bende makarnayi cabuk pissin diye düdüklüde pisirmistim:ecrin_bebek::sinifsinif::bbo:
2 yıl önce hazır salçalardan tiksindigim bir anda ,salça yapmaya karar verdim.Tabi ilk kez deniyorum neyse internetten tariflere baktım.Annemi aradım sordum falan tamam dedim ben bu işi beceririm.
Hafta sonumu o işe ayırdım.çok ugraştım bir hafta bakonda kuruttum hergün karıştır.akşam içeri al neyse çok zahmetliydi. 2 tane 3 litrelik pilastik kaplara koydum salçayı,ama ne mutluyum yaptım diye.Herkese söylüyorum salça yaptım diye.kaydirigubbakcemile3 Kullandıgım salça bitmemişti o yüzden kilere kaldırdım. Aradan bir ay geçti işten geldim yemek yapcam kilerden birşey lazım oldu.Girmemle bagırmam bir oldu.Ne olsa begenirsiniz.. Benimm caanım salçalardan biri patlamış
tavan duvarlar heryer kıpkırmızı kan gibi sanki birini bıçaklamışsın. Çok üzülmüştüm ve hazır salçalara tekrar döndüm salça maceramda o gün bitti.heryeri nasıl temizledigimi hiç anlatmıcam. Niye patladıgını anlamadım ama olabiliyormuş böyle.
annem evde olmadığı gün kardeşim okuldan gelecek die lahmacun içi hazırlayın dedi fırınag önderir hep baraber yersiniz deyince koyuldum işe neyse iç malzemeyi hazırladım sıra yağına geldi tezgahın üstünde şişede ki yağı da döktüm iç harca gönderdim fırına nar gibi kızarmış lahmacunlar geldi nasıl güzelgörünüyor yedim tat berbat benim yağ die içine koyduğum annemim tatlı için ayırdığı şerbetmiş :kedi::kedi:
:roflol:ben lisede başıma gelen bir olayı anlatayım size. aylardan ramazan. akşam annemler yemeğe davetli. ve iftardan sonra akşam kursum var, arkadaşım bu yüzden okul çıkışı bana geldi. neyse bir baktım dolapta hiç bişey yok. e açız, oruçluyuz, hayatta ilk defa sucuk kızartmaya karar verdim. tavaya yağı koydum ve sucukları dilimlemeye başladım. sucuk çok sertti ve benim elimde oldukça yavaş. yağın o kadar çabuk kızacağını bilmiyorum. sucukları tavaya atar atmaz coss diye korkunç bir ses. anında kapkara oldular. evde de sadece iki dilim dünden kalmış pide vardı. onları ve sucuk cipslerinden yenebilicek gibi olanları kıtır kıtır yedikk. cepte de kuruş yok. kış günü. kursa gittik ama perişan haldeyiz. ne zaman sucuk yapmaya karar versem anarım o günü :roflol:
Bizim de eski apartmanımızdaki bir komşumuz da pirinçleri ayıklamadan,ıslatmadan dolma yapmış yeni evlendiğinde eşinin akrabalarının yemeğe geldiği gün.misafirlerin önüne koyduğu zaman yemeği bir bakmış ki,dolmalardan baş kaldırmış kurtlar.Ayıklama girişimde bulunmadığı için farkedememiş, pirinçlerin kurtlanmış olduğunu.Ama bu son vakası değil,bir keresinde de kurabiyeye koyduğu un bozulmuş,kurtlanmış olunca misafire çıkardığı kurabiyeler de proteinli kurabiye olmuş.Öyle bir anlattı ki ona gittiğimde bir şey yemeye korkuyorum.Ve bu anılarını bir sürü insanın içinde paylaştı.
Yazık olmuş, buna da üzüldümkaç aydır beklediğim yurt dışından gelecek misafirlerim geldi geçen hafta.
Fırında köfteli patates yapmıştım neyse köfteleri önce az kızartmıştım zaten patatese baktım pişmiş aldım fırından
meger iki farklı patates kullanmışım biri pişmiş digeri daha çiğ pişmemiş.misafirler yediler ama eşim sonra dedi patates pişmemiş diye.Çooook utandım yaaa vallaaa bir işe fazla özenmiceksin onu anladım.
annemle şerbet maceramız var. tatlı yaptık şerbeti kaynatıyoruz içeri girip işe dalmışız kapıyı kapat kon-kular gelmeye başladı bir gittik tencerede şerbet kömür olmuş. evlendikten sonrada eşim istedi tatlı koyduk ocağa içeride ikimizde uyumuş kalmışız aynı son kömürleşmiş bir tencere :)))) bir dahada şerbetin başında nöbet tuttuk ikimizde. birde ben çorbayı haızrladım kapadım altını neyse koyduk içiyoruz. bir gariplik var ya diyorum tadı nedne böyle aşkım sesi çıkmıyor. sever herşeyi karıştırmayı benim kociş. yok yok sen bunun içine bişey atmışsın söyle bakim dememle kaymak demez mi dedim ben yiyemiyorum kalsın. bende yiyemiyordumda anlama diye yemeye çalışıyorum diyo birde. kırdık 2 yumurta yedik nabalım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?