Mutfağa giren prenses

şimdi hocam ben 1 su bardağı pirince 1,5 a yakın sıcak su ekliyorum.pirincide vaktim varsa 1 saat önceden suya koyuyorum. ama çalışan hatun olduğum için 15 dakika ılık suda bekletebiliyorum ancak.birde suyuna bir iki damla limon suyu ekliyorum.pirincim ne kadar kavurursam kavurayım bembeyaz oluyor bu sayede.saygılar hocam :KK52::KK52:
ne hocası kız bacım şaka yaptım alınmayasın:KK60: asıl hoca sensin peki en iyi pirinç hangisi su kızcağıza yardım et rica ederimmmEn Büyük KK

ne hocası kız bacım şaka yaptım alınmayasın:KK60: asıl hoca sensin peki en iyi pirinç hangisi su kızcağıza yardım et rica ederimmmEn Büyük KK

günaydın,alınmam canım ne var bunda latife ediyoruz şunun şurasında :KK66: ilk evlendiğimde baldo almıştım iyisidir diye ama hiç beğenmedim.taneleri çok iri olduğu için ne kadar kavurursam kavurayım lapa oldu biraz. şuan osmancık pirinci kullanıyorum.normalde evde pilav yapmam eşimle bensem.ikimizde tosun gibiyiz kilo aldık çünkü.misafir gelince pilav yapıyorum ve çok beğeniliyor.tavsiyem ama pirincin iriliğine aldanma ...

günaydın,alınmam canım ne var bunda latife ediyoruz şunun şurasında :KK66: ilk evlendiğimde baldo almıştım iyisidir diye ama hiç beğenmedim.taneleri çok iri olduğu için ne kadar kavurursam kavurayım lapa oldu biraz. şuan osmancık pirinci kullanıyorum.normalde evde pilav yapmam eşimle bensem.ikimizde tosun gibiyiz kilo aldık çünkü.misafir gelince pilav yapıyorum ve çok beğeniliyor.tavsiyem ama pirincin iriliğine aldanma ...
tamam bacım ithal pirinçle denedimm oda pek tatlı geldi ama tipi çok güzel pirincin o zaman osmancık deneyecem markasımı osmancık:KK60:

tamam bacım ithal pirinçle denedimm oda pek tatlı geldi ama tipi çok güzel pirincin o zaman osmancık deneyecem markasımı osmancık:KK60:

yok yavrum cinsi osmancık pirinci. baldo,jasmine gibi yani,anladın :KK66:

çeşit öğrendikçe neden şimdiye kadar girmediğine pişman olacaksın ;) keyifli bir iştir yemek pişirmek...

Tarif kitapları bazen hata yaptırabiliyor insana,olmıycak bişey yazıyor tarifte,kitap yazdığına göre herhalde bir bildiği vardır diye düşünüyorsun ama bir bakıyorsun hiçbirşey bilmiyormuş:KK1:

Öncelikle yemek yapmayı bilen biri ile başlayın bence pratiğe, ben annemle yapa yapa alıştım artık tek başıma her yemeği yapabiliyorum. İnternetten araştırmak yerine bir bilenle birlikte yapmak daha doğru oluyor. Var mı size yardım edecek biri?
Katılıyorum sonrası geliyor zaten

Tarif kitapları bazen hata yaptırabiliyor insana,olmıycak bişey yazıyor tarifte,kitap yazdığına göre herhalde bir bildiği vardır diye düşünüyorsun ama bir bakıyorsun hiçbirşey bilmiyormuş:KK1:
bacım tarif kitapları değil ben videolu yapıyorum alıyorum laptopu beraber yapıom ama servis anını göstermeyeni izlemem onada dikkat ediyorum :KK15:

çok yenilendim yoğurt mayaladım bacılar maşallahh bana:KK76: elim iyice alıştı artık daha iyiyim fırın önemliymiş fırını tanımak şart mesela bizimkinde yemeği veya tatlı falan neyse önce altını açarsam kötü oluyor önce üstü açarsam ilk 10 dakika daha iyi saçma gibi ama fırını tanıdım:KK14:

Fırını tanımak önemli gerçekten ama ben bir türlü çözemedim benimkini:(

bacım tarif kitapları değil ben videolu yapıyorum alıyorum laptopu beraber yapıom ama servis anını göstermeyeni izlemem onada dikkat ediyorum :KK15:
Videolunun farkı varmı ki? Ben tvden yaptım bir defa soğan kebabı ardanın mutfağından birinin kafasına atsam kafasını yaracaktı o kadar başarısız oldu:KK53:

Back
X