Mutfagı karıştırıp duran kaynım

Biz boylesine arsiz diyoruz iste.
Yenge bakti ki sesini cikarmiyor destikçe desiyor. Böylesini yalniz birakmayacaksin ben terbiyeyi gectim bugünkü olaydan sonra gicikligina yaptigini düşünüyorum yengesinin bundan rahatsiz oldugunun gayet farkinda.
Vallahi gıcıklığıma yapıyor bi iki kere o mutfaktayken bende peşinden gittim bi bahaneyle ve anladı üstüme geliyor. Dediğiniz gibi ayrılmayacağm peşinden o gidince gidicem bebeğime mama yapıyomus gibi o gidene kadar bekliycem uyandırmayayım dedim ama bu son yaptığı aştı artık . Tam karıştırırken gidicem hemde. bugün aksam hic yüzüne bile bakmadım. Her zaman konusrdum bugün hiç takmadım Aynende devam edicem çok ayıp yaptı..

bir de 12 yaşında diye kanatsız melek olarak görmüş herkes
derste 31 çeken
hemcinsini beden eğitimi dersinde soyunma odasında gizli kamerayla çekip şantaj yapıp para isteyen de minnacık masumcuk 12 yaşındaki çocuklardı
bu arada biz 12 yaşındayken yengemize abimize evlilik evcilik değil demek aklımıza gelir miydi
böyle bilmiş bilmiş konuşabilir miydik
işe gelince çocuk ama dil pabuç
bu çocuk yengesinin yumuşaklığını görmüş kullanmış dua etsin eli maşalı yengeye denk gelmemiş
Çok haklısınız . Benim yüzüm çok yumuşak ve çok kullanıyor bunu her konuda kullanıyor benim kolay kolay bişey diyemediğimide çok iyi biliyo

bir de 12 yaşında diye kanatsız melek olarak görmüş herkes
derste 31 çeken
hemcinsini beden eğitimi dersinde soyunma odasında gizli kamerayla çekip şantaj yapıp para isteyen
de minnacık masumcuk 12 yaşındaki çocuklardı
bu arada biz 12 yaşındayken yengemize abimize evlilik evcilik değil demek aklımıza gelir miydi
böyle bilmiş bilmiş konuşabilir miydik
işe gelince çocuk ama dil pabuç
bu çocuk yengesinin yumuşaklığını görmüş kullanmış dua etsin eli maşalı yengeye denk gelmemiş
Su kalin yazilan yerde yazdiginiz iki olaya da maalesef ogrencilik hayatimda bire bir sahit oldum. :olamaz: Kimse size abartiyorsunuz demesin diye belirtmek istedim.
Surekli yengesi ve abisinin evinde her seye burnunu sokan yetmeyen keki kremayi parmaklayan, bikmadan usanmadan mutfak karistiran bir çocuğu burada masumlastiranlardan hangisi kendisine yapildiginda masum bulurdu cok merak ediyorum. Ailesi de surekli cocuk cocuk demis boyle tepelerine cikmis.

12 yaş hiçte çocuk değil 1-2 yıl sonra liseye başlayacak , konu sahibi zaten yaptıklarımdan yediriyorum demiş. Ben bu yaşımda hala bir yere gittiğimde izinsiz bir şey yapmam bu terbiyedir görgüdür. Uyarınızı yapın böyle nereye kadar devam edecek.

Su kalin yazilan yerde yazdiginiz iki olaya da maalesef ogrencilik hayatimda bire bir sahit oldum. :olamaz: Kimse size abartiyorsunuz demesin diye belirtmek istedim.
Surekli yengesi ve abisinin evinde her seye burnunu sokan yetmeyen keki kremayi parmaklayan, bikmadan usanmadan mutfak karistiran bir çocuğu burada masumlastiranlardan hangisi kendisine yapildiginda masum bulurdu cok merak ediyorum. Ailesi de surekli cocuk cocuk demis boyle tepelerine cikmis.
abarttığımı düşünenleri endüstri meslek lisesinde minnacık 14 yaşındaki çocuklarla iki saat derse beklerim

Birde gizli gizli yapıyo ya nası sinirim bozuldu hırsız gibi aynı. Arsız çocuk bundan sonra o mutfaktayken peşinden ayrılmıycam küserse küssün gelmesin bidaha. Halden tavırdan hemen alınır bundan sonra elimden geleni yapıcam sabrımı taşırdı ! Direk bişey desek anasıyla uğraşılmıyo ki :KK43: hepsi ayrı dert
Iyi de bu da bir çözüm değil ki bu çocuk neden sizin evde sürekli???
12 yaşında gitsin ödevini dersini yapsın arkadaşlarıyla oynasın sizin evde ne var ?
Ayrıca sizde de sıkıntı var açık açık 12 yaşındaki çocukla konusamiyorsunuz.
Çocuğum ne var mutfakta ne geziniyorsun rahatsiz oluyorum demek çok mu zor ?
Kv ye kp e söyleyin amacını ben anlamadım deyin.
Siz yukarı çıkıyorsunuz o sizin evden çıkmıyor hala mutfakta mesela.
Buna neden izin veriyorsunuz?
Hadi diyelim ki çocuk tüpü gazi açık unuttu ne yapacaksınız?
Hadi yürü çıkıyoruz deyip kolundan tutacaksınız suyunu evde iç diyeceksiniz siz çok yumusak yuzlusunuz böyle olmaz.
Bir de huyunu biliyorsunuz o keki gider bulamayacağı yere saklardım ben olsam veya komşuma rica ederdim dolabına koysun diye.
O keki de yediğine pişman ederim kv 'ye de söylerdim ayıp yaptığı diye böyle sessiz kalmaya devam etmekle elinize bir şey geçmez sinirlarinizi tavrımızı koruyun.

[QUO8TE="myhappyending, post: 53902366, member: 836311"]Tekrar ediyorum ben çocuğun evinde kısıtlandığını düşünüyorum konu sahibi var mı böyle bir şey 1 1mirac
Yok aslinda kısıtlanmıyor annesi öyle esirgemez ama ben versemde aynı gün gene dolapları karıştırıyor ben anlayamıyorum farklı bişey felan mı arıyor acaba. Hergün bakıyo hiç bi gün de bişey bulamıyo almıyoruz çünkü bos tabak canak olan dolap . En sinir eden şeyde benim evden gitmemi beklemesi[/QUOTE]

Hadi çık de kapıyı kitle çık. O çıkmadan çıkma. Biraz açık davran. Ne arıyorsun bilmiyorum hergün hergün yeter artık de. Çocuktan da çekinme artık ne diyeyim.

Benzer Durumu ben yaşadım. Eşimin kardeşi her geldiğinde çekmeceleri açıyordu. Hoşuna giden birşey varsa alıp yiyordu. Kaç kere uyardım, birgün bizde kalıyorlar. Yine dolapları açtı eline ne geçse yedi, uyardım diye kv görümce bozuldular bana. Görümcem hemen markete gidip bir sürü aburcubur aldı kardeşine. Hiç oralı olmadım. Sabah bi kalktım ortalıkta şurup şişeleri, hayırdır dedim, o kadar çok yemiş ki alerji olmuş vücudu yara dökmüş, gece acile götürmüş eşim. Benimkisi büyük ihtimalle anneden öğrendi karıştırma huyunu. Çünkü kv dem çantamızı, poşetlerimizi odalarımızı karıştırır.

"Erkek çocuğu fıtratı" yorumlarını şaşkınlıkla okudum. Çocuk çocuktur, ne fitratı ya. Kız çocuğunu daha fazla baskiladiginiz için daha kontrollü oluyor. Ama erkegi -burada gördüğümüz gibi- her fırsatta aklayan zihniyet, çocukken de yetişkin olduğunda da toplum kurallarına aykırı hareket etmelerine imkan tanıyor.

Çocuk olup yiyeceklere heves etmesi, canının istemesi ayrı bir şey, başkasının evini kurcalaması, yalan söylemesi ayrı bir şey.

Konu sahibi bir büyüğü olarak yol yordam öğretebilir, sevdiği yiyecekleri o istemeden ikram ederek teşvik edebilirsiniz.

Bayiliyorum aman cocuk yapsin diyenlere. Karnim ac desin canim cekti desin her sey feda olsun ama gayet yetiskin bir adam kurnazliginda su içicem diyip keki yemesi, bir yerleri kurcalamasi nedir? Sadece acip bakmiyor bir de alıp yiyor daha kötü. Ben gayet sinirlenirdim o yasta ki cocuk kucuk degil gayet bilinçli yapilmis bir hareket. Aynı şeyi 24 yaşindaki erkek akrabam yapmisti.

Aynen ya en nefret ettiğim şey . Ekmeğide öyle yiyo günah yahu . Bebeğim var bide son ana bırakmayım diye dun gece uyumadım uğraştım. Ama ben ona yapacaımı biliyorum direk söylersem suçlu olurum alttan alttan yapıcam . Mutfğa girer girmez bende giricem peşinden dikdik bakıcam bugün aşırı sinirlendim aşırı :KK11: gerçi giridğimde ben çıkana kadar 3 bardak su içiyo gidiyim diye bekliyo gene
Şen'de ayrılma peşinden onun yaptığıyla vur kendini oyalan çünkü sana oyalanıyorsun diyemez :kahve:

Iyi de bu da bir çözüm değil ki bu çocuk neden sizin evde sürekli???
12 yaşında gitsin ödevini dersini yapsın arkadaşlarıyla oynasın sizin evde ne var ?
Ayrıca sizde de sıkıntı var açık açık 12 yaşındaki çocukla konusamiyorsunuz.
Çocuğum ne var mutfakta ne geziniyorsun rahatsiz oluyorum demek çok mu zor ?
Kv ye kp e söyleyin amacını ben anlamadım deyin.
Siz yukarı çıkıyorsunuz o sizin evden çıkmıyor hala mutfakta mesela.
Buna neden izin veriyorsunuz?
Hadi diyelim ki çocuk tüpü gazi açık unuttu ne yapacaksınız?
Hadi yürü çıkıyoruz deyip kolundan tutacaksınız suyunu evde iç diyeceksiniz siz çok yumusak yuzlusunuz böyle olmaz.
Bir de huyunu biliyorsunuz o keki gider bulamayacağı yere saklardım ben olsam veya komşuma rica ederdim dolabına koysun diye.
O keki de yediğine pişman ederim kv 'ye de söylerdim ayıp yaptığı diye böyle sessiz kalmaya devam etmekle elinize bir şey geçmez sinirlarinizi tavrımızı koruyun.
Çok teşekkrler yorumnuz için. Haklısınız. Aslında sürekli bizde değil sırf karıştırmak için geliyor . Yukardan iniyo sözde yeğenini görmeye, su içmeye diye gidip bişeyler kurcalıyor. Sonrada cıkıyo. Ben dün eşime söyledim o keke yaptığını. Eşimde görümcem gelince ona söyledi bu ne biçim cocuk yemeyide bilmiyo ben gördüm sok oldum felan dedi. Bakalım bizim kendi küçük ama lafları büyük bugün bana nasıl bi tavır koycak haklıymış gibi. Küçücük başıyla bide laf sokuyor görseniz . Ben gerçekten çok yumuşak yüzlüyüm . Hele bu aralar iyice pısırık gibi bişey söyleyemiyorum. Dün akşam ben kızımla yukarı çıktım " yürüteçi alıp geliyim 'dedi . Allahtan kapıyı kitleyip araya koymuşum yürüteçi yoksa kalan kekide mafederdi. Mutfaktan sunu getir yada götür desek kendini yerden yere vuruyo götürmemek için ama iş bizim eve gelince koşuyo resmen. Anneside ayrı bi dert, bişey desek sanki hakaret etmiş gibi cephe alıyolar ..

Çok teşekkrler yorumnuz için. Haklısınız. Aslında sürekli bizde değil sırf karıştırmak için geliyor . Yukardan iniyo sözde yeğenini görmeye, su içmeye diye gidip bişeyler kurcalıyor. Sonrada cıkıyo. Ben dün eşime söyledim o keke yaptığını. Eşimde görümcem gelince ona söyledi bu ne biçim cocuk yemeyide bilmiyo ben gördüm sok oldum felan dedi. Bakalım bizim kendi küçük ama lafları büyük bugün bana nasıl bi tavır koycak haklıymış gibi. Küçücük başıyla bide laf sokuyor görseniz . Ben gerçekten çok yumuşak yüzlüyüm . Hele bu aralar iyice pısırık gibi bişey söyleyemiyorum. Dün akşam ben kızımla yukarı çıktım " yürüteçi alıp geliyim 'dedi . Allahtan kapıyı kitleyip araya koymuşum yürüteçi yoksa kalan kekide mafederdi. Mutfaktan sunu getir yada götür desek kendini yerden yere vuruyo götürmemek için ama iş bizim eve gelince koşuyo resmen. Anneside ayrı bi dert, bişey desek sanki hakaret etmiş gibi cephe alıyolar ..
Alırlarsa alsınlar önce çocuğuna terbiye versin anası.
Koyun 2 3 tane sürahiyi oturma odasına bak su orda iç ordan mutfağa girme deyin 12 yaşında çocuk altı üstü kızın sert çıkın biraz.
Hatta o geldiğinde mutfak kapısını sürekli kilitli tutun böylece gelmeyi keser zaten bi süre sonra.
Ev sizin mutfak sizin evin hanımı sizsiniz herkes haddini bilsin.

Konuyu basindan beri okuyorum anlamadigim tek sey neden bu kadar sessiz oldugun.
Istersr o cocuk 5 yasinda olsun 5 yasindaki cocuk bile bilir dolap acilmamasi gerektigini.
Ilk yaptiginda tepki verirdim cok sabirlisin.
Bakalim ne tavir takinacak diye beklemeyin "x mutfaga girmiyorsun ne istiyorsan ben veririm senden esirgemiyoruz bir seyi ama sen ikramlari rezil ediyorsun yeter artik" diye sert bir sekilde soyleyin baskalarinida umursamayin.

Kaynınızda olsa sürekli onu evinize almak zorunda değilsin. İşim var de kapat kapıyı orası han kapısı mı, gir çık gir çık herkesin bi hayatı var düzeni var.
O çocuk merak kurcalama çağını çoktan geçmiş yürümeyi yeni keşfeden bir bebek değil ki bu açsın kurcalasın dolapları bu ne biçim terbiye yoksunluğudur.
Geldiğinde işim var, çocuk uyuyor de yolla kimseyi hoş etmek zorunda değilsin.

Kaynım yazdınız diye sinirlenenler olmuş ne diyecekti ha eşimin erkek kardeşi demiş ha kaynım demiş anlamları aynı, konuyu saptırmak için bu kadar uğraşılmaz pes yani.

Aynennn öyle anlamadığımı felan sanıyor..

Bakın yarın annemler abimler gelecek. 1 Tepsi kek yaptım ayıptır söylemesi üstü krem şantili. yarıya kadarın üstünün krem şantisini yemiş,keki de fare gibi kırıntılamış ne diyeyim şimdi. İstese dilimler verirdim . Düzgün bi kek kalmamış ortada yarın 10 kişi gelicek. Tepsiden tepsiden yendiğini gördünüz mü hiç ? Bişey desem annesiyle kötü olucam esirgiyomuş gibi olucam. Çünkü laftan anlamaz insanlar. Gene sinir olduğumla kalıyorum... birde bunu nasıl yapıyo biliyomusunuz? Görümcemlerle birlikte çıkmış gibi yapıp,aslında çıkmayarak. Sessiz sessiz sanki hırsız gibi . Benden de hiç bi şekilde çekinmez inanın ki. bilerek yapıyor gizli saklı hosuna gidiyor anladm artık...

Yok artik :KK57: Nasil yaa... Bence siz fazla sakinsiniz. Bunu ben gorsem bagirir cagiririm giderim annesine tepsiyi onlerine atarim bu ne diye. Ne bicim cocuk yetistiriyorsunuz diye.

abarttığımı düşünenleri endüstri meslek lisesinde minnacık 14 yaşındaki çocuklarla iki saat derse beklerim

ben ortaokulda daha lisede bile değilken; sıramın altına prezervatif bırakıp bunu Scarlett koymuş diye iftiraya uğrayıp rehberlikten aylarca çıkamamış insanım.

masum değiller asla o yaşta. Evde analarının pışpışıyla salağa yatıp okulda kurt kesiliyor herkes.

Back
X