Mutlu olan var mi?

Sıkıntılarım var kendimce , dert etmeye kalksam ohoo büyük dram çıkar hayatımdan ama pozitif biseyler bularak , elimde olan güzel şeylerin kıymetini bilerek mutlu olmaya çalışıyorum, hamdolsun mesleğim, iyi bir eşim , henüz yolda olan bir meleğim var şükrediyorum rabbime , kafamı arkaya çevirdiğimde babasız büyümem, annemin çaresiz dönemleri , narsist aile fertlerim, abime olan büyük kızgınlığım ve kırgınlığım, gurbette yalnızlığım , travmalarım var da var yani 😅 Fakat olmayana değil olana odaklıyım artık, kim bana değer veriyorsa sadece o insanlarla muhatap oluyorum, aile fertlerim dahi olsa huzurumu bozan herkese kapımı kapamış haldeyim , kendimi geliştirip dönüştürme peşindeyim, ışığımı söndürebilecek potansiyele sahip herkesten uzağım, sadece sağlık ve huzur istiyorum gerisi boş...
Çok iyi geldi yorumunuz💓

Mutsuzum ama bazı şeylere bazı nedenlerden dolayı. Yaşadığımız ve her gün kötüye giden ülke, Teksas’a dönen sokaklar, biten adalet sistemi ve enflasyondan mutsuzum, eşim ve evliliğimizden memnunum huzurluyum. Ben de manipülatif bir anneye sahibim, dominant değildir ama her konuda haklı çıkıp size kendinizi suçlu hissettirmeyi çok iyi bilri, ben de mesafe istiyorum ama olmuyor güceniyor. Benim eşim de çok yüksek perdeden bir adam değil benim enerjim çok daha fazla mesela. Yani hepimiz üç aşağı beş yukarı aynıyız gördüğünüz üzere.

Açıkçası beni iki kedi mıncırmak, yüzüme vuran güneş, güzel bi hoş sohbet, azıcık içki, birini sevindirmek filan gibi gündelik şeyler mutlu ediyor. Çoğu zaman yaşamayı, adapte olmayı beceremediğimi düşünüyorum, dünyanın da pek iyi bir yer olduğunu düşünmüyorum, çok anlamlı olduğunu da böyle ufak şeylerle biraz olsun şenleniyorum işte.
Hayattan alacaklı olduğumu düşünmüyorum. Mutlu olmak zorunda olduğumu da. bir sürü sıkıntı yaşadım. Açıkçası büyük dertlerden sonra göğsüne öküz oturmadan uyanmak bile yeterli geldi. Çok şeyde gözüm yok.

Mutsuzum ama bazı şeylere bazı nedenlerden dolayı. Yaşadığımız ve her gün kötüye giden ülke, Teksas’a dönen sokaklar, biten adalet sistemi ve enflasyondan mutsuzum, eşim ve evliliğimizden memnunum huzurluyum. Ben de manipülatif bir anneye sahibim, dominant değildir ama her konuda haklı çıkıp size kendinizi suçlu hissettirmeyi çok iyi bilri, ben de mesafe istiyorum ama olmuyor güceniyor. Benim eşim de çok yüksek perdeden bir adam değil benim enerjim çok daha fazla mesela. Yani hepimiz üç aşağı beş yukarı aynıyız gördüğünüz üzere.
Biliyorum. Ben annemle olan problemi çoğunlukla çözdüm. Dur denilecek yerde durduruyorum. Ama zaptedemedigim yerler de oluyor. Bu aralar o depresyonda bana da sirayet etti galiba.

Açıkçası beni iki kedi mıncırmak, yüzüme vuran güneş, güzel bi hoş sohbet, azıcık içki, birini sevindirmek filan gibi gündelik şeyler mutlu ediyor. Çoğu zaman yaşamayı, adapte olmayı beceremediğimi düşünüyorum, dünyanın da pek iyi bir yer olduğunu düşünmüyorum, çok anlamlı olduğunu da böyle ufak şeylerle biraz olsun şenleniyorum işte.
Hayattan alacaklı olduğumu düşünmüyorum. Mutlu olmak zorunda olduğumu da. bir sürü sıkıntı yaşadım. Açıkçası büyük dertlerden sonra göğsüne öküz oturmadan uyanmak bile yeterli geldi. Çok şeyde gözüm yok.
Çok teşekkürler. Hayattan alacaklı olduğumu düşünmüyorum şahane bir cümle. Galiba ben verdim geri niye dönmüyor mizildanmasi yaşıyorum.

Mutlu değilim her şeyin içi boşalmış gibi hissediyorum. Gezdiğim yerlerden zevk alamıyorum. Para desen değer kaybetmiş istediğim şeylere sahip olamıyorum. Biraz da yorgunum. Hiçbir şey için çabalamak istemiyorum. Öylece durup duvarı izlemek daha eğlenceli.
Benim hissettiklerimi yazmışsınız daha öncede konu açmıştım bununla ilgili çıkacak yol bulamıyordum youtube dan beyhan budağı dinledim biraz kendime geldim bir kaç yorum yukarda hanımefendi çok güzel bir yorum yazmış örnekleyerek, bizim mutsuz olduğumuz şeyler başkaları için lütuf olabilir bu söz kendime getirdi beni

Çok geçmiş olsun. Umarim toparlar. Doğru ben mutlu olma halimi yitirdim. Bir dönem ustuste bir sürü problemle uğraştım. Herseyi hale yola koydum. Şimdi geçmişe dönüp o kadar çabalamaya iyiydi diyorum. Karmaşık duygular.
Tükenmişlik olabilir yaşadığın. İnsan sorunlarla boğuşurken o kadar çok yoruluyor ki işler yoluna girince hevesi bitmiş gibi oluyor. Hepimiz benzer şeyleri zaman zaman hissediyoruz.

Benim hissettiklerimi yazmışsınız daha öncede konu açmıştım bununla ilgili çıkacak yol bulamıyordum youtube dan beyhan budağı dinledim biraz kendime geldim bir kaç yorum yukarda hanımefendi çok güzel bir yorum yazmış örnekleyerek, bizim mutsuz olduğumuz şeyler başkaları için lütuf olabilir bu söz kendime getirdi beni
O yorum ve diğer yorumlar. Toparlanmak lazım. Yeni sözler söylemek lazım hayata dair.

O yorum ve diğer yorumlar. Toparlanmak lazım. Yeni sözler söylemek lazım hayata dair.
Burada çok değerli yorumlar okuyorum bazen keşke daha önce keşfetseydim belki hayatı bazı kötü şeyleri yaşayarak öğrenmezdim diyorum , eskiden bana polyyanna derlerdi , evet hayat bizi yoruyor fakat şükredecek o kadar çok özelliğimiz var ki, dizi film izlemeye vereceğim kendimi bu aralar çok düşünmemek için

Kendimi sevemiyorum.
Herkes her an yüzünde kocaman bir gülümsemeyle gezmiyor, birçok insanın hayatında olumsuzluklar ya da enerji emen katlanılması mümkün olmayan insanlar var, çok büyük maddi zorluklar, dünyanızı başınıza yıkacak üzüntüleriniz yoksa bence işe önce kendinizi sevmekle başlayın, insan kendini sevdikçe kendine değer verdikçe çevredeki kötü insanlar önemini yitirmeye başlar, size iyi gelmeyen insanları hayatınızdan çıkarın mesela.
Annenizi tümden hayatınızdan çıkarmak istemiyormuşsunuz o zaman durması gereken sınırı çizin, onu alakadar etmediğini hayatınıza karışmaması gerektiğini duracağı yeri bilmezse kendisiyle görüşmeyeceğinizi söyleyin sizi ciddiye alırsa kendisini frenler.
Eşinizi seviyorsunuzdur onun sözleri ve evladınız dışında da kimsenin ne dediğine kulak asmayın dert dahi etmeyin, bu anneniz dahi olsa.

Pozitif yönde etkileyecek motive edecek enerjisiyle yükseltecek insanlarla beraber olun böyle bir çevre bulmak mümkün değilse kendinizi motive edecek enerjinizi yükseltip mutlu edecek aktiviteler yapın.

Kilo vermek isteyenler dahil hayatında olumsuzluklar olan herkese spor öneriyorum çünkü spor endorfin ve serotonin hormonu salgılamamızı sağlıyor, spor yaparak kendinize zaman ayırmış olmak da mutlu ediyor, kendiniz için bir şey yapmış oluyorsunuz, müzik dinleyin müzik ruhu besliyor rahatlatıyor ama tabii arabesk müzik değil :)
Uzattım belki ama mutluluk eğer dermansız dertleriniz yoksa kendinizi sevmeyle oluyor, kendinizi eksiklerinizle, kusurlarınızla, hatalarınızla sevip değer verin, kendinizle barışın.

Mutluluk biraz da hayata gamsızlıkla bakmakla oluyor, umursamaz ve gamsız olacaksınız şu hayatta.

Kendimle kafa kafaya kaldigimda tek basima yapayalniz kendimle olsam yasarim ben bu hayati diyebildigim muddetce mutlu oluyorum. Neticede hersey gelir, hersey gecer, hersey insan icin. Elimi kolumu mantigimi duygularimi baglayan tek konu cocugum. Onun da bana ozunde yalnizca bir emanet oldugunu hatirlayip asiri sahiplenme ozdeslesme pozisyonuna girmemeye calisiyorum. Analik kaygilari bir yana koyuldugunda ben bu hayati yasamayi icten ice cok seviyorum. Daha okunmamis cok kitap, gidilmemis cok yol, izlenmemis cok video, tadilmamis cok yiyecek var. Insan bence kesfetme arzusunu kaybettiginde mutsuz oluyor. Sizin kalamama gidememe durumunuz kesfetme alaninizin daralmasindan olabilir. Hani diyorlar ya hayata bir renk kat. Belki hayatiniza katmaniz gereken bir renk lazim. O rengi bulunca yeniden canlanacaksiniz. Bir de hormonlar var, gecen hafta sinir küpüydüm suan pamuk prensesim:) ona yapacak cok bir sey yok. Spor yapmak iyi gelir diyorlar hic daha o topa giremedim. Belki benim de bir sonraki cikmazimin cikis anahtari bu olur.

Kimse tam anlamıyla mutlu ya da mutsuz değil aslında. Herkes başka bir yerden sınanıyor. Hayat zor, para değersiz böyle uzar gider.
Bende zaman zaman ülkenin ekonomik durumundan dolayı içsel bir bunalım geçiriyorum. Bir şey almaya kalksam elli kere düşünüyorum, ne bileyim canım bir şey istese aman evde yaparım diye diye ciğerim soldu.
Tek şansım eşim ve evladım. Yaşadığım hayat mükemmel değil ama ikisine sahip olduğum için mutluyum, sağlıklı olduğun için mutluyum, evde 2 tane kedim var onları sokakta bebekken nasıl bulduğumu ve şimdi nasıl olduklarını görünce gülümsüyorum. Aslında küçük şeylerden mutlu oluyoruz.
Bir üye yazmıştı, en büyük hayalim anne olmaktı eşimin genetik durumundan dolayı asla olmayacağını öğrendik, sizin evladınız bana lütuf gibi geldi demişti. Bazen bizim göremediğimiz şey insanların hayali olabiliyor. Burada başkasına bakıp halimize şükredelim demiyorum, bu bence çok itici olur ama etrafınıza bakın sadece bakmayın görmeyi deneyin

Şu siralar bende asiri mutsuzum.
Gecen hafta oturup aglayip hickira hickira.
Eve geliyorum dus alip yatiyorum, kalkip ise gidiyorum gelip tekrar yatiyorum.
Benim ki biraz psikolojik biraz maddiyat.

Bilmiyorum ama mutlu olan yokk benim gordugum kadariyla

Daha iyi olabilir aslinda. Ama çabalamaktan sıkıldım.
Sıkılmayın ama,hayatın kendisi çabadan ve aldığımız derslerden ibaret. Bakış açınızın değişmesi lazım mutlu olabilmeniz için. Sağlığınız yerinde olsun,çalıştığınızın karşılığını alın ama bakış açınızı da değiştirin ki mutlu olabilin arkadaşım.

Back
X