ay çook eskilere gittim bunlarla ne güzeller.
eski araç gerekçeler ne güzelmiş hepsi göz nuru hepsinde emek var eski zamanda yaşamak isterdim mafoldumben
hayatımda bununla yapılan kadar lezzetli bir tost yemedim yerimseniben çocukken çok yapardı annem tadını çok özledim yazarken tost koktu burnuma :gitme:
kaydirigubbakcemile5bu tost makinasından bende var,hala satılıyor fiyatı 8 lira.ben elektrikli tost makinası almadım hiç çünkü kullanışsız bu pratik hemen elimin altında.yerimseniben
Ben ben ben biliyorum alkisalkisalkisbir de mikser görevi gören bi garip alet var adını bilmiyorum. mikser gibi ikili başlığı var bi de döndürme kolu var kolu çevirince aşağıdaki başlıklar dönüyor. ama saçma bi alet çatalla çırp daha iyi. babam almış eskiden anneme biz oynuyoduk küçükkene hala duruyodur herhalde alttan ikinci mutfak çekmecesinde. bu aleti bilen var mıkaydirigubbakcemile3
ne güzel bir topikmiş burası okuyunca çocukluğum aklıma geldi.ne çok şey silinip gitmiş hayatımızdan farkına bile varmadan. bizim eskiden köylerde büyük küpler olurdu içine su koyarlardı suyu soğuk tutardı birde bakır maşrapası olurdu kulplu onlarla içilirdi su.küçükken nedense çok korkardım ondan içine bakınca karanlık kocaman görünürdü gözüme.
Sanırım bu küp o küplerden birisydibuyrunnnnnnnnn
Buda kayınvalidemlerin kullandığı küpmüş,şimdi mutfağımın köşesinde aksesuar olarak bulunuyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?