Bakın çocuk 12 yaşında diyorsunuz eğer çocuk yaşta evlenmediyse eşiniz 20 yaşın üstündedir.Aralarında en az 10 yaş vardır yani.Evlenmeden önce kardeşini yedirip içirip,abur cubur alıyor olabilir.Çocuk buna alışmıştır,anne baba almıyordur.sizinde eviniz alt kat ,abiylede ayrılmamış muhtemelen çocuk gelip o tarz şeyler arıyor olabilir.O yaştaki bir çocuk için abisinin evi,başkasının evi değildir!Evin diğer alanlarını,özel eşyalarınızı karıştırsa ciddi tepki gösterin derdim ancak mutfağa girip dolabı açıp,istediğini alıp rahatça yiyemiyorsa ,yada sizden isteyemiyorsa burda kendi davranışlarınızı sorgulayın derim.12 yaş çocuktur,evet bazı şeylerin farkına varmaya başlar ancak çocuktur.Bu kadar gıcık olmaya,bu kadar kin gütmeye ne gerek var.Eşiniz onun bebekliğini bildiğinden normal karşılar çünkü onun gözünde çocuktur,ama siz koca adam olarak görüyorsunuz.Kendi çocuğunuz o yaşa geldiğinde,dedesinin evinde dolabı açıp rahatça bişey yiyemezse ne düşünürsünüz? Benimde o yaşta erkek yeğenim var,sucuktur ettir kektir pastadır düşkün oluyorlar,biz özellikle ayırıyoruz gelince yesin diye.Sağlığına zararı olmayacaksa yesin dolabı boşaltmaz sonuçta.Ayrıca yorumlarınızdan birinde kurumuş bir dilim keki buzdolabının üstüne koyduğunuzdan,onu alıp yediğinden bahsettiniz,tepki görünce misafire yaptığım kekti parçalanmasın dediniz.Açıkcası sizin sucuktur,salamdır,kektir,aburcuburdur sakladığınızı düşündüm.Yazıktır ya çocuk korkusundan bardak alıyordum demiş.Size tek tavsiyem kendi çocuğunuz varmış o yaşa geldiğinde,hatta 25 yaşına geldiğinde bile size hala çocuk görünecek.Kucağınızdaki çocuğa ne yapılmasını isterdiniz onu yapın.