Mutfagı karıştırıp duran kaynım

Arkadaşlar basit bi konu olabilir ama sormak istedim. 12 yaşında kaynım var her fırsatta mutfagmı karıştırıyor. Fırsat kolluyor karıştırmak için. Altlı üstlüyüz. Yukardan aşagı iniyo (sözde kızımı sevmeye)ben bi su içiyim diyip mutfagı karıştırmaya başlıyo. yiyecek bişeyler arıyo. Sucuk salam tatlı ne bulursa. Sormadan da alıyor. Geçen kek yapmıştım üstünü bezle örttüm buzdolabının üstüne koydum . Ne olduğnu bilmediği halde Baktım uzanmaya calısıyo beni görünce " uff bardaklar nerde" diyo kendi kendne. ( bardaklar 2 senedir aynı yerde.) Son 1 dilim kalmıştı oda kurumuş taş gibi. Dün Onu bile almış düşünün :KK70: Ben yukarı cıkacaksam evde benim çıkmamı bekliyo öyle. ben tam çıkarken ' ben su içiyim de geliyim 'diyo , yukarda su yok mu çocuk? Biara görümcemin ufak kızı varken aynı şeyi yaptı, kız bende susadım dedi ona sen yukarda içersin dedi. Hep aynı mesele . Dün yukardan indim kızımın yürüteçini o getirdi ' ben su içiyim bi'diyo tek tek dolapları açıyor.
Sinir oluyorum artık ya.

Sizce abartıyor muyum? Siz olsanız ne düşünürsünüz hanımlar ? Çocuk canı çekmiştir diyip geçmeli miyim? Yoksa bidaha yakaladığımda noldu bişeymi bulamadın ' vs diye sorsam mı?

Not: ben onların evinde hiçbişeye dokunmam . Dokunursamda sorar kv ne oldu diye. Beni rahatsız eden yemesi değil sürekli gıcıklığım için yaparmış gibi karıştırması.
Kitle kapıyı giremesin

Kesinlikle çok yanlış bir hareket. Ve yanlış olduğunun kendi de farkında. Çünkü siz mutfağa girdiğinizde buzdolabı üzerine uzanırken aa bardak neredeydi demesi bunu gösteriyor.

Sizin de şimdiye kadar beklemeniz hata. Daha ilk yaptığında sormanız gerekirdi, eğer yiyecek birşey istiyorsan getireyim ama lütfen dolaplarımı karıştırma diye.

Ben çok yakın arkadaşlarımda dahi gittiğimde, yerini bildiğim halde, bardak, tabak vs lâzım olduğunda, dolabını açabilir miyim diye sorup öyle açıp alırım.

Bizi annemiz böyle yetiştirdi. Annemiz asla başka evde başka odaya gitmemize bile izin vermezdi. Ki kendi evimizde bile asla sormadan almayın derdi. Çünkü mesela bir çikolata vardır, habersiz yenir, sen de bunu gelen bir misafire ikram edecek olursun. Dolabı bir ararsın çikolata kutusu boş. Şok :)

Eşim şuan gözünün önündeki şeyi bile alıp yemez ve önce bana sorar. Nolur nolmaz belki başkasına yapmışsındır der.

Oğlum da 17 aylık ve birşey aldığı zaman, anlamaz demeyip, bunu ben izin verdiğim için alıyorsun, izin verilmeden hiçbir şey alınmaz vs vs anlatıyorum.

Bu bir görgü seviyesidir.

Güzel bir dille söyleyin. Sen yeter ki iste, ne yemek istiyorsan veririm ama karıştırma ve benden habersiz alma diyin.

Eşimin kardeşi desene ya ufacık çocuğa kaynim demek çok komik. Ben hiç takılmam öyle şeylere hatta bizim yeğenler geldiginde onların karıştırmasina fırsat vermem ağızları boş durmaz kilo alırlar burdan dönerken.

Sen biraz fazla tutumlu biri olabilir misin acaba? Ablacım ne lazım falan diye sor, ya da o geldiğinde o istemeden sen ikram et kekten falan eşinin kardeşi senin de kardeşin sonuçta kaynim neymiş

Bakın çocuk 12 yaşında diyorsunuz eğer çocuk yaşta evlenmediyse eşiniz 20 yaşın üstündedir.Aralarında en az 10 yaş vardır yani.Evlenmeden önce kardeşini yedirip içirip,abur cubur alıyor olabilir.Çocuk buna alışmıştır,anne baba almıyordur.sizinde eviniz alt kat ,abiylede ayrılmamış muhtemelen çocuk gelip o tarz şeyler arıyor olabilir.O yaştaki bir çocuk için abisinin evi,başkasının evi değildir!Evin diğer alanlarını,özel eşyalarınızı karıştırsa ciddi tepki gösterin derdim ancak mutfağa girip dolabı açıp,istediğini alıp rahatça yiyemiyorsa ,yada sizden isteyemiyorsa burda kendi davranışlarınızı sorgulayın derim.12 yaş çocuktur,evet bazı şeylerin farkına varmaya başlar ancak çocuktur.Bu kadar gıcık olmaya,bu kadar kin gütmeye ne gerek var.Eşiniz onun bebekliğini bildiğinden normal karşılar çünkü onun gözünde çocuktur,ama siz koca adam olarak görüyorsunuz.Kendi çocuğunuz o yaşa geldiğinde,dedesinin evinde dolabı açıp rahatça bişey yiyemezse ne düşünürsünüz? Benimde o yaşta erkek yeğenim var,sucuktur ettir kektir pastadır düşkün oluyorlar,biz özellikle ayırıyoruz gelince yesin diye.Sağlığına zararı olmayacaksa yesin dolabı boşaltmaz sonuçta.Ayrıca yorumlarınızdan birinde kurumuş bir dilim keki buzdolabının üstüne koyduğunuzdan,onu alıp yediğinden bahsettiniz,tepki görünce misafire yaptığım kekti parçalanmasın dediniz.Açıkcası sizin sucuktur,salamdır,kektir,aburcuburdur sakladığınızı düşündüm.Yazıktır ya çocuk korkusundan bardak alıyordum demiş.Size tek tavsiyem kendi çocuğunuz varmış o yaşa geldiğinde,hatta 25 yaşına geldiğinde bile size hala çocuk görünecek.Kucağınızdaki çocuğa ne yapılmasını isterdiniz onu yapın.
Çok güzel yazmışsınız. Ben konu sahibinin yerinde olsam çocuğun yiyip içtiğine değil zırt pırt eve girip kendi evi gibi vakit geçirmesine takılırdım. Çocuk da olsa habire evimde kimseyi istemem yani.

Eşimin kardeşi desene ya ufacık çocuğa kaynim demek çok komik. Ben hiç takılmam öyle şeylere hatta bizim yeğenler geldiginde onların karıştırmasina fırsat vermem ağızları boş durmaz kilo alırlar burdan dönerken.

Sen biraz fazla tutumlu biri olabilir misin acaba? Ablacım ne lazım falan diye sor, ya da o geldiğinde o istemeden sen ikram et kekten falan eşinin kardeşi senin de kardeşin sonuçta kaynim neymiş

12 yaşındaki çocuğun yüzüne de kaynım diyor musunuz hakikaten merak ettim
Hey allahım takıla takıla kaynım dememe mi takıldınızzz. Her lafın sonunda Eşimin küçük kardeşi'demekten daha kolay geldi. Öyle yazsak Bu seferde çok uzatmışsın dersiniz illa bi kulp bulacaksınız

C
Arkadaşlar basit bi konu olabilir ama sormak istedim. 12 yaşında kaynım var her fırsatta mutfagmı karıştırıyor. Fırsat kolluyor karıştırmak için. Altlı üstlüyüz. Yukardan aşagı iniyo (sözde kızımı sevmeye)ben bi su içiyim diyip mutfagı karıştırmaya başlıyo. yiyecek bişeyler arıyo. Sucuk salam tatlı ne bulursa. Sormadan da alıyor. Geçen kek yapmıştım üstünü bezle örttüm buzdolabının üstüne koydum . Ne olduğnu bilmediği halde Baktım uzanmaya calısıyo beni görünce " uff bardaklar nerde" diyo kendi kendne. ( bardaklar 2 senedir aynı yerde.) Son 1 dilim kalmıştı oda kurumuş taş gibi. Dün Onu bile almış düşünün :KK70: Ben yukarı cıkacaksam evde benim çıkmamı bekliyo öyle. ben tam çıkarken ' ben su içiyim de geliyim 'diyo , yukarda su yok mu çocuk? Biara görümcemin ufak kızı varken aynı şeyi yaptı, kız bende susadım dedi ona sen yukarda içersin dedi. Hep aynı mesele . Dün yukardan indim kızımın yürüteçini o getirdi ' ben su içiyim bi'diyo tek tek dolapları açıyor.
Sinir oluyorum artık ya.

Sizce abartıyor muyum? Siz olsanız ne düşünürsünüz hanımlar ? Çocuk canı çekmiştir diyip geçmeli miyim? Yoksa bidaha yakaladığımda noldu bişeymi bulamadın ' vs diye sorsam mı?

Not: ben onların evinde hiçbişeye dokunmam . Dokunursamda sorar kv ne oldu diye. Beni rahatsız eden yemesi değil sürekli gıcıklığım için yaparmış gibi karıştırması.
Canim cocuk diyenlere bakma bizde cocuk olduk sinirlari bilmek lazim egitimi az cocugun. Kaynanan ve kayinpedere anlat durumu uyarsin. cocugun sevdigi yiyeceklerden yapsinki cocuk sagi solu karistirmasin. Ayrica sende uyar. Kötü huy kazanmiş. Izin almak zorunda. Kaynin olmasi degistirmez. Baska yerdede aynisini yapabilir ve adi hirsiza falan cikar. Ayrica bu cocugu doktora goturun surekli biseyler yeme durtusu hastaliktanda olabilir.

Hey allahım takıla takıla kaynım dememe mi takıldınızzz. Her lafın sonunda Eşimin küçük kardeşi'demekten daha kolay geldi. Öyle yazsak Bu seferde çok uzatmışsın dersiniz illa bi kulp bulacaksınız
Yok valla çok uzatmışsınız demezdim. 12 yaşındaki çocuğa kestirme olsun diye bile kaynım deyince Kemal Sunal filmi gibi oluyor

12 yaşındaki çocuğa kaynım demek:KK57: şu akrabalık ifadelerinin bu kadar suyunu çıkarmayın.
Ayrıca çocuğun çalmasını bekleyene kadar evde varsa yapıp koyuverin önüne ne olacak, benden iste yengecim keki şunu bunu diyin. şu konuları okudukça geldiğimiz duruma üzülüyorum.

Sakınmadığımı 100. Yazışım sanırım . Konu yemesi değil. Benim evden gitmemi bekleyip ben gittikten 15 dk sonra gelmesi. Bakın geldi oyalandı oyalandı tvye felan bakarak. Yemek için yukarı çıkıcaz. Hadi gidelim dedim daha kalkmıyor. En son kızımı aldm tv yi kapatttm tam kapıdan çıkıyorum tekrar hadi canm dedim " ben bi su içiyim " dedi. Ben cıktım artık . Bi 10 dk Sonra eşim geldi bizm eve işten . Noldu demiş eşim, oda 'tabakları aldım ' demiş. Ya anlamıyorum kendi evindede su içebilir? Yada ben orda kızımı giydirirken kalkıp içebilir? Ben kapımı kitleyip çıkıcam sonuçta. Birde hergün mü olur bu ? Her fırsatta mı olur? Bikere iki kere olsa anlarımda biyerden sonra insanın gözüne batıyor ve insan o anki halinden tavrından anlıyor az çok.
hadi suyunu yukarıda içersin diye baskı yapıp önüne kat

Eşin erkek kardeşine 'kayın' denir.
İster 2 yaşında olsun ister 50.
Bunun nesi komik,nesi tuhaf anlayan beri gelsin!
Burda bahsederken ne denmeliydi acaba?
Kadın yaşını da belirtmiş,belirtmese neyse...
Kayınvalideyi kv ,kayınpederi kp diye kısaltan insanlar mı söylüyor bunu :işsiz:

Kim olursa olsun başkasinin evinin kurcalanmamasi gerektigini uygun bir dille kırmadan anlatin.Canının çektiği birsey olursa ben sana ikram ederim deyin.

12 yaşındaki çocuğa kaynım demek:KK57: şu akrabalık ifadelerinin bu kadar suyunu çıkarmayın.
Ayrıca çocuğun çalmasını bekleyene kadar evde varsa yapıp koyuverin önüne ne olacak, benden iste yengecim keki şunu bunu diyin. şu konuları okudukça geldiğimiz duruma üzülüyorum.
Siz diğer yorumlarımı bi okuyun istersniz. Veriyorum odada yiyor cıkıp gene karıstırıyor .

ister 12 yaşında olsun ister 30 , ister kendi kardeşim olsun ister eşimin kardeşi evimin karıştırılmasını istemem bu kadar net. Bir şey istiyorsa canı bir şey çekiyorsa bana söyleyebilir bende yerini söyleriim gider alır ama bu benim bilgim dahilinde olur. Çocuk o diyen arkdaşlar sanırım kendi çocuklarınıda böyle yetiştiriyor. Ayrıca evden çıktıktan sonra sadece mutfağımı karıştırdığını nerden bilicem belki yatak odamıda karıştırıyor. Ve bariz yalanlar söylüyor. Güzellikle kırmadan uyarın bişi
İstediğinde bana söyleyebilirsin deyin. Yada eşiniz uyarsın ama kırmadan. Ergenlik zamanları size tepkide almasın.

Çocuk bu. Üstelik erkek..
onu önlemek için yaptığınız şeyleri siz önüne koyun. Yesin ne olucak canı çekiyordur,beğeniyordur.. evde yapan var mı yok mu bilmiyorum ama belki annesi yapmıyorsa sizin yaptıklarınızı yemek istiyor

bence sen hiö takılma bu yormulara konumuda kapattır . küçükte olsa kuraldır sorması lazım . sende ona düzgün dille yengeciğim birsey istersen karıstırmadan iste ben verrm de . daha küçük anlasın alıssın

[QUO8TE="myhappyending, post: 53902366, member: 836311"]Tekrar ediyorum ben çocuğun evinde kısıtlandığını düşünüyorum konu sahibi var mı böyle bir şey 1 1mirac [/QUOTE]
Yok aslinda kısıtlanmıyor annesi öyle esirgemez ama ben versemde aynı gün gene dolapları karıştırıyor ben anlayamıyorum farklı bişey felan mı arıyor acaba. Hergün bakıyo hiç bi gün de bişey bulamıyo almıyoruz çünkü bos tabak canak olan dolap . En sinir eden şeyde benim evden gitmemi beklemesi

Tekrar ediyorum ben çocuğun evinde kısıtlandığını düşünüyorum konu sahibi var mı böyle bir şey 1 1mirac
Yok aslinda kısıtlanmıyor annesi öyle esirgemez ama ben versemde aynı gün gene dolapları karıştırıyor ben anlayamıyorum farklı bişey felan mı arıyor acaba. Hergün bakıyo hiç bi gün de bişey bulamıyo almıyoruz çünkü bos tabak canak olan dolap . En sinir eden şeyde benim evden gitmemi beklemesi

Back
X