- 15 Kasım 2016
- 17.146
- 52.862
- 598
- 33
13 bin liralık tatil bence de pahalı bir hediye. O zaman daha ucuz bir otel beğenseniz ve parasını o ödese? Parayı ben ödemedikten sonra bunu kabul eder demişsiniz. Bir dahaki tatili de kendi bütçenize göre kısa süreli tutup tamamını siz karşılarsınız. Mesela siz 2 günlüğüne 2 binlik bir tatile götürecekseniz, o da şimdi 1 haftalığına 6 bin liralık tatile götürmüş olur. Böylece süre ve miktara bakınca çok uçurum olmamış olur ikinizin ödemesi arasında. Ama 2 günlük tatile 2-3 bin lira vermek onun bütçesine göre normalken sizinkine göre israf gelebilir. Yarışıyor gibi olmak da size kötü hissettirebilir. Ani dönüş yaptım yalnız, karar veremedim
Şimdi siz adamı böyle anlatınca herkesin kafasında farklı bir profil oluşuyor. Bu durum ileride olumsuz anlamda karşınıza çıkabilir de çıkmayabilir de. Sevgilinizin tavrını en iyi siz bilirsiniz.
Yorumlarını ve olaylara yaklaşımını beğendiğim birisiniz, canınızı sıkmak ya da üzmek istemem ama sonradan yazdığınız bazı şeyler düşündürücü. Mesela "sıradan bir yerde biraya sulu der ama pahalı bir mekanda sulu birayı bayılarak içebilir" gibi bir şey demişsiniz ya bu durum sıkıntılı bence.
Her şeyi prestij meselesi haline getiren biri mi sizce? Bu tatil meselesinde amacı güzel, rahat, temiz bir yere gitmek mi yoksa prestijli bir yere gitmek mi? Arkadaşları sorduğunda söyleyeceği otel adı onun için ne kadar önemli? Her şeyi prestij meselesi haline getiren biriyse bir süre sonra siz de onun için prestij meselesi haline gelebilirsiniz. Eğitiminiz, maaşınız ya da sadece güzelliğiniz. Eğer böyle biri değilse sıkıntı yok. Ama böyle biriyse bu ilişki sizi zorlayabilir ve isteklerinizde kararlı davranmazsanız sizi kendi dünyasına göre dönüştürmeye, hatta yönetmeye çalışabilir.
Marka takıntısı var, gittiği yerlerde kendisine ilgi gösteren hizmet çalışanlarından hoşlanır. Onları aşağılarcasına davranmaz ama nasıl diyeyim yani "Doktor beeey hoşgeldiniz ne arzu ederdiniz" diyen bir garsonun olduğu mekan onun için +1000 puandır. Ha bunu arkadaş çevresine uyguladığını görmedim, yani çevresinde kendisiyle övündüğünü, beni gereksiz bir şekilde övdüğünü ya da yerdiğini görmedim. Ama kefil olamam tabi ki ilerisi ne gösterir bilemiyorum.