Mutfağım Benim Atölyem

ellerine saglik tanem

canım tarif için teşekkürler denicem, ellerine sağlıkk

sizler tecrübelisiniz diye sormak istedim :26:
1-kış için kavanozda taze fasulye yapmanın vakti şimdi mi sonra mı?nasıl yapılır?
2-bezelyenin tam vakti sanırım biraz daha beklersem geç kalıcam onu da haşlayıp mı haşlamadan mı koysam daha iyi olur?
3-barbunya için biraz daha mı beklemeli yoksa onu da bu haftasonu halletmeli miyim?
bu üçünü istiyorum sizden

Canım öncelikle hoşgeldin
1 fasulye biraz zamanı var sonbahara doğru yaparsak daha doğru hem taze hemde daha iyi koruruz
2 ben yaptım canım haşlamadım tazeliğini koruması için
3 barbunya hakında bir bilgim yok bence yap bizimlede paylaş
İnşallah yardımcı olabilmişimdir

1 5 kğ çilek
1 5 kğ şeker
Yarım cay kaşığı limon tuzu varsa limonun kendiside olur
Yapılışı
Çilekleri ayıtlayıp yıkadıktan sonra bir ce önceden şekere yatırıp bekletiyoruz

Sabah sularını bırakan çilekleri kendi suyula oçağa bırakıyoruz

Biraz Kaynatıktan sonra limon tuzunu koyuyoruz
olduğunu anlamak içinse küçük bir püf noktası

Beyaz bir porselen tapağa kaşıkla damlatıyoruz eğer dağılıyosa olmamış demektir

Eğer damlatığınız damla olduğu yerde bozulmadan duruyosa olmuş demektir
Recelimiz oldukdan sonra soğudukta n sonra kavazonuza koyuyorsunuz

(Fazla karıştırmıyoruz ve çelik kaşık kulanıyoruz tahta kaşık içine yemek kokularını çeker recelin tadını boza bilir)

Son düzenleme:
Ellerine sağlık canım

Malzemeler
Yarım demet semizotu ( pirpirim) inçeçik kıyıyoruz
3 kase yoğurt
2 3 diş sarmısak eziyoruz ( arzuya kalmış ben ramazan diye az koydum)
Ve tuz

Bulğur köftesi için
2 su bardağı yarma
(Bizim yöreye ayıt olan unulu köftelik dediğimiz yada yarma dediğimiz buğdayda yapılmış bir çeşit bulğur siz isterseniz irmikle yada simitle unu karıştırıp elde edebilirsiniz)
Tuz ve su

Önçe hamurumuzu tuz suyla ıslatıp biraz bekledikten sonra hamur kıvamına gelene denk yoğuruyoruz ne çok koyu nede çok yumuşak olacak şekilde

Sonra elimizde sekilendirip küçük küçük parçalar koparıyoruz ( yörenin bazı yelerinde yuvarlar ben böylesini seviyorum çünkü yoğurdu biraz içine çekiyor. Dahada lezetli oluyor)

Bir tencereye su koyup kanadıktan sonra içine biraz tuz ve hamurlarımızı haşlamaya birakıyoruz kaynadıktan 15 dakika sonra semiz otunu bırakıp 5 dakkika daha kanadıp sonra süzüyoruz

Yoğurdu samısakla karıştırı çırptıtan sora köftelerimizin üzerine döküyoruz içine ben buz parcalarıda atıp iftara kadar soğumasını sağladım hayırlı iftarlar

Ve servis

Yarım demetden artan semizotunu temileyip ayıkladıktan küçük küçük kıydıp buzdolabı poşetine koyup buzluğa atım

Ellerine sağlık canım çok güzel görünüyor..Ben de yoğurtlu köfte yapsam Bugün eşim yok o evde olduğu gün artıkBen yazın kabaklada yapıyorum

ellerine saglık

güzel görünüyor..

canım çekti
Ahhh canım yakında biryerde olsan hemen yapıp gönderirim

Ellerine sağlık canım çok güzel görünüyor..Ben de yoğurtlu köfte yapsam Bugün eşim yok o evde olduğu gün artıkBen yazın kabaklada yapıyorum

Sağol canım hertürlüsüne bayılırım ben ister kabaklı ister pazılı ister ispanaklı soğuk soğuk çok severim nevoş kalkıp kapaklımı yapsam benimde dünden yemeklerim var

Ben de hepsini çok severim, eşim bayılırYemeklerin varsa yanına biraz yapabilirsinEşim evde yok olsa ben de kesin yapardım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…