Mutlu Olanlara Soru

BirkulSinem

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
15 Eylül 2017
92
90
3
34
Mutlu bir evliliği olan mutlu hisseden ben çok şey yaşadım ama şu şekilde evliliğimi kurtardım diyebilen birileri ,paylaşmak isteyen birileri var mı ,merak ediyorum. Evliliğimde zor zamanlarım oldu ama bir yılı aşkın bir süredir evliyim 8-9 aydır da aynı evde kalıyorum. Çeşitli tartışmalar, öfke patlamaları, çok kötü şeyler ve güzel şeyler oldu. İlişkimiz sorunsuz pürüzsüz ilerlemiyor ama sanırım her evliliğin atlattığı badirelerden birkaçını atlattı ve zaman zaman yorgun hissediyorum. Kimseyi hiçbir sebeple affetmeye kuvvetim kalmadı gibi. Bütün dünyadan soğumuş gibiyim. Diğer taraftan umut da ediyorum. Güzel günler olacak diyorum ... Evliliğinizin ilk dönemleri sizler için nasıldı, ne şekillerde düzeldi ve yuvanızdaki huzurun sırrı nedir merak ediyorum.Paylaşırsanız sevinirim. Sevgi ve saygıyla.

4 yillik evliyim mutlu muyum evet mutluyum.bazi zor zamanlarimiz oldu mesela 3 4 ay oncesine kadar zor zamanlarimiz oldu.sebebi yasadigim yerden baska bi yere tasindik.bu benim psikolojimi bozdu esimle kavga etmedigimiz gun yoktu hemde ne kavgalar.sonra esim karar verdi ve yazin tasinacagimizi soyledi eski halimize donduk arada ufaktan surtusuruz ama ayda bir falan olur.her evliligin dinamigi farkli oncelikle mutsuzlugun sebebi ne onu bulmak lazim.

Evliliğin ilk dönemleri berbat oluyor. Güzel zamanlar da oluyor ama kötü zamanlar daha çok.
Ama atlatılıyor. Şimdi iyi ki pes etmemişim diyorum herşey çok daha güzel. Birbirimizi daha iyi anlıyoruz daha iyi tanıdığımız için tepki vermiyoruz. Olduğumuz gibi kabul ettik birbirimizi.
Birimiz sinirliyken diğerimiz susmayı öğrendi.
İlk seneler kırılmayan zarar görmeyen eşya kalmamıştı :) 3 tane telefon değiştirdim.
Sinirden kendi laptopumu kırdım!
Sonra zaten öfke kontrolü için doktora gittim.

Inanın evlendik oha noluyoz dedim. 2 yıl tanıdığım adama neler oluyo diye ilk zamanlar olur olmadık herşeye agliyordum. Çorabı niye öyle katladin yemeğe niye bunu kattin vs... bide aileden yeni ayriliyorsun o ayrı bi psikoloji zaten. Ama şimdi 4 yıllık evliyiz herşey çok güzel. Birbirimizin dilinden anlıyoruz. Fevri olmayın geçici olan bu dönemi sabırla atlatmayı basarin inşallah :KK200:

Evliliğin ilk dönemleri berbat oluyor. Güzel zamanlar da oluyor ama kötü zamanlar daha çok.
Ama atlatılıyor. Şimdi iyi ki pes etmemişim diyorum herşey çok daha güzel. Birbirimizi daha iyi anlıyoruz daha iyi tanıdığımız için tepki vermiyoruz. Olduğumuz gibi kabul ettik birbirimizi.
Birimiz sinirliyken diğerimiz susmayı öğrendi.
İlk seneler kırılmayan zarar görmeyen eşya kalmamıştı :) 3 tane telefon değiştirdim.
Sinirden kendi laptopumu kırdım!
Sonra zaten öfke kontrolü için doktora gittim.
Sanki bizi anlattınız. Ben değil de o kadar eşim çok eşya kırar. Artık bunu yapmıyor kendine çok hakim. Ama içimde boşluklar var sebepsiz. Güzel olsun istiyorum herşey ama sabır..

Inanın evlendik oha noluyoz dedim. 2 yıl tanıdığım adama neler oluyo diye ilk zamanlar olur olmadık herşeye agliyordum. Çorabı niye öyle katladin yemeğe niye bunu kattin vs... bide aileden yeni ayriliyorsun o ayrı bi psikoloji zaten. Ama şimdi 4 yıllık evliyiz herşey çok güzel. Birbirimizin dilinden anlıyoruz. Fevri olmayın geçici olan bu dönemi sabırla atlatmayı basarin inşallah :KK200:
Çok teşekkürler.Mutluluğunuz daim olsun. Sevgiyle kalın <3

Burdaki çoğu arkadaş evliliğin ilk zamanlarında çiftin bir evi paylaşmaya başladığında bu tarz sorunların normal olduğunu, yavaş yavaş çift birbirinin huyunu suyunu öğrenmeye başladığında her şeyin yoluna gireceğini söyleyecektir.. Ki doğrudur.. Kendimden örnek verecek olursam bizim ilk zamanlarda da hiç böyle öfke, kavga gibi sorunlarımız olmadı.. Hiç böyle bir sorgulama çabasına girmedim.. Nişanlıyken iş icabı aynı şehirdeydik ve dolayısıyla aynı evde kalmıştık belki de ondandır.. Evlendiğimzde yeni evlilik sorunlarımız olmadı.. Ben bu tarz konuları açan her arkadaşa şunu söylüyorum.. Bizim tek sırrımız kırgınlıkları halı altına süpürmeden o an saygı çerçevesinde tartışıp orta yol bulup sorunu bir daha açılmamak üzere kapatmak ve yatağa asla küs girmemek.. Özür dilemeyi bilmek.. Elbette tartışıyoruz biz de ama insan gibi.. Kırmadan, dökmeden.. O yüzden güçlü ilerliyoruz.. 5 yıl bitti ve ben hiç keşke evlenmeseydim demedim.. Siz daha çok yeni evlisiniz.. Mutlaka yoluna girecektir..

Ufak meselelerde büyük kavgalarımız olmasına rağmen hiç birzaman bunları sıkıntı etmedik. Çünkü bende eşimde kinci, egoist olmadık.

Suçluysa gelir özür diler bende aynı şekilde. Özellikle alttan almayı bilmek gerekiyor zaten. Birbirimizin iyi ve kötü yanlarını kabullendik.

Mesela ona, onda hoşuma gitmeyen birşeyi asla öfkeyle nefretle aşmasını sağlamadım. Bi insana kızarak bağırarak trip atarak birşeyi sevdiremezsin yada yaptıramazsın.

Herzaman sakin ve saygılı olmak gerekiyo. Kişi ne atarsa onu tutar. Ne ekerse onu biçer.

Mutlu bir evliliği olan mutlu hisseden ben çok şey yaşadım ama şu şekilde evliliğimi kurtardım diyebilen birileri ,paylaşmak isteyen birileri var mı ,merak ediyorum. Evliliğimde zor zamanlarım oldu ama bir yılı aşkın bir süredir evliyim 8-9 aydır da aynı evde kalıyorum. Çeşitli tartışmalar, öfke patlamaları, çok kötü şeyler ve güzel şeyler oldu. İlişkimiz sorunsuz pürüzsüz ilerlemiyor ama sanırım her evliliğin atlattığı badirelerden birkaçını atlattı ve zaman zaman yorgun hissediyorum. Kimseyi hiçbir sebeple affetmeye kuvvetim kalmadı gibi. Bütün dünyadan soğumuş gibiyim. Diğer taraftan umut da ediyorum. Güzel günler olacak diyorum ... Evliliğinizin ilk dönemleri sizler için nasıldı, ne şekillerde düzeldi ve yuvanızdaki huzurun sırrı nedir merak ediyorum.Paylaşırsanız sevinirim. Sevgi ve saygıyla.

Bunu her yere yazıyorum size de yazayım :)
Eşiniz düşmanınız değil,sürekli mücadele halinde olmayın
Bazen alttan almak, sen haklısın demek ezilmek demek değildir
Onun sevdiğiniz adam olduğunu aklınızdan çıkartmayın, çevrenin gazına gelmeyin, hele KK da boşarım asarım keserim diyenlere hiç bakmayın :)
Boşanmak lafını ağzınıza pelesenk etmeyin, eşinize güvenmeyi öğrenin
İki ayrı dünyanın bir araya gelip, birbirine alışması bir süreçtir, yeri geliyor kendi ailemizle anlaşamıyoruz, sürtüşmeler normaldir ama bunları abartmamak lazım.
Yüksek beklenti de evliliğin düşmanıdır, rüya gibi pembe hayatlar yok
Rahmetli annemin bir lafı vardır çok severim ; bakacağın yüze s....mayacaksın, s.....ın yüze bakmayacaksın derdi, kelimeleri dozunda kullanmak lazım. Evliliğin ilk zamanları herkes için zor, cicim ayı diye bir şey yok, düşünsene pembe pembe flört ettiğin adamla aynı eve giriyorsun, onun yemekten sonra geğiren, sabahları tuvaleti kokutan bir adama dönüştüğüne şahit oluyorsun. Yaşam alışkanlıkların farklı, düzenin farklı, aile yapıların farklı bunların uyuşması biraz zaman biraz da itidal ister. Tabi ki her şey karşılıklı, senin kadar eşinin de gayreti lazım, karşılıklı diyalog kurabilmek lazım

Mutlu evliliğin birinci kuralı saygı ve sadakat .. sonra sevgi kendiliğinden geliyor zaten
En koyu tartışmalarda dahi hakaret olmaz evde. Argo konuşmalar yasaktır.
Kızgın anımda En fazla uzaklaşırım o odadan tartışma büyümez. Yada konuşmam bir süre. Sessiz kalmak dırdır yapmaktan daha iyidir. Karşı taraf taarruza geçmiyor öfke patlamaları yaşanmıyor. Gül gibidir geçinip gidersiniz böylece :)

Kardeşim 1 yıl zar zor evli kaldı. Evde camlar mı kırılmadı, komşular mı rahatsız olmadı, küfürleşmede son moda kelimelermi türetmemişler.. hep altta kalmama mevzusu büyütmüş ufacık saçmasapan tartışmaları. Velhasıl maalesef mahkemede son buldu karasevdaları.
Saygı olmayınca aşk çabuk bitiyor. Nokta!
Sevgiler ,

Eviliğinizde aldatma, şiddet, psikolojik baskı vb. varsa bunu kurtarmak için kılını kıpırdatmana gerek yok.
Kangren olmuş kolu kes at.
Ama onun dışında iyi bir iletişim, karşılıklı empati ve hoşgörü problemi çözebilir.

evliliğin ilk dönemleri hiç öyle lay lay lom olmuyor aynı eve ilk girdiğinizde iki farklı karakter olduğu için çatışmalar oluyor. huzur için zaman sabır ve karşılıklı anlayış lazım.

Biz çok sorun yaşadık oğlumuz olmasa çoktan bitmişti belki ama herşeyde var bi hayır diyelim. Şimdi de sorunlar devam ediyor. iç ve dış sorunlar oluyor malesef zaman zaman boşanma düşüncesine giriyorum ama şu an öyle bişey düşünmüyorum burada da çok konu açmıştım bununla ilgili evleneli dört yıl oldu ümit ediyorum ki herşey daha güzel.olacak diye. İnşallah da öyle olur hep kadın mi susmali hayır ve bu yüzden çok tartışma oluyor. bekarken daha ozgurdum şimdi tam.tersi oldu ve çok bunaldim bu yüzden ama gul gibi bi evladım var onun için daha sabırlı olmam lazım.herhalde Allah bütün evli kardeşlerimize geçim versin..

Mutlu evliliğin birinci kuralı saygı ve sadakat .. sonra sevgi kendiliğinden geliyor zaten
En koyu tartışmalarda dahi hakaret olmaz evde. Argo konuşmalar yasaktır.
Kızgın anımda En fazla uzaklaşırım o odadan tartışma büyümez. Yada konuşmam bir süre. Sessiz kalmak dırdır yapmaktan daha iyidir. Karşı taraf taarruza geçmiyor öfke patlamaları yaşanmıyor. Gül gibidir geçinip gidersiniz böylece :)

Kardeşim 1 yıl zar zor evli kaldı. Evde camlar mı kırılmadı, komşular mı rahatsız olmadı, küfürleşmede son moda kelimelermi türetmemişler.. hep altta kalmama mevzusu büyütmüş ufacık saçmasapan tartışmaları. Velhasıl maalesef mahkemede son buldu karasevdaları.
Saygı olmayınca aşk çabuk bitiyor. Nokta!
Sevgiler ,
Küfür argo ne kadar kötüleşmiş iş üzüldüm. Eşim öfkeli biri. Ben zaman zaman alttan alamaz duruma geliyorum. Yanlış anlaşılmalar da çok oluyor. Ama iş küfüre kadar küfürleşmeye kadar gitmemeli elbette çok çirkin.

Eviliğinizde aldatma, şiddet, psikolojik baskı vb. varsa bunu kurtarmak için kılını kıpırdatmana gerek yok.
Kangren olmuş kolu kes at.
Ama onun dışında iyi bir iletişim, karşılıklı empati ve hoşgörü problemi çözebilir.

Eşim zor bir dönemden geçti. İş baskısı çok yoğundu şiddet değilse bile o dönem çok kalbim kırıldı ancak artık asla o tutumunu sürdürmüyor. çözdük gibi bazı şeyleri. içimde kalan buruklukları atma derdindeyim çabalıyorum ama çözüme ulaşamadım. galiba birilerinin bu herkese olur geçecek demesine ihtiyacım var.

Allah herkesin dagına göre kar verirmiş ama ben kimsenin çekmediği zorluğu evliliğimde çektiğimi düşünüyorum
6 yıllık evliliğimin 3 yılı, ömrümün en kötü 3 yılıydı.
Etrafımda benim yasadıgım sorunları yasayan gören duymadım
Agladım zırladım hasta oldum sabretmeye çalıştım pes etmedim ve o günleri nihayet geride bıraktım
Bir gün geçecek bunlar geride kalacak dedim. Geçmişe dönüp baktığımda kendimi hatalı görmek istemiyorum diyerek on kere düşünüp hareket ettim
Şimdi evliliğimde genel olarak bir sorun yok ve ben buna alışkın değilim bu yüzden hep tetikteyim sanki bir şey olacakta huzurum yine bozulacak gibi hissediyorum. Huzurumu kaçıran tek şey bu :)

Allah herkesin dagına göre kar verirmiş ama ben kimsenin çekmediği zorluğu evliliğimde çektiğimi düşünüyorum
6 yıllık evliliğimin 3 yılı, ömrümün en kötü 3 yılıydı.
Etrafımda benim yasadıgım sorunları yasayan gören duymadım
Agladım zırladım hasta oldum sabretmeye çalıştım pes etmedim ve o günleri nihayet geride bıraktım
Bir gün geçecek bunlar geride kalacak dedim. Geçmişe dönüp baktığımda kendimi hatalı görmek istemiyorum diyerek on kere düşünüp hareket ettim
Şimdi evliliğimde genel olarak bir sorun yok ve ben buna alışkın değilim bu yüzden hep tetikteyim sanki bir şey olacakta huzurum yine bozulacak gibi hissediyorum. Huzurumu kaçıran tek şey bu :)
Aynı his. Mutluyken bile sanki bir şey olacak diyorum. Mutsuzken en azından bir şey olduğundan eminsin :D

biz evlenmeden önce uzun süre birlikte yaşadık, o yüzden o evliliğin ilk zamanları sorunlarını hiç yaşamadık. zaten birbirimizi çok iyi tanıyor, huyumuzu suyumuzu biliyorduk.
ama saki bu dönemde en önemli şey karşındakini değiştirmeye çalışmadan, rahatsızlıklarını hasır altı etmeden, açık sözlülükle dile getirmek.

Back
X