• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mutfak Penceresinden Tatlı Bir Sohbet

Canım bunu bende gördüm şerit poğaçayı kıvırıp yapıyorsun galiba o tariflerden biri ile yapsana mesela ben bayatlamayan poğaça hamuru ile şerit poğaça yapmıştım güzel olmuştu:56::34:

Evet canım tamam hemen bakıyorum:10:mayalımıydı :26:

Aldım geldim :9::56:
BAYATLAMAYAN SODALI POĞAÇA
$image.webp
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı maden suyu(200ml)
2 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz(artırabilirsiniz)
1 paket yaş maya
5-6 su bardağı un
Üzeri için 1 adet yumurta sarısı
Haşhaş,susam,çörek otu

Yapılışı:Yoğurma kabına maya ve ılık sütü alıp karıştırın.Üzerine toz şekeri ekleyip 5 dakika köpürene dek bekletin.Maden suyu, sıvıyağ ve tuzu yoğurma kabına alın.
Kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edene kadar un ekleyip yoğurun.
Ilık ortamda 1 saat bekletin.Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın.Elinizle yuvarlayıp yağlanmış fırın tepsisine dizin.Poğaçaları fırın tepsisinde 20-30dk dakika bekletin.Sürenin sonunda üzerlerine yumurta sarısı sürün.Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirin...
ALINTIDIR..
kaynak:yemek sepeti

Son düzenleme:
Aldım geldim :9::56:
BAYATLAMAYAN SODALI POĞAÇA
Eki Görüntüle 837807
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı maden suyu(200ml)
2 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz(artırabilirsiniz)
1 paket yaş maya
5-6 su bardağı un
Üzeri için 1 adet yumurta sarısı
Haşhaş,susam,çörek otu

Yapılışı:Yoğurma kabına maya ve ılık sütü alıp karıştırın.Üzerine toz şekeri ekleyip 5 dakika köpürene dek bekletin.Maden suyu, sıvıyağ ve tuzu yoğurma kabına alın.
Kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edene kadar un ekleyip yoğurun.
Ilık ortamda 1 saat bekletin.Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın.Elinizle yuvarlayıp yağlanmış fırın tepsisine dizin.Poğaçaları fırın tepsisinde 20-30dk dakika bekletin.Sürenin sonunda üzerlerine yumurta sarısı sürün.Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirin...
ALINTIDIR..
kaynak:yemek sepeti

Bu hamurla istediğin şekli yapabilirsin:34:

Günaydınn canikom :38: vallahamı hemide peynirliiii offfffff :56::56:

Hayırdır ne hazırlğı misafirmi grliyor yoksaaa :10::38:

Yok ablaçığım yarın kayıpeterin (allah rahmet etsin )ölüm yıl dönümü dua okutulacak görümcemde ellim boş gitmeyeyim dedim tarif arıyodum :34:

Yok ablaçığım yarın kayıpeterin (allah rahmet etsin )ölüm yıl dönümü dua okutulacak görümcemde ellim boş gitmeyeyim dedim tarif arıyodum :34:

Allah rahmet eylesin ne güzel hayırlı duaları olur inşallah

Son düzenleme:
Senin zannettimde ondan,desene nevoşşş topuklayıp koşturacak yine :52::52:

Evet ablacım bayağı zorlayacak beni özel birşeyler hazırlamak istiyorum bakalım:56::9:Aslında bu hafta alacaktım:31: arkadaş ben alayım dedi sonra vazgeçti :ssz:2 gün önce sen al dedi:26: ben de imkansız yetiştiremem diye kabul etmedim:9:

Evet ablacım bayağı zorlayacak beni özel birşeyler hazırlamak istiyorum bakalım:56::9:Aslında bu hafta alacaktım:31: arkadaş ben alayım dedi sonra vazgeçti :ssz:2 gün önce sen al dedi:26: ben de imkansız yetiştiremem diye kabul etmedim:9:

Menün belli oldumu sen gene döktürürsün bak gör neler yaparsın :34: 2 gün de erken zaten zor olurdu senin içinde

Menu gözümde canladı :111::56: belki süpürgeme atlar gelirim :10:

Amin :16:ablam :38:

:38::38:

Back
X