- 30 Temmuz 2019
- 906
- 1.228
- 113
Soru eşimin müzdarip olması değil ki ben kendim için sordum soruyu. Yemeği daha güzel nasıl yapabilirim diye.Yemek yapmak sizin göreviniz değil.Eşiniz muzdaripse kendisi yapsın
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Soru eşimin müzdarip olması değil ki ben kendim için sordum soruyu. Yemeği daha güzel nasıl yapabilirim diye.Yemek yapmak sizin göreviniz değil.Eşiniz muzdaripse kendisi yapsın
Birinde ölçülü yapsam diğerinde göz kararı yapıyorum ve pişerken yemeğin tadına bakmıyorum.
Sorunu az çok anladım daha öğrenmeden ölçüden ziyade göz kararı ile yapmam ilk hatamnefis yemek tarifleri diye bi site var orada yazılanları birebir uygulasanız şahane sonuçlar çıkıyor ortaya
ben orayla öğrendim yemek yapmayı şimdi damak zevkimize göre malzemeyi azaltıp arttırıyorum
Ben de mutfağa girmezdim hiç. Yemeği annem ablam hatta kızkardeşim yapar ben sevmiyorum. Ama biraz daha sabret zamanla oturuyor. Yemek sitelerindeki tariflere harfiyen uy. Zamanla bir bakmışsın kendiliğinden oluyor.Merhaba hanımlar, başlıkta belirtiiğim gibi mutfakta umutsuz bir vakayım. Eşimle ikimizde çalışıyoruz. Akşam eve geldiğimde yemekleri ben yapıyorum yani yapmaya çalışıyorum. Olmuyor bir türlü yemekleri tutturamıyorum. Birinde olsa birinde olmuyor. Ya çok tuzsuz ya çok sulu ya da çok susuz. Eşim de bu durumdan müzdarip. Yemekte istediği belli başlı şeyler var onları bile ayarlayamıyorum. Hep bir dahakine tutturucam derken 9 ayı devirdik. Olmuyor bir türlü, sevemiyorum mutfakta olmayı.
Bekarken de yemekleri annem, tatlı çeşitlerini ablam yapar, ben de temizlik yapardım. Zorda kalmadıkça girmezdim mutfağa.
Benim gibi olanlar nasıl aştı bu durumu ya da nasıl aşılır bu durum?
Benim sırrım hep kısık ateşte pişirmem. Sulu yemekse kaynayana kadar yüksek ateş sonra küçük veya orta gözde kısık ateş. Suyu azalırsa biraz su kaynatıp ilave edebilirsin, tuzunuda en son altını kapamadan atarsan tadına bakıp ilave edebilirsin.Merhaba hanımlar, başlıkta belirtiiğim gibi mutfakta umutsuz bir vakayım. Eşimle ikimizde çalışıyoruz. Akşam eve geldiğimde yemekleri ben yapıyorum yani yapmaya çalışıyorum. Olmuyor bir türlü yemekleri tutturamıyorum. Birinde olsa birinde olmuyor. Ya çok tuzsuz ya çok sulu ya da çok susuz. Eşim de bu durumdan müzdarip. Yemekte istediği belli başlı şeyler var onları bile ayarlayamıyorum. Hep bir dahakine tutturucam derken 9 ayı devirdik. Olmuyor bir türlü, sevemiyorum mutfakta olmayı.
Bekarken de yemekleri annem, tatlı çeşitlerini ablam yapar, ben de temizlik yapardım. Zorda kalmadıkça girmezdim mutfağa.
Benim gibi olanlar nasıl aştı bu durumu ya da nasıl aşılır bu durum?
evet elin alışmadan göz kararı yapmak çok zor oluyorSorunu az çok anladım daha öğrenmeden ölçüden ziyade göz kararı ile yapmam ilk hatam
Eşim sulu sever yemeği ama bende çok sulu yapıyorum. tuzuna dikkat et der ama tuzsuz olur. Müzdarip olması bu yönde. Genelde marketten yapıyorum alışverişi ve hızlıca yapmaya çalışıyorum. Yapayım bitsin modundayım. Yazdığınız önerilere dikkat edicemIşten yorgun argın geliyorsunuz bir gün eşin yapsın bir gün sen. Sana laf soz soylemeye hiç hakkı yok. Beğenmiyorsa kendi yapsın.
Öncelikle sebze meyveyi pazardan alın. Malzeme kötü ise ne yaparsan yap yemeğin güzel olmaz. Hep taze sebze meyve kullan.
Tencere tava çok önemli. Kaliteli çelik tencere kullanmalısın. Dibi ince bir tencerenin dibi hep tutacaktır. Yemekleri lezzetli olmayacaktır.
Yemekleri hızlı yapmaya çalışırsan güzel olmaz. Yavaş yavaş pişmeli. Çoğu yemek dinlendiginde güzel olur.
Kaliteli bir tencereye kıymayı koy. Kıyma ya da et kullanmasan da olur. Üzerine istedigin sebzeyi fasulye kabak patatas havuç vs koy. Üzerine soğan ve sarimsak. Üzerine domates. Üzerine zeytinyağı tuz karabiber ekle. Bir kaşık ta salça koy. Kapat kapağı. Hiç kapağı açma su da ekleme ve karıştırma. 2- 3 saat kısık ateşte yavaş yavaş pişsin. 1-2 saat de dinlendiğinde enfes bir yemek olur. Kışın da kereviz pırasa karnabaharı aynı yöntemle pişirebilirsin.
Bazı insanların el lezzeti oluyor. Bazılarının olmuyor. Olmuyorsa boşver hazır al. Marketler hazır gıda dolu. Ya da çay menemen yiyin:)