• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

mutfak dolaplarındaki istenmeyen koku

edaberk

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Eylül 2010
456
2
66
Çanakkale
mutfağım güneş görmüyor eh kira olunca gönlüne göre olmuyor tabi.
dolapları taşınırken o kadar temizlememize rağmen ve kullanmadığımız deterjan kalmadı.
aylar geçti ve hala bir koku var dolaplarda çok rahatsız oluyorum.
sanki o koku dolabın içindeki eşyalarada siniyor.çok sinirlerim bozuluyor.
bi öneriniz var mı.nereye başlık açacağımı da bilemedim.
bi de işin kötü tarafı eşim bu kokuyu almıyor.
:43:

buzdolabın içini hangi deterjanla sildin bilmiyorum ama cifle silinen dolabların içleri koku yapıyormuş ben o yüzden kullanmıyorum birde güzel soğutmuyormuş kötü kokunun gitmesi için küçük bir kaba süt koy agızı açık kalacak 1 veya 2 gece beklendikten sonra çıkar kötü kokuyu alır kolay gelsin.

bol bol sıcak su arap sabunu ve sirke karışımı ile sil mutfağını.bence kokuyu bastırır.gece yatarken dolapların kapaklarını açık tut.havalansın.camınıda aç.yada çamaşır suyu ile sil dolabını ve yerleri.umarım azda olsa yardımcı olmuşumdur:)iki yerde konu açık olduğu için diğer bölüme yazmışım cevabımı.:)

AYYY KIZLAR SAKIN DOLAP İÇLERİNİ ÇAMAŞIR SUYUYLA SİLMEYİN.BUZDOLABINDA BİR ÇAY TABAĞINA TÜRK KAHVESİ KOYMANIZI TAVSİYE EDERİM.dİĞER NORMAL DOLAPLARI VE DİĞER TEMİZLİKLERDE ANTİMİKROBİYAL ÖZELLİĞİ OLAN EKODOST ÜÜRÜNLERİNİN KESİNLİKLE TAVSİYE EDERİM.eKOLOJİK OLDUĞU İÇİNDE MUTFAKTA VE EVİNDE GÜVENLE KULLANABİLİRSİN.tEMİZLİK İÇİN ŞİMDİDEN KOLAY GELSİN:)

AYYY KIZLAR SAKIN DOLAP İÇLERİNİ ÇAMAŞIR SUYUYLA SİLMEYİN.BUZDOLABINDA BİR ÇAY TABAĞINA TÜRK KAHVESİ KOYMANIZI TAVSİYE EDERİM.dİĞER NORMAL DOLAPLARI VE DİĞER TEMİZLİKLERDE ANTİMİKROBİYAL ÖZELLİĞİ OLAN EKODOST ÜÜRÜNLERİNİN KESİNLİKLE TAVSİYE EDERİM.eKOLOJİK OLDUĞU İÇİNDE MUTFAKTA VE EVİNDE GÜVENLE KULLANABİLİRSİN.tEMİZLİK İÇİN ŞİMDİDEN KOLAY GELSİN:)

bende sıcak su sirke arap sabununu önerdim fakat nasıl bi koku ağır bi kokumu bilemediğim için geçmezse çamaşır suyunu önerdim.ama kesinlikle mutfak dolaplarını buz dolabını değilll..

bende sıcak su sirke arap sabununu önerdim fakat nasıl bi koku ağır bi kokumu bilemediğim için geçmezse çamaşır suyunu önerdim.ama kesinlikle mutfak dolaplarını buz dolabını değilll..

Kurdelam bende buzdolabı olarak anlamadım zaten ama normal dolap içlerinde çamaşır suyu kalıntıları zararlı diye öyle yazdım.ben önerinizi eleştirmek niyetiyle değil,bilgilerimi paylaşmak istedim,yanlış anlaşıldıysam özürdilerim.Daha doğal bir yaşam için tavsiyede bulunmak istedim.
İyi günler

Kurdelam bende buzdolabı olarak anlamadım zaten ama normal dolap içlerinde çamaşır suyu kalıntıları zararlı diye öyle yazdım.ben önerinizi eleştirmek niyetiyle değil,bilgilerimi paylaşmak istedim,yanlış anlaşıldıysam özürdilerim.Daha doğal bir yaşam için tavsiyede bulunmak istedim.
İyi günler

hii ay cnm özür nedemek ben sadece bi anlaşmazlık olmasın diye açıklık getireyim dedim sizde dolapları anlamışsınız zaten.yoksa size sitem etmek değildi amacım.sakın sakın:))

mutfak dolaplarımın iç duvar kısımları kuflendı sıfır ev ve yalıtımı var su hattı falanda gecmıyor ne yapabılırım...

olabildğince açık tut bence hava alsın.farketmediğiniz nem su felan tutmuş olabilir.

buzdolabı, mutfak dolapları hatta ayakkabılık için bile, büyükçe bi tuzluk içine, ya da büyük delikli kapağı olan kavanoz gibi şeyler içine karbonat koyabilirsin.

Back
X