- 20 Mayıs 2021
- 545
- 785
- 23
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Çocuğunuz yokmuş, yapmayı düşünüyor musunuz bilmiyorum ama tiny house tarzında minik evler gayet uygun fiyatlı. Biz bir firmayla görüştük yakın zamanda 50-60 bine iki kişilik bir ev yapıyorlar. Daha doğrusu gelip konduruyorlar.
Çelik evlere baksanız, onların masrafı çok daha az diye biliyorum. Şu süreçte pek çok insan böyle evler yaptı rahat nefes almak için, haksız da değiller. Düşük bütçeyle yapabileceklerinize bakın derim ben. Çocuklar küçükse 3 yıl da çok zaman değil aslında. Ama büyükseler onlara yatırım yapmak daha akla yakın duruyorHanımlar iyi geceler. Günlerdir kafamızda dönüp duran bir problem var. Daha önceden satın aldığımız yaklaşık 2,5 dönüm bir arsaya yayla evi yapmaya karar verdik. Ancak çimento ve çelik (hatta belki diğer tüm malzeme fiyatları) uçmuş olduğu için önümüze acayip bir ödeme tutarı çıkıyor. Yaklaşık 3 sene aylık gelirimizin neredeyse yarısını bankaya ödememiz gerekiyor. Bu üç senede alacağımız zamlar ve henüz tamamlanmadığı için kiraya vermediğimiz ancak Şubat ayından itibaren kiraya vereceğimiz bir ev var.
Bu arada 3 çocuk ve onların masrafları gözümüzü korkutuyor. Ancak pandemi döneminde eve hapsettik onları. Aralık ayında ev teslim edildiğinde onları alıp haftasonları oraya gidebiliriz diye kendimizi rahatlatıyoruz.
Okulların açılmaması durumunda özel ders masrafları ve inanılmaz derecede yükselen market harcamalarını düşününce yine cayıyoruz. Siz ne yapardınız? Haftasonları kaçabileceğiniz, yaz aylarını geçirebileceğiniz bir ev için 3 sene aylık gelirin yarısını gözden çıkarabilir miydiniz?
Artech mühendislikFirmayi ozelden paylasir misiniz rica etsem?
Benim aldigim fiyatlar bundan baya yuksekti, vazgectim![]()
Artech mühendislik
Demirkıran prefabrik.
Benim baktıklarım maksimum 40 m2 evler ama. Daha büyük şeyleri bu fiyata bulamazsınız. Bir sürü firmada bu fiyatlara var ben ikisiyle görüştüm sadece.
Acele etmeyi kimse istemez ama üç yıl önce 40bine aldığın ikinci el bir arabayı bu yıl 100bine satıyorsan sen birikim yaptıkça fiyatlar da katlanmaya devam ediyor, yine yerinde sayıyorsun yani. Kışı beklemek iyi bir fikir olabilir ama bir kaç yıl beklemek maalesef pek fayda sağlamıyorBence acele etmenize hiç gerek yok.. Kendinizden ve çocuklardan kısmaya da gerek yok..
Ben olsam bu sene değil de daha sonraki sene ya da 2 sene sonra bu evi yaptırırdım.. Maaşımın yarısını vermek yerine az miktarda kenara atıp biraz birikmişim olduğunda biraz da borç yapıp beni yormayacak şekilde uygun zamanda yaptırırdım yazlığımı..
Evet öyle olduğu için zaten birikim dedim.. Bugün 500 liraya aldığımız altının gramı 2 yıl sonra çok daha fazla para ediyor.Acele etmeyi kimse istemez ama üç yıl önce 40bine aldığın ikinci el bir arabayı bu yıl 100bine satıyorsan sen birikim yaptıkça fiyatlar da katlanmaya devam ediyor, yine yerinde sayıyorsun yani. Kışı beklemek iyi bir fikir olabilir ama bir kaç yıl beklemek maalesef pek fayda sağlamıyor
Maalesef o şekilde kabul etmiyorlar. Sözleşmede tutarın 1/3’ü, yarısında 1/3’ü, tamamlanınca 1/3’ü şeklinde yazıyor. Zaten 3-4 ayda teslim ediyorlar. Keşke dediğiniz gibi yapabilsek.
İşte aslında öyle yaparak biz sadece paramızı koruyabiliyoruz çünkü bizim birikimimiz arttıkça fiyatlar da katlanıyor.Evet öyle olduğu için zaten birikim dedim.. Bugün 500 liraya aldığımız altının gramı 2 yıl sonra çok daha fazla para ediyor.
Üç yıl ve maaşlarının yarısı . Dert bunun neresinde anlamıyorumEv sahibi olmak için insanlar on yıl kadar ödeme yapıyor. Sizinki üç yilsa iyi yine
Yanlış anlamadıysam sizin halihazırda oturduğunuz kendinize ait bir eviniz var, bir evinizde yapım aşamasında, Şubat ayında teslim edilecek ve kiraya vereceksiniz, bir tane de üzerine yayla evi yaptıracağınız arsa var.Hanımlar iyi geceler. Günlerdir kafamızda dönüp duran bir problem var. Daha önceden satın aldığımız yaklaşık 2,5 dönüm bir arsaya yayla evi yapmaya karar verdik. Ancak çimento ve çelik (hatta belki diğer tüm malzeme fiyatları) uçmuş olduğu için önümüze acayip bir ödeme tutarı çıkıyor. Yaklaşık 3 sene aylık gelirimizin neredeyse yarısını bankaya ödememiz gerekiyor. Bu üç senede alacağımız zamlar ve henüz tamamlanmadığı için kiraya vermediğimiz ancak Şubat ayından itibaren kiraya vereceğimiz bir ev var.
Bu arada 3 çocuk ve onların masrafları gözümüzü korkutuyor. Ancak pandemi döneminde eve hapsettik onları. Aralık ayında ev teslim edildiğinde onları alıp haftasonları oraya gidebiliriz diye kendimizi rahatlatıyoruz.
Okulların açılmaması durumunda özel ders masrafları ve inanılmaz derecede yükselen market harcamalarını düşününce yine cayıyoruz. Siz ne yapardınız? Haftasonları kaçabileceğiniz, yaz aylarını geçirebileceğiniz bir ev için 3 sene aylık gelirin yarısını gözden çıkarabilir miydiniz?
Hanımlar iyi geceler. Günlerdir kafamızda dönüp duran bir problem var. Daha önceden satın aldığımız yaklaşık 2,5 dönüm bir arsaya yayla evi yapmaya karar verdik. Ancak çimento ve çelik (hatta belki diğer tüm malzeme fiyatları) uçmuş olduğu için önümüze acayip bir ödeme tutarı çıkıyor. Yaklaşık 3 sene aylık gelirimizin neredeyse yarısını bankaya ödememiz gerekiyor. Bu üç senede alacağımız zamlar ve henüz tamamlanmadığı için kiraya vermediğimiz ancak Şubat ayından itibaren kiraya vereceğimiz bir ev var.
Sevgili Mune evet apartman dairesinde yaşıyoruz ancak burası çok sıcak bir şehir. Burada müstakil bir ev yaptırsak bile 3-4 ay burnumuzu dışarı bile çıkaramayız maalesef. Yoksa aklımızdan ilk geçen buydu. Bir de oturduğumuz yerde arsa fiyatları çok çok uçuk. Evle birlikte çok yüksek bir meblağa denk gelecekti.Yanlış anlamadıysam sizin halihazırda oturduğunuz kendinize ait bir eviniz var, bir evinizde yapım aşamasında, Şubat ayında teslim edilecek ve kiraya vereceksiniz, bir tane de üzerine yayla evi yaptıracağınız arsa var.
Araştıra gideceğiniz belki 2-3 yıl sonra çocuklarınızın gitmek istemeyeceği bir yer için zorlanacağınız bir masrafın altına girmeye değer mi?
Oturduğunuz ev müstakil değilse satıp bahçeli müstakil rahat edeceğiniz bir eve geçmek yayla evi yapmaktan daha mantıklı bana göre.
Herkesin kendi düşüncesidir elbette ama sürekli kullanmayacağım bir yer için yatırım yapmak doğru gelmiyor bana.
80 m2 için 300-400 bin arası.Ne kadar fiyat söylüyorlar merak ettim ,sakıncası yoksa