Mutlu evlilik var mi?

• Konu Sahibi Konu Sahibi 9184
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Çok ateşli, tutkulu, verimli gösterilen evliliklerin de arka planında sıkıntılar var. Çok geçimli görünen insanların birbirlerine katlanmak zorunda kaldıkları yönleri var. Ben 4x4 lük evliliğin varlığına inanmıyorum, insan yapı itibariyle kusurlu dolayısıyla ilişki de kusurlu olmak zorunda . Yeri geliyor kendimizle kavga ediyoruz. Uzun ilişkilerde saygı devam ediyorsa, düşünüldüğünü hissediyorsan, tolere edebiliyorsan devam etmek lazım.
Acaba dememek için bir şans daha vermelisiniz.

9 yıllık evliyim çok mutluyuz superiz askimizdan deliriyoruz falan diyemem.esimi seviyorum oda beni seviyor arada tartistigimiz kavga ettiğimiz zamanlar oluyo.hayatimizda üçüncü kişilerin yeri yok kendi halimizdeyiz.bazen çok sinirlenip bosansam keşke diyorum ama günün sonunda ortak bı noktada buluşuyoruz.bence önemli olan bu günün sonunda bı noktada bulusabilmek.bizim çift olarak tek bı sorunumuz var benimle ilgili küçük bı detay o sorun dışında evet mutluyuz.yine olsa biriyle evlenir mıydım bilmiyorum ama eğer biriyle evlenecek olsam bu eşim olurdu yine

Çok ateşli, tutkulu, verimli gösterilen evliliklerin de arka planında sıkıntılar var. Çok geçimli görünen insanların birbirlerine katlanmak zorunda kaldıkları yönleri var. Ben 4x4 lük evliliğin varlığına inanmıyorum, insan yapı itibariyle kusurlu dolayısıyla ilişki de kusurlu olmak zorunda . Yeri geliyor kendimizle kavga ediyoruz. Uzun ilişkilerde saygı devam ediyorsa, düşünüldüğünü hissediyorsan, tolere edebiliyorsan devam etmek lazım.
Acaba dememek için bir şans daha vermelisiniz.
Hiç bir şekilde tutku his vs hissetmiyorum ona 😔

Biraz dertleşelim mi..
Evet kısmetse bi iki güne bosaniyorum.
Zamanında özen gösterilmemis bir evlilik ama şimdi bosanirken kıyamete binen..

Neyse merak ettiğim mutlu evlilik var mı şimdi bosanmadan evlilik derdine düşmüş diyenler olacak ama asil bu aşamada merak ediyorum.
Çünkü aşk istiyorum ama evlilik öldürüyor mu.. hiç evlenmiş gibi hissetmiyorum.

Avantajlı yanları var simdiki halimin ve gelecekte aradığımı bulamama korkum var yine de risk alacağım ama bu günlerimi aramaktan korkuyorum. Bu zaten zor bulunacak bir şeyse bosa risk aliyorum🙈

Var mı saygı sevgi değer ve hisler evliliklerde..... sırf biri sizi sevdiğini söylüyor diye ve ne deseniz yapacak diye hissetmesenjz de evli kalmak mı mantıklı oluyor... yoksa risk almak mı..

Ben kararımı verdim ama işte dediğim gibi pişman olursam diye aklımdan geçmiyor değil..
Tek diyebileceğim, saygı ve sevgi olmalı. Saygı ve sevgi varken ne huzursuz olursunuz ne mutsuz.

8 yıl bekledim.ve simdi her şey düzeldi diyorken gidiyorum diye Bi suçluluk hissim var ama önceden düzelseydi madem. Risk almak istemiyorum ama boşanmaktan başka ihtimal de yok diye dusunuyorum

Biraz dertleşelim mi..
Evet kısmetse bi iki güne bosaniyorum.
Zamanında özen gösterilmemis bir evlilik ama şimdi bosanirken kıyamete binen..

Neyse merak ettiğim mutlu evlilik var mı şimdi bosanmadan evlilik derdine düşmüş diyenler olacak ama asil bu aşamada merak ediyorum.
Çünkü aşk istiyorum ama evlilik öldürüyor mu.. hiç evlenmiş gibi hissetmiyorum.

Avantajlı yanları var simdiki halimin ve gelecekte aradığımı bulamama korkum var yine de risk alacağım ama bu günlerimi aramaktan korkuyorum. Bu zaten zor bulunacak bir şeyse bosa risk aliyorum🙈

Var mı saygı sevgi değer ve hisler evliliklerde..... sırf biri sizi sevdiğini söylüyor diye ve ne deseniz yapacak diye hissetmesenjz de evli kalmak mı mantıklı oluyor... yoksa risk almak mı..

Ben kararımı verdim ama işte dediğim gibi pişman olursam diye aklımdan geçmiyor değil..
Ben sunu gördüm evlenmeden önce aile evinde baskıyla büyüyenler evlenince genelde daha mutlu oluyorlar.
Ama evlenmeden herseyi yasamıs görmüs, dünyayı gezmis, kendi dünyasını kurmuş biri icin pek bisey ifade etmiyor.
Yani gerçekten cok tutkulu bi aşk olacak ki erkek aşktan öte tutkuyla duran bi varlık.
50 evli kadına sor evliyken mutlu musun diye bide aynı sayıda erkeğe sor cogu erkek hayır diyecektir.
En cok ezilip en cok sorumluluk alan kadın, ama istatistğie göre evlendiği icin mutsuz oldugunu söyleyen de erkek.

Mutlu evlilik elbette ki vardır.
Ama bu biraz da insanın mutluluk anlayışıyla, hayata bakışıyla alakalı.

Beklentileri uyuşan, aynı yöne bakan, ortak bir yol bulabilen insanlar mutlu olurlar.

Evliliklerin mutsuz olması için illa ihanet şiddet de gerekmez, bazen mutsuzsundur. Aynı düşünmediğin , hissedemediğin , beraber yürüyemedigin için.
Olur yani.

İnsanlar o kadar çeşit çeşit ki, evlilikler de haliyle çeşit çeşit.

Hani artık söyle yapsa böyle yapsa severim onu esim.gibi hissedebilirim diyebileceğim hiç bir şey yok. O çok ısrar ediyor bir şans için her şeyi yapacağını söylüyor ama bıçak gibi kesildiğini hissediyorum
Her şeyden kastınız nedir?
Hani sekiz yıl kadar vakti olmuş bunlar için. Bir de, böyle anlarda objektif olamayız ya bazen. Siz doğru insan mıydınız bu sekiz yıl zarfında?
Çok keskin ifadeler kullanmışsınız ama somut olarak sorunun ne olduğunu bilmiyoruz.
Mutluluk diye bir şey var ama evliliği mutluluktan fazla şekilde düşünmek lazım.
Misal genele baktığımda kendi evliliğim gözüme güzel görünüyor fakat birkaç gündür içime öküz oturdu denilen türden sorunlarla uğraşıyorum. Mutsuz hissediyorum kendimi şu an. Evliliğim kötü olduğu için diyemem, iletişim sorunları bazen herkeste oluyor.
Bazen bir şey oluyor, zincirleme bir şekilde sorunlar üst üste gelebiliyor. Ama ben içimde bir yerde eşimi yine çok seviyorum. Bunun geçici olduğunu biliyorum.
Sizin senelerce kümülatif olarak biriken ve patlama noktasına gelmenize sebep olan süreç çok uzun mesela.
Ve hayatınızın altı üstüne gelmeden bilemezsiniz ileride neyle karşılaşacağınızı. Bebeğiniz var mı mesela, bundan sonraki hayatınız nasıl olacak, gerçekten eşinize karşı bütün hisler mi öldü.
Daha çok soru var.
Aşk istiyorum diyorsunuz mesela. Dilerim rastlarsanız fakat aşk da sonsuza kadar sürmüyor. Evliliğin içinde zamana yayılan başka sorunlar, maalesef aşkı uzun ömürlü yaşatmaya yetmiyor. Ve bu duygu zamanla sevgiye doğru evriliyor şanslı çiftlerde. İyi ki öyle oluyor çünkü aşk insanı uzun süre hayatta tutmaya yetmez, o kalp çarpıntısına yürek dayanmaz.
Sevgi daha güvenli bir duygu. Hele saygıyla beraber hissediliyorsa. Aşk özgürdür, sevgi aidiyet.
Ve siz de kendinizi öyle ölçersiniz.
Kanatlarınız varken de yuvada olmayı istiyorsanız, doğru evdir orası.

Nedense onu bulamayacakmjs gibi hissediyorum 🙈
Dua edin inşallah Rabbim hayırlı bir eş çıkarsın 🥰Şuan bir boşluktasınız sakın ama yanlış insanla bu boşluğu doldurmayın 🙏 biraz kendinizi toparlayın bir kendinize gelin . İnşallah doğru kişi çıktığında kendinizi hazır hissettiğinizde evliliğe adım atın 🥰

Yaa maşallah bayıldım.... Allah bana da nasip etsin inşallah.
Her dediğimi yapacak insanlar da çıktı karşıma ama ten uyumu ya da çekim yoktu. Eşimi ilk gördüğüm an ona doğru çekildim. 12 yıl oldu. Adam işteyken özlüyorum. İlk yıllar çok kavga ettik ama şu an birlikte uyumu yakaladık. Senede bir kavga ediyoruz desem yeridir. Hala çok çekici geliyor bana. Doğru insanla çok çok mutlu olursunuz inşallah.

Hani sekiz yıl kadar vakti olmuş bunlar için. Bir de, böyle anlarda objektif olamayız ya bazen. Siz doğru insan mıydınız bu sekiz yıl zarfında?
Çok keskin ifadeler kullanmışsınız ama somut olarak sorunun ne olduğunu bilmiyoruz.
Mutluluk diye bir şey var ama evliliği mutluluktan fazla şekilde düşünmek lazım.
Misal genele baktığımda kendi evliliğim gözüme güzel görünüyor fakat birkaç gündür içime öküz oturdu denilen türden sorunlarla uğraşıyorum. Mutsuz hissediyorum kendimi şu an. Evliliğim kötü olduğu için diyemem, iletişim sorunları bazen herkeste oluyor.
Bazen bir şey oluyor, zincirleme bir şekilde sorunlar üst üste gelebiliyor. Ama ben içimde bir yerde eşimi yine çok seviyorum. Bunun geçici olduğunu biliyorum.
Sizin senelerce kümülatif olarak biriken ve patlama noktasına gelmenize sebep olan süreç çok uzun mesela.
Ve hayatınızın altı üstüne gelmeden bilemezsiniz ileride neyle karşılaşacağınızı. Bebeğiniz var mı mesela, bundan sonraki hayatınız nasıl olacak, gerçekten eşinize karşı bütün hisler mi öldü.
Daha çok soru var.
Aşk istiyorum diyorsunuz mesela. Dilerim rastlarsanız fakat aşk da sonsuza kadar sürmüyor. Evliliğin içinde zamana yayılan başka sorunlar, maalesef aşkı uzun ömürlü yaşatmaya yetmiyor. Ve bu duygu zamanla sevgiye doğru evriliyor şanslı çiftlerde. İyi ki öyle oluyor çünkü aşk insanı uzun süre hayatta tutmaya yetmez, o kalp çarpıntısına yürek dayanmaz.
Sevgi daha güvenli bir duygu. Hele saygıyla beraber hissediliyorsa. Aşk özgürdür, sevgi aidiyet.
Çok güzel ifade etmişsiniz. Cocugum yok aile yanına döneceğim kismetse. Benim bu evlilikte ilk sorunum kadin gibi hissettirilmemedi hevessiz oluşuydu, sonra annesiydi, islerinin düzene oturmamasi çok yalnız kalmamdi o varken de yalnız kalmamdi. Ama.hep az kaldı söyle böyle olcak derken yıllar geçti. Tükettim sanki artık beklentiye giremeyecek kadar. Şimdi de her şey düzene oturmuş ben gidiyormusum. Tabi iyi yanları vardı güvenilirdi eziyeti yoktu beklentisi yoktu. Ama ona dair içimde hiç bir his yok. Belki eskiden ozbakim olursa, hevesli olursa evlilik başlar sandim. Zaten sonraki yıllarda ben de uzaklaştım. Şimdi de kurtarılacak bir durum.kalmadi gibi geliyor. Elinden gelen her şeyin en iyisini yapsa da o ihtimal çöp oldu gibi. İşte ben de tekrr evlenip saygı güven ve sevgi bulamam.diye korkuyorum.sanirim. en azından burası bilindikti ama ondan bir şey dahi bekleyemey3cek isteyemecek haldeyken mecbur gitmem lazim

Çok ısrar ediyor huzursuz oluyorum.. hata yaptığımı soyluyor

Daha çok soru var.
Ben de şimdiye kadar gitmedim neden simdi diyorum.. hep şükretmeye çalıştım daha kötüsüyle kıyasladim. Bi de işler duzelirse dediklerini yaparsa dedim öyle aksettiriyordu.
Geçen sene de düşündüm ayrı kaldık ama etraftaki insanlar hayatın zor olduğunu erkeklerin güvenilmez olduğunu söyledikçe geri durdum. 30u mu astiktan sonra dengelerim değişti..
Misal gideceğimi sanmayıp dava oncesi atıp tutabiliyprdu ama şimdi ısrar ısrar ısrar fırsat versem çok mükemmel olacakmış, perişan olacakmışım, hata yapıyormuşum, onun kdr seven değer veren kimse olmazmış. Hastalığı yaşlılığı varmış risk aliyormusum..

Zaten bu kdr yıl sonra bu hale geldiğim için de kızıyorum kendime.. İlk yıllar baya sıkıntılydi n3den o zaman gitmedim.. bilmiyorum işte aynı değilim esim.olarak görebileceğim birini istiyorum artık ama maalesef o olamayacak bundan bu kdr kesin emin olana kdr yillarjm geçmiş..

Ben de şimdiye kadar gitmedim neden simdi diyorum.. hep şükretmeye çalıştım daha kötüsüyle kıyasladim. Bi de işler duzelirse dediklerini yaparsa dedim öyle aksettiriyordu.
Geçen sene de düşündüm ayrı kaldık ama etraftaki insanlar hayatın zor olduğunu erkeklerin güvenilmez olduğunu söyledikçe geri durdum. 30u mu astiktan sonra dengelerim değişti..
Misal gideceğimi sanmayıp dava oncesi atıp tutabiliyprdu ama şimdi ısrar ısrar ısrar fırsat versem çok mükemmel olacakmış, perişan olacakmışım, hata yapıyormuşum, onun kdr seven değer veren kimse olmazmış. Hastalığı yaşlılığı varmış risk aliyormusum..

Zaten bu kdr yıl sonra bu hale geldiğim için de kızıyorum kendime.. İlk yıllar baya sıkıntılydi n3den o zaman gitmedim.. bilmiyorum işte aynı değilim esim.olarak görebileceğim birini istiyorum artık ama maalesef o olamayacak bundan bu kdr kesin emin olana kdr yillarjm geçmiş..
Kabul etseniz, en fazla birkaç ay "mış" gibi yapıp, sonra gene özüne dönecektir.
Niyeti geçim olan insan, en başından beri öyle davranırdı.
Kaçan balık büyük oluyor. Sonra ne yaşarsınız bilmiyorum ama kalırsanız mutsuzluk devam edecek gibi.
Kolaylıklar ve ferahlıklar diliyorum.
Çok kasvet kapladı içimi bugün. Kendime de ferahlık diliyorum.

Kabul etseniz, en fazla birkaç ay "mış" gibi yapıp, sonra gene özüne dönecektir.
Niyeti geçim olan insan, en başından beri öyle davranırdı.
Kaçan balık büyük oluyor. Sonra ne yaşarsınız bilmiyorum ama kalırsanız mutsuzluk devam edecek gibi.
Kolaylıklar ve ferahlıklar diliyorum.
Çok kasvet kapladı içimi bugün. Kendime de ferahlık diliyorum.
Bu tarz bir yorum içime ferahlık veriyor. Eskisi gibi devam edecek gibi olması yani, aksi takdirde her şey düzelecekken ben bırakıp gideceğim için suçlu sorumlu hissedebiliyorum. Hala şans vermeyerek kendimi suçlu hissetmek istemiyorum, çok teşekkür ederim yorumunuz için.
Dilerim sizin içiniz de ferahlar, yarın ola hayrola 🙏❤️

Ben boşandım. Çok mutlu bir evliliğim var şimdi.

Back
X