Mutfak kavgası

sevmediğin birileri geleceği zaman yemeği eşin yapsın o zaman :KK48: sevdiğin kişileri ağırlayacaksan eşin daha haberdar olmadan yada gelmeden gir yap hazırlığını ;)

Ne guzel bence. Keske tum erkekler oyle olsa. Mutfak kadinin isi demeyen biri. Kendine de guveniyor ki misafirlerine yemek yapmak cesareti gosteriyor. Bence cok hos.

Her gün pişiriyo bişeyler.

Misafirler inanmıyolar ki genelde.Benim üstüme kalıyo abuk subuk yemekler.

Abuk sabuk yemek yaptığında videosunu, fotoğrafını çekin. Sonra misafirlere gösterirsiniz. Ayruca, sizin sözünüze inanmayan misafir de enteresanmış. "Yemin ederim ki o yaptı" veya "Pilava hem bezelye, hem kuş üzümü aynı anda konulur mu yaa, tabii ki ben yapmadım" ya da "misafir geleceği zaman bana yemek yaptırmıyor, çok sinir oluyorum" gibi ikna edici şeyler söylemiyor musunuz?

Onu da denedim.Önce tamam diyo sonra gizli gizli kenardan gelip soğanları soymaya başlıyo napıyosun diyorum yardım ediyorum diyo.Sonra bi bakmışım atmış gene beni bi kenara kendi yapıyo oluyo yemeği.

O zaman "bugün mutfağa girmen yasak" deyin ya da mutfak kapısını kilitleyin. Zor bir şey değil ki.

Maalesef aynı saatte giriyoruz.Hayır güzel yapsa sorun değil kafadan uyduruyo hepsini bi keresinde tarhanayla mercimeği karıştırıp çorba falan yaptı korkunçtu.

Yemek kitabı hediye edin bari :)

Ama benim eşim bezelye de koyuyo aynı pilava kvniz de koyuyo mu

Bence hem kuş üzümlü hem bezelyeli pilav güzel olmaz. İki malzemede de şeker var, normal bir yemekte olması gerektiğinden daha fazla tatlılıkta olur. Uzak Doğu'da da tatlı yemekler yapılıyor ama onlar dengelemek için ekşi de koyuyorlar.

Son düzenleme:
Yapsın kız ekleme, boşver. Sinirini bozma.. "Tamam kocacım" de, hiç karışma, yakında usanır, bıkar

Ne şanslısınız ki erkek egemen,ataerkil kafa yapısına sahip bir eşiniz yok. ne şanslısınız ki eşiniz "yemek yapmak kadının görevidir, erkeğin öyle kadın işleriyle alakası olmaz!!" gibi saçma sapan bir düşünceye sahip değil. Bırakın yapsın ne güzel işte. Sizde yemek yapma derdinden kurtulmuş olursunuz. Ayrıca nasıl evinizin tuvaleti,banyosu,salonu evin tüm bireylerinin kullanımına açıksa mutfak da öyle. istediği zaman girer yemek yapar vs.

Yine erkek egemen oluyor bence. Konu sahibi gelecek misafirlere yemek yapmak istiyor, kocası izin vermiyor. Kendi evinde yemek yapma özgürlüğü yok. Eşimin yemek yapmasından memnunum demiş zaten. Onu rahatsız eden kısıtlanmasıymış. Adam da yapsın tabii ama kadına da istediğini yapma özgürlüğü versin.

vallah cok ilginc keske benim de kocam ay da yilda bir bi yemek yapsada yesek. ama yemekler kötü mü oluyor misafire rezil oluyor?

Ay bırak yapsın, sen de dert mi arıyosun.. Ben olsam fırsattan istifade butun cagırmak ıstedıklerımı davet ederdım :KK53:

Kuş üzümlü pilav mı?
Kim sokuyo Türk mutfağına bu abuk subuk Racheal Ray tarzı yemekleri?
Nerden aklıma getirdin o tuhaf yemekleri pıffffff...

türk mutfağında kuş üzümlü fıstıklı bademli pilav vardır, et yemekleriyle servis yapılır ve çok da lezzetlidir.

Eşim mutfağa girdi mi çıkmak bilmiyor.Mesela yarın misafir gelecek mutfağa girdi yemek yapmaya başladı.Beni hiçbir işe karıştırmıyor.Tüm mutfağı ele geçirdi.İçeri girip abuk subuk kafadan uydurduğu yemekleri yapıyor.Ne söylesem itiraz ediyor hasta etti beni boğazlicam yakında.

Mesela yarın için güveç yapıcaz dedim ki içine arpacık soğanı da koy güzel olur başladı benle kavga etmeye yok bu orman kebabı mıymış yok arpacık soğanının ne işi varmış.Nasıl yapılacağına baktık.Dedim ki etleri önce başka yerde pişir sonra güvece ekle, gene başladı eti niye başka yerde pişiriyomuş ne saçmaymış gene kendi bildiğini yaptı.Sürekli her şeyi bi tek kendisinin bildiğini sanıyo :mad:

Ne zaman misafir gelecek olsa mutfağa koşa koşa gidip yemek yapmaya başlıyo.İstediğim gibi bişey bile pişiremez oldum tam bişey yapmaya çalışıyorum elimden alıp bırak sen ne anlarsın diyo bana :KK57: alıyo elimden sonra saçma sapan kuş üzümlü bezelyeli pilav falan yapıyo oo_O kadar dediğim dedik ve gıcık ki onu boğazlamamak için zor duruyorum tüm yemekleri mahvedip misafirlere rezil ediyo elinden alamıyorum gönlümce yemeğimi yapıp güzel bi sofra kuramıyorum herşeye karışıp elimden alıyo sofra düzenine kadar karışıyo çıldırıcam :mad:
Oh be yazdım rahatladım:KK45:

Ayyy ne güzel koca. Yapsın işte. Yemeklerin tadı kötü bile olsa yapsın işte.

Mutfakta esimin yardim etmesi hosuma gder ama gelip benim isime karismasina kil olurum. yapmasin. gitsin otursun tv baksin.

Eşim mutfağa girdi mi çıkmak bilmiyor.Mesela yarın misafir gelecek mutfağa girdi yemek yapmaya başladı.Beni hiçbir işe karıştırmıyor.Tüm mutfağı ele geçirdi.İçeri girip abuk subuk kafadan uydurduğu yemekleri yapıyor.Ne söylesem itiraz ediyor hasta etti beni boğazlicam yakında.

Mesela yarın için güveç yapıcaz dedim ki içine arpacık soğanı da koy güzel olur başladı benle kavga etmeye yok bu orman kebabı mıymış yok arpacık soğanının ne işi varmış.Nasıl yapılacağına baktık.Dedim ki etleri önce başka yerde pişir sonra güvece ekle, gene başladı eti niye başka yerde pişiriyomuş ne saçmaymış gene kendi bildiğini yaptı.Sürekli her şeyi bi tek kendisinin bildiğini sanıyo :mad:

Ne zaman misafir gelecek olsa mutfağa koşa koşa gidip yemek yapmaya başlıyo.İstediğim gibi bişey bile pişiremez oldum tam bişey yapmaya çalışıyorum elimden alıp bırak sen ne anlarsın diyo bana :KK57: alıyo elimden sonra saçma sapan kuş üzümlü bezelyeli pilav falan yapıyo oo_O kadar dediğim dedik ve gıcık ki onu boğazlamamak için zor duruyorum tüm yemekleri mahvedip misafirlere rezil ediyo elinden alamıyorum gönlümce yemeğimi yapıp güzel bi sofra kuramıyorum herşeye karışıp elimden alıyo sofra düzenine kadar karışıyo çıldırıcam :mad:
Oh be yazdım rahatladım:KK45:

Eşin yengeç burcu mu :KK45:

Back
X