Mutfağımızdaki misafir ACİL

quantumkizi

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
10 Aralık 2012
1.778
891
Bayanlar ailece sevindiğimiz bir durumla karşılarştık ama ne yapacağımızı bilemedik.:KK17: Mutfağımızdaki kapalı balkonumuzu kiler amaçlı kullanıyoruz. Annemde saksıda soğan yetiştirmeyi denedi kendince.Bugun bizi heyecanla çağırdığında bu görüntüyle karşılaştık. Güvercin ve minnak bir yumurtası vardı saksıda:KK68:. belki daha fazla vardır bilmiyoruz ama hayvancağız korktu diye çok yaklaşamadık. Balkonun kapısını kapattık oradan izliyoruz. Ne yapmalıyız. sürekli orada duramaz çünkü içerde hayvan. Camı sürekli açık tutmamız lazım istediğinde çıkabilmesi için. saksıyı terasımıza koysak orda rahatı olur mu yumurtalarını götürebilir mi bilmiyorum, ya da yavruları çıkana kadar burada mı durmalı ? kuşlardan da anlamıyoruz ki:KK43:
zAkvA6.jpg

2015-06-18 19.11.23.jpg

zAkvA6.jpg

Son düzenleme:
Merhaba .
Sizin icin bi sakincasi olmiycaksa yerinden oynatmayin... Yumurtalarina dokunmayin kabullenmiyorlar atiyorlar ozaman .. Uzaktan izlemeye devam edin ..

Eski evimde sürekli benim camdaki saksıma yuva yaparlardı iki çalı çırpı getirip, ne camı açtım, ne yuvayı taşıdım. Her seferinde bir iki gün sonra bırakıp gitti yumurtalarını anne. Biraz saftirik oluyor güvercinler, kuluçkayı bırakırsa üzülmeyin.

Siz bir defa dokunduktan sonra bir daha gelmiyor anne. Annemlerin balkonunda devamlı olur. Yumurtadan cıkınca gitmiyor ne yazıkki yavru iyice buyuyene kadar kalıyorlar. Camı açın ki anne girip cıkabilsin.

Geçen kurban bayramı zamanı bizimde balkona güvercin yuva yapmıştı ve bir yavrusu olmuştu. Nasıl davranirsiniz bilmiyorum ama guvercin biti denen bişey varmış bizim bütün evi böcek basmıştı. Dikkat edin böyle bişeyle karşılaşmayın.

Cam sürekli açık ama bizde sürekli orayı kullanıyoruz. Bir anda kaşla göz arasında nasıl yerleşm,iş oraya anlamadık. :KK64:

Geçen kurban bayramı zamanı bizimde balkona güvercin yuva yapmıştı ve bir yavrusu olmuştu. Nasıl davranirsiniz bilmiyorum ama guvercin biti denen bişey varmış bizim bütün evi böcek basmıştı. Dikkat edin böyle bişeyle karşılaşmayın.

inşallah öyle bişey olmaz:KK57:

inşallah öyle bişey olmaz:KK57:
Insallah karşılaşmazsiniz. Siz yine de balkona girmeseniz de kapı çevresini ara ara kontrol edin nokta kadar bişey oluyor bunlar. Ilaclari varmis sanirim bitlenmemeleri icin biz geç farkettigimiz icin kullanmadik. Öyle önlem alabilirsiniz olmadi.

Insallah karşılaşmazsiniz. Siz yine de balkona girmeseniz de kapı çevresini ara ara kontrol edin nokta kadar bişey oluyor bunlar. Ilaclari varmis sanirim bitlenmemeleri icin biz geç farkettigimiz icin kullanmadik. Öyle önlem alabilirsiniz olmadi.

Onu araştırıyım ben en iyisi çünkü bağrımıza bastık onları:KK45:

Canım hiç dokunmayın benim de papağanlarım yavrulamıştı az çok bilgi sahibiyim.

Öncelikle pencereyi açık bırakın mutlaka yemek taşıyabilsin. Asla yumurtaya yaklaşmayın. Doğana kadar kalsın aşağı yukarı 20-21 günde yavru çıkar eğer içi doluysa. Yavru çıkarsa ne ala, o zaman da dokunmayın ama sakın. Yaz aylarındayız saksının yakınlarına su koyun yazık içmeye su bulamayabilir. Hatta ben olsam buğday filan da koyardım. Annecik beslenmeli :)

O yavrucuk çıktığında görmelisiniz, müthiş bir duygu :) torununuz hayırlı olsun :)

Canım hiç dokunmayın benim de papağanlarım yavrulamıştı az çok bilgi sahibiyim.

Öncelikle pencereyi açık bırakın mutlaka yemek taşıyabilsin. Asla yumurtaya yaklaşmayın. Doğana kadar kalsın aşağı yukarı 20-21 günde yavru çıkar eğer içi doluysa. Yavru çıkarsa ne ala, o zaman da dokunmayın ama sakın. Yaz aylarındayız saksının yakınlarına su koyun yazık içmeye su bulamayabilir. Hatta ben olsam buğday filan da koyardım. Annecik beslenmeli :)

O yavrucuk çıktığında görmelisiniz, müthiş bir duygu :) torununuz hayırlı olsun :)

çok teşekkürler dikkat edeceğiz bunlara :KK45:

Bayanlar ailece sevindiğimiz bir durumla karşılarştık ama ne yapacağımızı bilemedik.:KK17: Mutfağımızdaki kapalı balkonumuzu kiler amaçlı kullanıyoruz. Annemde saksıda soğan yetiştirmeyi denedi kendince.Bugun bizi heyecanla çağırdığında bu görüntüyle karşılaştık. Güvercin ve minnak bir yumurtası vardı saksıda:KK68:. belki daha fazla vardır bilmiyoruz ama hayvancağız korktu diye çok yaklaşamadık. Balkonun kapısını kapattık oradan izliyoruz. Ne yapmalıyız. sürekli orada duramaz çünkü içerde hayvan. Camı sürekli açık tutmamız lazım istediğinde çıkabilmesi için. saksıyı terasımıza koysak orda rahatı olur mu yumurtalarını götürebilir mi bilmiyorum, ya da yavruları çıkana kadar burada mı durmalı ? kuşlardan da anlamıyoruz ki:KK43:
zAkvA6.jpg

Eki Görüntüle 1560184

zAkvA6.jpg

Çok şeker maşallah. Bu arada güvercin değil kumru misafiriniz. :KK66: Saksıya çok yaklaşmamaya gayret edin. Bakın fotoğraflarken annelik güdüsü ile kanatlarını açmaya hazır durmuş.

Balkona buğday , ekmek kırıntısı , su koyabilirsiniz. Yavrusu yumurtadan çıkınca , yavruları genelde çatı saçağı olan binalara taşımayı seçiyorlar koruyabilmek için. İlk uçuş denemelerinde çok şekerler. Kendilerini koruyup kollayan ailelerden korkmuyorlar.

Çok şeker maşallah. Bu arada güvercin değil kumru misafiriniz. :KK66: Saksıya çok yaklaşmamaya gayret edin. Bakın fotoğraflarken annelik güdüsü ile kanatlarını açmaya hazır durmuş.

Balkona buğday , ekmek kırıntısı , su koyabilirsiniz. Yavrusu yumurtadan çıkınca , yavruları genelde çatı saçağı olan binalara taşımayı seçiyorlar koruyabilmek için. İlk uçuş denemelerinde çok şekerler. Kendilerini koruyup kollayan ailelerden korkmuyorlar.

aa kumrumuymuş dediğim gibi pek anlamayız kuşlardan:-)zaten korkmasın diye balkon kapısını aralık bırakıyoruz sesimize alışsın diye çünkü bazen ihtiyaçtan oraya girip rahatsız etmemiz gerekebiliyor onları malesef.:KK22:

Güvercin biti her yeri sardı.Yaklaşık bir ay önce kızımın penceresinin önündeki saksıya güvercin yuva yaptı.Daha öncede balkonumdaki saksıya bir güvercin yine yuva yapmıştı yavrular büyüdü gitti.Bu sefer ki güvercinde yavruladı yavrular büyüdü gitti ama güvercin bitti bıraktı.Pencereyi havalar sıcak diye hiç kapamıyordum. Kızım hep kaşınıyorum falan diyordu bende şeker falan fazla yediği için kızıyordum ama daha sonra eşim ben hepimiz kaşınmaya başladık. Her yerimiz kızardı kabardı.Bir kaç gün sonra kızımla ders yaparken çok küçük nokta kadar bir böcek gördüm beyaz defterin üzerinde bit gibi sonra bir fenerle etrafa bakmaya başladım her yerdeler hemen kızımın odasındaki saksıya baktım kaynıyor offf .Şimdi yarın böcek ilaçlama çağıracağım inşallah temizlenir.Bütün gün işte çalışıyorum evin işi zaten bitmiyordu şimdi bunla uğraş.. Bence kızlar sakın güvercinlerin yuva yapmalarına baştan izin vermeyin.Ki ben hayvanları çok seviyorum evimde bile muhabbet kuşum var.

Kumru kuşu buuuuu!!!!! :) çok severim bende besliyorum bunları çok tatlılar. :) ♡ haberlerde görmüştüm bi adamın kamyonuna yuva yapmıştıda adam yumurtalar çatlayana kadar kamyonu çalıştırmamıştı :) bence hiç taşımayın hatta elinizi bile sürmeyin çünkü yumurtalarına el değerse küser.yavrular çıkana kadar bekleyin :)

X