- 7 Mart 2010
- 28.022
- 14.077
- 498
- 47
- Konu Sahibi Wilhelmina
-
çift daire olsaymış iyi olacakmış daireniz..küçük arsaya 3 üz daire yaparsa mütahit böyle olur..onların herşeye verecek cevabı vardır..Kapattiricam tabiki ama teknik bilgisi olan vardir belki boruyu cikattirabiliriz oradan diye düşündüm... Gerçekten de bastan salma olmuş bizim taraftaki daireler... Bir de ankastre mutfak dedik özellikle... Davlumbaz olmaz oraya... Yok koridor da küçük antrede de priz yok... Odalarda da tek yere priz girişi yapmışlar sinirlerim zıpladı yaaa.. Tekme attım sinirden boruya annem orda olmasaydı kirardim herhalde... Yarin ofisine gidicem mutaahitin... Ne banyoya çamaşır makinası sığar ne mutfakta yer var napmislar hic anlamadım.... Çok sinir oldum
Bu projeleri müteahhit cizmiyor evet parası olan okumamış insan bile müteahhitlik yapabilir.o borunun olduğu yere buzdolabı
mutfak borusu olsa orada köşede ne işi var,lavobonun altında olurdu,sonuçta su lavobodan akıyor ve doğal olarak suyun akacağı boru da lavobo altında olur,üstelikte yukarıdan gelmez.işsiz cahil önüne gelen herkes mütahit oluyor bu memlekette
tek diyeceğim şey mütahite söyleyin çaresine baksın,nasıl halledecekse etsin yada en son çare oraya ocağı karşısanada buzdolabını koyun.
Bizim evde son kat ama bizde de öyle bir boru yok.en üst katsa çatının gider borusu olabilirmi bizde mutfakta öyle bir boru var..
Mutfak teZgahı neden konu sahibine ait oluyor.Mütahite olmuyor?Merhaba canım bu projeyi siz mi sectiniz hic iyi degil ve bunu yapan iyi mutahit degil sanırım ..
1.hicbir zaman mutfagin yanında tuvalet olmaz olacaksa kucuk bir havalandırma olması gerekir ki o boru mutfaktan gecırmezlerdi(((
2.bir proje yapıldıgını ben görmedim en az size 3,4 tane proje sunulır.
iyice arastırma yapılır bu projeler hakkında..
3.mutfak tezgahı size ait nasıl yapıldıgı mutahite degil .
boru mutahite ait onun yanlısı ki zira mutfakla tuvalet aynı yanyana sadece kapatabilirsiniz ..
veya dısarıdan gecirebilirler..
dediğin gibi de olabilir canım ama öyle bile olsa yinede çatının gider borusu evin içinden değil dışarıdan geçmeli,o boru zamanla eskir,kırılır,patlarsa ne olacaken üst katsa çatının gider borusu olabilirmi bizde mutfakta öyle bir boru var..
Bizim gider boruları mutfakta lavabonun alt kısmından gidiyor,diğer gider borusuda binanın dış kısmından gidiyor sizin dediğiniz gibi evin içinden gitmiyor,arkadaşın ev yaptırdığı adam baştan sağma yapmış belli.dediğin gibi de olabilir canım ama öyle bile olsa yinede çatının gider borusu evin içinden değil dışarıdan geçmeli,o boru zamanla eskir,kırılır,patlarsa ne olacak
tamam canım o zaman kim çizdiyse ve buna da karşı çıkmayıp o boruyu oraya koyana lafım.baksana borunun olduğu taraftaki duvara resmen yamuk.ayrıca ne borusu olursa olsun orada olmaz,zamanla patlar çatlar vs...Bu projeleri müteahhit cizmiyor evet parası olan okumamış insan bile müteahhitlik yapabilir.
Ayrıca bina içinde bir çok boru var mutfakta olan tek şey şu borusu değildir. Ama ben onun kanalizasyon borusu olduğunu da düşünmüyorum.
Canım benimde evim oluyor tezgahım nasıl bir renk nasıl ve ne tarfta koyacam ve tezgahın sekli bn secerim sizde öyle degil galiba..Mutfak teZgahı neden konu sahibine ait oluyor.Mütahite olmuyor?
Oturduğumuz sitede bütün tezgahlar yapan kişi tarafından konuldu,yine başka yapılan evlerde de hep müteahhit tarafından konuldu bizim burada müteahhitte ait oluyor herşey.Canım benimde evim oluyor tezgahım nasıl bir renk nasıl ve ne tarfta koyacam ve tezgahın sekli bn secerim sizde öyle degil galiba..
Yok canım bizde benim tercih ettigim gibi oluyor..Oturduğumuz sitede bütün tezgahlar yapan kişi tarafından konuldu,yine başka yapılan evlerde de hep müteahhit tarafından konuldu bizim burada müteahhitte ait oluyor herşey.
Plastik boru değilse kolay kolay birsey olmaz. Zaten evin içinde görmediğiniz şekilde borular var patlayacak olsa onlar patlardi. Hanımefendi etrafına dolap kaplatmak zorunda başka bir çözüm olmaz. Evet bina yamuk işçilik hatalı inşallah deprem Yönetmeliğine uygundurtamam canım o zaman kim çizdiyse ve buna da karşı çıkmayıp o boruyu oraya koyana lafım.baksana borunun olduğu taraftaki duvara resmen yamuk.ayrıca ne borusu olursa olsun orada olmaz,zamanla patlar çatlar vs...
işin içinde babnız varmış babanızında gönlü varmış olanlara. o zaman bu kadar sinirlenmeyin. satın başka ev alın.oldu bittiArkadaşlar telden girdigim için toplu alıntılara cevap vermek zor oluyor.
Babam dükkân diye tutturmasaydi daha iyi bir mutahite verebilirdik arsaları lakin adam yine her zamanki gibi oğlunu düşündü ...
Bu evin bulunduğu arsa yamuk evet ama metrekareler esitmis ölçmüş bizimkiler... Fakat her dairenin sekli farklı nerdeyse... Bu ne borusu cozemedim yarin ilk isim o boruyu takip etmek olcak köşeden gelmesi garip dediginiz gibi...
Babama sordum kapaticaz o köşeyi demiş... Koku yapmaz diyor babam ama bilemedim... Mutfak o kadar küçük ki kullanım alanı yok iki ucu....
Ayrıca bazı arkadaşlar sormuşlar bize 3-5 proje getirmedi uyuzlar... Belediye belli bi proje veriyormus her şeyi belediye ayarliyormusmus bunlar da ona gore yapiyorlarmismis....
Ben de 2 daire olmasından yanaydim ama merkez mevkiinde olduğumuz için biz de mutaahitte daha karlı olcak haliyle...
Evin kullanışlı olmasını hic dusunmemisler... Evin küçüklüğü büyüklüğü önemli değil kullanışlı olması önemli benim icin.... Ama bunu da saglamadiklarini gördüm Delirdim resmen...
Ayrıca mutfak tezgahların çizimlerini de gostercem size dedi o da yok bi baktm tezgahlar yapılmış... Ben gittiğim zaman çok güzel cemkiriyorum mutaahit biz babanla anlastik diyince salak gibi kalıyorum ortada yaaa ne kadar lanet şeyler bunlar...
Kardeslerimle aramda yapilan haksızlığa mi yanayım hadi onu aştım iyi kotu bi evimiz olcak olan evin de berbat bi hale dönüşmesine mi....
Mutfağını sonradan komple değiştiren var mi? Lavabo kısmını pencere önüne alsam diyorum mesela... Gider yeri degistirilse borularla kamufle edip(evi bastan yapamayacagimiza gore) sonradan pisman olur muyum acaba diye dusunyorum...İsin ilginç tarafı bi baca deliği de göremedim aspirator icin camda delik var o da havalandırma için falandir diye düşünüyorum...
benim eski evimdede böyle bi boru vardı.koku falan olmazdı. kare şeklinde üstü kapatılmıştı. biz oraya dolapta yaptırdık. görüntü kayboldu.
benim anlamadığım dairelerin bu kadar küçük olacağı önceden size söylenmiştir. o zaman neden kabul ettiniz??
Şöyle söyleyeyim babam kabul etti kimse bize sormadı, daire dağılımı yaparken de mutaahite verirken de... Sinirliyim çünkü başta çok farklı konuşuluyordu her şey sizin istediginize gore ayarlanır diyordu bunlar doğru düzgün planlama bile yapmamış....işin içinde babnız varmış babanızında gönlü varmış olanlara. o zaman bu kadar sinirlenmeyin. satın başka ev alın.oldu bitti
Evet gizlemisler boruyu tezgah arası taşlarla falan ama benim en büyük sıkıntım zaten kullanım alanı darken bir de piyasaya boru çıkmasıydı... Yukarıdaki arsamızdaki dairelerde mutfakların dışından gider borularını geçirmeyi akıl edebilmişler... Gerildik ya çok gerildik...Ya bu mütahitler alem adamlar arsayı alana kadar on takla atarlar sonra çok afedersin kazıklamak için her yolu denerler
En iyisi kablo gizleme kanalları gibi olan bişey yaptırırsınız
Sagolun cokkk tesekkurler.. Evi kiraya verdi babam yeni evleneceklermis eşyaları taşıdıklarında hergun daha da merak ediyorum o kadar eşyayı nasıl sığdırıyor diye:) çeyiz bakma bahanesiyle gidenlerle eve mi sıvışsam napsam :) ben o evi eşyalı pek hayal edemedim bir türlü.:)umarım halledersiniz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?