Mutfaktaki en önemli sorunlarım :
1 - Bulaşık makinalarının tencere ve tava temizliğinde yetersiz olması
2 - Her yanı eşit pişirmeyen fırınlar, özellikle büyük boy olanlar
3 - Bir bardak meyve suyu içeceğim diye yarım günlük bulaşık çıkaran katı meyve sıkacakları
4 - Yeni nesil bulaşık makinalarının düşük ayar parlatıcı ve ya sirke ile çalışmaması. Şu anda bulaşık makinalarının %90 ının da kurutma özelliği yok, çabuk kuruma işini yüksek dozda parlatıcı kullanarak çözmeye çalışıyorlar. Eski bulaşık makinalarında sirke kullanmak sorun olmuyordu, yenilerde sorun. Parlatıcı kullanmaktan hiç hoşlanmıyorum hiç
5 - İyi, kaliteli tencerelere ödenen servet miktarındaki paralar, bu işi biraz daha ucuza kotarabilmeli üretici firmalar, çelik, seramik ve düdüklü tencere fiyatları birer küçük servet
6 - Mutfakta kullanılan tüm sarf malzemeleri çok pahalı ; kağıt havlular, streç ve folyolar, pişirme kağıtları, peçeteler vs... hepsinin iyisi pahalı
7 - Mutfakta kullanılan deterjanlar pahalı, özellikle bulaşık makinası için olanlar
8- Buzdolaplarının temizliği zor, rafların çıkarıp takılması vs...
9 - Yeni nesil inox tüm eşyaların temizliği bin dert, leke tutmaz diye satılan tüm inoxlarda cayır cayır leke kalıyor
10 - Son dönemde inatla reklamı yapılan silikon mutfak malzemeleri ; tümü insan sağlığı için ciddi bir tehdit, egale edilen tahta kaşıklar mutfaklara geri dönmeli
11 - Bir de kesme tahtaları var, avuç içi kadar kesme tahtalarının fiyatı inanılmaz derecede uçuk, bunun sebebini çok merak ediyorum
13 - Siyah fırın tepsileri kabus gibi, ne kadar yıkarsan yıka bir yerinde bir şeyler mutlaka kalıyor, o siyah tepsileri yakından bir inceleyin asla tam temizlenmiyorlar, bunların farklı bir şekli yapılsa ne olur, mesela beyaz olsalar üzerlerinde kalanlar görülse
14 - Bir de tabi ne kadar dikkat edersen et, dışı liv tutan teflon tava ve tencereler var, ne yaparsan yap kararıyor, içi sağlam olsa da gözüm dayanmıyor, atıyorum bir süre sonra
İlk aklıma gelenler bunlar ...