MUTLU DEĞİLİM

Benim bu gibi dusunceleri olan kişiler hakkında çok merek ettiğim bişi var. Hani evlenmeden önce, evliliği ne sanıyordunuz. Evde annenizi babanizi teyzenizi ne bilim komşularinizi falan görmüyor muydunuz? Hadi görmediniz diyelim. Hiç mantıklı düşünmediniz mi? Yemek yemek için yapmak gerekiyor. Temiz kıyafet giymek için yıkamak ütülemek gerekiyor falan. E Türk toplumunda da genel olarak bu işleri evde ki hanım yaprak. Arada bi bag bi alaka kurmadiniz mi hiç?
Ben kendi adıma cevap vereyim, benim ailemde kadın yapmaz her şeyi. Herkes yapar. Kim isterse o yapar daha doğrusu. Yemek yapmak için anne ve babam hayır ben yapacağım diye tartıştıkları oluyordu, annem ayaklarını uzatmış film izlerken babam temizlik de yapardı yemek de yapardi camasir da yikardi asardi, ben odamda nette gezinirken erkek kardeşim kahve yapıp getirirdi vs. Annem çok yoğun çalışan bir kadındı zaten hep yorgundu. Odami canım istediğinde temizlerdim kimse girmezdi. Zaten anne ve babam cok yogun calisan kisilerdi her zaman evde yemek olmazdi, okuldan gelip makarna yapardim aksam gelir onlarda yerdi ya da disarda yer gelirlerdi bazen. Klasik bir turk ailesi degildi yani. Su an icin tam olarak boyle oldu evliligim nazar degmesin. Aileme benzettim esimi alisti :D kadin yapar olayi yok bizde, evi kadin cekip cevirmez kim yasiyorsa herkes yapar. Kimin cani istiyorsa kim o an pislik gormek istemiyorsa kalkar temizler. Guzel giyinmek istiyorsam hemen kalkar utu yaparim mesela. Zorunda oldugum icin degil. Kimse yapmiyorsa utu gerektirmeyen seyler giyecegiz katlanacaksin ceremesine de.

Anladığım kadarıyla sen çocuğunuda istemiyorsun babasına bıraksam diyorsun :KK12: madem mutsuzdun dayak yiyordun çocuk neden yapıyorsun yanlızlığı çok seviyoduysan

evlilik degilki sizinki
evlilik baska birsey
siddet bile varmis
esinizin gözü disarda
tabiki böyle bir ortamda icinizden yemek yapmak bile gelmez
benimd esimle cok farkli yönlerimizi var ama birbirimizi kisitlamiyoruz
özel alanimiza karismiyoruz
herseyi yapisik ikiz gibi yasamiyoruz
ve cok seviyoruz birbirimizi
kavgada ediyoruz ama küsmüyoruz
mutfaga severek giriyorum
yemek yapmak istemiyorsam disardan yiyoruz yada esim yapiyor
evlilik bu
aksi durumda bende mutlu olmazdim yani
siz yanlis kisi ile evlenmissiniz
sorun bu

Yorum yapayım diyorum sonra hadi dur diyorum sonra gene yapayım diyorum.
Ev işi mi zor geldi , yemek mi yapmak istemiyorsun.Söyle kocana yardım etsin ya da tutun bi kadın birlikte yapın? Çocuğunda varmış ,yani bunlar için boşanmaz insan.Şiddet, hakaret ,psikolojik baskı olsa tamam haklısın derim ama kocam iyi davranıyor da dedin.Önceden şiddet geçmişi varmış sanırım konularını bilmiyorum şimdi gördüm, o zamanlar kocandan soğudun şimdi aklına geldikçe iyice gözüne mi batmaya başladı durup dururken insanın aklına gelip sinir de olabilir?

Aslında kimse burada sana ters cevap yazmazdı bende dahil ama insanları çileden çıkaran çocuğunu bile göz ardı etmen.Sen daha olgunlaşmamışsın yaşın kaç bilmiyorum ama ve ön yargılı davranmak şu hayatta yapacağım en son şey.4 yıldır evliyim çok güzel giden bir evliliğim var ben cesaret edemiyorum çocuk yapmaya.Sen böyle bir adamdan çocuk yapıp daha sonra çocuğu başından atmak istiyrsun.Ya madem öyle neden çocuk yapıyorsunuz Allah aşkına bu oyuncak değil senin bir parçan.Zaman geçer gençliğin gider elden bu özlem duyduğun yanlızlık en büyük ızdırabın olur.O zaman çocuğum oğlum dersin ama bu sefer onun sana ihtiyacı kalmaz yüzüne bakmaz.Şimdi onun sana ihtiyacı varken sen bırakmak istiyorsun.Evlenmeden önce herkesi psikoloji testinden geçirmek lazım.

bence yalnızlık istemenizin evliliği sevememenizin sebebi eşiniz.
beklediğiniz gibi olmadığı için evliliğiniz mutlu değilsiniz.

Allah sabır mı versin diyeyim Allah kurtarsın mı diyeyim bilemedim... ne demek ya ''keşke evlenmeseydim o kadar da güzel kız vardı'' bu ne iğrenç bi laftır...

cesaretinizin gelmesi için aldatılmanız lazım sanırım,şiddet olmuş,o laflar edilmiş sırada aldatılma var...
Katılıyorum bu söz yeterli o evliliğin bitmesi için.

çok şeyler oldu da sineye çektim, bakmayın.şimdi sanki aynı evde yaşayan iki yabancıyız, bna karşı iyi dvranıyor ama farklı odalarda oturuyoruz kşamları.üzülüyorum.beni sevmiyo sanırım ama boşanmaya da cesareti yok gibi kocamın

Oğlun için devam et madem kimseyle mutlu olamazsın oğluna keyifli dakikalar geçir saklambaç oynamak evin içinde bisiklet öğretmek dünya da ki tüm mutluluklara değer bizim oğlumla öyle yapıyoruz

Evlilik anladım ki bana göre değil, benim yaşam tarzıma uygun değil,aslında hizmetçilikten başka bişi değil,sevemedim evlilik kurumunu.Yalnızken çok daha mutluydum...Dünyam karardı.eşim artık şiddet uygulamıyor, bu sene emniyette şikayetçi olmuştum vs, şiddet artık bitti.
mutludeğilim, eşimle kişliklerimiz bile farklı,o gülmeyi sever, herşeye güler,boşmuhabbetleri sever, bense daha felsefiğim,konuşurken tatmin olmuyorum, konuyu değiştiriyo yine komik bişiye bağlıyo, gülüyo, ben istediğimi anlatamıyorum ve gidiyourm kendi odama.
her gün yemek yapmak da istemiyorum,sıkıcı geliyo...
bekarken ekmek arası yerdim, uyurdum.şimdi her gün yemek yap.mutsuzum.
üstelik eşimede güvenmiyorum, en ufak şeyde karşı tarafı savunuyo, yanımda değil, karşımda...güven yok, bişi yok...
kocam geçen sene ben hamileiken demişti
ben pişmanım evlendiğime, nereden evlendim, ne güzel de kızlar vardı diyehep kulaklarımda.
aslında boşanmak istiyorum ama cesaretim yok maddi manevi...Oğlumuz var,bilmiyorum,mutlu değilim.....Oğlumuz babasında kalsa babannesi bana karşı doldurur mutlaka...Ben mutlu değilim...keşke evlenmeseydim.keşke güvenebilseydim...yok,yok

Siz boşanacaktınız, bir ara bebeğe nafaka ile alakalı konular açmıştınız anlaşılan boşanmamışsınız. Hatırladığım kadarıyla hamileyken bile eşiniz şiddet uygulamıştı, sizi ve çocuğu istemiyordu.
Hayatımızı kendi tercihlerimiz belirliyor.

Son düzenleme:
Sevmeyerek mi evlendiniz ? ya da birisi zorla ,otur şu nıkah masasına evet deyip,imza atacaksın mı dedi kardeş ?!

Ben kendi adıma cevap vereyim, benim ailemde kadın yapmaz her şeyi. Herkes yapar. Kim isterse o yapar daha doğrusu. Yemek yapmak için anne ve babam hayır ben yapacağım diye tartıştıkları oluyordu, annem ayaklarını uzatmış film izlerken babam temizlik de yapardı yemek de yapardi camasir da yikardi asardi, ben odamda nette gezinirken erkek kardeşim kahve yapıp getirirdi vs. Annem çok yoğun çalışan bir kadındı zaten hep yorgundu. Odami canım istediğinde temizlerdim kimse girmezdi. Zaten anne ve babam cok yogun calisan kisilerdi her zaman evde yemek olmazdi, okuldan gelip makarna yapardim aksam gelir onlarda yerdi ya da disarda yer gelirlerdi bazen. Klasik bir turk ailesi degildi yani. Su an icin tam olarak boyle oldu evliligim nazar degmesin. Aileme benzettim esimi alisti :KK70: kadin yapar olayi yok bizde, evi kadin cekip cevirmez kim yasiyorsa herkes yapar. Kimin cani istiyorsa kim o an pislik gormek istemiyorsa kalkar temizler. Guzel giyinmek istiyorsam hemen kalkar utu yaparim mesela. Zorunda oldugum icin degil. Kimse yapmiyorsa utu gerektirmeyen seyler giyecegiz katlanacaksin ceremesine de.

Bak onu anlıyorum. İlla ki ilk model ailemizdir ona lafım yok. Ama nişanlılık veya söz dönemi bunun tüyolarini almak için var. O dönemde karşındakinin yaşam tarzını anlıyosun az çok. Ben şunu anlamıyorum; hmmm evlilik bu değilmiş bana göre değilmiş deyip mutsuz olmak... Bu evlilik değil evcilik oluyor. Orta da çocuk olmasa bazı şeyleri tavsiye etmek kolay ama insan çocuğa kıyamıyor. Ne suçu var ki mutsuz bi annenin babasına bırakıp gitmeyi göze alacak kadar geri planda kalmayı hakediyor. Yoksa tamam diycem. Çözüm kolay boşanmak artık çok sıradan. Hatta ben birini tanıdım kadın bi kac ay evli kalmış severek evlenmiş ama başka birine ütü yapmak benim gururuma dokunuyor deyip ayrılmış. Üstelik hamileyken. Şimdi çocuğu görüyorum üzülüyorum... Neyse üstüme vazife değil zaten :)

Back
X