Mutfak çılgınlığı 🤦🏼‍♀️

Zelinoy

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Kasım 2019
1.154
2.527
48
Merhabalar,
Cok canimi sIkan bir konu var.
Gecen hafta 3 yasindaki kizima influenza teshisi konuldu,10 gun haliyle evde kaldi,krese gitmedi.
Cok zordu o inmeyen atesler..
Ayni anda annemde hasta oldu ama normal grip,1 aydir da bende kaliyor zaten.
Kizim hastayken gozum dunyayi gormedi ne mutfak ne bisey.
Annemde sagolsun yemeyi icmeyi sever, 1 kase corba ya da 1 cesit yemek asla yetmez, olse de o yemek bikac cesit yapilacak.
Kizim zaten kac kere yuksek atesten bayginlik gecirdi,cok korkunctu..
Annem bu surede mutfaga girip yine cesit cesit yemek yapiyor 🤦🏼‍♀️
Insan hastayken profiterol yapar mi? Ev pidesi acar mi 🤦🏼‍♀️ Delirecek hale geldim, cunku hem yapip hem soyleniyor.
Neyine yetmiyor ya bi tabak yemek, bi kase corba..
Neymis torunu icin yapiyormus ( bide oglum var) ve nasil vicdan varmis kimse hasta olduguna inanmiyormus 🤦🏼‍♀️
Artik en son baya yukseldim, yat dinlen sen caninin kiymetini bilmiyorsan ben mi senin yerine bilcem diye..
Istemiyorum Allah askina yapma diyorum..
Suan benimle konusmuyor, yarinda gidiyor 🤦🏼‍♀️
Neymis ona bakmamisim..
Ya mutfak tezgahinin onune kamp kurdu gercekten saka gibi, zaten gecem gunduzum birbirine girdi kizimin hastaligindan.
Tarhana,tavuk sote vs annem icin yemek degil, agzina surmez.
Ozur mu dilemem lazim ne bekliyor, ozur dileyeceksem ne diye dilemem lazim onu bile bilmiyorum, bir yol gosterirseniz mutlu olurum.

Şu konudaki anne yerine kayınvalide olsa inci gibi dizmiştim satırları. Anne olunca kalakaldım.

Yine bir gün çok objektifim... :cool:

Valla kv ye yaziyormus gibi yazin.
Cok cok karisik kafam..
Yani ben hayirsiz evlat miyim neyim?
Gidip kendi girdi mutfaga, yapma etme asla takmaz zaten

Maşallah anneniz çok becerikli ve çalışkan kadın anladığım kadarıyla..yalnız sizi neden anlamıyor ona takıldım.sizinde çocuğunuz hastaymış nasıl yapacaksınız.cocuk o haldeyken mantı açmanızı mi bekliyor.madem yarın gidecekmiş bence anne hastalık halleri bizi biraz sarstı böyle olsun istemezdim falan deyip gönlünü alın bari.annenizde olsa bir ay kalinca düzen baya bozuluyor ve anneler kızının evine,eşine herseyine müdahale yapıyor..agirlanmak istiyorlar ve beklentileri oluyor.olmuyor birarada yani.

E iyi de size yaptırtmıyormuş yemekleri.
Mutfak düzeninizi de bozmuyorsa, sorun olan ne yemek yapmasında anlamadım?

Yaparken soylenmesi ki ondan hicbir beklentim yok..
Yaparken aglanmasi..
Ciddi sinir harbi..
Hastasin yat, onune gelecek corbayi ic..
Yok yetmiyor..
Yemek icmek onun icin onemli ama ondaki performans bende yok.
Iki kucugum var benim.

Yaparken soylenmesi ki ondan hicbir beklentim yok..
Yaparken aglanmasi..
Ciddi sinir harbi..
Hastasin yat, onune gelecek corbayi ic..
Yok yetmiyor..
Yemek icmek onun icin onemli ama ondaki performans bende yok.
Iki kucugum var benim.
Hm tamam şimdi oldu. Öyle kendi halinde bişeyler pişirip durmuyor yani? Bir an gözümün önüne geldi de hasta, huysuz , söylenerek bişeyler yapan birisi haklısınız yani, cidden çekilmez.

Maşallah anneniz çok becerikli ve çalışkan kadın anladığım kadarıyla..yalnız sizi neden anlamıyor ona takıldım.sizinde çocuğunuz hastaymış nasıl yapacaksınız.cocuk o haldeyken mantı açmanızı mi bekliyor.madem yarın gidecekmiş bence anne hastalık halleri bizi biraz sarstı böyle olsun istemezdim falan deyip gönlünü alın bari.annenizde olsa bir ay kalinca düzen baya bozuluyor ve anneler kızının evine,eşine herseyine müdahale yapıyor..agirlanmak istiyorlar ve beklentileri oluyor.olmuyor birarada yani.

Beni anladiginiz icin tesekkur ederim.
Duzenim altust zaten.
Dediginiz gibi surekli karisip soyleniyor da..
Ben senelerdir yurtdisinda kimsem olmadan yasadim, illa ki orf adetten uzaklasiyorsun.
Onceligim hep cocuklarim benim.
Hastalik aninda pideymis kofteymis aklima gelmez ki

Hm tamam şimdi oldu. Öyle kendi halinde bişeyler pişirip durmuyor yani? Bir an gözümün önüne geldi de hasta, huysuz , söylenerek bişeyler yapan birisi haklısınız yani, cidden çekilmez.

Hayir kendi halinde olsa bunalir miyim.
Surat bes karis soylene soylene..
Birde afra tafra neden benim hasta olduguma kimse inanmiyor 🤦🏼‍♀️Dedim ya sen kendinin hasta olduguna inanmiyorsun ki ben inanayim.
Kullandirma kendini yat artik dedigim icin benimle konusmuyor dusunebiliyor musunuz..

Empati eksikliği var annenizde, Boğaz derdine düşmüş.siz de kendi açınızdan haklı duruyorsunuz, yanınızda olup size moral ve teselli vermesi uygun olurdu.bu kadar envai çeşit yemek yapması onun o denli hasta olmadığını gösteriyor.kendimden pay biçiyorum da hasta olunca iştahım da gidiyor,enerjim de haliyle düşüyor ve aklımın köşesinden çorba hariç bir şey gelmiyor.
Ama anneniz işte,yapılacak bir şey yok,moralinizi yükseltin biraz ,gider ayak tatsız ayrılmayın,gönlünü hoş edip vedalaşın

Duzenim altust zaten.
Ben senelerdir yurtdisinda kimsem olmadan yasadim, illa ki orf adetten uzaklasiyorsun.
Haklısınız heleki o ağır gribi geçirmiş bebeginiz.insanda iştahmi kalir hemde çok uzun sürüyor.bence çocuğunuz falanda iyilestiyse birlikte yemeğe mi gitseniz.hem hava almış olursunuz hemde hepinize iyi gelir.kotu evlat falan değilsiniz hiç kafanıza takmayın.emin olun ikinizde unutacaksınız bu günleri.

Anne biraz borderline mı? İlgi çekmeyi seven sürekli dram yapan? Bir okuyun dönüp yazın. He He diyerek ilgili davranmaktan başka çözüm yok. Siz olmadı bir daha dışardan yemek söylersiniz. Profiterol, ev pidesi extreme şeyler. Teyze abartıda usta sanırım.

Empati eksikliği var annenizde, Boğaz derdine düşmüş.siz de kendi açınızdan haklı duruyorsunuz, yanınızda olup size moral ve teselli vermesi uygun olurdu.bu kadar envai çeşit yemek yapması onun o denli hasta olmadığını gösteriyor.kendimden pay biçiyorum da hasta olunca iştahım da gidiyor,enerjim de haliyle düşüyor ve aklımın köşesinden çorba hariç bir şey gelmiyor.
Ama anneniz işte,yapılacak bir şey yok,moralinizi yükseltin biraz ,gider ayak tatsız ayrılmayın,gönlünü hoş edip vedalaşın

Empatiyi sokaktaki kediye yapar ama ev halkina yapmaz evet.
Su bardagini vermiyor su koymam icin, muhtac olmasinmis.
Ya evimde 1 ay kaldin, ote git demedim, cocuklarimi sana ittirip seni kullanmadim..
Oyle gucume gidiyor ki

Haklısınız heleki o ağır gribi geçirmiş bebeginiz.insanda iştahmi kalir hemde çok uzun sürüyor.bence çocuğunuz falanda iyilestiyse birlikte yemeğe mi gitseniz.hem hava almış olursunuz hemde hepinize iyi gelir.kotu evlat falan değilsiniz hiç kafanıza takmayın.emin olun ikinizde unutacaksınız bu günleri.

Yarin sabah yola cikacak yemege yetisemeyiz sanirim, zaten bildigin trip atiyor.

Ben şok gerçekten.
Benim evlat hasta olduğu zaman annemde dahil ekmeğin arasına peynir koyup yemeye ne iştahimiz ne halimiz kalıyor
E bu kadar yemek yaparken size nasıl yardımcı oluyor, o kadar ateş diyorsunuz, o çocuğu duşa sokması, ağlaması, Dr u, hastanesi, ilaç içirmesi.
Uyutmasi, oyalamasi.
Bunlar hep iş..
Yapsın tabi güzel de, cidden benim çocuğum hastayken de annem profetirol yapsa rahatsız olurdum.

Anne biraz borderline mı? İlgi çekmeyi seven sürekli dram yapan? Bir okuyun dönüp yazın. He He diyerek ilgili davranmaktan başka çözüm yok. Siz olmadı bir daha dışardan yemek söylersiniz. Profiterol, ev pidesi extreme şeyler. Teyze abartıda usta sanırım.

Duygularini cok uclarda yasar evet.
Surekli magdur, hayat en kotu ona davranir filan..
Disaridan yemek soylesem, o damadin paralarini bunlara mi carcur ediyorsun diye soyleniyor..
Ya yazdikca anliyorum cidden surekli sabir siniyor laflariyla.. Hasbunallah 🤦🏼‍♀️

Ben şok gerçekten.
Benim evlat hasta olduğu zaman annemde dahil ekmeğin arasına peynir koyup yemeye ne iştahimiz ne halimiz kalıyor
E bu kadar yemek yaparken size nasıl yardımcı oluyor, o kadar ateş diyorsunuz, o çocuğu duşa sokması, ağlaması, Dr u, hastanesi, ilaç içirmesi.
Uyutmasi, oyalamasi.
Bunlar hep iş..
Yapsın tabi güzel de, cidden benim çocuğum hastayken de annem profetirol yapsa rahatsız olurdum.

Ona is gorunmuyor iste bunlar..
Kizim yaniyor kendisi de hasta, cuma gunu kardesimi ve esini yemege aliyor bizim evde..🤦🏼‍♀️
Sonra onun grip tribini ben cekiyorum..
Cidden cok kiziyorum cok.

Kiymet bilmiyorsunuz demiyorum. Sakin yanlis anlamayin beni ama annenizin cani yansa sizinde caniniz yanar. Annenizden bence Özür dileyin ve kocaman sarilin... Belli bir yastan sonra cocuk gibi de oluyorlar. Uzulmesin uzgun gitmesin. Size bu yakisir. Anne sonucta. Cok aranir sonra.

Duzenim altust zaten.
Eski kuşak biraz böyle. Bence barışın gönlünü alın gidecekmiş zaten. Bir daha görememek var içinizde kalır. Allah kuzuya şifa versin inşallah

Back
X