Mutfagı karıştırıp duran kaynım

Siz nasıl konuşuyosunuz ya yemesi sorun değil ki karıştırması beni sinir ediyor. Sanki bilerek karıştırıyor benim gıcıklığıma . Yoksa yesin ben herzaman kendm sevdigi seylerden yapıp götürüyorum bilip bilmeden konusmayın biri sizin evinizi böyle karıştırsa rahatsız olmayacaksınız heralde
o zaman eşinizle konuşun evinize çoçuğu almayın bakalım eşinizin tepkisi nasıl olacak yada kendi kardeşinize aynı şey eşiniz tarafından yapılsaydı ne hisederdiniz yazık diorum bu kafalarla evlenip aile kurmayın ufacık çoçuk:oha:tan dertlenmiş

12 yaş çocuk değil genç grubuna girer yani aklı mantıgıyla alakalı bir sorunu yoksa başkasının odasının mutfağının eşyalarının kaıştırılmayacağını bilmesi ve birşey alırken sizden izin alması gerekir, abisinin evi bile olsa izinsiz sizin mutfağınızı karıştıramaz bence güzelce uyarın,olmadı kv denize söyleyin böyle böyle diye o konuşsun...

Anlamıştım başlığı okuyunca çocuk olduğunu. Zira yetişkin aklı başında bir adam yapmaz böyle birşey. .

Belki yengesinin mutfağında daha çok canının çektiği şeyler var. Annesinden görmediği şeyler yapılıyordur belki mutfağınızda..
Siz de öyle yaptığı zaman canın ne isterse bana söyleyebilirsin ben getiririm sana diyebilirsiniz. Hem güven verip hem de yaptığının yanlış olduğunu öğretmiş olursunuz..
Her 12 yaşındaki çocuk bunu yapmaz aklının ereceği yaş fakat yine de o bir çocuk.. Ailesi öğretmediyse siz de güzelce anlatın..

Ya ben bazen anlamiyorum buradaki konulari mutfak kurcalasa ne olur kurcalamasa ne olur daha 12 yasinda erkek cocuk gelisme caginda istahi var evdekinden farkli bise yemek istiyor belki varsin alsin yesin helali hos olsun hele yerine koyabilecek gucte varsa kendim sorarim onuda aldin yedinmi buda var diye bana bir insanin yeme icmesine iliskin mevzu yapilmasi cok irite edici geliyor nefis diye birsey var cani cekiyordur belki sizden size cekinmeden sorabilecek elektrigi alamiyordur cekiniyordur
bende aynı şeyi düşünüyorum çoçuklar karşı tarafın elektiriğini çok çok iyi alırlar bence sormaya bile cesaret edemedi erkek çoçuğu iştahli olur yazık ya ya çok üzüldüm birde bunu marifet gibi anlatmış yuh diorum ben çoçuklara böyle şeyler yapmanın gelişmemiş zeka belirtisi olduğunu düşünüyorum

Çocuğa anne babası öğretmezse küçükten çocuk ne bilsin?
Onun suçu ne?
Biz de çocuk olduk, birinin mutfağına girince canımızın çektiği şeyleri yemek istedik..
Şimdi bile canımız isteyince ay çok canım çekti diyip alıyoruz bir dilim kek veya başka birşey.
Alma yeme mi diyecekler.
Dolap karıştırmasi hoş olmayabilir ama bunun için de çocuğu üzmeden kırmadan anlatmak gerekir..

12 yaşında çocuk deyip geçiştirmeyin lütfen hepinizin çocukları ,kardeşi felan aynı şeyi yapıyor sanırım

Olamaz böyle birşey izinsiz kimsenin evinden birsey alinmamali

İleride daha büyük şeylere gider bu huy

Simdiden oturup anlatması gerekiyor birisinin o çocuğa böyle yapmamisi gerektiğini

1 1mirac sizde bi kek yapın yukarı çıkın canım istediğin zaman bana söyle ben sana yaparım deyın anlar o zaten hepten 3 yaşında bebek değil ya

Bu arada benim kardeşim 14 yaşında
şimdi ye kadar kimsenin evinden gizlice birseyler tirtiklamadı

açliktan öle bile kimseye demez bile ben açım yemek istiyorum diye

Biri teklif ederse evet yerim der sadece

Biz hepimiz böyle alışık yani

O ne öyle gizli gizli fare gibi tirtiklamak çok sinir bozucu gerçekten haklısın konu sahibi

ben çocuğun yalan söylemesine takıldım.
mutfağa gitmek için su içeyim falan demesi, konu sahibinin yiyecekleri ondan kaçırdığı izlenimi uyandırdı bende.
çünkü kekin, salamın vs yeri bellidir genelde her evde.

keki yetişemesin diye buzdolabının üstüne koyması cimri olduğunu düşündürüyor.

çocuğun canı çekiyor madem sen önüne koyuver, ne olur ki.

Arkadaşlar basit bi konu olabilir ama sormak istedim. 12 yaşında kaynım var her fırsatta mutfagmı karıştırıyor. Fırsat kolluyor karıştırmak için. Altlı üstlüyüz. Yukardan aşagı iniyo (sözde kızımı sevmeye)ben bi su içiyim diyip mutfagı karıştırmaya başlıyo. yiyecek bişeyler arıyo. Sucuk salam tatlı ne bulursa. Sormadan da alıyor. Geçen kek yapmıştım üstünü bezle örttüm buzdolabının üstüne koydum . Ne olduğnu bilmediği halde Baktım uzanmaya calısıyo beni görünce " uff bardaklar nerde" diyo kendi kendne. ( bardaklar 2 senedir aynı yerde.) Son 1 dilim kalmıştı oda kurumuş taş gibi. Dün Onu bile almış düşünün :KK70: Ben yukarı cıkacaksam evde benim çıkmamı bekliyo öyle. ben tam çıkarken ' ben su içiyim de geliyim 'diyo , yukarda su yok mu çocuk? Biara görümcemin ufak kızı varken aynı şeyi yaptı, kız bende susadım dedi ona sen yukarda içersin dedi. Hep aynı mesele . Dün yukardan indim kızımın yürüteçini o getirdi ' ben su içiyim bi'diyo tek tek dolapları açıyor.
Sinir oluyorum artık ya.

Sizce abartıyor muyum? Siz olsanız ne düşünürsünüz hanımlar ? Çocuk canı çekmiştir diyip geçmeli miyim? Yoksa bidaha yakaladığımda noldu bişeymi bulamadın ' vs diye sorsam mı?

Not: ben onların evinde hiçbişeye dokunmam . Dokunursamda sorar kv ne oldu diye. Beni rahatsız eden yemesi değil sürekli gıcıklığım için yaparmış gibi karıştırması.
12 yaş ufak bı yaş değil kayinvalidemin yanında anne artık x ufak değil ben onemsemiyorum ama gittiği yerde seni utandırır filan diyerek aç muhabbeti

Her dolaba bakıyor gittiği her yerde yapıyor mu falan de.
hem çocuk yanındayken şöyle utanır yapmaz o zaman

12 yaşında çocuk deyip geçiştirmeyin lütfen hepinizin çocukları ,kardeşi felan aynı şeyi yapıyor sanırım

Olamaz böyle birşey izinsiz kimsenin evinden birsey alinmamali

İleride daha büyük şeylere gider bu huy

Simdiden oturup anlatması gerekiyor birisinin o çocuğa böyle yapmamisi gerektiğini

1 1mirac sizde bi kek yapın yukarı çıkın canım istediğin zaman bana söyle ben sana yaparım deyın anlar o zaten hepten 3 yaşında bebek değil ya

Bu arada benim kardeşim 14 yaşında
şimdi ye kadar kimsenin evinden gizlice birseyler tirtiklamadı

açliktan öle bile kimseye demez bile ben açım yemek istiyorum diye

Biri teklif ederse evet yerim der sadece

Biz hepimiz böyle alışık yani

O ne öyle gizli gizli fare gibi tirtiklamak çok sinir bozucu gerçekten haklısın konu sahibi
Ne kadar da ozenilesi bir kardesiniz var ne guzel hepiniz sevilesi ve ornek alinacak insanlarsiniz. Ailecek..masallah masallahh.

ben çocuğun yalan söylemesine takıldım.
mutfağa gitmek için su içeyim falan demesi, konu sahibinin yiyecekleri ondan kaçırdığı izlenimi uyandırdı bende.
çünkü kekin, salamın vs yeri bellidir genelde her evde.

keki yetişemesin diye buzdolabının üstüne koyması cimri olduğunu düşündürüyor.

çocuğun canı çekiyor madem sen önüne koyuver, ne olur ki.
misafir için yapmıştım. Bikeresinde kvnin misafiri gelecekti kek yaptım kaynıma verdim yukarı çıkarana kadar paramparça ederek yemiş keki. Annesinden dayak yiyecekti az daha. Bidaha buna verip yollama dedi. Bende onu misafir için yaptım o yüzden oraya koydum yani . Yoksa onuda parçalayacak. Onun dışında her yaptığımdan onlarada götürürüm her zaman.. esirgemem ki. Beni rahatsız eden karıştırması .. ben 16 senelik yengemin hiçbir zaman evinin bi çekmecesine elimi uzatmamışımdır. Ki kaynımda görümcemde bugün bi kek yap sunu yap yiyelim derler rahatlıkla. Ama bazen günde 2 kere aynı yerleri karıştırıyor,ve hergün? Bunu anlamıyorum :işsiz:

misafir için yapmıştım. Bikeresinde kvnin misafiri gelecekti kek yaptım kaynıma verdim yukarı çıkarana kadar paramparça ederek yemiş keki. Annesinden dayak yiyecekti az daha. Bidaha buna verip yollama dedi. Bende onu misafir için yaptım o yüzden oraya koydum yani . Yoksa onuda parçalayacak. Onun dışında her yaptığımdan onlarada götürürüm her zaman.. esirgemem ki. Beni rahatsız eden karıştırması .. ben 16 senelik yengemin hiçbir zaman evinin bi çekmecesine elimi uzatmamışımdır. Ki kaynımda görümcemde bugün bi kek yap sunu yap yiyelim derler rahatlıkla. Ama bazen günde 2 kere aynı yerleri karıştırıyor,ve hergün? Bunu anlamıyorum :işsiz:
muhtemelen evde çoğu şey saklanıyor çocuktan.
ya da çocukla konuş, neden böyle davrandığını sor.
arkadaşların dediği gibi, senin canın ne çekerse söyle ben yaparım, veririm de.

neden aç gözlü, sebebini bulmak lazım.

Yanlış anlaşılmak istemem amacım polemik değil fakat
bu çocuk çekindiği insanların var olan şeylerini
sormadan alabilmesini açıklıyor mu gerçekten?
Okulda da yapabilir o zaman, arkadaşından hoşlansa da hoşlanmasa da
Beslenme çantasını açıp istediğini alabilir gibi bir yaklaşım çıkıyor bu söylediğinizden.

Uzandiginda yakalandiginda bardaklara baktim diyorsa utanip cekiniyordur benim gorusum cocuga isteyebilecegini cekinmemesine gerek olmadigini ama sormasi gerektigini soylenirse ister istemeyeceksede uzanmaz muhtemelen uyari aldi diye
Ayrica bana gore 12 yas cocuk siz hic rastgelmesinizmi evinde kus sutu eksik olmayan cocuklarin baska evlerde hic gormemis yememis gibi saldirmasini karistirmasini bazilarinda oda oluyor oda vir evre ondanda yapiyor olabilir
Ayrica aile rahatligina sahip olma durumu da var disarda yapsa muhtemelen yazardi diye dusunuyorum okuldada siradada buradada boyle diye
Ben buradaki bircok kisi gibi bu konu icin degil yetiskinde olsa bu tarz mevzulari takmiyorum bakis acim bu esyaya yiyecege anlam yuklemiyorum yapi meselesi bakis acisi belki o yuzden beni rahatsiz etmez yani beni rahatsiz eden isteyemez gozu nefsi kalir olur
İki kek yapar birini onune koyar al gulum catlayana kadar ye der gecerim canin bise cekerse soyle yaparim yengem derim alir arada disarda evde yemedigi seyleri yemege gotururum ama burada konu aacak kadar sinir olmam takilmam

Pisbogaz veletin tekiyle karsi karsiyasiniz, ben de cocukken mutfagi talan ederdim (kendi evimizin mutfagini tabi ki) :KK45:
Cocuk size geldiginde ona bir tabak atistirmalik koyun, kraker, peynir, kek vs ne varsa, boylece mutfaga dalmaz, dalsa da neden yapiyorsun ben sana hepsinden verdim diyebilirsiniz.

Teşekkürler sözleriniz için ama
Kınaye sezmelimiyim bu sözlerinden
Tam anlamdım

Cocuk biraz acgozlu anlasilan.
Ama napcan iste cocuk.

Mutfaga girince sen de pesinden gir her seferinde...ne istedin canim ben vereyim..de.

Boylelikle alisir duzelir belki
Doğru valla haklısınız . Gelip bi önce kontrol ediyor, bebegi emziriyosam felan tamamdır mutfagın altı üstüne gelir kalkamıyorum nede olsa :D ya yemesinden değil karıştırmasından rahatsız oluyorum ama artık dediğiniz gibi bende peşinde olucam

Back
X