdim. yani kira, benzin, mutfak masrafı gibi zorunlu ihtiyaçlar hariç istediğini ödesin. mesela bence tatili de o ödeyebilir, atıyorum sen de gittiğiniz yerde bir şeyler yaparsın. belki de bu zamana kadar hep ultra lüks tatil yaptı, orta segmentten hoşlanmayacak olabilir yani ikinizin de eğlenmesi lazım.

ben bu doktoru çok sevdim o yüzden adamı cidden savunacağım Astoria :D

Astoria 2 cocuklu biri olarak eltimle tatil dusunuyorum. Onun da iki cocugu var, cocuklar icin daha keyifli olur diyoruz. Ama bu hali bile beni geriyor. Hesap odemesi, kahvalti saati, osu busu hep sorun olurmus gibi geliyor ki cocuk olunca zaten insanin cok secme sansi da olmuyor.
Aman diyorum tatil icin, yakma basini.

Erkek arkadasinin tavri kendince centilmence olabilir. Ama boyle devam ederse sorunlar yasarsiniz.bunu ona guzelce anlatman lazim. Sen rahat edemezsin ki bu kadar maddi olarak verici biriyle, kimse edemeZ. Dengeyi kurmali, yoksa bir sure sonra sen borc oder gibi gereksiz gereksiz seyler almaya baslarsin ona. Bu da hic keyifli olmaz.

Ben de seni bulup ne Zaman geleceksin diyecektim

biraz hızlı bir başlangıç olmuş sanki. gerçi eltiyle yakın olmak her türlü avantajlı ve iyi birşey ama çokta dikkat etmek gerekiyor. sadece ikiniz gitseniz tatile hem daha rahat olur hemde birbirinizi daha iyi tanırsınız. öbür türlü bütün aktiviteleri beraber yapıcaksınız falan , gereksiz kasılma olabilir

Back
X