Mutfagı karıştırıp duran kaynım

Evet 12 yaş çocuk ama neyin ne olduğu yavaş yavaş öğrenmesi gerek,şu yaşıma geldim kimsenin dolabını açmadım en yakınımda olsa teyze,dayı onlar sürekli aç istediğini al derler gittiğimde ama yapmam etmem,mesela bir arkadaşım vardı oda aynı kayınbiraderiniz gibiydi gittiği her yerde buzdolabını açar karıştırır içinde ne varsa yerdi,sonra bu huyu değiştimi hayır değişmedi artık alışkanlık mı desem ne desem bilemiyorum yine aynı buzdolabı için izin almadan açar,tencerede ne yemek var diye bakar hatta bir ara demiştim ben kimsenin tenceresini açmam buzdolabına bakmak dedim peki sonuç yine aynı değişmedi izinsiz açar :)

Kız çocuk ve erkek çocuk olaylara vs aynı yerden bakmıyorlar malesef
Bide bazı çocugun huyu bu oluyor misal benim ufaklık evde karnını doyururum bir yere gidince kapıdan girerken daha açım der gerçi benim ki 5 yaşında

bence konu sahibi yenilmesinden dolayı değil sürekli karıştırmasına takılmış
erkek çocuğu fıtratı çok farklı meraklı oluyorlar, yemeye düşkün oluyorlar
muhtemelen kayınvalidesi de kek börek çörek yapmıyor
oda mahrum kalıyor canı çekiyor

O bir çocuk bunu göz önünde bulundurarak alın karşınıza ''yengecim bir şey istiyorsan benden isteyebilirsin'' diyebilirsiniz.

Karşındaki 12 yaşında çocuk.Öyle bi tepki vermeyi düşünmen bile abes.İlle bi tepki vereceksen “canım ne arıyosan benden iste,ben veririm” falan deyin bari.
İstesemde sert tepki veremem ki. Yüzüm çok yumusak. Zaten o sekilde sorarım sorsam

Evet kesinlikle beni rahatsız eden tek şey sürekli karıştırması. Yoksa ben ne zaman kek poğaça yapsam götürürm birlikte onlarla yeriz. Ve çok sevinirim yaptığım seyleri yemelerine beğenmelerine . Ama sürekli sanki inadıma yaparmış gibi karıştırıyor. İnsanların tersine gitmeyi seven bi çocuk

Ben açım demesini anlarim yada çocuklar isafirlikte değişir annesinin söylediğini yalancı cikarir bunu da anlarım ama 12 yaş küçük değil hanımefendi bunun için kız erkek olmasına gerek yok bana göre yetistirme tarzı konu sahibi de yemesin demiyor zaten yesin ama karıştırması sinir etmiş puding var demiştim ya ben kardeşime yaptırmama rağmen sordu abla yiyelim mi diye hani öz ablasının evinde istedgimi yaparım modunda olabilirdi ama izin vermedim çünkü bunu başka yerde de yapar

Yanlış anlaşılmak istemem amacım polemik değil fakat
bu çocuk çekindiği insanların var olan şeylerini
sormadan alabilmesini açıklıyor mu gerçekten?
Okulda da yapabilir o zaman, arkadaşından hoşlansa da hoşlanmasa da
Beslenme çantasını açıp istediğini alabilir gibi bir yaklaşım çıkıyor bu söylediğinizden.

Karıştırması hoş değil ama bence siz güzel şeyler yapıyorsunuz ve o da bunu biliyor ,aranıyor çünkü ikram etmiyorsunuz.bir insan keki niye taaa dolap üstüne saklar ki.gerci yengesiniz yani illa yedir içir diyemem de belliki annesi çocuğun gözünü doyurmuyor.

belli kişiler ailede görmediği yemediği şeyleri canı çekebilir. onu utandırmak yerine bence siz ikram edin bişiler

:):) aynen öyle inanın sürekli yapar götürürm. Bende cokk severim kek poğaça hep birlikte yeriz . Ama karıştırması beni sinir ediyor..

hmm sürekli birşey mi arıyorsun canım
ne arıyorsan söyle vereyim felan desen anlar mı ki

12 yas,karistirsa da dert etmem. 30 yasinda adam degil neticede. Rahatsiz olmam. Ama ola ki rahatsiz oldum karsima alip konusurum. Bir istedigin varsa benden iste sen bulamazsin derim. Ya da disariya cikmayi teklif ederim ayni seyi esimin bir akrabasinda uyguladim cok olumlu oldu valla cocuk parmagini bile uzatmiyor kimsenin esyasina

Tamam kusura bakmayın kızmanıza gerek yok haklısınız ne diyeyim
Ama bir anne 4 evladını yetiştşriyor ama hepsi aynı degil tamam yetiştirme yöntemi önemli ama doğuştan gelen fıtrat özellikleri değişmez neyse size iyi forumlar

Hayır yahu misafir için yapmıştım. Bikeresinde kvnin misafiri gelecekti kek yaptım kaynıma verdim yukarı çıkarana kadar paramparça ederek yemiş keki. Annesinden dayak yiyecekti az daha. Bidaha buna verip yollama dedi. Bende onu misafir için yaptım o yüzden oraya koydum yani . Yoksa onuda parçalayacak. Onun dışında her yaptığımdan onlarada götürürüm her zaman.

:):) aynen öyle inanın sürekli yapar götürürm. Bende cokk severim kek poğaça hep birlikte yeriz . Ama karıştırması beni sinir ediyor..
Seninki yine küçükmüş. Benim ki 23 yaşında değil mutfak banyo dolaplarına kadar bakıyor her geldiğinde.

En son diyivercem valla artık ped mi lazım ne arıyorsun banyo dolabında diye
kızlar şükredin halinize
benim kv, koca koca görümcelerim evimin her yerini karıştırır
yatak odam, çekmeceler vs...
o yüzden bu çocuğun ki masum geldi

Çocukla inatlaşmak onu törpülemeye çalışmak yerine uzlaşmak gerek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…