Mutfagı karıştırıp duran kaynım

Cocuk ev karistirmiyor. Sadece mutfak karıştırıp yiyecek birseyler arıyor. Yazık günah COCUK O. Biz başkasının gözünün içine bakamiyorduk. Ama misafirliğe gittiğimizde canımız olmadık seyler cekerdi. Ben annem bize muz almıyor dedigimi hatırlıyorum:KK70: annem hala anlatir. Evde muzlar kötü olur çöpe giderdi ama sen bana böyle böyle yapmıştın der. Bende yengemlere gittiğimde hep merak ederdim ne yediler naptilar bana birsey verirmi diye. Evet acgozluyduk evde daha güzelleri varken dışarıdakiler daha tatlı gelirdi. Hayatımda kimsenin birseyine dokunmadım. Yedirmeyide çok severim. Elim boş gitmem biyere. Hırsızda olmadım çok şükür. Burda gelip ufacık cocugu kotuluyorsun. Alıp karşına bak şimdi bunu misafirlere veremem, keske böyle yapmasaydın gibi şeyler diyebilirdin. Gelmiş burda sanki büyük adamı kotuluyorsun :S degisik

Çocuğun yemek çalmasını da amma akladınız. Alenen hırsızlık yapıyor. Bunu hoş görenler hakkında da iyi düşünemiyorum. Kendi evinde bile yapsa gizli bir şekilde başkasına ait şeyi alırsa adı hırsızlıktır. Kadın misafir için uğraşmış yapmış ufacık bebeğiyle, sonra bir bakıyor pasta didik didik edilmiş. Burada "ama o ufacık bir çocuk, yazık ya canı çekmiş :(" diyenler o manzarayı gördüğü an "amaan ne olacak canım" mı diyecekti acaba.

Sırf konu sahibine yüklenmek için epey saçmalayanlar gördüm pes yani...

Cocuk ev karistirmiyor. Sadece mutfak karıştırıp yiyecek birseyler arıyor. Yazık günah COCUK O. Biz başkasının gözünün içine bakamiyorduk. Ama misafirliğe gittiğimizde canımız olmadık seyler cekerdi. Ben annem bize muz almıyor dedigimi hatırlıyorum:KK70: annem hala anlatir. Evde muzlar kötü olur çöpe giderdi ama sen bana böyle böyle yapmıştın der. Bende yengemlere gittiğimde hep merak ederdim ne yediler naptilar bana birsey verirmi diye. Evet acgozluyduk evde daha güzelleri varken dışarıdakiler daha tatlı gelirdi. Hayatımda kimsenin birseyine dokunmadım. Yedirmeyide çok severim. Elim boş gitmem biyere. Hırsızda olmadım çok şükür. Burda gelip ufacık cocugu kotuluyorsun. Alıp karşına bak şimdi bunu misafirlere veremem, keske böyle yapmasaydın gibi şeyler diyebilirdin. Gelmiş burda sanki büyük adamı kotuluyorsun :S degisik
Valla sende iyice abarttin 5 yasında mı bu cocuk 12 yasında 12. Konusması hali tavrı kocamaan adam gibi zaten. Küçüklüğünümü biliyo sanki. İyice masumlaştırdınız.

Benim görümcemde eve gelir mutfağa dalar önüne ne gelirse yer ama ben sorun etmiyorum abisinin evi yabancı değil neticede
Herşeyi soracak değil yatak odasını karıştırsa neyse dicem de mutfak bu yani

Misafire dolapta ne varsa koyulur, asla esirgenmez bizim evde. Ama asla saygisizliga gelemem. Karnim ac desin dolabi bitirsin ama boyle yok su içicem diyen gayet bilinçli bir ergen her seferinde boyle isler yapsa soğurdum buz gibi.

Valla sende iyice abarttin 5 yasında mı bu cocuk 12 yasında 12. Konusması hali tavrı kocamaan adam gibi zaten. Küçüklüğünümü biliyo sanki. İyice masumlaştırdınız.
Ay canım o 12 yaşinda bir bebek yavrucagız niye öyle diyorsun
Çok istiyen hayrına minik kuzuyu sahiplensin bu yazık çocuğun canı istemiş diyenler ...

12 yasindaki cocugu amma kuculttunuz he. Gayet akli basinda olmasi gereken bir yas. Neredeyse eli kolu tutmayan istediklerini soyleyemeyen aciz bir birey olarak bahsetmissiniz. Benim babam 12 yasinda sigortali isci olarak tamircide ise baslamis 14 yasinda ustabasi olmus. Siz neyden bahsediyorsunuz. Cocuk dediginiz insanlar kucuk birer yetiskin aslinda. Kundaktan itibaren. Eger bu yonde yetistirilirse kucuklukten beri sorumluluk sahibi ne yaptigini bilen insanlar olurlar. Yok aman cocuktur mantigiyla buyuturseniz 40 yasina da gelse olgunlasamaz.

12 yasindaki bir birey yemek yapacak becerilere sahip olmalidir, yapilmis yemegi mahvedecek kadar simariklik degil.
Ağzınıza sağlık vallahi herşeye de aklı eren bi cocuk..

Çocuğun yemek çalmasını da amma akladınız. Alenen hırsızlık yapıyor. Bunu hoş görenler hakkında da iyi düşünemiyorum. Kendi evinde bile yapsa gizli bir şekilde başkasına ait şeyi alırsa adı hırsızlıktır. Kadın misafir için uğraşmış yapmış ufacık bebeğiyle, sonra bir bakıyor pasta didik didik edilmiş. Burada "ama o ufacık bir çocuk, yazık ya canı çekmiş :KK43:" diyenler o manzarayı gördüğü an "amaan ne olacak canım" mı diyecekti acaba.

Sırf konu sahibine yüklenmek için epey saçmalayanlar gördüm pes yani...
hirsizlik mi? siz saka mi yaoiyorsunuz? insanin abisinin mutfagndan izinsz de olsa bisi yemesi hirszlik midir?

hirsizlik mi? siz saka mi yaoiyorsunuz? insanin abisinin mutfagndan izinsz de olsa bisi yemesi hirszlik midir?

Evet hırsızlıktır. Yengesinin emeğini de çalıyor üstelik. Böyle şeyleri hoş göre göre milletimiz hak yiyen hile hurdayla iş yapan insanlarla dolu hale geldi. Rüşvetin dönmediği kurum kalmadı. Çocuklukta bazı sınırlar çizilmezse ömür boyu düzeltilemeyecek karakter bozuklukları baki kalıyor. Bu çocuğun da gizli gizli mutfak karıştırmayı ve başkasına yapılan yemekleri yemeyi kendinde hak görmesi bana pek umut vadetmiyor kusura bakmayın.

Konu ne kadar uzamış. Hırsızlık diyenlere katılmıyorum ama küçük cocuk degil tabi fazla yüz verilmiş. Konu sahibi kv nizden çekinip birşey demezseniz daha çok yapar. Söyleyeceksiniz ne istiyorsan soyle ben veririm karıştırma diyeceksiniz. Yaparsa da kizacaksiniz. Bu kadar basit. Neden her gittiginde dik bakmak vb gibi uzun yola gidiyorsunuz ki söyleyin olsun bitsin. 12 yaşındaki çocuğa da ezdirmeyin kendinizi.

Evet hırsızlıktır. Yengesinin emeğini de çalıyor üstelik. Böyle şeyleri hoş göre göre milletimiz hak yiyen hile hurdayla iş yapan insanlarla dolu hale geldi. Rüşvetin dönmediği kurum kalmadı. Çocuklukta bazı sınırlar çizilmezse ömür boyu düzeltilemeyecek karakter bozuklukları baki kalıyor. Bu çocuğun da gizli gizli mutfak karıştırmayı ve başkasına yapılan yemekleri yemeyi kendinde hak görmesi bana pek umut vadetmiyor kusura bakmayın.
sacmaladiniz. buyuk boyuttaki yanlislarin temeli abi mutfagndan yenen yenek degildir. komsu degil bu. uzak akraba da degil. oz abisinin mutfagi. dolap uzerinde duran parayi izinsiz gizlice alsa evet bu hirsizliktir. yiyecek ve 12 yasinda bi cocuk....

sacmaladiniz. buyuk boyuttaki yanlislarin temeli abi mutfagndan yenen yenek degildir. komsu degil bu. uzak akraba da degil. oz abisinin mutfagi. dolap uzerinde duran parayi izinsiz gizlice alsa evet bu hirsizliktir. yiyecek ve 12 yasinda bi cocuk....

Hırsızlık sadece para çalmak mıdır? Kusura bakmayın ama 12 yaşında bir çocuğa bu konuda taviz vermek ileride yapacağı kötülüklere çanak tutmak demektir. Böyle bir şeyin yanlış olduğunu çoktan öğrenmesi gereken bir yaşta. Lise çağına gelmiş bir insana bu tarz temel eğitimlerin verilmesi düşüncesi gülünç...

Ayrıca kimsenin derdi maliyeti 10 lirayı bulmayacak bir pasta değil, tekrarlanan rahatsız edici davranışı. Hırsızlık konusunda da emek hırsızlığı daha can sıkıcı nokta. Vakit o kadar değerli ki 2 saat harcayıp yaptığım pastayı parçalanmış halde görsem acayip sinirlenirdim. Üstelik konu sahibi hanımefendi ufak bebeğine ayıracağı vakitten kısıp yapmış. Derdini anlamadan çocuğu savunanlar saçmalıyor bence bu konuda.

Hırsızlık sadece para çalmak mıdır? Kusura bakmayın ama 12 yaşında bir çocuğa bu konuda taviz vermek ileride yapacağı kötülüklere çanak tutmak demektir. Böyle bir şeyin yanlış olduğunu çoktan öğrenmesi gereken bir yaşta. Lise çağına gelmiş bir insana bu tarz temel eğitimlerin verilmesi düşüncesi gülünç...

Ayrıca kimsenin derdi maliyeti 10 lirayı bulmayacak bir pasta değil, tekrarlanan rahatsız edici davranışı. Hırsızlık konusunda da emek hırsızlığı daha can sıkıcı nokta. Vakit o kadar değerli ki 2 saat harcayıp yaptığım pastayı parçalanmış halde görsem acayip sinirlenirdim. Üstelik konu sahibi hanımefendi ufak bebeğine ayıracağı vakitten kısıp yapmış. Derdini anlamadan çocuğu savunanlar saçmalıyor bence bu konuda.
emek verilen pasta parcalaninca bu hirsizlik olmaz. sizin kavram kargasaniz var. aslinda sadece sizin degil sizin gbi dusunen kisilere soyluyorum bunu. hirsizlik elbette sadece parayla olmaz. ama komsu ya da uzak akraba degil dedim yorumumda. abisinin mutfagi. yemek konusu 12 yas ve abi mutfagi olunca buna hirsizlik demek bana cok ayip yanlis ve hadszlik gibi geliyor

Arkadaşım çocuk açgözlü sinsinin teki daha fazla savunmayın şu veledi kadının akşamdan yaptığı pastayı mahvetmiş sinsi sinsi!Bu yaptığı kötülük resmen güya kendi akıllı karşısındaki yengesi aptal ya anlamayacak sanıyor.
Konu sahibi bak insan 7 sinde neyse 70 inde de odur.Al karşına konuş mutfak karıştırmak izinsiz pastayı parçalamak çok yanlış de isteden ben sana verirdim bu yaptığın resmen bana kötülük de. Eğer bu şekilde bir daha zarar verirsen seni evime sokmam de,de ki gözü korksun

Bizim komsunun 7 yasindaki kizi boyleydi. Biz buyukler oturma odasinda veya salonda oturuyoruz, kendisi mutfakta sagi solu karistiriyor. Yiyecek icin degildi onunki, mutfagi kesfetmek istiyordu ama elalemin evini kesfetmemeyi annesi ogretmeliydi. Gel yanimizda otur demeliydi.
Demedi, cani sag olsun zaten tasindilar

Sinir olmaniz yanlis ama mutlaka uyarmalisiniz.
Cocuklarimizi kac yasinda terbiye edecegiz o halde?
15 yasinda delikanli olup da yine yapiyor olacak, o zaman hic uyaramazsiniz.
Bu yanlis bir harekettir ve uyarilip duzeltilmesi gerekir.
Herkes soylemis zaten suclamadan, bu durumu düzeltmesini sağlamalısınız.
Cocuklarimiza boyle seyleri ogretmezsek, nasil ogrenecekler ki?

Suyu salona koy, mutfagin kapisini kilitle.

Gerci bence yapilmasi gereken bu degil de, konu sahibi susmaya devam edecek gibi oldugu icin boyle diyorum
anlaşılan o ki konu sahibi kaynanası ve kocası tarafından eziliyor
ses çıkaramıyor o yüzden
bu yüzden dediğinizi yapması en mantıklısı

Şimdi herkes 12 yaşında çocuk demiş sana laf söylemiş.
Bi cocuğu nasıl yetiştirirsen öyle gider. 12 yaşında olup kaynın gibi davranan da var sessiz her yeri karıştırmayanda 12 yaş ama aklı eriyor 5 yaşında değil sonuçta bence o her geldiğinde ben veririm de geçiştir ne bileyim çok tuhaf :D

Back
X