Evet 12 yaş çocuk ama neyin ne olduğu yavaş yavaş öğrenmesi gerek,şu yaşıma geldim kimsenin dolabını açmadım en yakınımda olsa teyze,dayı onlar sürekli aç istediğini al derler gittiğimde ama yapmam etmem,mesela bir arkadaşım vardı oda aynı kayınbiraderiniz gibiydi gittiği her yerde buzdolabını açar karıştırır içinde ne varsa yerdi,sonra bu huyu değiştimi hayır değişmedi artık alışkanlık mı desem ne desem bilemiyorum yine aynı buzdolabı için izin almadan açar,tencerede ne yemek var diye bakar hatta bir ara demiştim ben kimsenin tenceresini açmam buzdolabına bakmak dedim peki sonuç yine aynı değişmedi izinsiz açar :)Arkadaşlar basit bi konu olabilir ama sormak istedim. 12 yaşında kaynım var her fırsatta mutfagmı karıştırıyor. Fırsat kolluyor karıştırmak için. Altlı üstlüyüz. Yukardan aşagı iniyo (sözde kızımı sevmeye)ben bi su içiyim diyip mutfagı karıştırmaya başlıyo. yiyecek bişeyler arıyo. Sucuk salam tatlı ne bulursa. Sormadan da alıyor. Geçen kek yapmıştım üstünü bezle örttüm buzdolabının üstüne koydum . Ne olduğnu bilmediği halde Baktım uzanmaya calısıyo beni görünce " uff bardaklar nerde" diyo kendi kendne. ( bardaklar 2 senedir aynı yerde.) Son 1 dilim kalmıştı oda kurumuş taş gibi. Dün Onu bile almış düşününBen yukarı cıkacaksam evde benim çıkmamı bekliyo öyle. ben tam çıkarken ' ben su içiyim de geliyim 'diyo , yukarda su yok mu çocuk? Biara görümcemin ufak kızı varken aynı şeyi yaptı, kız bende susadım dedi ona sen yukarda içersin dedi. Hep aynı mesele . Dün yukardan indim kızımın yürüteçini o getirdi ' ben su içiyim bi'diyo tek tek dolapları açıyor.
Sinir oluyorum artık ya.
Sizce abartıyor muyum? Siz olsanız ne düşünürsünüz hanımlar ? Çocuk canı çekmiştir diyip geçmeli miyim? Yoksa bidaha yakaladığımda noldu bişeymi bulamadın ' vs diye sorsam mı?
Not: ben onların evinde hiçbişeye dokunmam . Dokunursamda sorar kv ne oldu diye.
Kız çocuk ve erkek çocuk olaylara vs aynı yerden bakmıyorlar malesef12 yaşında dahi olsa buna hakkı yok terbiyesizlik.
Anne vefat etti(bunu özellikle söyledim ki annem vefat ettiği için ayrımcılık yapmadım) bunu özellikle söylüyorum kardeşim kız 12 yaşında dolapda puding vardı abla alayim mi diye sordu ben bunu sorma bile gerek ama aferim sana dedim çünkü kime gitse ablacım kimsenin bireyin karıştırma ayıp olur diye devamlı söylerim benim yatakodama dahi abla geleyim mi diyip gelir
İstesemde sert tepki veremem ki. Yüzüm çok yumusak. Zaten o sekilde sorarım sorsamKarşındaki 12 yaşında çocuk.Öyle bi tepki vermeyi düşünmen bile abes.İlle bi tepki vereceksen “canım ne arıyosan benden iste,ben veririm” falan deyin bari.
Evet kesinlikle beni rahatsız eden tek şey sürekli karıştırması. Yoksa ben ne zaman kek poğaça yapsam götürürm birlikte onlarla yeriz. Ve çok sevinirim yaptığım seyleri yemelerine beğenmelerine . Ama sürekli sanki inadıma yaparmış gibi karıştırıyor. İnsanların tersine gitmeyi seven bi çocukbence konu sahibi yenilmesinden dolayı değil sürekli karıştırmasına takılmış
erkek çocuğu fıtratı çok farklı meraklı oluyorlar, yemeye düşkün oluyorlar
muhtemelen kayınvalidesi de kek börek çörek yapmıyor
oda mahrum kalıyor canı çekiyor
Kız çocuk ve erkek çocuk olaylara vs aynı yerden bakmıyorlar malesef
Bide bazı çocugun huyu bu oluyor misal benim ufaklık evde karnını doyururum bir yere gidince kapıdan girerken daha açım der gerçi benim ki 5 yaşında
Ya ben bazen anlamiyorum buradaki konulari mutfak kurcalasa ne olur kurcalamasa ne olur daha 12 yasinda erkek cocuk gelisme caginda istahi var evdekinden farkli bise yemek istiyor belki varsin alsin yesin helali hos olsun hele yerine koyabilecek gucte varsa kendim sorarim onuda aldin yedinmi buda var diye bana bir insanin yeme icmesine iliskin mevzu yapilmasi cok irite edici geliyor nefis diye birsey var cani cekiyordur belki sizden size cekinmeden sorabilecek elektrigi alamiyordur cekiniyordur
Seninki yine küçükmüş. Benim ki 23 yaşında değil mutfak banyo dolaplarına kadar bakıyor her geldiğinde.
En son diyivercem valla artık ped mi lazım ne arıyorsun banyo dolabında diye
:):) aynen öyle inanın sürekli yapar götürürm. Bende cokk severim kek poğaça hep birlikte yeriz . Ama karıştırması beni sinir ediyor..yaşı küçük daha
erkekler yiyecek şeyleri de seviyor
ve sizin evde de hoşuna gidecek şeyler buluyor demekki
hani böyle sevecenlikle konuşabilirsiniz
canın ne çekiyorsa ben getireyim canım diye
benim yiğenim var 5 yaşında bizim eve gelince direk dolabı açar
ben bunun doğru olmadığını söylerim
başkasının evinde özellikle yapmamasını gerektiği
oda ben zaten bir sizde yapıyorum çünkü seviyorum sizin dolaba bakmayı diyor
belki annesi kek felan yapmıyordur
arada siz yapıp götürseniz
belki hevesi geçer
hmm sürekli birşey mi arıyorsun canımEvet kesinlikle beni rahatsız eden tek şey sürekli karıştırması. Yoksa ben ne zaman kek poğaça yapsam götürürm birlikte onlarla yeriz. Ve çok sevinirim yaptığım seyleri yemelerine beğenmelerine . Ama sürekli sanki inadıma yaparmış gibi karıştırıyor. İnsanların tersine gitmeyi seven bi çocuk
Tamam kusura bakmayın kızmanıza gerek yok haklısınız ne diyeyimBen açım demesini anlarim yada çocuklar isafirlikte değişir annesinin söylediğini yalancı cikarir bunu da anlarım ama 12 yaş küçük değil hanımefendi bunun için kız erkek olmasına gerek yok bana göre yetistirme tarzı konu sahibi de yemesin demiyor zaten yesin ama karıştırması sinir etmiş puding var demiştim ya ben kardeşime yaptırmama rağmen sordu abla yiyelim mi diye hani öz ablasının evinde istedgimi yaparım modunda olabilirdi ama izin vermedim çünkü bunu başka yerde de yapar
Hayır yahu misafir için yapmıştım. Bikeresinde kvnin misafiri gelecekti kek yaptım kaynıma verdim yukarı çıkarana kadar paramparça ederek yemiş keki. Annesinden dayak yiyecekti az daha. Bidaha buna verip yollama dedi. Bende onu misafir için yaptım o yüzden oraya koydum yani . Yoksa onuda parçalayacak. Onun dışında her yaptığımdan onlarada götürürüm her zaman.Kek konusunda sırf çocuk ellemesin almasın diye taa buzdolabının üzerine koyduğunuzu düşünüyorum yoksa ne işi var kekin orada yani. Kurumuştu diyorsunuz kuruduysa ne işi var mutfakta kuru keki örtüyorsunuz saklamışsınız resmen. Çocuk evinde hiç mi birşey görmüyor yemiyor da sizde aranıyor anlamadım. O aramadan siz koyun önüne birşeyler kekten vs bir bisküvi içecek vs nasıl olur? 12 yaşında daha ve huyu bu demek ki yanii. Birşey istersen bana sor ben vereyim sana deyin mesela ama aç gözlü birşey yapmışsınız çocuğu.
:):) aynen öyle inanın sürekli yapar götürürm. Bende cokk severim kek poğaça hep birlikte yeriz . Ama karıştırması beni sinir ediyor..
kızlar şükredin halinizeSeninki yine küçükmüş. Benim ki 23 yaşında değil mutfak banyo dolaplarına kadar bakıyor her geldiğinde.
En son diyivercem valla artık ped mi lazım ne arıyorsun banyo dolabında diye
Çocukla inatlaşmak onu törpülemeye çalışmak yerine uzlaşmak gerek12 yas,karistirsa da dert etmem. 30 yasinda adam degil neticede. Rahatsiz olmam. Ama ola ki rahatsiz oldum karsima alip konusurum. Bir istedigin varsa benden iste sen bulamazsin derim. Ya da disariya cikmayi teklif ederimayni seyi esimin bir akrabasinda uyguladim cok olumlu oldu valla cocuk parmagini bile uzatmiyor kimsenin esyasina
Kapılarınızı kilitleyinkızlar şükredin halinize
benim kv, koca koca görümcelerim evimin her yerini karıştırır
yatak odam, çekmeceler vs...
o yüzden bu çocuğun ki masum geldi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?