Mutlu Evlilik Yok mu??

Merhaba arkadaslar,

Benim merak ettigim su hayatta hic duzgun erkek veya yillardir yolunda giden mutlu evlilik yok mu?
Foruma uye oldugumdan beri tecavuze ugrayanlar, aldatilanlar, siddete maruz kalanlar veya evlendikten sonra degisen erkeklerden olusan konular okudum.
Dogrusu evlenmeye korkar oldum, paranoyaklastim diyebilirim... Artik nisanlimla konusurken bile bi acaba gozuyle bakiyorum :26:

aynen ben de evlilikten soğudum çok fena..
bir de sorunlu bir ilişki olunca daha da zor..
zaten sorunlar var üstüne burda ki yazılanlar okunuyor ve benim evliliğin "e" sini bile duyasım gelmiyor.. :50:

tatlım herkez buraya sorunlarını yazıyo çözum arıyo mesela evliliğinde çok mutlu olan biri ben evliyim çok mutluyum gibi bi topik açmaz tabiki evlilikte zaman zaman sorunlar olabiliyo ama o kusluklerin barışmasıda evliliğin heyecanının olmasını sağlıyo ama evlendiğin insanın hem duygularına hem mantına yani fikirlerinin uymasına özen göster cnm biz eşimle hem severek hem kafa yapımız uyuşarak evlendik 7 sene oldu hala o gelirken heyecanlanıyorum onu iştyken özluyorum ama tabi bazende kızıyorum

Ne guzel canim senin adina cok sevindim insallah hep boyle mutlu olursun :34:

keci3 .!.:
aynen ben de evlilikten soğudum çok fena..
bir de sorunlu bir ilişki olunca daha da zor..
zaten sorunlar var üstüne burda ki yazılanlar okunuyor ve benim evliliğin "e" sini bile duyasım gelmiyor.. :50:

Iste bende bunu anlatmaya calisiyorum.. Gercekten korkar oldum evlilikten :1:

Cevaplar icin tesekkur ederim hepinize, tabi ki herkes mutsuz diye birsey yok ama konularin cogu e$ler ve aileleriyle ilgili olunca valla gozum korktu birden :26:

Onceleri feminist olan arkadaslar adina da sevindim :) Allah cekemeyecegimiz kaldiramayacagimiz dert vermesin

canim mukemmel erkek yok , mukemmel kadin da yok.. dolayisiyla mukemmel evlilikler de yok.. sorunsuz evlilik olmasini beklemek bir hata o yuzden.. ancak bu evliliginizin mutsuz oldugu anlaminada gelmez.. sorunlarinizin altindan kalkabiliyor ve evlilik icinde birligi saglayabiliyorsaniz.. mutlu evlilik o'dur ..

farkli kulturlerden iki insanin anlasip, konusmasi bile yeterince komplike bir isken.. evlenmek, cocuk yapmak, o cocuklari beraber buyutmek .tum bunlarin yani sira birbirini cok uzun sureler boyunca sevmek evlilik tam olarak bu.. yoksa tum fikirlerinizin uyusmasi, her konuda mukemmel anlasmak imkansiz..

Burdaki orneklerden kendine pay cikarma, bunlar cok extreme ornekler.. nihayetinde milyon kullanicisi olabilir forumun ancak gunde acilan bu tarz konular ya 2'dir ya 3..

birde kimse su kadar mutluyum diye konu acmiyor..:ssz: pozitif bir toplum degiliz .. negatif olaylari konusup, onlar uzerinde vakit harcamak bizi daha cok tatmin ediyor..dertli kisiye yardimimiz olsun istiyoruz.. sonra o konular uzadikca uzuyor..buyudukce buyuyor..

kimsenin iliskisine bakarak , kendininkini sekillendirme.. nisanlindan falan suphelenme..:31: hersey insanlar icin.. ama boyle birsey yasamadan, dusunerek derdi ,tasayi kapina cagirma.. dusunce gucunun bu tarz olaylarda cok etkili oldugunuda dusunuyorum kendi adima..

olmaz olur mu canım.burda ya da forum sitelerinde yazılanlar dertleri olan çözüm arayan insanlar herkesin arasıra derdi olur. onlarla kendi ilişkini ve gelecekle ilgili planlarını bir tutup umutsuzluğa kapılma.en yakın örneğim annem babam 26 yıldır evliler yüksek seslerini hatırlamam hala heryerde eleleler.bende nişanlıyım evlenmek için gün sayıyorum...önemli olan sevgi kadar saygı ve birbirini olduğu gibi kabul etme..ayrı zamalar yaratma heycanı sürdürme...bence evlilik bir sanat.baştan nasıl şekillendirirsen emekle sevgiyle nasıl yaratırsan öyle sürüyor.tabi evilikte mutlu ve tecrübeli olanlar dahada açıklayıcı şeyler yazarlar.

sen en azından nişanlıymışsın bizde tık yok belki bir adım atılsa ben de korkularımı yenerdim yani evlilikten korkmadan önce adım atılsaydı...
şimdi çok çok çok zor....:50:

Insallah en kisa zamanda bu korkularini tamamen ortadan kaldiran biriyle karsilasirsin canim benim :34:

nanymchpee .!.:
canim mukemmel erkek yok , mukemmel kadin da yok.. dolayisiyla mukemmel evlilikler de yok.. sorunsuz evlilik olmasini beklemek bir hata o yuzden.. ancak bu evliliginizin mutsuz oldugu anlaminada gelmez.. sorunlarinizin altindan kalkabiliyor ve evlilik icinde birligi saglayabiliyorsaniz.. mutlu evlilik o'dur ..

farkli kulturlerden iki insanin anlasip, konusmasi bile yeterince komplike bir isken.. evlenmek, cocuk yapmak, o cocuklari beraber buyutmek .tum bunlarin yani sira birbirini cok uzun sureler boyunca sevmek evlilik tam olarak bu.. yoksa tum fikirlerinizin uyusmasi, her konuda mukemmel anlasmak imkansiz..

Burdaki orneklerden kendine pay cikarma, bunlar cok extreme ornekler.. nihayetinde milyon kullanicisi olabilir forumun ancak gunde acilan bu tarz konular ya 2'dir ya 3..

birde kimse su kadar mutluyum diye konu acmiyor..:ssz: pozitif bir toplum degiliz .. negatif olaylari konusup, onlar uzerinde vakit harcamak bizi daha cok tatmin ediyor..dertli kisiye yardimimiz olsun istiyoruz.. sonra o konular uzadikca uzuyor..buyudukce buyuyor..

kimsenin iliskisine bakarak , kendininkini sekillendirme.. nisanlindan falan suphelenme..:31: hersey insanlar icin.. ama boyle birsey yasamadan, dusunerek derdi ,tasayi kapina cagirma.. dusunce gucunun bu tarz olaylarda cok etkili oldugunuda dusunuyorum kendi adima..

Cok guzel ve dogru anlatmissin canim... Tesekkur ederim :34:

olmaz olur mu canım.burda ya da forum sitelerinde yazılanlar dertleri olan çözüm arayan insanlar herkesin arasıra derdi olur. onlarla kendi ilişkini ve gelecekle ilgili planlarını bir tutup umutsuzluğa kapılma.en yakın örneğim annem babam 26 yıldır evliler yüksek seslerini hatırlamam hala heryerde eleleler.bende nişanlıyım evlenmek için gün sayıyorum...önemli olan sevgi kadar saygı ve birbirini olduğu gibi kabul etme..ayrı zamalar yaratma heycanı sürdürme...bence evlilik bir sanat.baştan nasıl şekillendirirsen emekle sevgiyle nasıl yaratırsan öyle sürüyor.tabi evilikte mutlu ve tecrübeli olanlar dahada açıklayıcı şeyler yazarlar.

Ne guzel annenle babani takdir ettim gercekten. Anlayis, sabir, sevgi saygi karsilikli olduktan sonra cokta korkmaya gerek yok sanirim :)

mutlu evililk olmazmı canım illaki herkes mutsuz olucak değil ya
herzamanda kakara kikiri olucak değil ya,kavgada olucak ama önemli olan saygı
saygı olmazsa herşey olur işte çok görüyoruz çevremizde de kk da

işte zaten sorun o "biri" beni evlilikten birazda o soğuttu canım :40:
teşekkür ederim yine de.. :3:

Hmm anladim canim.. Hayirlisi olsun :7:

Madamiks .!.:
Konu "Aile,Evlilik ve Çocuklar" başlığına taşındı.

Tesekkur ederim :17:

simayyy .!.:
mutlu evililk olmazmı canım illaki herkes mutsuz olucak değil ya
herzamanda kakara kikiri olucak değil ya,kavgada olucak ama önemli olan saygı
saygı olmazsa herşey olur işte çok görüyoruz çevremizde de kk da

Haklisin canim :34:

__fstk .!.:
Ask ne demek bilen var mi :24: diyesim geldi ayol :27: :60:

:1:

mutluluk göreceli bir kavram
kimine yeten şeyler kimine göre eksik kalabiliyor
benim şartlarımla sen mutlu olmayabilirsin mesela
ama böyle önyargılı davranman çok çok yanlış
biz mutluyuz mesela
evimiz işimiz bebişimiz herşeyimiz var çok şükür
ilk başta saygımız var
her ailedeki gibi tartışmalarımız oluyor ama
saygı ve sevgi bir arada olduğu için ortak yol bulunuyor mutlaka
aileler başta sorun olabiliyor ama zamanla herşey yoluna giriyor
merak etme evlilik düşündüğün kadar zor değil
yeter ki karşıdan beklediklerini sende elinden geldiğince yapmaya çalış

mutluluk göreceli bir kavram
kimine yeten şeyler kimine göre eksik kalabiliyor
benim şartlarımla sen mutlu olmayabilirsin mesela
ama böyle önyargılı davranman çok çok yanlış
biz mutluyuz mesela
evimiz işimiz bebişimiz herşeyimiz var çok şükür
ilk başta saygımız var
her ailedeki gibi tartışmalarımız oluyor ama
saygı ve sevgi bir arada olduğu için ortak yol bulunuyor mutlaka
aileler başta sorun olabiliyor ama zamanla herşey yoluna giriyor
merak etme evlilik düşündüğün kadar zor değil
yeter ki karşıdan beklediklerini sende elinden geldiğince yapmaya çalış

Tesekkur ederim, ama onyargili davrandigimi dusunmedim. Sadece aklima takilan bir soruydu, malum o kadar dertli insan var ki... Dolayisiyla birden bi acaba sorusu takildi kafama.
Cok fazla bir beklentim yok, nisanlim evlendikten sonra degismesin bana yeter :16::7:

Back
X