Mutfak maceraları ve komik anılar.

ben lisede başıma gelen bir olayı anlatayım size. aylardan ramazan. akşam annemler yemeğe davetli. ve iftardan sonra akşam kursum var, arkadaşım bu yüzden okul çıkışı bana geldi. neyse bir baktım dolapta hiç bişey yok. e açız, oruçluyuz, hayatta ilk defa sucuk kızartmaya karar verdim. tavaya yağı koydum ve sucukları dilimlemeye başladım. sucuk çok sertti ve benim elimde oldukça yavaş. yağın o kadar çabuk kızacağını bilmiyorum. sucukları tavaya atar atmaz coss diye korkunç bir ses. anında kapkara oldular. evde de sadece iki dilim dünden kalmış pide vardı. onları ve sucuk cipslerinden yenebilicek gibi olanları kıtır kıtır yedikk. cepte de kuruş yok. kış günü. kursa gittik ama perişan haldeyiz. ne zaman sucuk yapmaya karar versem anarım o günü :roflol:

Lise 1 e giderken makarnayı nasıl pişireceğimi tarif edip,alışverişe çıktı markete.Bende başladım makarnayı haşlamaya,haşlama suyuna sirke ve tuz katıp.Daha önce yapmadım ya,ne kadar süre haşlanacağı gitti aklımdan,her baktığımda makarna tanesi sert geldi bana.Ve sonunda lapa oldu tabii,bir geldi ne yaptın hamur yapmışsın dedi,artık süzüp o akşam öyle yedik.

Bir keresinde de barbunya yemeğini sen yap bugün dedi,herşeyi çok güzel yaptım pişirme aşamasında,altı açıkken ocağın,bir filme daldım ve dibi tuttu,birazcık kokulu oldu işte.

Bir gün de muhallebi yapacağız,annem buzdolabından vanilya çıkar dedi,ben de yanlışlıkla kabartma tozunu çıkarmışım,bir döktüm,kakaolu muhallebi kabarmaya başladı,ama fena da olmadı,misafire de çıkardık,tarifini isteyecek kadar beğendi.

Bir başka makarna anım ise,annemle babam özdileğe gitmişti ,ben de farklı bir makana yapayım dedim.Evde salam vardı,soslu salamlı makarna yapmaya karar verdim.Makarnayı güzelce yapıp,kesilmiş salamlarla karıştırdım, daha sonra da sos yapımına başladım,salça,2 büyük bir diş sarmısak,çeşitli baharatlar koyup sosu yapıp makarnaya karıştırdım,hiç birbirine yapışmayacak kadar güzel oldu makarnam ama bizimkiler gelinceye kadar.(Bu arada ben sosu kattıktan sonra hiç tatmadım makarnayı)Asansörün kapısından bile sarmısak kokusunu aldık dediler.Servis yaptığımda da annem dışındaki kimse yiyemedi,o da beni sevdiğinden.Sonuçta makarna suda yıkandı,tekrar yağlandı ama sarmısak kokusu kaldı.Birazını yiyip atmak zorunda kaldık.

Ben de ilk başlarda yemek yapmayı öğreninceye kadar işte ailem biraz işkence çekti. Ama şimdi gayet iyiyim.

Bizim de eski apartmanımızdaki bir komşumuz da pirinçleri ayıklamadan,ıslatmadan dolma yapmış yeni evlendiğinde eşinin akrabalarının yemeğe geldiği gün.misafirlerin önüne koyduğu zaman yemeği bir bakmış ki,dolmalardan baş kaldırmış kurtlar.Ayıklama girişimde bulunmadığı için farkedememiş, pirinçlerin kurtlanmış olduğunu.Ama bu son vakası değil,bir keresinde de kurabiyeye koyduğu un bozulmuş,kurtlanmış olunca misafire çıkardığı kurabiyeler de proteinli kurabiye olmuş.Öyle bir anlattı ki ona gittiğimde bir şey yemeye korkuyorum.Ve bu anılarını bir sürü insanın içinde paylaştı.

herkesin komik anıları varmış yemek konusunda kaydirigubbakcemile3

bende ilk evlendiğimiz zamanlarda bi pilav yaptım tıkır tıkır bişey oldu

2.de dedim suyu arttırayım bu sefer de lapa oldu

en sonunda 3. güzel bi pilav yaptım ,eşime dedim 1e 1,5 su koyulcakmış öğrendim

ee sorsaydın söylerdim ben dedi eşim de kaydirigubbakcemile3

bi de geçenlerde karnıbahar yemeği yapıyorum , soğanı salçayı kıymayı kavurdum ; üzerine karnıbaharları ekledim ama bakıyorum bi gariplik var bişey eksik

kk'da arkadaşarla konuşuyoduk o sırada sordum meğer haşlamayı unutmuşum :roflol:

kızlar 2 ay önce et suyu ve tavuk suyunu ogluma çorba veya yemeklerıne katarım degerlendıreyım dıye buz kalıplarına koymuştum daha sonra ızmıre gıttım esım evde yanlızken rakı ıçmış.gecenlerdede arkadasıyla içecektı benden buz ıstedı yok dedım o ınatla var dedı kalktı getırdı megersem benım esım ben yokken rakısına et suynu kullanmış hıçte anlamamış az daha demesem tavuk suyunu kullanıcaktı bu sefer

hayatımda ilk defa portakallı kek yapıcam,herşeyi hazırladım,kekimde gayet güzel kabardı.Bende bir havalar sormayın.Neyse dilimledim,getirdim evdekilere,baktım herkes geri çıkarıyor.Portakalın içi koyulmazmış nerden bileyim ben,rezil oldum tabi.Birde balayından geldik eşime marifetlerimi göstericem,nohut yemeği yapayım dedim ama 4 saat geçti hala pişmiyolar,sonradan öğrendim ki önce haşlamam gerekiyormuş.Son olarakta,düdüklüde mercimek pişirme anım var,nerden bileyim ben mercimeklerin 20 dk pişeceğini.2 saat pişirdim ve sonuç yanmış bir yemek (Allahtan düdüklü patlamamış) ve akılsızlığım sonucu naylon posete döktüğüm yemegin eriyerek o kar gibi halıma dökülmesi fisfisfis artık öğrendim ama rezil olmam yanıma kaldı senağlama

bir tanede ben anlatim :icecream:
yeni evliyim ve gecenin bir vakti kocişle canımız kek çekti :sm_confused:
dur bi alman pastası yapayım dedim.ilk kez deniyorum
neyse kekin hamurunu hazırladım,fırına verdim
kocişle televizyon seyretmeye devam
bir saat sonra gittim fırına baktımki bunda bir gariplik var,üstü kızarmış,altı hamur :uhm:
ızgara bölümünü çalıştırmışım :kedi:

tekrar ayarlayıp fırına verdim,napim dökecek halim yok ya,alman pastası yapıcam,üstünü pudra şekeriyle kapattırım dedim,sonra başladım ocakta kremasını yapmaya
yumurtayı kırınca,yumurtalar haşlandı bigüzel senağlama
çok berbat bir gündü :çok üzgünüm:

bir kerede mercimek çorbası yaparken düdüklüde çok durduğundan mı
yoksa mercimeği çok mu koyduğumdan mercimeği yakmıştım :uhm:

bekarkende sucukları yağda kızartıcam diye yakmıştım:çok üzgünüm:

kaydirigubbakcemile3bi tanede benden olsun..liseye gidiyodum öğlearası için eve gelmiştim annem ocağa çorba koymuş ben markete gidiyorum sen giderken altını kapatıver dedi bana bende tamam kapatırım dedim ama tabii unutmuşum ben onu okula gittim derse girdik dersin bi yarısında ocağı kapatmadığımı hatırladım hemen öğretmenim eve gidebilirmiyim dedim niye dedi ocağı unuttum çorba vardı dedim herkes çok gülmüştü Allahtan okulum çok yakındı bişey olmadan kurtuldum

lisedeyken hayatımın ilk yemeğini yani pilavını yapıcam. annem evde yok şehirdışındaydı.

diyet olsun diye yağını az koydum. suyunu koydum. aradan yarım saat geçti pişmedi. yine su koydum. aradan yine o kadar zaman geçti pişmedi. bu sefer suyu kaynatıp döktüm. anca o zaman pişmişti ama hem sulu hemde lapa hemde tatsız bişi olmuştu:))

hala evde dalga konusudur sulu pilavım :))

bitanede benden olsun bigün annem hasta yatıyordu kardeşimde evdeydi bende ıspanak yaptım hemen kursa yetişmek için çıktım evden dedim anne koydum pirinç falan atarsınız dedim..annemde kardeşime 4 kaşık pirinç at demiş oda gidip 4 kaşık tuz atmış....

kaç aydır beklediğim yurt dışından gelecek misafirlerim geldi geçen hafta.
Fırında köfteli patates yapmıştım neyse köfteleri önce az kızartmıştım zaten patatese baktım pişmiş aldım fırından
meger iki farklı patates kullanmışım biri pişmiş digeri daha çiğ pişmemiş.misafirler yediler ama eşim sonra dedi patates pişmemiş diye.Çooook utandım yaaa vallaaa bir işe fazla özenmiceksin onu anladım.

Aman ya rabbi, kızlar allah iyiliğinizi versin, çok pis güldürdünüz beni.
Allahtan içeri biri girmedi, kendi kendine kahkaha atıyor diye tüm işyerine rezil olacaktım.sempatiksalakcinni
Biraz da sinirlerim bozuktu, ondan heralde.

Bunlara bayıldım delikafadulden

bende makarnayi cabuk pissin diye düdüklüde pisirmistim:ecrin_bebek::sinifsinif::bbo:

kaç dakikada pişti merak ettim cokacimcoook

:1shok:
Allahtan polise yakalanmadın :)) eminim salçadan bi daha hiçç tiksinmemişsindir :teytey:

sırnaşık şey

:roflol:

İşte burda kahkahaya bi ara verme zamanıydı... Allah korusun çok korktuğum bişi yaaa... mazallah :1no2:

Yazık olmuş, buna da üzüldüm

hemen bende anlatayım :)
daha çok küçüğüm 8 9 yaşında felanım
annem evde yok okuldan geldik evde yemek var ama canımız patates kızartması istedi
abime deidm ben yaparım(aramızda iki yaş var )tabi övünülmek var birde işin ucunda :)))
yağı koydum annem her zaman yağı kızdırır dedim
ben o arada yavaç yavaş soyup doğruyorum yağdan dumanlar çıkmaya başladı pataesleri içine dökmemle e birde sularıda kalmış
ateşin tavana doğru yükselmesi bir oldu :1shok:
ben bi çığlık bastım allahtan yan komşu kapıdaymış duymuş geldiler hallettiler ama biz korkudan öldük öldük dirildik
o gün bugün bişey yaparken asla yağı koymam herşeyi hazır eder öle yakarım ocağı sırnaşık şey

bi keresindede yine 5 sınıfta felanım pasta keki yapmaya kalkıştım
4 yumurta koycağım yerde 8 yumurta koymuşum..yanlış yazmışım tarifi :)
kek oldu plastik gibi.tabi bunları annem evde yokken yapıyorum
bütün delilleri kekde dahil yok etikden sonra o gün hiçbişey yapmamışım gibi devam etti
yıllar sonra anneme komik bir anı olarak anlatmıştım :))

annemle şerbet maceramız var. tatlı yaptık şerbeti kaynatıyoruz içeri girip işe dalmışız kapıyı kapat kon-kular gelmeye başladı bir gittik tencerede şerbet kömür olmuş. evlendikten sonrada eşim istedi tatlı koyduk ocağa içeride ikimizde uyumuş kalmışız aynı son kömürleşmiş bir tencere :)))) bir dahada şerbetin başında nöbet tuttuk ikimizde. birde ben çorbayı haızrladım kapadım altını neyse koyduk içiyoruz. bir gariplik var ya diyorum tadı nedne böyle aşkım sesi çıkmıyor. sever herşeyi karıştırmayı benim kociş. yok yok sen bunun içine bişey atmışsın söyle bakim dememle kaymak demez mi dedim ben yiyemiyorum kalsın. bende yiyemiyordumda anlama diye yemeye çalışıyorum diyo birde. kırdık 2 yumurta yedik nabalım.

Benimkide herseyi katip karistirmaya bayilir.Yeni tarifler icat etmeye calisir her zaman.
bir keresinde cok hastayim grip olmusum dur dedi sana bir seyler hazirlayim dedi ok dedim. Gitti hazirladi geldi caydanliga suyu koldurmus icine limon zencefil nane maydonoz muz elma daha hatirlamadigim bir cok seyi eklemis kaynatmis suyunu bana getirdi. igrec bir tat o kadar ugrasmis diye icmeye calisiyorum yutamiyorum sonra caktirmadan doktum. ne zaman hasta olsam ben sana biseyler hazirlayim der aman aman eksik olma derim

ben evlendikten 1 yıl sonra yemek yapmaya başladım ha birkaç denmelerim oldu ama hüsranla sonuçlandı efendim ben küçükkene annem çalışıyordu benimde canım un helvası çekti tarife bakarak yaptım ben bunu sürekli karıştırıyorum ama plastik kaşıla karıştırıyorum ben karıştırdıkça kaşık küçülüyor en sonunda çaktım ki kaşık eriyormuşş yeşil plastikli un helvamız oldu nur topu gibi
2. hatırladığım kocama melemen yaparmısın dedi deneyim dedim o kadar rezalet oldu ki ben bile kustum tavaya bir kerede sütlaç yapayım dedim ama fırında kızarmış olanından ben karıştırıyorum su gibi annemi arıyorum bir yandanda ağlıyorum bir yandan karştırıyorum ya anne bu niye hala su gibi olmuyor beceremiyorum işte dedim içine unu boca ettim sonuç görüntü güzel oldu ama kaya gibi sütlaçlarımız oldu buzdolabının en arkasına sakladım kocacığım o kadar uğraştın tadına bakayım dedi ama dişleri dökülüyordu az daha bir kerede mantı açmaya karar verdim senin neyine mantı diyebilirsiniz haklısınız o kadar sert bir hamur yaptımki oklavayla açmaya çaıştıkça hamur küçülüyordu en sonunda dayanamayıp hamuru duvara fırlattım duvara yapıştı. bu sefer daha kolay bişi yapayım dedim düdüklüye tavuk attım soğumasını beklemeden düdüğü bir açtım bütün tavuğun suyu tavana ve duvarlarıma fışkırdı duvarlar ve tavan hal kabarmış vaziyete duruyor bir defsındada arkadaşlar gelecekti onlara kısır yapayım dedim yine kitaba sadık kalmayarak bulgurla suyu doldurdumda doldurdum sonuçta elimde bir leğen vıcık bulgur kaldı elimde arkadaşlarım görmesin rezil olmayayım diyede leğeni bulaşık makinesinde saklamıştım benim aklıma gelenler bunlar şimdi haa merak eden varsa artık güzel yemk yapabiliyorum mantınında hamurunu ayarlamayı öğrendinm

bende bende..annemle ablam çarşıya gittiler bende 13 yaşında filandım sende bize bişeler hazırla dediler tamam dedim ben romana okuyoyorum kitap okurken illa hemen biticek ogün patates kızartıcam patatesleri hazırladım yağın altını açtım yağ kızana kadar romanımı okiyim dedim..tabii unutmuşum sonra aklıma geldi hemen kostum mutfaga yagın kapagını bir açtım alevler çıkıyo hemen aldım lagoboya koydum yangın çıkmasın diye musluktan su damla sen içine ben çıglık çıglığa yangını söndürmeye çalışıyorum babam odada uyuyomuş meger battaniyeyi aldı geldi söndürdü yangını ben anem öldürcek beni diye diye mutfagı temizlemeye çalışıyorum ama imkanımı var babam balkona çıkardı beni ablam geldi kapıyı açtım arkadaşıyla bastılar kahkahayı benim yüzüm simsiyah dumandAN MUTFAGI GÖRÜNCEDE GİRİP TEMİZLEMİŞLERDİ...BEN ÇOK HAŞEREYDİM ANNEMİN İÇİ PORSELEN TAKIMLARLA DOLU KRİSTALLERLE DOLU VİTRİNİNE TIRMANIRKEN BİR BAKTIM ÜSTÜME ÜSTÜME GELİYO TEL.İÇİNDE BİDEKENDİMİ ONUNLA BİRLİKTE BIRAKTIM TABİ BEN ALTTA VİTRİN ÜSTÜMDE ALTINDAN ÇIKIP EVDEN KAÇMIŞTIM ANNEMLER VİTRİNİN ALTINA AGLAYARAK BENİ ARIYO TABİ BEN ARAZİ ÇOKTAN BABAANNEME GİTTİM..

BENİM ABLAMIN ÇOK VARDIR..birgün kayın validesini yemege çagırmış kalabalık misafirler tabi bizimki balık almış adama temizle demiş balığı eve gelmiş yıkamış atmış fırına sonra misafirler gelince servise çıkarmış yerken hepsi sanki bu balıkta bir tuhaflık var diyip hemde yemişler 2.balıgın içini eniştem bir açmışki bagırsaklar filan içinde duruyo öyle yamişler megersem kopmuştuk ogün...bir günde benim arkadaşım annesi bana gelicekler orta okuldayken ablam tabi kek yaptı bir dilim yedi kekten sonra hastanelik oldu ne kattıysa keke kendi yaptıgı kekten zehirlenen ilk insan olarak sülalenin agzına sakız olmuştu herzaman böyle konularla gündemde kalmayı başarıyo..ablam ya daha çooook var böyle sakarlıkları..

bende sanırım 8 yaşında felandım ilk türk kahvemi yapıyorum köpükleri aldım
fincana tamam kahve oldu bitti sandım evde misafire yaptım bi de bunu
neyse misafir içiyo ama belli buz gibi kaynamadan koymuşum bi yandan bilmem
kimin kızı pek güzel kahve yapar dedi tabi ben anlamıyorum kendim içmediğim
için o an kadın gittikten sonra annem bi daha kaynatırsan kahveyi daha güzel olur
kızım demişti hiç unutmam
birde pirinç pilavı pişirmek istedim gene o yaşlardayım severdim mutfağa girmeyi
anneme dedim sen gelme ben biliyorum pirincin ayıklanacağını bilmiomuşum meğer
yedikçe içinden siyah şeyler çıkıyo felan annem babamda yazık hevesimi kırmamak için onlar pirincin çeşidinden diyolar yiyolardı yazık yaaa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…