• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mutlu Evliliğin Sırrı!

Kim ne dersin mutlu ilişki de bayana düşecek şeyler şunlar; İlgi, Güleryüz, Pozitif Olmak, Sevgini ona belli etmek ,Anlayışlı olmak gereksiz şeyleri problem etmemek, sadakat, saygı, arada birde şebeklik( Komik olmak esprili olmak).
Bunlara dikkat edildiği taktirde allahın izniyle sizden daha mutlu bir çift olamaz :16:

2.5yillik evliyim. Allaha sukur cok mutluyum.
Evlilikte bizce en onemli nokta: esin sinirliyken sen sus, sen sinirliyken o sussun. Yoksa birbirinizin ustune giderseniz yipranirsiniz.
Tabi ki severek, askla evlendim esimle. Ilkokul arkadasimdi. O donemler cok severdim onu cok efendi, cok akilli, iyi kalpli ve cook esprili biriydi. Aklimin ucundan gecmezdi onun sevgili olmak hele ki evlenmek :) kismette varmis iste.
Once ask, saygi, hosgoru en onemlileri. Sonra ozur dilemeyi bilmek lazim. Hic kirginlik olmadan elbette olmaz ama hatani anlayip ozur dilemesini de bilmek lazim.
Ve son olarak da "heyecan" diyorum ben. Kucuk suprizler yapmak, minik hediyeler almak, basbasa vakit gecirmek yani iliskiyi canli tutmak sart :)

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Ben 13yıllık evliyim.. Düğünümüz olduğunda eğlenceden sonra eşimle evimize geçtıkten sonra eşim bana hiiiç bırak zaman SAygı mı yitirmememizi söyleniyor. Hala SAYGı der
Tabii bu demek anlayışlı olmak demekki seardını yükseltmemek demek hoşuma gitmese bile onun kararlarına tepki göstermemek demek fazla sıkmamak demek sinirlendiğimizde bağırıp cagırırmamak demek (tabii bunlar büyük bir sorun olmadan yapılabilinecek şeyler aksi takdirde bu kurallara uyulması da zor)
İşte böyle olunca bir zaman sonra eşinde böyle davranmaya başlar versin sevgıde bitmez saygının sayesinde

2 yıllık flort ettıkten sonra 1 yıllık evlıyım...

bu işin sırrı kesınlıklee saygı ve aşkk..bazen saygısızca sınırle adama döşüyorum.ıyı edıyomuyum hayır.ben yaptım siz yapmayın.:50: gene tatlı dılımle çözuyorum olayı ..sana tavsıyemm; sakınn tartısmayı uzatmayın.hemen sarıl ortam yumuşasın dıye .ayrıca kesınlıkle eşine yatakta hayır demıceksın...valla kım ne derse desın eşine aşkla sehvetle yanaşmayı asla ıhmal etme..sahayı boş bırakma anam etraf cok fena:ssz:

3 s mutlu evliliğe götürür, sevgi saygı seks. Bakımlı evden çok bakımlı kadın. Her şartta mutlu olan değil, bazen huysuz bazen mızmız kadın. İstediğni bağırark değil işveyle cilveyle alan kadın, olmuyorsa dik duran kadın. He bir de erkeğe bağımlı gib görünen ama aslında olmayan nazlı kadın. Sen kendin değiştirirsen, dünya değişir :)

Ek olarak seks evliliğin temel taşıdır, su götüremez gerçek. Tok bi insana pasta yediremezsiniz. Tabi sadece seks evlilik için yeterli değildir eşiniz sizi sevmiyorsa sevgi arayışına girecektir aşk arayacaktır ve gebe,lohusa zamanlarınızda gözü kayacaktır o yüzden aldatılırsanız ben herşeyi de yaptım niye aldattı diye kendinizi suçlamayın.

Herkes bir şeyler yazmış. Ben de en derin kuralı söyleyeyim.

Beklentiniz olmayacak evlilikte.

Eğer yüksek beklentileriniz olursa o kadar büyük hayalkırıklığı yaşarsınız.

:)

Merhaba,

Özellikle evlilikte belirli senesini doldurmuş ablalarımdan varsa teyzelerimden ve yaşıtlarımdan bu konuda tavsiyeler almak isterim. Nedir mutlu evliliğin/birlikteliğin uzun yıllar sürebilmesinin sırrı?

Bir de,

Bu erkeklere moralin bozuk olsa da çaktırmamak mı lazım sizce? Yani her ne olursa olsun hep güler yüzlü pozitif mutluluk abidesi mi olmak lazım. Yalnız bu durumu sevgilimizle/eşimizle kavga ettiğimiz anlar için sormuyorum. Mesela işle ilgili sorunumuz oldu ya da başka birine kızdık keyfimiz kaçtı vs.
Mutlu evliliğin sırrı , henüz bir sırdır. – Henny Youngman:27:

slm canım pek oyle yıllanmadık ama evlılıgın bence en tehlıkelı zamanları ılk yıllarıdır bende hemen hemen 2 senelık evlıyım 24 yasındayım esım 28... bugune dek hıcbır kavgamız olmadı ufak tefek ıncır cekırdegını doldurmayacak fıkır ayrıcalıklarımız oldu ama asla bırbırmıze saygısızlık hakaret ses yukseltmemız bıle olmadı fıkır ayrıcalıklarımızıda bırbırımıze anlatıp ya ortak yolu bulduk ya da oturup guzelce konusup bırbırımıze goremedıklerımızı gosterıp hangısı dogruysa tek bır karara vardık... bu anlamda bence saygı en basta gelır evlılıkte saygı olmazsa ne yapayım sevgıyı???? asla bırbırımızı degıstırmeye kalkmadık ıste sen soylesın boylesın vs asla olmadı ılk tanıstıgımız gunden berı neysek o'yuz bu yuzdende evlendıkten sonra sen cok degıstın gıbı soylemler de olmadı.... esımın sevgıdıgı fakat benım sevmedıgım yıne aynı sekılde benım sevdıgım fakat esımın sevmedıgı seyler elbette var hal boyle olunca ornegın: o balık tutmayı cok sever ama ben sevmem ama onunla her seferınde balıga gıderım (surat asarak degıl) gonlunu yaparım bende yuruyus yapmayı severım ama o sevmez ama benımle seve seve yurur:))) ne olursa olsun yalan soylemeyız ve bırbırımıze guvenımız tamdır gozumuz bırbırımızın arkasında kalmaz.. esım benım sadece kocam sevgılım degıl aynı zamanda en ıyı arkadasım aynı evın ıcınde arkadas kalmayı becerıbılmek bence uzun evlılık sırlarından.. hayatımızla ılgılı bır karar alınacaksa beraber alırız ... ayrıca temas ve sevgı sozcuklerı cok onemlı temastan kastım ılla cınsellık degıl tabıkı cınsellıkte onemlı mesela gun ıcınde opmek guzel seyler soylemek yanagına dokunmak vs. vs uzun oldu fakat goruldugu uzere hıcde zor seyler degııl altın kuralları uyguladıktan sonra masalsı bır evlılık hıc de zor degıl... tabı dogru kısıyı bulduktan sonra:38::38::38::38:

Iki Senelik evliliğim var 24 yaşındayım, bence mutlu evliliğin en onemli etkeni kadın. Kendimden ornek vererek anlaticam. Benim esim kolay sinirlenmez sinirlense de on dakika sürer. Ben eskiden inattim simdi hic oyle degilim o konuşuyor susuyorum sınırı geçince gidip anlatıyorum sıkıntımı benim dedigim oluyor :) kim ne derse desin cinsellik de onemli. Mutlu evlilik icin mutlu cinsel hayat olmalı. Yalan kesinlikle olmamalı. Saygı kesinlikle olmali. Az beklenti cok özveri olmalı. O zaman yapılan hersey sana ozel gelir, iki tarafında ailesinin ozel olduğu kabul edilmeli...

ben evli değilim ama sizin yorumunuz her şeyi özetlemiş aslında çok mantıklı

Fedakarlıkları "karşılıklı" yapmak gerek.

Mutluluğu da üzüntüyü de kısacası "hayatı" paylaşmak gerek. Ama nasılsa nazımı çekiyor diye mızmızlık da yapmak hoş olmuyor (kadın için de, erkek için de)

Niyet okumamak gerek, düşünceleri ve duyguları dürüstçe konuşmak gerek bence. (örneğin eşim çok mızıkçıdır, bir hatası olduğunda beni suçlar ve gerçek sorunu bulmaktan kaçar, ben de üstüne gider gerçekleri göstermeye çalışırım, bazen başarılı bazen başarısız olur sonuç)

Bence de bu şekilde arkadaşlar... :42:

Back
X