Mutfağım Benim Atölyem

ellerine sağlık tanem,çok güzel gözüküyorlar

Merhabalar köşeniz hayırlı olsun tarifinize göre portakal reçeli deniyorum şimdi ,yardım istiyorum reçellerin üstünün küflenmemesi ve şekerlememesi için pratik bir yol var mı yada püf noktası

Merhabalar köşeniz hayırlı olsun tarifinize göre portakal reçeli deniyorum şimdi ,yardım istiyorum reçellerin üstünün küflenmemesi ve şekerlememesi için pratik bir yol var mı yada püf noktası

Hoşgeldin tatlımçok teşekür ederim
http://www.kadinlarkulubu.com/mutfak-puf-noktalari/620866-receliniz-sekerlendiyse.html#post30358527
http://www.kadinlarkulubu.com/mutfak-puf-noktalari/620863-recel-yapmaninin-incelikleri.html
Canım bu linklere bakarsan inşallah aratığın soruların cevapını bulursunyanıtlamış olurum

Malzemeler
11 küçük inçe patlıcan (alacalalı soyulmuş eger acıysa acısı tuzlu suda alınmış)
200 300 gr arası kıyma
1 küçük soğan
1 caybardağı zeytin yağı ( dilenirse bunun yarı yarıya tereyağı yapıla bilinir )
2 biber 3 domates
1 talı kaşığı biber ve domates salçası
1 tutam maydanoz
Tuz kara biber kırmızı biber

Yapılışı
Önçe palıcanları yağlayıp tuzlayıp fırın tepsisine dizip yumuşayıncaya kadar fırında pişiriyoruz

Önce kıymayı birazcık suyla yağla ve tuz tavaya alıp suyu çekene kadar pişirip

Sonrada soğan biberi koyup kavurup ardından salçasını ve domadesi koyup kavuruyoruz bir kapa alıp ılıyınca baharatını ve maydanozunu koyup karıştırıyoruz

patlıcanların içini açıp hazırladığımız kıymayla dolduruyoruz domates biberle birlikte tepmsiye dizip üzerine 1 bardak suyu bırakıp. Suyunu cekekene kadar pişiriyoruz

Ve servis

Eline sağlık canım

Ellerine sağlık canım

Gerçekten benim için yararlı sevgilim için
doyurucu bir başlık olmuş ellerinize sağlık

çok güzell eline sağlıkkk canım

Ellerine sağlık.Biz fırına verirken salçalı su yapıp veririz.Bir de öyle dene canım.Tam ekmek banıp yemelik oluyor o zaman:)

Ellerine sağlık.Biz fırına verirken salçalı su yapıp veririz.Bir de öyle dene canım.Tam ekmek banıp yemelik oluyor o zaman:)

Evet canım çok güzel olur ben salçayı kıymaya koyup kavurduğum için yapmadım yazın domtesler olğunlaştığı zaman salçayı pişirdiğim suyuna koyarım

1 paket tost ekmeği küçük küçük parçalanmış ( normal bayat ekmek oluyor )
1 çay bardağı süt
1 kase kadar salam küçük küçük doğranmış
2 yumurta
2 çay kaşığı silme kabartma tozu
1 çay bardağı süt
Kaşar rendelenmiş

Önce ekmekleri sütlü ıslatıp harmanlıyoruz biraz bekletiyoruz

Yumurtayı kabartma tozunu ekleyip yoğuruyoruz

Yağlanmış fırın kabına yayıp üzerine salamları serpip fırınlıyoruz

Salamların üzeri kızarınçaya kadar pişriyoruz

Sorada kaşarı serpip tekrar fırınlıyoruz kaşarlar eriyip kızarınca servise hazır

Ve servis

Günaydın
Ellerine sağlık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…