Bende Çok kÜÇÜktÜm patates yemeĞİ yapayım dedİm evdekİlere malum ya tatİlİndeyİz
sona baŞladık yapmaya bende acemİlİk suyu doldurmuŞum da doldurmuŞum
patatesler yÜzÜyo İÇİnde resmen
neyse oturduk sofraya tabakta bol su 2- 3 tanede patates var babamda bu nasıl yemek kızım patatesİ suya atmıŞsın bÖyle yemekmİ olur demİŞtİ ne ÜzÜlmÜŞtÜmm
kaydirigubbakcemile3 eminim o günden sonra yemeklere su koyarken çok dikkat etmişsindir.
bekardım henüz.yumurtalı ekmek yapıcam .yağı tavaya koydum.yumurtayı çırpıyom ekmeği dilimyom.derken bi baktım tavadaki yağ yanmış tutuşmuş.ödüm patladı.elime hemen bi mutfak peçetesi aldım.tuttum tavayı sapından.bahçeye fırlattım.oda ne annem bahçede.kadıncağızın burnunun ucundan geçti tava.anneme bişey olsaydı kendimi affetmezdim.allah korudu.neyse mutfağa geri döndüğümde ne göreyim ben tavayı uçururken yere alev topu düşmüş.yanan yağı akıttım heralde yere.halıda yanıyo.hemen su doldurdum bi kaba üstüne döktüm halının.öğrendimki su ile sönmezmişş alevler.alev önce bi harladı sonra küçüldü.ama nerdeyse korkudan altıma edecektim. :)
koptum resmen allah iyiliğini versin senin delikafadulden
bende bigün okula gtmden önce süt ısıtmştm.sütümü içtim güzelce gittim okuluma .ocağı açık unutmşm tabi.ocakta pencereye çokyakın.
öğlen okuldan geldim .sokağın başında kızlarla konuşmaya daldım.konuşurkende bi yandan mutfağın camına bakıyorum.perde çok şekillli duruyor.bi yanı uzun bi yanı kısa laelaelaelaelae
neyse eve gttm kapıyı açtm yanık kokusu gelio( tülün yarısı yanmş meğer . . bütün damlacıklarıda halıya akmş. kafamçokkarıştı
Annem sağolsun bişey demedi ama ben çok ağlamştmAllahtan yangın çıkmamş
Bende bekarken yeme yapmayı bilenlerdenim çok severdim yemek yapmayı hala severim çok garip anılarım yok ama ben sık sık çaydanlığı ocakta unuturum mesela canım kahve istedi suyu koyarım ocağa gelirim pc başına bir saat iki saat sonra tekrar canım kahve çeker yada lavaboya gidince görürüm ki çaydanlık yanıyor yani azıcık unutkanım birazda saf tabi çünkü bir değil iki değil her evde yanlız kalışımda yaparım bunu
birde pek alakalı değil ama ilk evlendiğim sene ablamlar oturmaya geldi bize mutfakta ben hem yemek hazırlıyorum hemde orda oturuyoruz eşim ablam ben eniştem eşim buz dolabın yanında oturuyordu ben dolaptan bir şey aldım eşimde o ara dolaba kafası uzatmış içine bakıyormuş ben tabi fark etmedim kapağı itekledimki eşimin kafasını buz dolabına sıkıştırdım 6 yıl geçti üzerinden ama hala aklıma geldikçe çok gülerim bu olaya eşim şok olmuştu o yüz ifadesini hiç unutmuyorum
Bende bekarken yeme yapmayı bilenlerdenim çok severdim yemek yapmayı hala severim çok garip anılarım yok ama ben sık sık çaydanlığı ocakta unuturum mesela canım kahve istedi suyu koyarım ocağa gelirim pc başına bir saat iki saat sonra tekrar canım kahve çeker yada lavaboya gidince görürüm ki çaydanlık yanıyor yani azıcık unutkanım birazda saf tabi çünkü bir değil iki değil her evde yanlız kalışımda yaparım bunu
birde pek alakalı değil ama ilk evlendiğim sene ablamlar oturmaya geldi bize mutfakta ben hem yemek hazırlıyorum hemde orda oturuyoruz eşim ablam ben eniştem eşim buz dolabın yanında oturuyordu ben dolaptan bir şey aldım eşimde o ara dolaba kafası uzatmış içine bakıyormuş ben tabi fark etmedim kapağı itekledimki eşimin kafasını buz dolabına sıkıştırdım 6 yıl geçti üzerinden ama hala aklıma geldikçe çok gülerim bu olaya eşim şok olmuştu o yüz ifadesini hiç unutmuyorum
ayyy çok kötü olmuş kaydirigubbakcemile3annem evde olmadığı gün kardeşim okuldan gelecek die lahmacun içi hazırlayın dedi fırınag önderir hep baraber yersiniz deyince koyuldum işe neyse iç malzemeyi hazırladım sıra yağına geldi tezgahın üstünde şişede ki yağı da döktüm iç harca gönderdim fırına nar gibi kızarmış lahmacunlar geldi nasıl güzelgörünüyor yedim tat berbat benim yağ die içine koyduğum annemim tatlı için ayırdığı şerbetmiş :kedi::kedi:
Bige_
Bende ilk evlendığım zamanlarda canım karnı yarık istedı hemde kocama süpriz yapım dedim ama malesef ki patlıcanları kızartmadan çiğden koydum içlerini doldurup fırına ve kocam geldı hala pişmemişti fırındakıler :))) O da güldü tabii heheh.Annem süper yemek yapar bende artık onun gibi oldum 1 yıl olacak nerdeyse :)
annem evde olmadığı gün kardeşim okuldan gelecek die lahmacun içi hazırlayın dedi fırınag önderir hep baraber yersiniz deyince koyuldum işe neyse iç malzemeyi hazırladım sıra yağına geldi tezgahın üstünde şişede ki yağı da döktüm iç harca gönderdim fırına nar gibi kızarmış lahmacunlar geldi nasıl güzelgörünüyor yedim tat berbat benim yağ die içine koyduğum annemim tatlı için ayırdığı şerbetmiş :kedi::kedi:
Bisürü var, düse kalka yemek yapmayi ögrendim...:)
Kek yapmistim, öyle güzel kabarmistiki.. kendimle gurur duyup havalandim baya
sira tadina bakmaya gelince havam yerle bi oldu:)) toz seker yerine tuz katmisimmmm
tuzlu kekle tarihe gecmis oldum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?