Mutfağım Benim Atölyem

Ellerine sağlıkHarika görünüyor mutlaka deneyeceğim

Malzemeler
Salamura yaprak (mümkünse bi geçe önceden suya koyulup tuzu alınmış )
1 su bardağı pirinç
1 büyük soğan yemeklik doğranmış
1 su bardağı zeytin yağı
1 çorba kaşığı domates biber salçası
1 çorba kaşığı kuru nane
Yarım limon
Yeni bahar kara biber tuz ve şeker
İsteğe bağlı olarak dolmalık fıstık kuş üzüm
Yapılışı
Yağı tavaya alıp soğanı ilave ediyoruz

Soğan hafif pembelişten sonra salçayı kavurup pirinçi ilave ediyoruz

(Bu esnada fıstğı ve yıkanıp ayıklanmış üzümü koya bilirsiniz ben sevmediğim için koymadım )
Sonrada 1,5 bardak sıçak suyun tuzunu limon suyunu koyup demlenmeye bırakıyoruz

Suyunu çeken piriçin nanesini ve paharatlarını koyup karıştırıyoruz

İçimiz ılıtıktan sora yaprağımızı sarmaya başlıyoruz
Eki Görüntüle 767901 Eki Görüntüle 767903
Eki Görüntüle 767904 Eki Görüntüle 767905
Eki Görüntüle 767910 Eki Görüntüle 767912
Eki Görüntüle 767917 Eki Görüntüle 767918

Yaprağımızı sarı tenceremize sıkı bi şekilde diziyoruz sarma işlemi bitikten sonra üzerine bi tabak koyup üzerini geçene kadar sıçak suyunu biraz tuzunu ilave edip ocağa alıyoruz kanatıktan sonra altını kısıp pişmeye bırakıyoruz yaprağınızın sertliğine göre pişme süresi değişebilir
Eğer yaprak tazeyse yaklaşık 1 saat içinde pişer

Son düzenleme:

Ellerine sağlık canım çok güzel bir paylaşım olmuş

Nasıl gidiyor diyet
Geleyim vallahi

Dünü dışında hersey güzeldi dün bıraz fazla kaçtı sanki sahurda denğelemeye çalıştım bu günde hafif atlatırsam kapatırım farkı
Şu anda22 günde 3 kilo kayıp gözüküyor ama su kaybı ola bilir 12 ağustos tartı günüm bakalım ne olacak
hersey hazır gel bekliyorum

Maşallah canım çok iyi gidiyorsun
İnşaallah

Mazemeler
Köftesi için
2 su bardağı yarma ( eğer yosa biraz irmik biraz inçe bulğur ve unla yarmayı elde eldebilirsiniz )
Yoğurmak için su tuz
Suyu için
2 patlıçan alaca soyulup küçük doğranmış
1 kase kadar nohut haşlanmış
1 soğan yemeklik doranmış
1 sivri biber küçük yemeklik doğranmış
2 domates kabuğu soyulup küçük yemeklık doğranmış
1 kaşık biber salçası
Teryağı ve sıvı yağ tuz
Yapılışı
Önçeki tariflerde olduğu gibi suyla yarmayı ıslatıp yoğuruyoruz hamurdan küçük köfteler yapıp yuvarlıyoruz

Patlıcanları tuzlu suda biraz beklettikten suyunu sıkıp sonra biraz teryağı biraz sıvı yağla kızartıyoruz

Ayrı bi tencerede az tereyağıyla soğanları biberleri pembeleşe denk kavuyoruz

Daha sonra domates ve salçayı ilave edip kavurmaya devam ediyoruruz

Kavrulan dometeslere patlıcanları nohutu ilave ediyoruz kavuruyoruz ve sonrada sıçak suyunu tuzunu ilave ediyoruz

Bir 10 dakika kaynadıktan sonra köfteleride bırakıp 15 dakika daha pişirip altını kapatıp sevis yapıyoruz

Son düzenleme:
Tanem eline sağlık.Bayılırım dolmanın her türlüsüne. Pirince su koyup çektirmişsin.İlginç geldi bana.Annem de pirinci kavurup sarar.Bu da değişik bir yöntem.Tekrar eline sağlık.

Tanem eline sağlık.Bayılırım dolmanın her türlüsüne. Pirince su koyup çektirmişsin.İlginç geldi bana.Annem de pirinci kavurup sarar.Bu da değişik bir yöntem.Tekrar eline sağlık.

Sağol canım bende bayılırım ama diyetteyim kısıltı yiye biliyorum
Evet canım hafif su koyup çetirirm tabi pilav kadar değil pişmesi daha kolay olsun diye

Mazemeler
2 su bardağı kadar bulğur
1 büyükçe kase kadar ufak doğranmış yeşil fasülye
1 kuru soğan yemeklik doğranmış
1 yeşil biber yemeklik doğranmış
2 domates kabuğu soyulup küp doğranmış
1 yemek kaşığı biber salçası
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı kadar sıvı yağ
Varsa et suyu tuz karabiber

Yapılışı :
Önce yağı soğanı biberleri tençereye alıyoruz onları kavurup domatesleri ve salçayıda kavuruyoruz

Sonrada fasülyeleri tençereye koyup sarana denk kavuruyoruz

Karvulan fasülyelere et suyunu birazda sıçak su (suyunu az koymaya çalışın )tuzunu koyup fasülyeler yumuşacıncaya kadar pişiriyoruz

Pişen faülyeleri tavaya alıp bulğuru koyuyoruz tuzuna bakıp eğer suyu size göre eksikse birazdaha su ilavesinde bulunuyoruz tavamızın
Kapağını kapatıyoruz demlenen pilavı servis yapıyoruz

Afiyet olsun

Bulgura bayılırım .
Her şeklini denedim ama bunu hiç bilmiyordum .
Tez vakit deneyeceğim .
Ellerine sağlık .

Yapılışı:
1 kğ kaysı dilimlenmiş
1 kğ şeker
1 çay kaşığı kadar limon tuzu
Yapılışı
Kaysıları tençereye şekerle alıp bir gece bekletiyoruz
Bakleyen kaysıyı şekerle sulanıyor onu oçağın üzerine alıp kıvamlana kadar pişiriyoruz
Kapatma yakın limon tuzunu ilave edip 5 dakika daha kanatıp altını kapatıyoruz eğer kıvamını balanmasını istiyorsanız ağzını bir tülbentle kapatıp güneşe 1 2 günlüğüne koya bilirsiniz soğuyan receli kavonoza koyup ağzını sıkıça kapatıyoruz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…