Mutfagı karıştırıp duran kaynım

Haklisiniz ama hep götürüorum götürdüğüm aynı gün bile gelip karıstırıyor:) ne yapsam fazlasını onlara götürürm :) birazdan gene yapıp yarın götürücem genede karıstıracak :)
Olsun kız seviyo demekki yabancı ev değilki sizi de yakın görüyoki yapuyo çocuk işte hepimiz çocuk olduk azıcık hoşgörün

Bakın çocuk 12 yaşında diyorsunuz eğer çocuk yaşta evlenmediyse eşiniz 20 yaşın üstündedir.Aralarında en az 10 yaş vardır yani.Evlenmeden önce kardeşini yedirip içirip,abur cubur alıyor olabilir.Çocuk buna alışmıştır,anne baba almıyordur.sizinde eviniz alt kat ,abiylede ayrılmamış muhtemelen çocuk gelip o tarz şeyler arıyor olabilir.O yaştaki bir çocuk için abisinin evi,başkasının evi değildir!Evin diğer alanlarını,özel eşyalarınızı karıştırsa ciddi tepki gösterin derdim ancak mutfağa girip dolabı açıp,istediğini alıp rahatça yiyemiyorsa ,yada sizden isteyemiyorsa burda kendi davranışlarınızı sorgulayın derim.12 yaş çocuktur,evet bazı şeylerin farkına varmaya başlar ancak çocuktur.Bu kadar gıcık olmaya,bu kadar kin gütmeye ne gerek var.Eşiniz onun bebekliğini bildiğinden normal karşılar çünkü onun gözünde çocuktur,ama siz koca adam olarak görüyorsunuz.Kendi çocuğunuz o yaşa geldiğinde,dedesinin evinde dolabı açıp rahatça bişey yiyemezse ne düşünürsünüz? Benimde o yaşta erkek yeğenim var,sucuktur ettir kektir pastadır düşkün oluyorlar,biz özellikle ayırıyoruz gelince yesin diye.Sağlığına zararı olmayacaksa yesin dolabı boşaltmaz sonuçta.Ayrıca yorumlarınızdan birinde kurumuş bir dilim keki buzdolabının üstüne koyduğunuzdan,onu alıp yediğinden bahsettiniz,tepki görünce misafire yaptığım kekti parçalanmasın dediniz.Açıkcası sizin sucuktur,salamdır,kektir,aburcuburdur sakladığınızı düşündüm.Yazıktır ya çocuk korkusundan bardak alıyordum demiş.Size tek tavsiyem kendi çocuğunuz varmış o yaşa geldiğinde,hatta 25 yaşına geldiğinde bile size hala çocuk görünecek.Kucağınızdaki çocuğa ne yapılmasını isterdiniz onu yapın.

Haklisınız. Çocuk bile olsa insanın evi özel alanı, bir yabancının (çocuk bile olsa) karıştırmasından hoşnut olmayabilirsiniz. Annesiyle babasiyla konuşma şansınız var mı? Mahrem namahrem bilsin simdiden

5 yaşında çocuğum bir arkadasin dolabini açmıştı hemen tepki vermiştim.
beni azarlamisti ayy o çocuk bırak yarın büyüsün aç desen yine açmaz rahat bırak çocuğu v.s vs
benim için ters.başkalarının evinde izinsiz dolap vs karıştırma nefret ederim.kaldi ki 12 yaş koca çocuk.
sizin evde belliki yiyecek çeşidi daha fazla.çocuklar için daha cazip lezzetli şeyler bulunuyor demekki dolaplarda.
alenen istemeye çekiniyor ama engelde olamıyor.
karıştırmasına fırsat vermeden geldiğinde kek varsa bir dilimde ona verseniz mesela karistirmaz.yaptığı yanlış ama olay sadece karıştırmak degil yemek olunca kiyamiyorum.kayın gibi değil de çocuk gibi görüp arada çikolata felan alın evinize gelince verin bence.

Kaynım deyince büyük adam sandım. 12 yaşında çocuktan kaynım diye bahsediyor.
Bu ne işsizlik.

Kek, salam alım yiyormuş. Bırakın yesin battınız mı?
Yemeyi içmeyi esirgeyen insan kadar iticisi yok. Bu kadar dar kalpliliği içim almıyor.
Ki öyle iyilik timsali biri filan değilim tam dersi dark side'ımın ağır bastığını söylerler.

Not kısmına güldüm.ben onların evinde hiçbir yeri karıştırmıyorum, niye karıştıralım çocukmuyuz biz. Başka dolaplarımı karıştırsa kızarım. Ama mutfağı karıştırıyor ya kıyamam yiyecek arıyor. Demekki kv pasta börek vs yapmıyosa sizin ev cazip geliyor ona.

Vallahi çocuk mocuk anlamam 12 yaşındaki biri bana göre artık bir yetişkin adayıdır.Ona göre hareket etmelidir.Ailesinin söylemesi gerekeni ,kırmadan ben söylerim.Yaptığı hareketin yanlış olduğunu bilmeli.Çocuğun bu hareketleri normalleştirilmemeli.Bugün size yapılan, yarın başkasına yapılır.Yaptığı çok ayıp bir şey.

12 yaş küçük bir yaş değil, hele ki zamane çocukları için. Yaptığı doğru birşey değil, eminim sizden istese siz zaten istediği, aradığı her neyse verirsiniz. Alın karşınıza konuşun, bir başkasının evini karıştırmanın yanlış birşey olduğunu doğru cümlelerle kırmadan, suçlamadan anlatın. İstediği birşeyi sizden istemesini söyleyin.

Bu yaptığını çocuk deyip görmezden gelirseniz, büyüdüğünde de aynı şeyi yapar hatta belki bir tık üstünü.

Alın karşınıza konusun ama sakın kalbini kırmayın evet yaptığı yanlış ama çocuk. Bunu uygun bi dille anlatın. Bak baskasının evini böyle karıstırman yanlış ama istediğin bily varsa sana yapabilirim diyin yada geldiginde siz ikram edin bisküvi kalmş yermisin diyin mesela. Çocuk kilolu mu? Evde yemek konusunda baskı varsa sizde bunu bastırmaya calışıyo olabilir. O yaşta erkek çocukları duygusal olur kırmayın kalbini. Ama hoş olmadığını yanlş olduğunu anlatın

12 yaşında çoçuk ne bekliosun ya erkek çoçuğu ufak daha ama sizin zeka yaşınız bence 0 alta yaş sinir oldum size gercekten o_Oo_Oo_Oo_O
A ustume iyilik saglik. Her 12 yasindaki cocuk dolaplari karistirsin oyle mi? 12 yasinda belli kurallara uyabilir 12! 2 degil.
Haaa yengesinde abisinde yemek tatli geliyordur o ayri. Yada kendi evlerinde cesit yoktur.
Ve kendini ele verdigini anlamayabilir. Guzelce konusulue cozulur

sizi burada karsı cıkanlara sert tepkı gosterenlere anlam veremıyorum... cocuk dıye heryerı dıdık dıdık yapması normal birseymı turlu oyunlar laf cambazlıkları falan bu ne ya cocuk sozde ama koca ınsan gıbı cambazlık yapıyor. bence sız mudahale edın hayırdır yengecım bırseymı aradın? benden ıste ben vereyım de her mutfaga su bahanesyle gıttıgınde pesınden gidin hersefernde bunu yapın bır kac yapar sonra yapamaz aılesı verememıs o konuda terbıye ama sız verebılırsınız kırıcı olmadan yumusak bır sekılde.

Çok sinir olurum böylesine biz 6 yaşındayken birinin evine gittiğimizde suyu zor isterdik
Bu bir gorgudur
Nefret ederim orayi burayi karıştıran çocuktan
Ayni seyi ben yapsaydım kesin annem beni bir güzel döverdi. Bize saygı öğretildi en başta. Mahrem öğretildi. Aç olsak bile söylemezdik. Ev sahibi zaten ikram ederdi bize.. üstüne fare gibi orayı burayı karistirmazdik..

A ustume iyilik saglik. Her 12 yasindaki cocuk dolaplari karistirsin oyle mi? 12 yasinda belli kurallara uyabilir 12! 2 degil.
Haaa yengesinde abisinde yemek tatli geliyordur o ayri. Yada kendi evlerinde cesit yoktur.
Ve kendini ele verdigini anlamayabilir. Guzelce konusulue cozulur
Zannedersem kendı çocukları aynı şekilde hareket ediyorlar.. onlara kızmamak lazım. Herkes aile terbiyesi alamamistir.

Arkadaşlar basit bi konu olabilir ama sormak istedim. 12 yaşında kaynım var her fırsatta mutfagmı karıştırıyor. Fırsat kolluyor karıştırmak için. Altlı üstlüyüz. Yukardan aşagı iniyo (sözde kızımı sevmeye)ben bi su içiyim diyip mutfagı karıştırmaya başlıyo. yiyecek bişeyler arıyo. Sucuk salam tatlı ne bulursa. Sormadan da alıyor. Geçen kek yapmıştım üstünü bezle örttüm buzdolabının üstüne koydum . Ne olduğnu bilmediği halde Baktım uzanmaya calısıyo beni görünce " uff bardaklar nerde" diyo kendi kendne. ( bardaklar 2 senedir aynı yerde.) Son 1 dilim kalmıştı oda kurumuş taş gibi. Dün Onu bile almış düşünün :KK70: Ben yukarı cıkacaksam evde benim çıkmamı bekliyo öyle. ben tam çıkarken ' ben su içiyim de geliyim 'diyo , yukarda su yok mu çocuk? Biara görümcemin ufak kızı varken aynı şeyi yaptı, kız bende susadım dedi ona sen yukarda içersin dedi. Hep aynı mesele . Dün yukardan indim kızımın yürüteçini o getirdi ' ben su içiyim bi'diyo tek tek dolapları açıyor.
Sinir oluyorum artık ya.

Sizce abartıyor muyum? Siz olsanız ne düşünürsünüz hanımlar ? Çocuk canı çekmiştir diyip geçmeli miyim? Yoksa bidaha yakaladığımda noldu bişeymi bulamadın ' vs diye sorsam mı?

Not: ben onların evinde hiçbişeye dokunmam . Dokunursamda sorar kv ne oldu diye. Beni rahatsız eden yemesi değil sürekli gıcıklığım için yaparmış gibi karıştırması.
Oyle aman cocuk nolcak yazmasi kolay. 12 yas kucuk degil. Görgü terbiye saygi bunlari bilmesi gerekir. Cani bir seyler istiyorsa yenge yiyecek bir seyler var mi? Diye sormasi gerek. Bunu ogrenmesi gerek.
Bence de cok rahatsiz edici bir davranis.
Kaynina yengecim bak bu var yer misin falan de mutfaga girmeden. Sen ogretmeye calis tatlilikla.

Arkadaşlar basit bi konu olabilir ama sormak istedim. 12 yaşında kaynım var her fırsatta mutfagmı karıştırıyor. Fırsat kolluyor karıştırmak için. Altlı üstlüyüz. Yukardan aşagı iniyo (sözde kızımı sevmeye)ben bi su içiyim diyip mutfagı karıştırmaya başlıyo. yiyecek bişeyler arıyo. Sucuk salam tatlı ne bulursa. Sormadan da alıyor. Geçen kek yapmıştım üstünü bezle örttüm buzdolabının üstüne koydum . Ne olduğnu bilmediği halde Baktım uzanmaya calısıyo beni görünce " uff bardaklar nerde" diyo kendi kendne. ( bardaklar 2 senedir aynı yerde.) Son 1 dilim kalmıştı oda kurumuş taş gibi. Dün Onu bile almış düşünün :KK70: Ben yukarı cıkacaksam evde benim çıkmamı bekliyo öyle. ben tam çıkarken ' ben su içiyim de geliyim 'diyo , yukarda su yok mu çocuk? Biara görümcemin ufak kızı varken aynı şeyi yaptı, kız bende susadım dedi ona sen yukarda içersin dedi. Hep aynı mesele . Dün yukardan indim kızımın yürüteçini o getirdi ' ben su içiyim bi'diyo tek tek dolapları açıyor.
Sinir oluyorum artık ya.

Sizce abartıyor muyum? Siz olsanız ne düşünürsünüz hanımlar ? Çocuk canı çekmiştir diyip geçmeli miyim? Yoksa bidaha yakaladığımda noldu bişeymi bulamadın ' vs diye sorsam mı?

Not: ben onların evinde hiçbişeye dokunmam . Dokunursamda sorar kv ne oldu diye. Beni rahatsız eden yemesi değil sürekli gıcıklığım için yaparmış gibi karıştırması.
Ay çocuk bu niye bu kadar takildiniz çocuklar boyledir baskasinin evindeki daha tatli gelir ki orasi abisinin evi istedigini yer icer size cok sasirdim gercekten girsin ne istiyosa yesin ne buyuk dert aman yarabbim!!

Back
X